Välkommen till Hyllie IK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie IK
Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation

Bli medlem i Hyllie Idrottsklubb
BLI MEDLEM

Webbshop

Köp dina föreningskläder här

Börja spela

Här hittar du mer information om anmälan till våra verksamheter.

Senaste nytt

En grönsvart manifestation
2022-06-23 17:41
Över hundra barn och ett 20-tal ledare deltog i årets camp.

Hyllie IK är våra barn och unga. När över hundra töser och pågar, samt närmare 20-talet ledare, samlades i veckan så fanns det mycket glädje i luften. 

Under en vecka så är det även många små missförstånd och viljor som ska bemästras. Alla föräldrar som gav återkopplingar, både kring saker som var bra och kunde förbättras, är hårdvaluta när vi planerar för nästa års Hyllie Camp. Stort tack för engagemanget! 

Ett stort tack riktar vi såklart även till töserna och pågarna i vår grönsvarta klubb, liksom alla gästande deltagare från Svedala, Limhamns FF, LB07, Skanör/ Falsterbo och andra fina föreningar i vår omgivning. 

Glad midsommar och titta gärna in på Hyllie IK:s sida på Facebook, där man bland annat kan se vinnarna i "Europa League" och "Champions League". 

Nästa vecka är det dags för Girl Camp - av tjejer och för tjejer. 

10 segrar av 10 möjliga: "Inget lag är bättre än oss"
2022-06-21 12:51
Bjarne Werner och Fredrik Malmros förbereder onsdagens seriematch.

Hallå där Fredrik Malmros och Bjarne Werner, lederduo för damlaget! Efter 10 spelade matcher har ni 10 vunna och en formidabel målskillnad. Vilka är anledningarna till att det gått så bra hittills i år?

 

- Vi har byggt vidare på det lag som i fjol gjorde så bra ifrån sig i F17 SM. Ett ungt lag med många egna produkter. Inför säsongen kunde vi dessutom krydda med ett par duktiga och rutinerade nyförvärv. 

 

Det är speciella omständigheter under 2022. Serieomläggningar gör att inte ens en förstaplats garanterar uppflyttning. Hur känns det?

 

- Det är helt uppåt väggarna. Vi förstår tanken med att få till bättre serier men man måste ju ha haft möjligheten att förära seriesegrare en uppflyttning. Det är ju en grundbult i en tävling att man belönas efter prestation. Förra året flyttades tre lag upp från denna serien, detta året kanske ingen alls  - det känns som väldigt dålig framförhållning

 

Vilken är den enskilt största glädjestunden under vårsäsongen och varför?

 

- Premiären i Division 4, att äntligen få stå där med ett representationslag igen för damer. För oss som ledare för flertalet av dessa tjejer sen 2014 är det speciellt.

 

Hur tar ni er an resten av säsongen, där Hyllie IK är laget som alla vill slå?

 

- Fortsätta med vår spelidé och nöta detta oavsett kvalitén på motståndet. Lyckas vi bibehålla detta så kommer resultatet, tullar vi på det så kommer fällorna.

 

Vad ser ni som det största hotet mot serieseger?

 

- Just nu bara vi själva, Inget lag i serien är bättre än oss just nu och kommer inte vara det om vi bara lyckas behålla närvaron och tron på vårt mål vi satte upp; Att nå Division 3 redan första året.

 

Onsdag 22 juni spelar damlaget hemmamatch mot Skabersjö IF. Matchstart 19.30, konstgräs 2. 

Samtidigt spelar även herrlaget hemmamatch mot FC Möjligheten. Matchstart kl 19, A-planen. 

Kiosk och grill är öppna.  

U16 och U15 vann Skåneserie A
2022-06-20 13:34
U15 och U16 tog hem förstaplatserna i sina respektive Skåneserie A.

I helgen stod det klart att vårt framgångsrika U16-lag tog hem sin Skåneserie A. Laget radade upp segrar under våren och tog sig även till final i prestigefyllda Esbjerg Spar Elite Cup. 

 

Förra helgen säkrade även U15 förstaplatsen i sin Skåneserie A efter övertygande 4-0 mot tidigare obesegrade Eslövs BK. 

 

Det är två högpresterande, träningsflitiga och socialt sammansvetsade årskullar som Hyllie IK naturligtvis känner stor stolthet över. 

 

LÖRDAG: Malmö FF P19 möter AIK på Hyllie IP
2022-06-14 07:08
Dags för tungviktsmöte i den nationella P19-allsvenskan när MFF och AIK gästar Hyllie IP.

Malmö FF, med landets högst rankade akademiverksamhet, gästar åter Hyllie IP i P19-allsvenskan. Senaste gången det begav sig - mot Hammarby för några veckor sedan - gav mersmak för di blåe och därför kommer headcoach Max Westerberg och hans talangfulla trupp tillbaka.

Som nätverksklubb är vi självklart väldigt positiva till att Malmö FF vill förlägga matcher hos oss.

 

Ett exempel på vilken talang som finns i de unga ljusblå leden är Hugo Larsson, som tidigare ingick i P19-truppen. Läs mer om MFF P19, ledarstab och trupp, här:

 

AKADEMIKOLLEN: Inför P19-säsongen - Malmö FF (mff.se)

 

Övrig information:

 

Matchstart: Kl 13.30, lördagen 18 juni. 

Kiosk och grill: Servering öppen från kl 12.30.

Parkering: Begränsat antal parkeringsplatser. Kom i god tid eller med fördel cykelburna.

 

 

”Om laget ger upp så är det kört”
2022-06-03 08:21
Niki Bahadoran, lagkapten i F09/10.

Under dagen kommer nästa nummer av Hyllies hörna. Missa inte det!

Det här kommer ni att kunna läsa om:

 

--------------------------------

 

En bra ledare ska bidra till bra stämning, hjälpa till så att det inte blir konflikter och framför allt se till att laget inte ger upp – för då är det kört.

Det säger Niki Bahadoran (F09/10), när Hyllies Hörna intervjuar några unga lagkaptener.

 

Vad har unga pommes frites-entreprenörer, en modeskapare från Nigeria och en lokal ICA-handlare gemensamt? De ser värdet av att stötta Hyllie IK för att bidra till samhällsbyggande. En form av sponsring som är helt ny i föreningen är en typ av ”mikrosponsring”, där Waxiu Shehu riktar stöd till en spelare som föreningen valt ut. Syftet är att spelaren i framtiden ska göra samma sak för någon annan ungdom.

 

”En viktig roll för Hyllie IK är att vi är en samlingspunkt som sammanför barn och ungdomar från olika stadsdelar i Malmö”, säger Mattias Granholm.

Han är en av över hundra ledare i föreningen (varav ett tjugotal ungdomsledare). Trots det stora antalet ledare behöver Hyllie IK fler, många fler, för att vi ska kunna fortsätta att utveckla vår roll i ett växande upptagningsområde. Föreningen lovar att ta väl hand om den som ansluter till klubben i en tränar- och ledarroll.

 

Starten på en underbar resa. Så kan man sammanfatta Fotbollsskolan och Boll och rörelse, våra två yngsta träningsgrupper, med barn från 1 till 5 år. Varje lördag samlas ett hundratal glyttar och massor av föräldrar, ledare och ungdomsledare på gräsplanen. Det grönsvarta myllret är vår framtid. Fredrik Norrlid har dokumenterat en träning i bilder.

 

Veteraner på 70+ som säljer Marieholmskorv och bingolotter och dumpar kontanterna i ett kassaskåp på ett glasmästeri – vad har det med föreningsliv att göra? Under min uppväxt gällde allt för klubben, alla för klubben. I klubbchefens krönika försöker Andreas Örwall Lovén definiera sitt uppdrag.

 

En målsättning når man inte utan en tydlig plan. I Hyllies sportsliga plan ingår det att våra seniorlag till övervägande del bygger på spelare från våra egna led, fostrade i tjej- och pojklagen.

Mikael Åström pekar ut riktningen i ordförandekolumnen.  

 

Tidningen är utlagd som pdf alldeles nedan i nyhetslistan

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Sponsorer