Välkommen till Hyllie IK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie IK
Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation

Bli medlem i Hyllie Idrottsklubb
BLI MEDLEM

Webbshop

Köp dina föreningskläder här

Börja spela

Här hittar du mer information om anmälan till våra verksamheter.

Senaste nytt

Höstlovscamp med Hyllie IK/ Pro Defending
2023-09-22 08:43
Pro Defending på Hyllie IP under höstlovet

Nu är det åter dags för camp med Hyllie IK och vår mångåriga samarbetspartner Pro Defending. 

Den vänder sig till killar och tjejer födda 2009-2016. 

 

Läs mer och anmäl här: 

 

FOTBOLLSSKOLA - Onlinebooq

Edda Persson är Hyllie IK:s yngsta spelare någonsin
2023-09-06 08:00
Edda Persson testade som både utespelare och målvakt innan orken tröt. Då vankades istället fika.

Det har varit en händelserik tid i Eddas liv. Hon fyllde nyligen ett år, den gångna helgen gjorde hon sin första fotbollsträning i Hyllie IK och nu är det dags för förskola.

 

”Fotboll först och förskola sen. Det är den ordningen som gäller. Vi har väntat på ettårsdagen så att hon kunde börja. Det var den första träningen av förhoppningsvis många”, säger pappa Andreas Persson.

 

Sensommarsolen skiner över Hyllie IP lördagen den 2 september och planerna är fulla av barn i de yngre ålderskullarna. Men yngst är alltså Edda, med sina tretton månader. Sedan Boll och rörelse drog i gång i fjol har det lockat över 80 barn i åldern 1-4 år. Träningspassen innehåller motoriska övningar med boll och året man fyller fyra så påbörjas träning med enklare finter och passningar som förberedelse för Fotbollsskolan.

 

Frågan är om ledarna även skulle introducera målvaktsträning.

”Edda hade lite svårt med dribblingarna men hon gillade att stå i mål, kasta bollar och skaka i nätet. Hon kanske fick inspiration av Caroline Jönsson på planen intill?”, funderar pappa Andreas.

(Den 80-faldiga landslagsmålvakten och fotbollsprofilen huserar som tränare i Hyllie IK flickor och pojkar födda 2017.)

 

Boll och rörelse har träning mellan kl 09 och 10 varje lördagsförmiddag på femmannaplanerna. Eller till barnens ork och fokus tryter. Då samlas man för en avslutande fika vid klubbhuset.

Den som är intresserad av Boll och rörelse kan anmäla sitt barn via Hyllie IK:s hemsida.

Ledargruppen består av fem tränare och sex ungdomsledare, som har massor av engagerade föräldrar och mor- och farföräldrar till sin hjälp.

 

Varmt välkomna till den grönsvarta familjen!

 

”De är så otroligt glada över att tillhöra ett lag”
2023-09-02 11:53
Lyckad matchpremiär mot Staffanstorp.

För snart ett år sedan drog ”Fotboll för alla” i gång. Förra helgen gjorde laget matchdebut mot Staffanstorp United och det blev ett kvitto på lagets utveckling. För tränare Robert Larsson har träningen på lördagsförmiddagarna blivit lika helig som för barnen.

 

”De brinner för fotbollen och är otroligt tacksamma för att få spela fotboll. Det märks så tydligt. Jag älskar det här initiativet. Det har blivit vårt lilla skötebarn”, säger Robert Larsson, som precis har avslutat träningspasset.

Han och hans fru Sandra Larsson har nästan blivit synonymt med Hyllie IK FFA. Gruppen startades förra hösten och riktar sig till barn och unga med NPF-diagnos. Syftet med laget var att barn som kan ha sociala utmaningar av olika grad skulle få träna på sina villkor. Struktur, förutsägbarhet och en lagom stor grupp var några av ledorden.

 

Utvecklingen som skett under året har varit tydlig, berättar Robert Larsson.

"Det har först och främst varit jäkligt kul. Det är jättemycket glädje på träningarna. Man får följa deras framsteg både socialt och sportsligt. "

Förra helgen var laget inbjudet till gemensam aktivitet av motsvarigheten i Staffanstorp United.

"Vi kom dit och var inställda på en gemensam träning, men Staffanstorp ville spela match, ha ha! Det blev en snabb omställning för spelarna. De blev helt enkelt lite nervösa. De trodde att Staffanstorp, som tränat längre, skulle vara betydligt bättre."

Robert och Sandra fick snabbt jobba med att spelarna skulle få rätt ”mindset”.

"Vi sa åt dem att ta med sig det vi tränar på: Öppna upp ytor, få passningsspelet att fungera och kommunicera."

 

Hyllie IK FFA vill gärna nå ut till fler barn och familjer så att träningsgruppen blir större.

"Vi växer hela tiden men det finns plats för fler barn och unga. Jag tror inte att så många känner till Hyllie IK FFA. Det finns nog familjer som tror att man måste söka sig utanför Malmö för att hitta ett lag och vi vill förmedla att vi finns."

 

Hur gick det i matchen mot Staffanstorp?

"Det blev seger! De tyckte det var roligt och blev efterhand bekväma och modiga. Spelarna körde snygga finter, som översteg, Cruyffvändningar, step on, ja, hela kittet vi tränar på".

Robert Larsson berättar att Staffanstorpsspelarna och ledarna var lika taggade som de grönsvarta.

"Vi är mycket tacksamma för deras inbjudan och det blir snart returmatch på Hyllie IP."

Angående FC Köpenhamns träningar på Hyllie IP
2023-08-27 21:44

FC Köpenhamn har bokat planer på Hyllie IP för att genomföra träningar/ campverksamhet för barn födda 2012-2015. När det gäller planbokning är det Malmö stad som godkänner, inte de enskilda föreningar som har verksamhet på stadens idrottsplatser. 

 

Hyllie IK har inget samarbete med FC Köpenhamn. Däremot har vi varit behjälpliga med lokaliteter och ungdomsledare under två camper som MFF och MKB genomfört på idrottsplatsen i sommar.

 

De senaste veckorna har ungdomslag från FC Rosengård bokat plantider på Hyllie IP. I går, lördag, spelade IFK Malmö match i division 2 på idrottsplatsen.

I sådana sammanhang försöker vi i Hyllie IK såklart att hjälpa till om vi har möjlighet, till exempel med tillgång till toaletter och omklädningsrum. Det innebär inga officiella partnerskap. 

 

Vi har under söndagen mottagits av många reaktioner på att Hyllie IK, i synnerhet som nätverksklubb till Malmö FF, skulle samarbeta med FC Köpenhamn. Så är inte fallet. 

Hyllie IK-legendar och ordförande fyller 60 år
2023-08-18 19:00
Anders Svensson i samband med att han återvände som ordförande.

Ordförande Anders Svensson har under åren nästan kommit att bli synonymt med Hyllie IK. Som nybliven 60-åring blickar han snarare framåt än bakåt när det gäller klubben i hans hjärta.  

"Det känns på sätt och vis roligare än någonsin."

 

 

"Det är lite ångest, det är det. Man börjar tänka på pensionen och så. Men jag tänker inte sluta jobba eller leva för det."

Anders Svensson fyller 60 år under fredagen. Den nygamla ordförande har spenderat många timmar i Hyllie IK genom åren, i flera olika – ofta parallella – roller. Det finns alltid behov av särskilt engagerade människor i en fotbollsklubb.

 

På sätt och vis är han född in i fotbollen och föreningslivet. På nära håll följde han fadern,  målvakten och MFF-legendaren Tore Svensson, under hans långa fotbollsgärning som spelare och tränare.

"Jag tänker ofta på allt man fick uppleva tillsammans med pappa. Det är väl en orsak till att jag själv fortsatt så länge inom fotbollen", säger Anders Svensson.

 

Och sedan i mars är du tillbaka som ordförande.

Det hade jag väl inte riktigt tänkt men samtidigt är det väldigt roligt. Vi jobbar mycket med fotbollsutveckling just nu samtidigt som kullar som jag själv varit ledare för börjar nå seniorålder. Ta bara en sådan kille som Joakim Persson (i P16-landslaget) och hela 2007-kullen, som gått igenom en fantastisk utveckling.

 

Tränarrollen har han inte släppt helt och hållet. Han håller just nu till i yngsta tjejlaget, med töser födda 2015 och 2016.

"Det är en enorm boost när man cyklar hem efter att ha sett ett hav av barn och ungdomar på Hyllie IP."

 

Vad karaktäriserar dig som ledare?

Jag tycker det är viktigt att få individer och grupper att trivas och fungera. Det gäller både jobbet och fotbollen. Det finns ingen mening med att peka finger eller söka egen bekräftelse.

 

Ibland har du hintat om att du skulle vilja arbeta i Hyllie IK när du trappar ner ditt civila arbete?

Det vore kul att jobba med något man älskar: Fotboll. Det behöver inte vara på heltid, utan det är härligt att bara stå och blicka ner över idrottsplatsen och verksamheten.

 

Hur vill du att Hyllie IK ska utvecklas framöver?

Vi har det ganska bra, med koll på ekonomin i en förening som växer snabbt. Det känns också som att vi påbörjat en resa med både ungdoms- och seniorverksamheten. Det gör att det på sätt och vis känns roligare än någonsin.

 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Sponsorer