SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie Idrottsklubb
Gemenskap - Stolthet - Glädje - Prestation
Hyllie + är ett plus för alla som vill träna mer!
2024-05-16 12:02
Teori, fys, Coerver och Pro Defending ingår i konceptet Hyllie +.

I Hyllie IK har vi som vision att ha ”Malmös mest attraktiva ungdomsverksamhet där vi fostrar nästa generations mest framgångsrika spelare”. En högt ställd ambition, som inspirerar oss att bli ytterligare lite bättre – varje dag. I linje med lanserade vi under våren Hyllie+, ett koncept som riktar sig mot tjejer/killar 12 och 13 år, som brinner för fotboll och vill satsa ytterligare lite extra på att bli så bra de bara kan. 

  

Föreningen har valt dessa åldersgrupper för att det är en ålder där vi ser att många spelare letar efter utveckling och extra utmaningar, men också för att spetsa till färdigheter och förmågor inför kommande tävlingsspel och Skåneserier. 

  

Vad innehåller Hyllie+? Inom ramen för Hyllie+ samarbetar vi med väletablerade partners till Hyllie IK, såsom Jesper Nilsson från Coerver coaching och Anders Nielsen från Pro Defending, där vi sett goda resultat på både individ- och lagnivå. Vi samarbetar även med Magnus Sjöholm kring fotbollsfys medan teoripassen leds av nuvarande sportchef i Hyllie IK, Christian Lind, som har en lång och gedigen tränarbakgrund och fotbollsutbildning. 

  

Genom att samla de olika träningsformerna och ledaregenskaperna under programmet Hyllie+ ser vi stora fördelar genom ett inspirerande och komplett träningsupplägg som vi tror starkt på (och anpassat efter åldern).   

  

Vem kan delta? Som namnet antyder är detta ett extra tillägg, ett plus, till den ordinarie träningen. Denna omgång riktar sig till killar och tjejer födda 2011 och 2012. Till nästa år, 2025, så kommer förfrågan - primärt - att gå ut till tjejer och killar födda 2012 och 2013. 

  

Inom ramen för Hyllie+ räknar vi med högt tempo och mycket fotbollsglädje. Fullt fokus och hög motivation är ett krav och vi vill att alla som deltar planerar för hundra procent närvaro. Detta är ett helt frivilligt komplement till ordinarie träningstillfällen där det ena inte ersätter det andra. Liksom idag är det deltagandet i ordinarie träningar som ligger till grund för match och andra lagaktiviteter. 

 

Under fliken "Hyllie +" på hemsidan kan ni läsa mer om våra fyra konceptledare. 

 

För frågor kring Hyllie +, kontakta: david@hyllieik.se

Hylliedagen – årets grönsvarta familjefest är tillbaka  
2024-05-08 13:23
Fira in årets första sommardag - 1 juni - genom att besöka Hylliedagen!

Den 1 juni, kl 10-16 på Hyllie IP, är det åter dags för årets stora grönsvarta sammankomst, Hylliedagen. Då bjuder vi in våra över 1 100 aktiva spelare och ledare med anhöriga och vänner – liksom alla som vill njuta av vår familjära gemenskap – till tävlingar, lotterier, tipspromenad, fotbollsloppis, uppblåsbar hinderbana (favorit i repris!), sargfotboll och mycket mer. Vi utlovar massor med kul för både stora och små!

 

Under dagen delas det årliga Bernard Croze-stipendiet ut för att uppmärksamma våra mest framgångsrika 15-åringar. Bland tidigare stipendiater märks Joakim Persson, som snart spelar P17 EM för Sverige och som flera gånger ingått i Malmö FF:s allsvenska seniortrupp under 2024.

På Hylliedagen möter ni även en del av våra partners, som är med och gör Hylliedagen möjlig och som sponsrar med massor av fina priser.

 

Även vår populära fotbollsloppis är tillbaka, där vi främjar återbruk av Hyllie IK-kläder, fotbollsskor och andra lämpliga fotbollsattiraljer. Win-win för både miljö och plånbok. Har du urvuxna fotbollskläder som är i skick för ytterligare (minst) en lirare som du kan tänka dig att skänka? Vi tar tacksamt emot dem till kansliet i klubbhuset på Hyllie IP. Om ingen är på plats går det bra att ställa grejerna i en påse utanför.   

 

Det kommer såklart även att pågå massor av ”vanlig” verksamhet på samma gång, som träningar för de yngsta i Boll och rörelse, vår uppmärksammade Fotboll för alla-grupp och Fotbollsskolan. Vårt yngsta tjejgäng F2017/2018 och vårt yngsta pojklag P2019 är på plats, liksom våra äldsta lag i junioråldern, för att spela matcher.

Kiosken kommer att vara öppen och grillarna laddade, så passa gärna på att njuta av både lunch och fika på plats.

 

Bakom en framgångsrik föreningsdag och familjefest finns ett stort antal ideella krafter. Vill du vara med och bidra till Hylliedagen - som idéspruta i planeringsarbetet eller genom att hugga i där det behövs under dagen? Kontakta eventansvarig på jessica.h.andersson@gmail.com

 

Hjärtligt välkomna!  

VM-guldmedaljören som sponsrar Hyllie IK
2024-05-07 08:03
Johanna Isaksson med medarbetaren Aleksandra Jelic, på Ica Malmborgs, Emporia.

Arbetet har successivt förflyttat Johanna Isaksson från de nordligaste delarna av Sverige till de sydligaste. Nu driver hon ICA Malmborgs på Emporia och är en av Hyllie IK:s främsta partners. För egen del har hon varit mer intresserad av individuell sport än lagidrott. Och hon har kunnat titulera sig världsmästare i armbrytning.

 

- Skåne skiljer sig från övriga Sverige. Skåningarna är mer rakt på sak och mer lokalpatriotiska. Det finns en stolthet över det man har och vad man är. Det är en ganska härlig inställning, tycker jag.

Johanna Isaksson är uppväxt i en handlarfamilj i Överkalix och karriärsvalet föll sig naturligt. Hon blev själv verksam inom dagligvaruhandeln och kom så småningom till Västsverige, där hon verkade som ICA-handlare under många år.

- Det har varit ett trivsamt sätt att leva och jobba och jag har inget emot när de båda delarna flyter ihop. För mig handlar jobbet om mer än en resultaträkning. Det handlar om att se människor runt omkring sig växa och att kunna bidra till den utvecklingen.

 

Hon kom till Skåne och Åhus år 2020. När det uppstod en möjlighet att ta över Ica Kvantum (numera Malmborgs) på Emporia så slog hon till.

- Det är en av Sveriges bästa butiker med ett fantastiskt läge. Det var en chans jag inte ville missa.

Det är en stor butik med många medarbetare, men det märks på jargongen att arbetsplatsen präglas av en familjär stämning. På sätt och vis inte så väsensskilt från hur det är i en idrottsklubb.

 

Vad har du själv för erfarenheter av föreningsliv?

- Jag har varit aktiv och verkat som kassör i en armbrytarklubb i Rävlanda.

 

Oj, så ovanligt! Tävlade du också?

- Jag vann faktiskt VM-guld 2013 i viktklassen under 70 kilo, ha ha!

 

Uppdraget som kassör var lika tufft som att träna och tävla.

- Det var inga stora pengar och det krävdes mycket tid och själ hos medlemmarna för att få det så bra som möjligt.  Alla var tvungna att engagera sig.

Den erfarenheten är en bidragande orsak till att Johanna Isaksson sponsrar Hyllie IK.

- Som företagare bör man bidra till idrottens villkor och stötta föreningar som tar ansvar för barn och unga. Att få vara del av en förening eller ett lag är otroligt viktigt. Hur skulle vårt samhälle se ut utan föreningsliv?

 

ICA Malmborgs Emporia sponsrar inte bara med ett visst belopp, utan även särskilda initiativ och arrangemang, som Månadens spelare. Den 1 juni kan ni träffa Johanna Isaksson och hennes medarbetare, när hon delar ut frukt och dricka under Hylliedagen.

Välkomna till Hyllie IK:s nya hemsida, HEMSIDAN 2.0!
2024-04-12 10:04
När vi är över 1000 aktiva, och växer, behövde hemsidan en ny kostym. Nu är den här.

 

Efter ett gediget arbete kan vi nu med stolthet välkomna er till Hyllie IK:s nya hemsida, HEMSIDAN 2.0!

 

Välkommen att klicka runt bland flikarna där vi uppdaterat en del befintligt material samt öst på med massa nytt som kan vara användbart för såväl aktiva som föräldrar, besökare, ledare och nykomlingar som är intresserade av att bli en del av vår fina verksamhet.

 

Vår ambition är att hålla hemsidan ständigt uppdaterad för att ni alltid ska ha en inblick i vad som händer i klubben. Ni är hjärtligt välkomna att komma med inputs om det är något ni saknar så fortsätter vi jobba för att hemsidan ska förbli bästa möjliga! Maila då till kansliet@hyllieik.se, märk mailet "Input hemsidan". 

 

Vi vill också uppmana er till att söka upp och börja följa hyllieik_official på Instagram. Vårt alldeles nya konto som kommer beröra klubbens verksamhet i stort! Stay tuned för ett rykande färskt flöde med informativt innehåll, härliga bilder och fina resultat från olika åldersgrupper!

2024-04-12 09:56

 

Välkommen till Hyllie IK - en av stadens viktigaste samhällsaktörer

 

I snart hundra år har Hyllie IK engagerat sitt lokalsamhälle och bidragit till ett rikare liv för barn, unga och vuxna, ur såväl ett socialt perspektiv som ur ett folkhälsoperspektiv. Det är vi stolta över.

 

För varje år växer vårt medlemsantal och vårt upptagningsområde. I går kom våra killar och tjejer från VIntrie och Djupadal. I dag kommer de även från Kroksbäck, Limhamn, Holma, Bellevuegården, ja, i stort sett från hela staden. Vår hemmaplan, Hyllie IP, är förmodligen Malmös mest dynamiska arena för möten och integration. Vi befinner oss i en unik skärningspunkt för människor med olika bakgrunder. Det är vi också stolta över.

 

Vi har passerat tusen aktiva tjejer och killar i åldern 4-25 år. Det gör oss till en av Skånes största fotbollsföreningar. Men det finns fortfarande många barn som knackar på vår dörr och längtar efter att få spela fotboll. Vi vet vad det betyder att få tillhöra ett sammanhang, att få förkovras, fostras och växa tillsammans med andra. Därför arbetar vi dagligen med att erbjuda träning åt så många vi förmår, utifrån våra förutsättningar.

 

De senaste par åren har vi startat fotboll för barn med NPF-diagnoser (neuropsykiatriska funktionsvariationer): ”Fotboll för alla”. Detta koncept är vi den enda fotbollsklubb i Malmö som erbjuder. Vi har även startat en unik grupp för de allra yngsta, Boll och rörelse, efter dansk förlaga. Här kan man från ettårsålder bekanta sig med både boll och miljö, under trygga former. Vi har startat en rad nya pojklag eftersom trycket är stort i de yngre åldrarna. Vi bryter även ut rena tjejlag i tidigare ålder, eftersom det visat sig vara ett framgångsrecept för att locka många töser. I år har vi startat Flickor 2017/2018, där vi redan har över 20 sex- och sjuåriga små lirare. Det lär bli många fler.

 

Vårt senaste projekt, Hyllie+, handlar om att erbjuda ytterligare träning för dem som brinner mycket för sin idrott. Hyllie+ syftar även till att ge en helhetsbild kring fotbollen, med skadeförebyggande fysträning, teori och föreläsningar i olika ämnen. I den första upplagan av projektet, våren 2024, deltar runt 60 killar och tjejer, födda 2011 och 2012.

 

Ju större Hyllie IK blir, desto större samhällsansvar är klubben beredd att ta. Över hundra ledare lägger mängder av ideellt arbete varje vecka. Vi har runt 25 ungdomsledare, som både hjälper till med träningar och agerar förebilder runt om på fotbollsplanerna. På helgerna har vi lika många ungdomar som verkar som domare på de många matcher som spelas på Hyllie IP.

Under Hylliedagen och klubbens julmarknad samlar vi familjer och vänner till våra idrottare, men vi bjuder även in allmänheten att ta del av de grönsvarta festligheterna.

På sommaren erbjuds en rad camper för lovlediga ungdomar, där man inte måste vara medlem i klubben för att delta.

 

Peab Hyllie Girlcamp är en av dessa camper, som dessutom är avgiftsfri. Tillsammans med Peab ser vi campen som ett sätt att locka ännu fler tjejer till fotbollen. Att Hyllie IK får det här ekonomiska stödet från våra olika partners gör att vi ständigt vågar vara innovativa. Stötta gärna alla våra sponsorer, såsom de stöttar Hyllie IK. Tillsammans kan vi bygga ett starkare Malmö. 

Årsmötet: Hyllie IK är en klubb som mår väldigt bra
2024-03-17 20:12
Andreas Wennick tackades av efter sex år i Hyllietjänst.

På söndagseftermiddagen den 17 mars var det dags för årsmöte i Hyllie IK. Klubben passerade under fjolåret 1 000 aktiva medlemmar och kommer att fortsätta växa med minst tre nya lag under 2024. Ekonomin är stabil och många bollar är i rullning för att utveckla föreningen ytterligare på en rad områden. 

 

Valberedningen gjorde minimala förändringar i förslaget till styrelse, där samtliga personer blir kvar med ordförande Anders Svensson i spetsen. 

- Vi prioriterade kontinuitet, säger valberedningens ordförande Arman Krkic. 

 

Ordförande Anders Svensson beskriver styrelsen som väldigt engagerad. 

- En intakt styrelse innebär att vi inte behöver starta om, även om några har nya roller. Det underlättar när vi ska slutföra många idéer och projekt, som vi påbörjat och som ska lyfta verksamheten till en ny nivå. 

Anders Svensson vill beteckna Hyllie IK som en stark aktör i Malmös föreningsliv, som ska utvecklas vidare både sportsligt och organisatoriskt. 

- Personligen vill jag lyfta fram ledarutvecklingen, som kommer att innebära ännu fler välutbildade spelare inom många åldersgrupper. Samtidigt ska vi utvärdera det vi kunde ha gjort annorlunda och våga vara självkritiska. Jag ser fram emot 2024 i Malmös finaste fotbollsklubb. 

 

Andreas Wennick avtackades efter två år som kassör och fyra år som revisor. 

- Andreas har bidragit med värdefull kunskap i båda rollerna. Jag vill rikta ett stort tack till honom. 

 

Styrelsen 2024 består av: 

 

Anders Svensson, ordförande

Sven Lindblom, ledamot

Robert Nord, ledamot

Ewa Bertz, ledamot

Jose Munoz, ledamot

Stefan Andersson, ledamot

Anton Ekman, ledamot

Jessica Andersson, suppleant

Malin Nilsson, suppleant

Nyheter från våra lag