SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie Idrottsklubb
Gemenskap - Stolthet - Glädje - Prestation
Hyllie IK-ledare prisas för sina insatser
2024-06-26 14:34
Tränarparet Robert och Sandra Larsson ser hur barnen utvecklas socialt och sportsligt.

”Killarna och tjejerna har inte bara genomgått en sportslig utveckling utan även en social utveckling.” Det säger tränarparet Robert och Sandra Larsson, som sedan ett och ett halvt år leder Hyllie IK FFA, en grupp för barn med neuropsykiatriska funktionsvariationer.

Nyligen mottog tränarparet Skånes idrottsledarstipendium.

 

- Det är inte ett bara ett pris till oss båda utan till hela laget, känns det som. Det är kul att vårt arbete uppmärksammas, säger Robert Larsson.

Stipendiet delas ut av RF-Sisu tillsammans med en rad bankstiftelser (läs mer under fakta) och syftar till att uppmärksamma ledare som engagerar sig ideellt i barn- och ungdomsidrotten.

- Robert och Sandra har tagit ett enormt ansvar för en helt ny träningsgrupp. Att arrangera fotbollsträning för barn med olika typer av neuropsykiatriska funktionsvariationer är väldigt ovanligt och det fanns inget givet facit när vi drog igång, säger Andreas Örwall Lovén, klubbchef i Hyllie IK, som nominerade paret Larsson till stipendiet.

 

I början behövde gruppen ha tydliga rutiner och ramar. En på förhand tydligt tilldelad yta och tid var grundförutsättningar. I början kunde till och med en snedspark från en annan träningsgrupp och planyta skapa en smula oro.

- Nu kan vi dela plan med tre andra lag och det är ändå full fokus. Det är fantastiskt att se, säger Robert Larsson.

 

Ett av skälen till att Hyllie IK FFA startade var att killarna och tjejerna skulle utveckla sina sociala förmågor.

- Vi ser hur barnen blivit kompisar med varandra och det kanske rentav finns en kärleksrelation. VI misstänker i alla fall det, skrattar Sandra Larsson.

Paret Larsson beskriver laget som ”en väldigt välkomnande grupp”, där nya spelare lätt kan hitta sin plats. Föräldrarna har också blivit ett tajt gäng, som ofta följer träningar och matcher.

- Det är som att vi har två lag, ett på planen och vid sidan av, säger Robert Larsson.

 

Hyllie FFA fick snabbt en sponsor i SOS Alarm. Nyligen tillkom Prima Omsorg som sponsor, vars logga kommer att synas på matchtröja och ledartröjor.

- Vår huvudsakliga målsättning är att barnen i FFA-laget ska få en så bra upplevelse som möjligt. Vårt bolag arbetar med personlig assistens, primärt för personer med NPF-diagnos, så det är en solklar win-win i mina ögon att få synas på FFA-lagets tröjor, säger vd Josef Hjertzell.

 

Hyllie FFA har spelat ett antal matcher, bland annat mot Staffanstorp och senast en tajt och tuff match mot Lund Parasport.

- Både spelförståelse och teknik har utvecklats mycket på ett och ett halvt år, säger Robert och Sandra Larsson.

 

 

FAKTA: Skånes Idrottsledarstipendier

 

Delas ut av RF-Sisu (Riksidrottsförbundet/ Sisu Idrottsutbildarna) i samarbete med Sparbanken Skånes ägarstiftelser, Swedbanks ägarstiftelse i Skåne och Stiftelsen Gripen.

 

FAKTA: Hyllie IK FFA

 

Öppen för barn och unga med NPF-diagnos. I begreppet ryms diagnoserna ADHD, ADD, autismspektrumtillstånd, språkstörning och Tourettes syndrom. Ungefär tio procent av alla elever i skolan har någon form av neuropsykiatrisk funktionsvariation. Om man är intresserad av att delta i Hyllie IK FFA så kan man anmäla sig via vår hemsida hyllieik.se.

 

 

 

 

PEAB/ Hyllie IK: Dags för Malmös häftigaste tjejcamp!
2024-06-04 14:47
Gör som Line och många andra tjejer i åldern 7-13 år - delta i Peab Hyllie Girl Camp.

Varje sommar arrangerar Hyllie IK och PEAB en camp som riktar sig till enbart töser. 

Den är kostnadsfri, det serveras lunch och varje deltagare får en egen t-shirt. 

För nybörjare finns det möjlighet att låna skor, om vi hittar ett par som passar i storlek. 

 

Campen pågår måndag 29 juli till onsdag 31 juli, mellan klockan 10 och 15. Vi riktar oss till tjejer i åldern 7-13 år. 

 

Samtliga ledare rekryteras från våra äldre ungdomslag på tjejsidan. 

En camp av tjejer och för tjejer - helt enkelt. 

 

Anmälning sker via länken nedan: 

 

Bokning - Hyllie Idrottsklubb - SportAdmin

Grattis till vinsterna!
2024-06-02 15:18

 

Vilken fantastisk Hylliedag det blev! Stort tack till alla besökare, barn, ungdomar, ledare, föräldrar, sponsorer och eldsjälar som gjorde vår grönsvarta fotbollsfest möjlig.

 

Under dagen pågick ett lotteri med otroliga priser från årets sponsorer. Dragningen skedde kl. 14.00 och då hade många vinnare hunnit lämna Hyllie IP. Nedan följer de siffror/färger vars pris finns att hämta på klubben. Vi ber er ta svängen inom klubbstugan så snart som möjligt, senast söndag 9 juni för upphämtning. Ta med er vinstlott som inbyte! Observera att du som vunnit priset "Ost - kyld" bör hämta senast imorgon måndag då vinsten innehåller färskvaror. 

 

Stort grattis till alla vinnare!

 

Blå 34 - Presentkort Köld Glasstronomi

Rosa 25 - Biopaket Nordisk film

Grön 76 - Övernattning Malmö Arena Hotel

Rosa 21 - Te och presentkort Malmö Tehus

Grön 28 - Presentkort The Alley Escape Room

Blå 42 - Frukostcheckar Clarion Hotel Malmö Live

Grön 85 - Presentkort Mastio

Blå 36 - Matkasse ICA

Blå 1 - Presentkort Smood naprapati

Rosa 98 - Övernattning Malmö Arena Hotel

Blå 80 - Presentkort JUMP

Rosa 4 - Biopaket Nordisk film

Grön 15 - Matkasse ICA

Blå 82 - Presentkorg Limhamns ost KYLD

Rosa 79 - Presentkorg Limhamns ost

Blå 17 - Matchbiljetter Malmö FF

Rosa 69 - Matchbiljetter Malmö FF

Rosa 61 - Matchbiljetter Malmö FF

Hylliedagens sponsorer 2024
2024-05-30 09:20

 

Nu är det inte många dagar kvar till årets grönsvarta fest!

 

Vi vill passa på att rikta ett stort tack till årets sponsorer som verkligen sätter guldkant på dagen och bidrar med otroliga priser till såväl lotteri som övriga tävlingar. Håll utkik efter lottringarna på lördag och prisutdelningen kl. 14.00 vid klubbstugan. Detta vill ni inte missa!! 

 

Glöm inte att följa @hyllieik_official på Instagram där vi ständigt uppdaterar med ny information, dagsschema och härliga bilder. Även där kommer det finnas chans att vinna fina priser! 

 

Vi ses på lördag! 

Hylliedagen: ”Glädjen i idrotten går inte att köpa för pengar”
2024-05-28 16:31
Ingrid Olsson, Malmö Arena Hotel.

Stadsdelen Hyllie växer så det knakar och få märker detta lika tydligt som Hyllie IK och Malmö Arena Hotel. När det är dags för Hylliedagen krokar förening och företag arm, för att ge medlemmar och kringboende ett lyckat arrangemang.

 

- Det är en enorm inflyttning av både boende och svenska och utländska företag. Vår kundkrets förändras hela tiden.

Ingrid Olsson, som är Account Manager, berättar om de största förändringar som skett under det nära decenniet som hon arbetat på Malmö Arena Hotel. Verksamheten har växt till 400 rum, varav 70 fyrbäddsrum, och 2017 invigdes en konferensdel med plats för 350 deltagare. Man tar emot många utländska gäster som använder hotellet som en språngbräda för nätverkande och potentiella affärer i hela Sverige.

- Vi har idag många verksamhetsben att stå på. Under sommaren har vi även många bussarrangörer från hela världen som bor på hotellet på sin färd genom Skandinavien.

 

Hotellet förknippas intimt med Malmö Redhawks, vilket Ingrid Olsson märker på ett högst påtagligt sätt.

- It comes with the job, ha ha! Tidigare visste jag inget om ishockey men ju fler matcher jag ser, desto mer kan jag och desto roligare blir det.

Men det är inte bara hockey som intresserar Ingrid Olsson och Malmö Arena Hotel. Man gör sponsorinsatser inom såväl elitdamfotboll (FC Rosengård) som skolidrottsförbundet.

- Det är nästan en plikt, skulle jag vilja säga. Sveriges föreningsliv engagerar så många människor som ger så mycket av tid.

För Ingrid Olsson är det även viktigt att ge tillbaka till närområdet och på ”gräsrotsnivå”. För andra året i rad sponsrar man Hylliedagen med generösa priser.

- Ni är väldigt drivande i Hyllie IK och det händer så mycket kring klubben. Det är roligt att få vara en liten del av det.

Det finns även planer på ett djupare samarbete mellan klubb och hotell kring framtida arrangemang och turneringar.

 

Ingrid Olsson beskriver sin egen idrottsbakgrund som en hel del ”trial and error”.

- Jag har testat bland annat handboll och volleyboll, men gillar framför allt löpning och längdskidåkning. Jag har bland annat genomfört Vasaloppet.

De finaste idrottsupplevelserna har hon annars haft med döttrarna, i deras aktiviteter i Malmö kappsimningsklubb och Malbas.

- Det jag fått vara med om tillsammans med dotters basketlag och de andra föräldrarna har varit fantastiskt. Vi har bott ihop, hejat tillsammans, tjoat och tjimmat. Det är en slags glädje som inte går att köpa för pengar, om du förstår vad jag menar.

 

 

Fakta 1/ Vilka sponsrar Hylliedagen?

 

Malmö Arena Hotel, ICA Malmborgs Emporia, Jump Trampoline Park, Nordisk Film, Hemmakväll, Leap Indoor Skydiving and Padel Center, Limhamns Ost, Stadium, Nordic Wellness, Puma, Malmö Tehus, Clarion Malmö Live, Mastio, Smood, Köld Glasstronomi, Burger King Ollebo, The Alley, Chocolatte – Den lilla chokladfabriken.

 

 

Fakta 2/ Hållpunkter Hylliedagen

 

Kl 09.30-13. ICA Malmborgs Emporia delar ut dricka och frukt till alla som tränar och spelar matcher

12.00. Strafftävling börjar

13.45. Bernhard Croze-stipendiet delas ut

14.00. Prisutdelning lotterier.

 

 

Hela Hylliedagen:

 

Uppblåsbar hinderbana

Uppblåsbar fotbollsplan

Fotbollsloppis

Tävlingar

Prickskytte

Lotteri

19 matcher, från F2017 till U19

 

Sista chansen att anmäla till Hyllie Camp
2024-05-20 14:19

En liten påminnelse om att anmäla till Hyllie Camp. Imorgon summeras alla anmälningar, med kläd- och matbeställningar. 

 

Så om ni funderar på att anmäla er påg eller tös, klicka på länken och anmäl under camp: 

 

Hyllie Idrottsklubb - HYLLIE CAMP (hyllieik.se)

 

 

Nyheter från våra lag
HERR A, 23/06 18:00 
HERR A, 17/06 20:40 
P2009, 16/06 11:14 
P2012 Grön, 11/06 18:01 
HERR A, 25/05 17:15