Välkommen till Hyllie IK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie IK
Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
Dam A

Hyllie IK Dam

Välkommen till Hyllie IK Dam 

 

Vi är en stor trupp på totalt 35-40 spelare som representerar Hyllie IK Dam som från och med 2023 återigen kommer vara tillbaka i Division 3 där vi en gång lämnade innan pandemin slog till. Vårt Damlag hade som ambition att klättra uppåt direkt vilket vi lyckades med efter återuppstarten, och vi vill stabilisera oss lite högre inom en snar framtid men allt ska göras i rätt tid och takt. Vi kommer även att deltaga med ett Dam B i en reservlagsserie under 2023 vilket är ett måste med en så stor trupp, som även nästintill måste ses som något närmast unikt då många andra klubbar kämpar i motvind med nedlagda seniorlag inom damfotbollen.

 

Hyllie IK Dam spelade så sent som 2020 i Division 2 Dam, men pga pandemin så ställdes vi liksom många andra på prov med avhopp både på spelarsidan som på tränarsidan och valde att satsa på F17 SM (Nationell serie) för våra unga tjejer som gav oss väldigt mycket inför omstarten med ett nytt Dam. Nedläggningen berodde dock inte på brist på spelare, utan ett medvetet val för att ge våra unga tjejer bästa möjliga motstånd i en väldigt tuff serie.

 

Tränarstaben består av 4 personer som har lång bakgrund inom Hyllie IK, nästan alla dessa tjejer i dagens trupp är stommen därifrån och det är det vi vill att många spelare kunna komma från dom egna leden kryddat med lite utifrån givetvis. 

 

Är ni intresserade av att provträna med oss så kontakta oss via fliken Kontakt här på Dam eller gör en intresseanmälan via kansliet som tar det vidare till oss!

https://www.hyllieik.se/form/?ID=3291

 

 

 

 

Träningsläger i Barcelona
2023-04-07 13:20

Fler bilder (+10) >>
Sol, värme och fotboll

Äntligen - med en heroisk insats av Jenny Linde - blev det av. Träningsläger i Santa Susanna strax norr om Barcelona. Fem dagar med träning, sol, bad och besök i Barcelona. Det blev en fantastisk succé med massor av sköna minnen. Nu drar snart serien igång och alla är supertaggade!

 

Inte många damlag i div 3 kan skryta med en trupp på över 40 tjejer och seriespel med två lag. Att dessutom hela 29 tjejer har möjlighet att följa med och ladda upp med en härlig resa till Spanien är bara det fenomenalt. 

Upptaktsträff - Div 3 Södra
2023-04-03 23:46

I kväll var det stor upptaktsträff med Skånesport i Skurup. Tanken är att lyfta intresset för serien och stärka de klubbar som driver en bra damverksamhet. Trots att hon är en av damlagets yngsta spelare och dessutom en av de många nytillkomna talanger som sökt sig till Hyllie på den senaste tiden, så representerade hon klubben på ett brilliant sätt när man sent fick förhinder på kansliet. Fem stjärnor till Rebecca!

 

Här kan ni se hela upptaktsträffen i efterhand:
https://youtube.com/live/hlFZG-USsJI

Det börjar närma sig seriestart!
2023-03-05 11:27

Två jobbiga vintermånader är över

Efter tunga försäsongsmånader med tuffa träningar och mycket fys börjar nu även de taktiska pusselbitarna falla på plats. Precis som tidigare år kan vi, till skillnad från många andra lag i närheten, stoltsera med stor och välmående trupp. Stämningen är på topp och det är fullt fokus på seriestarten om fyra veckor. De senaste två matcherna med uddamålssegrar över seriekonkurrenter har gett oss en liten indikation på vad vi kan förvänta oss. Men framför allt kan vi konstatera att det är många pusselbitar kvar innan spelet stämmer helt och alla positioner och roller känns naturliga.

 

Gräsplaner, varmare väder och Spanienresa

Snart byts fysträning och hårt konstgräs mot det sköna gräset på huvudplanen. Dessutom väntar ett varmt Spanien och fem dagar där vi kan landa de sista pusselbitarna och ladda upp ordentligt inför seriestarten i början av April. Det känns helt fantastiskt att kunna åka på träningsläger med 30 tjejer. Laget har verkligen förtjänat detta efter ett riktigt bra 2022 och förhoppningsvis ger det oss en extra kick in i seriespelet 2023.

 

Bra prestationer, stabilitet och harmoni

Våra nyförvärv har kommit in i truppen fint och har också visat att de vill vara med och fajtas om platserna i laget. En del är gamla återvändare som spelat i Hyllie tidigare och några är nya tjejer från klubbar i närheten. Det är i övrigt ett ungt lag med bra sammanhållning och en trygghet som vilar på en stor grupp lokala tjejer som spelat i Hyllie sedan 10-års åldern. Det ska bli både spännande och kul att följa laget den sista tiden av förberedelser.

Med andra ord - det är precis så här man vill att det ska kännas en månad innan allt drar igång!

F17/Dam är på läger i Ishöj. Se bildgalleri
2022-05-27 14:27
Hur glad är man inte när man har bästa ledarna :-)
 
Ett nytt och slagkraftigt damlag har börjat ta form
2021-06-11 08:07

Äntligen är serierna igång. Vårt nykomponerade F17 har verkligen ett år att se fram emot. Elitklubbar med resurser långt över våran lilla stab i Hyllie radar upp sig i seriespelet. Men tjejerna har visat att de har vad som krävs. I träningsmatcherna har vi kunna konstatera att det alltid gör riktigt ont att möta oss. Inget lag kan kan slå oss enbart med finess och talang - det krävs mycket mer än så. Det blir ju ibland så när nästan alla i laget har växt upp på Hyllie IP. Vi ser exakt samma sak i F16 och det känns riktigt skönt inför framtiden.

 

Med en sådan stabil plattform har vi kunnat bygga vidare i lugn och ro. Träningarna med "senior-betoning" blir fler och fokus blir allt oftare på detaljer när grunden är satt. Som ett seniorlag jobbar vi med att hitta mönster för att lyfta fram alla de spetsegenskaper som vi har i laget. Att få ut det bästa möjliga spelet av varje individ. Positionerna i uppställningen smälts ihop med egenskaperna man har - och varje spelare skapar en egen karaktär i rollen de får.

 

Men vi har naturligtvis mycket kvar. Första matchen - mot Rosengård - tror vi blev väldigt lärorik för många. Den gav en tydlig bild av vad som krävs för att fajtas med de allra bästa, men samtidigt en känsla av att några av tjejerna faktiskt redan är där - och väldigt många är redo att ta det sista steget.

 

På lördag väntar ännu en ny upplevelse. Att hoppa in i spelarbussen och tillsammans ladda inför ännu en gigantisk uppgift är speciellt. Det vet alla som har upplevt det. Vi gör det tillsammans med alla i truppen som kan hänga med. För målet är såklart att en efter en, ta hela hela detta gänget genom F17 - där dörrarna står öppna för seniorspel på högsta hyllan - men framför allt ge alla en rutin och en erfarenhet som formar Hyllies framtida damlag.

 

Vi lämnade Rosengård med stolthet och ett resultat som inger respekt. Nu väntar Kalmar och förmodligen en ännu större utmaning. Men tjejerna växer fort i sitt spel och vi åker dit med en härlig känsla av styrka. Tordagens träning var ytterligare ett stort steg framåt.

 

Bjarne, Fredrik och Thomas

 

 

 

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hyllie Idrottsklubb, 26/05 10:02 
Hyllie Idrottsklubb, 22/05 11:56 
Hyllie Idrottsklubb, 11/05 08:27 
Hyllie Idrottsklubb, 04/05 09:23 
Hyllie Idrottsklubb, 03/05 10:17 
 
Sponsorer