Välkommen till Hyllie IK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie IK
Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation

Bli medlem i Hyllie Idrottsklubb
BLI MEDLEM

Webbshop

Köp dina föreningskläder här

Börja spela

Här hittar du mer information om anmälan till våra verksamheter.

Senaste nytt

Framträdande spelare missar hösten – ska bli mamma
2022-08-04 13:00
Angelika och Lewis ser fram emot en växande familj.

En tongivande spelare i damlaget, Angelika Fridh, kommer att missa höstsäsongen. I det här fallet är det dessbättre inga skador eller andra negativa orsaker som ligger bakom. Nyligen berättade Angelika för tränarstaben att hon väntar tillökning och det är naturligtvis en fantastisk nyhet på alla sätt.

 

Angelika Fridh: Min gissning är att födseln sker i slutet av november. Det blir dessutom en framtida Hyllietjej! Jag kommer att hänga på matcher och hoppas att tränarna kan lägga tröja nummer 8 på hyllan ett litet tag. Jag räknar med att vara tillbaka efter årsskiftet.

 

Fredrik Malmros, tränare: Angelika kom i år till klubben tillsammans med ytterligare ett par Lindeborgstjejer. Hon har bidragit med rutin, en vana vid att spela högre upp i seriesystemet och spritt ett lugn till våra unga tjejer. Hon har överhuvudtaget varit super, tycker jag, och passat in fint i gruppen. Vi kommer att sakna hennes egenskaper under hösten, som att fördela boll på ett metodiskt sätt. Vi ser samtidigt att Hyllies framtid på tjejsidan säkras genom Angelikas dotter!

 

Andreas Örwall Lovén, klubbchef: När Angelika anslöt från Lindeborg såg vi en potential att addera nödvändig rutin till ett ungt och talangfullt gäng. Sedan vet man aldrig hur resultatet blir  såväl sportsligt som socialt. Tränarstaben har dock vittnat om ett synnerligen lyckat utfall, vilket också tydligt går att utläsa av lagets resultat. Angelika kommer att bli saknad under hösten, med föreningen gläds naturligtvis stort med henne, pappa David och Lewis, som ska bli storebror.

Duktiga ungdomsledare erbjöds sommarjobb
2022-07-15 08:27
Bilder från årets Girl Camp, i samarbete med Peab och Malmö stad.

Camperna är en av årets höjdpunkter för Hyllie IK, då idrottsplatsen fylls av massor av aktivitet under hela dagar. 

 

I år hade vi dessutom åter besök av MKB/MFF, som förlade sin gemensamma camp på Hyllie IP. Klubben fick en förfrågan om att bidra med ungdomsledare, vilket är väldigt positivt. Än mer positivt är att ledarna gjorde så positivt intryck på MKB att det möjliggjorde feriearbete för flera av dem. 

 

Hyllie IK ser gärna att de äldre ungdomarna förkovras genom ledaruppdrag. En del är aktiva på permanent basis i olika lag och en del kliver in under camperna. I år har vi kunnat räkna till totalt nästan 700 ledartimmar för ett 30-tal ungdomar, som hämtats från lagen U15, U16, U19, F17 och damsenior. 

 

Stort tack till våra samarbetspartners Peab, Burger King och Malmö stad som stöttar vår campverksamhet. Det ger inte bara många barn en aktiv fritid utan även värdefulla erfarenheter i ansvarstagande och ledarskap för våra ungdomar. 

En grönsvart manifestation
2022-06-23 17:41
Över hundra barn och ett 20-tal ledare deltog i årets camp.

Hyllie IK är våra barn och unga. När över hundra töser och pågar, samt närmare 20-talet ledare, samlades i veckan så fanns det mycket glädje i luften. 

Under en vecka så är det även många små missförstånd och viljor som ska bemästras. Alla föräldrar som gav återkopplingar, både kring saker som var bra och kunde förbättras, är hårdvaluta när vi planerar för nästa års Hyllie Camp. Stort tack för engagemanget! 

Ett stort tack riktar vi såklart även till töserna och pågarna i vår grönsvarta klubb, liksom alla gästande deltagare från Svedala, Limhamns FF, LB07, Skanör/ Falsterbo och andra fina föreningar i vår omgivning. 

Glad midsommar och titta gärna in på Hyllie IK:s sida på Facebook, där man bland annat kan se vinnarna i "Europa League" och "Champions League". 

Nästa vecka är det dags för Girl Camp - av tjejer och för tjejer. 

10 segrar av 10 möjliga: "Inget lag är bättre än oss"
2022-06-21 12:51
Bjarne Werner och Fredrik Malmros förbereder onsdagens seriematch.

Hallå där Fredrik Malmros och Bjarne Werner, lederduo för damlaget! Efter 10 spelade matcher har ni 10 vunna och en formidabel målskillnad. Vilka är anledningarna till att det gått så bra hittills i år?

 

- Vi har byggt vidare på det lag som i fjol gjorde så bra ifrån sig i F17 SM. Ett ungt lag med många egna produkter. Inför säsongen kunde vi dessutom krydda med ett par duktiga och rutinerade nyförvärv. 

 

Det är speciella omständigheter under 2022. Serieomläggningar gör att inte ens en förstaplats garanterar uppflyttning. Hur känns det?

 

- Det är helt uppåt väggarna. Vi förstår tanken med att få till bättre serier men man måste ju ha haft möjligheten att förära seriesegrare en uppflyttning. Det är ju en grundbult i en tävling att man belönas efter prestation. Förra året flyttades tre lag upp från denna serien, detta året kanske ingen alls  - det känns som väldigt dålig framförhållning

 

Vilken är den enskilt största glädjestunden under vårsäsongen och varför?

 

- Premiären i Division 4, att äntligen få stå där med ett representationslag igen för damer. För oss som ledare för flertalet av dessa tjejer sen 2014 är det speciellt.

 

Hur tar ni er an resten av säsongen, där Hyllie IK är laget som alla vill slå?

 

- Fortsätta med vår spelidé och nöta detta oavsett kvalitén på motståndet. Lyckas vi bibehålla detta så kommer resultatet, tullar vi på det så kommer fällorna.

 

Vad ser ni som det största hotet mot serieseger?

 

- Just nu bara vi själva, Inget lag i serien är bättre än oss just nu och kommer inte vara det om vi bara lyckas behålla närvaron och tron på vårt mål vi satte upp; Att nå Division 3 redan första året.

 

Onsdag 22 juni spelar damlaget hemmamatch mot Skabersjö IF. Matchstart 19.30, konstgräs 2. 

Samtidigt spelar även herrlaget hemmamatch mot FC Möjligheten. Matchstart kl 19, A-planen. 

Kiosk och grill är öppna.  

U16 och U15 vann Skåneserie A
2022-06-20 13:34
U15 och U16 tog hem förstaplatserna i sina respektive Skåneserie A.

I helgen stod det klart att vårt framgångsrika U16-lag tog hem sin Skåneserie A. Laget radade upp segrar under våren och tog sig även till final i prestigefyllda Esbjerg Spar Elite Cup. 

 

Förra helgen säkrade även U15 förstaplatsen i sin Skåneserie A efter övertygande 4-0 mot tidigare obesegrade Eslövs BK. 

 

Det är två högpresterande, träningsflitiga och socialt sammansvetsade årskullar som Hyllie IK naturligtvis känner stor stolthet över. 

 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Sponsorer