Välkommen till Hyllie IK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie IK
Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
Dam A

Hyllie IK Dam

Välkommen till Hyllie IK Dam 

 

Vi är en stor trupp på totalt 35-40 spelare som representerar Hyllie IK Dam som från och med 2023 återigen kommer vara tillbaka i Division 3 där vi en gång lämnade innan pandemin slog till. Vårt Damlag hade som ambition att klättra uppåt direkt vilket vi lyckades med efter återuppstarten, och vi vill stabilisera oss lite högre inom en snar framtid men allt ska göras i rätt tid och takt. Vi kommer även att deltaga med ett Dam B i en reservlagsserie under 2023 vilket är ett måste med en så stor trupp, som även nästintill måste ses som något närmast unikt då många andra klubbar kämpar i motvind med nedlagda seniorlag inom damfotbollen.

 

Hyllie IK Dam spelade så sent som 2020 i Division 2 Dam, men pga pandemin så ställdes vi liksom många andra på prov med avhopp både på spelarsidan som på tränarsidan och valde att satsa på F17 SM (Nationell serie) för våra unga tjejer som gav oss väldigt mycket inför omstarten med ett nytt Dam. Nedläggningen berodde dock inte på brist på spelare, utan ett medvetet val för att ge våra unga tjejer bästa möjliga motstånd i en väldigt tuff serie.

 

Tränarstaben består av 4 personer som har lång bakgrund inom Hyllie IK, nästan alla dessa tjejer i dagens trupp är stommen därifrån och det är det vi vill att många spelare kunna komma från dom egna leden kryddat med lite utifrån givetvis. 

 

Är ni intresserade av att provträna med oss så kontakta oss via fliken Kontakt här på Dam eller gör en intresseanmälan via kansliet som tar det vidare till oss!

https://www.hyllieik.se/form/?ID=3291

 

 

 

 

F17/Dam är på läger i Ishöj. Se bildgalleri
2022-05-27 14:27
Hur glad är man inte när man har bästa ledarna :-)
 
Ett nytt och slagkraftigt damlag har börjat ta form
2021-06-11 08:07

Äntligen är serierna igång. Vårt nykomponerade F17 har verkligen ett år att se fram emot. Elitklubbar med resurser långt över våran lilla stab i Hyllie radar upp sig i seriespelet. Men tjejerna har visat att de har vad som krävs. I träningsmatcherna har vi kunna konstatera att det alltid gör riktigt ont att möta oss. Inget lag kan kan slå oss enbart med finess och talang - det krävs mycket mer än så. Det blir ju ibland så när nästan alla i laget har växt upp på Hyllie IP. Vi ser exakt samma sak i F16 och det känns riktigt skönt inför framtiden.

 

Med en sådan stabil plattform har vi kunnat bygga vidare i lugn och ro. Träningarna med "senior-betoning" blir fler och fokus blir allt oftare på detaljer när grunden är satt. Som ett seniorlag jobbar vi med att hitta mönster för att lyfta fram alla de spetsegenskaper som vi har i laget. Att få ut det bästa möjliga spelet av varje individ. Positionerna i uppställningen smälts ihop med egenskaperna man har - och varje spelare skapar en egen karaktär i rollen de får.

 

Men vi har naturligtvis mycket kvar. Första matchen - mot Rosengård - tror vi blev väldigt lärorik för många. Den gav en tydlig bild av vad som krävs för att fajtas med de allra bästa, men samtidigt en känsla av att några av tjejerna faktiskt redan är där - och väldigt många är redo att ta det sista steget.

 

På lördag väntar ännu en ny upplevelse. Att hoppa in i spelarbussen och tillsammans ladda inför ännu en gigantisk uppgift är speciellt. Det vet alla som har upplevt det. Vi gör det tillsammans med alla i truppen som kan hänga med. För målet är såklart att en efter en, ta hela hela detta gänget genom F17 - där dörrarna står öppna för seniorspel på högsta hyllan - men framför allt ge alla en rutin och en erfarenhet som formar Hyllies framtida damlag.

 

Vi lämnade Rosengård med stolthet och ett resultat som inger respekt. Nu väntar Kalmar och förmodligen en ännu större utmaning. Men tjejerna växer fort i sitt spel och vi åker dit med en härlig känsla av styrka. Tordagens träning var ytterligare ett stort steg framåt.

 

Bjarne, Fredrik och Thomas

 

 

 

 

Hyllie IK väljer att framtidssatsa på damsidan
2021-05-27 10:00

Hyllie IK väljer att framtidssatsa på damsidan

 

Snart är äntligen alla våra lag igång med seriespel igen - även våra äldre ungdomar och seniorer. Som vi har längtat! I samband med att serierna drar igång har vi även fattat ett beslut på damsidan om att satsa på våra duktiga juniorer i en F17 SM-serie och i en F16-serie. Därför kommer vi inte att delta i damserien i Division 3 under 2021, utan återkommer i seniorsammanhang på damsidan under 2022.

 

”Vi har ett stort gäng talangfulla och engagerade tjejer, en stark och sammansvetsad grupp och en välutbildad och fint fungerande ledarstab. Med en medelålder i dam/ungdoms-truppen på under 16 år, anser klubben och tränarna att det är mer utvecklande för tjejerna att fortsätta ytterligare något år i ungdomsfotbollen. Vi ser mycket fram emot att kämpa och visa framfötterna i både F17 SM och F16-serien,” säger Thomas Ljungdahl, Klubbchef Hyllie IK.

 

Vi blickar redan nu framåt och planerar för damseniorlag i seriespel 2022 och tror och hoppas att vi med nuvarande upplägg skapar de bästa förutsättningarna för våra tjejer att fortsätta sin utveckling i Hyllie IK.

 

Är du intresserad av att bli en del av Hyllie IKs framtidssatsning på damsidan – som blivande damlagsspelare eller kanske i något av våra många flicklag – tveka inte att höra av dig till Klubbchef Thomas Ljungdahl på thomas@hyllieik.se

 

/ Styrelsen Hyllie IK

Seriepremiär i div 2
2020-06-17 08:32
Då var det dags att starta upp seriespelet även för Hyllies damlag. Vi inleder borta mot Eskilsminne kl 19:00. En mycket svår bortamatch men vi har tränat på bra under våren och är förberedda på denna tuffa uppgift.  Truppen har förändrats under våren och vi har sänkt vår medelålder. Det är många unga spelare som kommer skaffa sig erfarenhet på en bra seniornivå under sommaren och hösten. Vår målsättning är att spela in de poäng som krävs för att stanna kvar i div 2. Varje match är som en cupmatch i denna serien. 
Max Gregerstedt 
Tränare Hyllie damlag
matchen på söndag 15mars är inställd
2020-03-13 18:07
DM matchen söndag 15 mars mot Uppåkra är inställd. 


 
Sponsorer