SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie Idrottsklubb
Gemenskap - Stolthet - Glädje - Prestation
Välkomna till Hyllie IK:s nya hemsida, HEMSIDAN 2.0!
2024-04-12 10:04
När vi är över 1000 aktiva, och växer, behövde hemsidan en ny kostym. Nu är den här.

 

Efter ett gediget arbete kan vi nu med stolthet välkomna er till Hyllie IK:s nya hemsida, HEMSIDAN 2.0!

 

Välkommen att klicka runt bland flikarna där vi uppdaterat en del befintligt material samt öst på med massa nytt som kan vara användbart för såväl aktiva som föräldrar, besökare, ledare och nykomlingar som är intresserade av att bli en del av vår fina verksamhet.

 

Vår ambition är att hålla hemsidan ständigt uppdaterad för att ni alltid ska ha en inblick i vad som händer i klubben. Ni är hjärtligt välkomna att komma med inputs om det är något ni saknar så fortsätter vi jobba för att hemsidan ska förbli bästa möjliga! Maila då till kansliet@hyllieik.se, märk mailet "Input hemsidan". 

 

Vi vill också uppmana er till att söka upp och börja följa hyllieik_official på Instagram. Vårt alldeles nya konto som kommer beröra klubbens verksamhet i stort! Stay tuned för ett rykande färskt flöde med informativt innehåll, härliga bilder och fina resultat från olika åldersgrupper!

2024-04-12 09:56

 

Välkommen till Hyllie IK - en av stadens viktigaste samhällsaktörer

 

I snart hundra år har Hyllie IK engagerat sitt lokalsamhälle och bidragit till ett rikare liv för barn, unga och vuxna, ur såväl ett socialt perspektiv som ur ett folkhälsoperspektiv. Det är vi stolta över.

 

För varje år växer vårt medlemsantal och vårt upptagningsområde. I går kom våra killar och tjejer från VIntrie och Djupadal. I dag kommer de även från Kroksbäck, Limhamn, Holma, Bellevuegården, ja, i stort sett från hela staden. Vår hemmaplan, Hyllie IP, är förmodligen Malmös mest dynamiska arena för möten och integration. Vi befinner oss i en unik skärningspunkt för människor med olika bakgrunder. Det är vi också stolta över.

 

Vi har passerat tusen aktiva tjejer och killar i åldern 4-25 år. Det gör oss till en av Skånes största fotbollsföreningar. Men det finns fortfarande många barn som knackar på vår dörr och längtar efter att få spela fotboll. Vi vet vad det betyder att få tillhöra ett sammanhang, att få förkovras, fostras och växa tillsammans med andra. Därför arbetar vi dagligen med att erbjuda träning åt så många vi förmår, utifrån våra förutsättningar.

 

De senaste par åren har vi startat fotboll för barn med NPF-diagnoser (neuropsykiatriska funktionsvariationer): ”Fotboll för alla”. Detta koncept är vi den enda fotbollsklubb i Malmö som erbjuder. Vi har även startat en unik grupp för de allra yngsta, Boll och rörelse, efter dansk förlaga. Här kan man från ettårsålder bekanta sig med både boll och miljö, under trygga former. Vi har startat en rad nya pojklag eftersom trycket är stort i de yngre åldrarna. Vi bryter även ut rena tjejlag i tidigare ålder, eftersom det visat sig vara ett framgångsrecept för att locka många töser. I år har vi startat Flickor 2017/2018, där vi redan har över 20 sex- och sjuåriga små lirare. Det lär bli många fler.

 

Vårt senaste projekt, Hyllie+, handlar om att erbjuda ytterligare träning för dem som brinner mycket för sin idrott. Hyllie+ syftar även till att ge en helhetsbild kring fotbollen, med skadeförebyggande fysträning, teori och föreläsningar i olika ämnen. I den första upplagan av projektet, våren 2024, deltar runt 60 killar och tjejer, födda 2011 och 2012.

 

Ju större Hyllie IK blir, desto större samhällsansvar är klubben beredd att ta. Över hundra ledare lägger mängder av ideellt arbete varje vecka. Vi har runt 25 ungdomsledare, som både hjälper till med träningar och agerar förebilder runt om på fotbollsplanerna. På helgerna har vi lika många ungdomar som verkar som domare på de många matcher som spelas på Hyllie IP.

Under Hylliedagen och klubbens julmarknad samlar vi familjer och vänner till våra idrottare, men vi bjuder även in allmänheten att ta del av de grönsvarta festligheterna.

På sommaren erbjuds en rad camper för lovlediga ungdomar, där man inte måste vara medlem i klubben för att delta.

 

Peab Hyllie Girlcamp är en av dessa camper, som dessutom är avgiftsfri. Tillsammans med Peab ser vi campen som ett sätt att locka ännu fler tjejer till fotbollen. Att Hyllie IK får det här ekonomiska stödet från våra olika partners gör att vi ständigt vågar vara innovativa. Stötta gärna alla våra sponsorer, såsom de stöttar Hyllie IK. Tillsammans kan vi bygga ett starkare Malmö. 

Årsmötet: Hyllie IK är en klubb som mår väldigt bra
2024-03-17 20:12
Andreas Wennick tackades av efter sex år i Hyllietjänst.

På söndagseftermiddagen den 17 mars var det dags för årsmöte i Hyllie IK. Klubben passerade under fjolåret 1 000 aktiva medlemmar och kommer att fortsätta växa med minst tre nya lag under 2024. Ekonomin är stabil och många bollar är i rullning för att utveckla föreningen ytterligare på en rad områden. 

 

Valberedningen gjorde minimala förändringar i förslaget till styrelse, där samtliga personer blir kvar med ordförande Anders Svensson i spetsen. 

- Vi prioriterade kontinuitet, säger valberedningens ordförande Arman Krkic. 

 

Ordförande Anders Svensson beskriver styrelsen som väldigt engagerad. 

- En intakt styrelse innebär att vi inte behöver starta om, även om några har nya roller. Det underlättar när vi ska slutföra många idéer och projekt, som vi påbörjat och som ska lyfta verksamheten till en ny nivå. 

Anders Svensson vill beteckna Hyllie IK som en stark aktör i Malmös föreningsliv, som ska utvecklas vidare både sportsligt och organisatoriskt. 

- Personligen vill jag lyfta fram ledarutvecklingen, som kommer att innebära ännu fler välutbildade spelare inom många åldersgrupper. Samtidigt ska vi utvärdera det vi kunde ha gjort annorlunda och våga vara självkritiska. Jag ser fram emot 2024 i Malmös finaste fotbollsklubb. 

 

Andreas Wennick avtackades efter två år som kassör och fyra år som revisor. 

- Andreas har bidragit med värdefull kunskap i båda rollerna. Jag vill rikta ett stort tack till honom. 

 

Styrelsen 2024 består av: 

 

Anders Svensson, ordförande

Sven Lindblom, ledamot

Robert Nord, ledamot

Ewa Bertz, ledamot

Jose Munoz, ledamot

Stefan Andersson, ledamot

Anton Ekman, ledamot

Jessica Andersson, suppleant

Malin Nilsson, suppleant

2024-03-12 09:56
Martina Skoog och 1KOMMA5 gästar Hyllie IK nästa vecka.

Från och med 2024 går 1KOMMA5 in som sponsor i Hyllie IK. Företaget är specialiserat på så kallad smart solkraft. Den 21 mars bjuder företaget in medlemmarna för att berätta om hur man kan skapa ett energieffektivt hem med solenergi och smart energistyrning.

 

- Vårt mål är nöjda, lokala kunder i Skåne. Vi står för hela ledet med försäljning, installation och kvalitetssäkring, säger Martina Skoog, marknadskoordinator på 1KOMMA5 Syd.

Familjeföretaget startade för lite mer än tio år sedan och bytte namn i januari som en följd av att bolaget blev del av en internationell koncern. En orsak till skiftet var den tekniska innovation som man fick tillgång till genom bolagets 150 utvecklare.

 

Det smarta energistyrsystemet Heartbeat optimerar automatiskt hemmets energiflöden genom att koppla ihop enheter som solceller, batteri, laddbox och värmepump. Heartbeat ser till att den egenproducerade elen används och lagras när det är som mest lönsamt genom uppkoppling mot väderprognoser och marknadens elpris.

- Många av våra nya kunder kommer via referenser från befintliga kunder. Det kan vi bara åstadkomma genom att leverera med högsta kvalitet, säger Martina Skoog.

 

1KOMMA5 har sökt samarbetspartners i Malmöområdet och nyligen ingicks sponsoravtal med Hyllie IK.

- Vi vill gärna hitta bra samarbeten, som vi tror på. Hyllie IK är en stor klubb och vi stöttar gärna det lokala föreningslivet.

Företaget samarbetar med andra föreningar i andra delar av Skåne.

- Vi tror på att företag och föreningar kan hjälpa varandra.

 

Den 21 mars, mellan klockan 18.00 och 19.00, bjuder 1KOMMA5 in Hyllie IK:s medlemmar på informationsträff och mingel med fika i klubbhuset.

- Vi kommer att berätta om vår produkt och ge möjlighet att ställa frågor. Man förbinder sig inte till något, utan kan i så fall boka möten. Vi åker alltid ut till villaägaren för att kunna ge individuella offerter. Vi tror mycket på att vara nära och tillgängliga.

 

Anmäl till infomötet genom att mejla till info.syd@1komma5.se. Alla medlemmar, anhöriga och bekanta är välkomna. 

Årsmöte söndag 17 mars
2024-03-10 16:30

Söndag 17 mars kl. är det dags för Årsmöte.

Årsmötet startar kl. 16,00 i klubblokalen och samtliga handlingar finns under dokument,

Årsmötet 2024-03-17. 

 

Dagordning för Årsmöte i Hyllie IK den 17 mars 2024. 

 

1.   Fastställande av röstlängd för mötet.

2.   Val av ordförande och sekreterare för mötet. 

3.   Val av två protokolljusterare och rösträkanre vilka jämte ordförande ska justera protkollet. 

4.   Fråga om mötet har utlyst enligt stadgarna. 

5.   Faställande av dagordning. 

6.   Uppföljning av föregående årsmötesprotokoll. 

7.   Styrelsens verksamhetsberättelse för det senaste verksamhetsåret. 

8.   Styrelsens förvaltningsberättelse (balans- och resultaträkning) för det senaste           räkenskapsåret.

9.   Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under det senaste

      verksamhets- och räkenskapsåret. 

10. Fastställande av resultat- och balansräkning. 

11. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser. 

12. Fastställande av verksamhetsplan samt behandling av budget för det kommande       verksamhets- och räkenskapåret. 

13. Behandling av styrelsens förslag (propositioner) och i rätt tid inkomna motioner. 

14. Fastställande av medlemsavgifter. 

15. Fastställande av valberedningens instruktion. 

16 Val av: 

     a) föreningens ordförande för en tid av ett år.

     b) halva antalet (3) ledamöter för en tid av två år. 

     c) två suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för en tid av ett år. 

     d) en revisor jämte en revisorssuppleant för en tid av ett år. I detta val får inte styrelsens                 ledamöter delta. 

     e) tre ledamöter i valberedningen för en tid av ett år, av vilka en ska utses till ordförande. 

     f) beslut om val ombud till SDF-möten (och eventuellt andra möten där föreningens har rätt          att representera med ombud)

17.   Övriga frågor

 

 

  

Sommarens campdatum
2024-03-07 11:22
Det blir flera camper i sommar, som vanligt.

Hyllie Camp och Hyllie Girl Camp (i samarbete med Peab) återkommer i sommar, enligt tradition. Camperna vänder sig till killar och tjejer födda 2018 till och med 2011.

 

Datum för Hyllie Camp blir tisdag 25 juni till fredag 28 juni. 

 

Datum för Girl Camp blir måndag 29 juli till onsdag 31 juli. 

 

Utöver detta kommer Coerver Camp, i samarbete med Hyllie IK, arrangeras måndag-onsdag, 17-19 juni. Ålder: födda 2015-2010. 

 

Om några veckor öppnar anmälningsförfarandet. Håll utkik efter det utskicket. 

Nyheter från våra lag
HERR A, 14/04 16:09 
P2012 Grön, 27/03 11:21 
P2013 Grön, 22/03 16:07