Välkommen till Hyllie IK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie IK
Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation

Bli medlem i Hyllie Idrottsklubb
BLI MEDLEM

Webbshop

Köp dina föreningskläder här

Börja spela

Här hittar du mer information om anmälan till våra verksamheter.

Senaste nytt

Hyllie IK växer så det knakar - Line blev medlem nummer 1000
2023-11-14 14:31
Line kom till F2015/16 efter sommaruppehållet.

Hyllie IK upplever en enorm tillväxt, till följd av ett växande närområde, attraktionskraft i hela staden samt en högt ställd ambition om att få ner långa köer.

 

Det senaste ett och halvt året har Hyllie IK växt med tio nya träningsgrupper. Det handlar om parallella pojklag i flera årskullar och nya tjejlag men även om lag för de allra yngsta (Boll och rörelse från ett år) och Hyllie FFA (Fotboll för alla – en grupp för barn och unga med neuropsykiatriska funktionsvariationer).

I september passerades 1000 medlemmar (i nästan samtliga fall aktiva medlemmar). Ett par månader senare har ytterligare 100 aktiva tillkommit i klubben.

 

Line Andreasson anslöt efter sommaren och blev klubbens tusende medlem. Hon är nu en del av F2015/2016 som växt i snabb takt under året.

 

Hur trivs du i Hyllie IK?

- Bra. Jag tycker det är kul att träna och mina lagkamrater är snälla.

 

Det var pappa Jim som lockade dottern till Hyllie IK från FC Rosengård. Han ingick i ledarstaben för klubbens U15 och är nu även engagerad i F2015/2016.

 

Hur är pappa som tränare?

- Han är bra men jag vill vara anfallare och blir alltid back, säger Line Andreasson.

- Alla vill vara anfallare, inflikar Jim Andreasson och skrattar.

 

Laget har matchat flitigt under hösten men är fortfarande i en fas där mycket är under uppbyggnad. Från att ha varit en handfull tjejer i början av 2023 är man nu 23 stycken.

- Det är ett roligt gäng. Lite spretigt men det finns mycket att hämta där, tror jag. Vi har en del nybörjare så det tar lite tid innan det sätter sig, säger Jim Andreasson.

 

Hur ser din relation till Hyllie IK ut?

- Det är familjärt, med nära mellan lagen och till kansliet. Det är en av de trevligaste platserna man kan komma till i Fotbolls-Malmö. Här trivs man. Sedan är det något visst med de grönsvarta färgerna, säger Jim Andreasson, och refererar till hemstadens Varbergs BoIS.

 

Klubben räknar med att fortsätta växa, inte minst på tjejsidan – vilket är ett uttalat mål.

- Redan nästa år bryter vi loss de yngsta tjejerna ur Fotbollsskolan och bildar ett eget lag. Vi märker att tillströmning av tjejer börjar när tjejer får träna och spela med tjejer. Vi hoppas även nå ut till fler tjejer som kommer från sammanhang där fotboll, eller annan idrott, inte ses som en självklarhet, säger klubbchef Andreas Örwall Lovén.

 

Ett sätt att nå fler tjejer har varit Hyllie PEAB Girlcamp, som arrangeras kostnadsfritt varje sommar.

- Det är en camp för bara tjejer, vilket även gäller ledarsidan. Vi hoppas på att nå ut till ännu fler tjejer och ge dem ett insteg i fotbollen och Hyllie IK, säger Andreas Örwall Lovén.

Kvaldags för damerna i morgon
2023-10-25 14:33

I morgon, torsdag, tar Hyllie IK emot Kvarnby i andra matchen i kvalets dubbelmöte. I potten ligger en plats i nästa års division 3. 

 

Matchen startar klockan 19, Konstgräs 1 (gamla konstgräset). 

 

Första matchen slutade 0-0.

 

Varmt välkomna att komma och stötta töserna!

Kvalmatch för herrlaget på lördag
2023-10-12 13:13

Under onsdagskvällen besegrade Hyllie IK motståndarna AC Kvarnby med 2-0 på Husiegårds IP,  efter en tuff batalj. De grönsvarta har därmed satt sig i en gynnsam sits inför returen på Hyllie IP på lördag kl 14. 

 

Matchen kommer att spelas på konstgräsplan 1. Vi hoppas på ett stort stöd för vårt herrlag!

 

Viktigt: Ingen pyroteknik får förekomma i samband med matcher på Hyllie IP. Klubben tar starkt avstånd från detta i enlighet med det regelverk som gäller. 

 

Vi hälsar publik och AC Kvarnby varmt välkomna på lördag! Vinnarna går vidare i kvalet till division 5. 

Höstlovscamp med Hyllie IK/ Pro Defending
2023-09-22 08:43
Pro Defending på Hyllie IP under höstlovet

Nu är det åter dags för camp med Hyllie IK och vår mångåriga samarbetspartner Pro Defending. 

Den vänder sig till killar och tjejer födda 2009-2016. 

 

Läs mer och anmäl här: 

 

FOTBOLLSSKOLA - Onlinebooq

Edda Persson är Hyllie IK:s yngsta spelare någonsin
2023-09-06 08:00
Edda Persson testade som både utespelare och målvakt innan orken tröt. Då vankades istället fika.

Det har varit en händelserik tid i Eddas liv. Hon fyllde nyligen ett år, den gångna helgen gjorde hon sin första fotbollsträning i Hyllie IK och nu är det dags för förskola.

 

”Fotboll först och förskola sen. Det är den ordningen som gäller. Vi har väntat på ettårsdagen så att hon kunde börja. Det var den första träningen av förhoppningsvis många”, säger pappa Andreas Persson.

 

Sensommarsolen skiner över Hyllie IP lördagen den 2 september och planerna är fulla av barn i de yngre ålderskullarna. Men yngst är alltså Edda, med sina tretton månader. Sedan Boll och rörelse drog i gång i fjol har det lockat över 80 barn i åldern 1-4 år. Träningspassen innehåller motoriska övningar med boll och året man fyller fyra så påbörjas träning med enklare finter och passningar som förberedelse för Fotbollsskolan.

 

Frågan är om ledarna även skulle introducera målvaktsträning.

”Edda hade lite svårt med dribblingarna men hon gillade att stå i mål, kasta bollar och skaka i nätet. Hon kanske fick inspiration av Caroline Jönsson på planen intill?”, funderar pappa Andreas.

(Den 80-faldiga landslagsmålvakten och fotbollsprofilen huserar som tränare i Hyllie IK flickor och pojkar födda 2017.)

 

Boll och rörelse har träning mellan kl 09 och 10 varje lördagsförmiddag på femmannaplanerna. Eller till barnens ork och fokus tryter. Då samlas man för en avslutande fika vid klubbhuset.

Den som är intresserad av Boll och rörelse kan anmäla sitt barn via Hyllie IK:s hemsida.

Ledargruppen består av fem tränare och sex ungdomsledare, som har massor av engagerade föräldrar och mor- och farföräldrar till sin hjälp.

 

Varmt välkomna till den grönsvarta familjen!

 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
P2009, 26/11 14:29 
P2012 Grön, 24/11 09:52 
P2013 Svart, 16/11 09:07 
P2013 Grön, 27/10 20:22 
P2013 Grön, 27/10 20:21 
P2009, 21/10 13:50 
 
Sponsorer