SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie Idrottsklubb
Gemenskap - Stolthet - Glädje - Prestation
Hyllie IK Dam 2024

 

Under säsongen 2024 kommer Hyllie IK dessvärre inte ha ett damseniorlag i seriespel. Men processen är redan igång för att återinträda i seriesystemet. Vår stora tjejverksamhet borgar för att vi över tid kommer att bygga upp en stabil grund för en seniorverksamhet.

 

Vi välkomnar alla som är intresserade av att vara en del av vårt damlag 2025 att kontakta oss. Du kan bli en viktig pusselbit i vår ambitiösa process att forma ett slagkraftigt damlag i en av Skånes största föreningar.

 

Kontakta Andreas Örwall Lovén andreas@hyllieik.se eller David Arvidsson david@hyllieik.se för mer information. 

 

 

 

Damstaben sammanfattar 2023
2023-12-16 12:57

Efter att vårt unga gäng hade gått från en fin tredjeplats i F17 SM till div 4 och sedan direkt vidare till div 3 fanns det mycket energi och höga förväntningar i damlaget inför säsongen. I april hägrade träningsläger i Barcelona, men samtidigt fanns det uppenbara svarta moln på horisonten. För en stor del av tjejerna väntade student i juni och ett nytt liv mer resor, jobb, militärtjänst och studier på annan ort. Vi skickade även vår målvakt - Ebba (aka “Den gula väggen”) till Div 1 och Södra Sandby. Truppen bestod av hela 40 st tjejer vilket innebar spel även i reservlagsserien.

 

Vårsäsongen började bra, med en hygglig poängskörd och tom vinst mot dåvarande serieettan Veberöd. Men ju närmare studenten vi kom, desto svårare blev det att ta poäng. Avslutningen av vårserien handlade mer om 100-dagars-fester, studentresor och nya sommarjobb.

 

Inför hösten kunde vi ganska snart konstatera två saker:

  1. Vi hade ingen möjlighet att undgå kval nedåt - men vi riskerade inte heller nedflyttning.
  2. Vi saknade nu bla Filippa, Malva, Linnea, Clara, Doris, Emma, Julia och Elin som alla tidigare hade varit viktiga spelare (studier, utlandsflytt, sjukdom, skador och militärtjänst).

 

Vi fick till stora delar försöka pussla ihop ett nytt lag. Samtidigt radades betydelselösa matcher upp mot duktiga div-3-lag. Fokus var på att hålla humöret uppe och ladda inför kvalet.

 

De två kvalmatcherna blev båda mållösa efter starka insatser av väldigt många. Speciellt vill man lyfta fram Olivia som sysselsatte hela Kvarnbys försvar och mittfält, samt Rebecca som helt eliminerade Kvarnbys duktiga kapten. Den avgörande straffläggningen sköttes med glans av de tjejer som visat kvalité under träningarna innan sista matchen. Dessutom spikade Wilma igen helt och lyfte sig enormt när det verkligen gällde.

 

Strax innan frimånaden presenterade klubben sin satsning på 2024 - som bla innebar att reservlaget slopas. Ingenting i planeringen var färdigt och mötet fick ett minst sagt svalt mottagande av damtruppen. Frimånaden blev turbulent med osäkerhet kring både trupp och tränarstab. Resultatet blev att vi tappade Olivia och Ellie för spel i Lilla Torg samt vår målvakt Fanny, som gick till seriekonkurrenten IFK Trelleborg. Ett tiotal spelare valde också att sluta spela fotboll.

Det finns dock ett stabilt järngäng kvar och vi är övertygade om att - med bra träning och rätt inställning - så kan vi vara ett lag som ställer till med mycket besvär för många i division 3 nästa år.

Träningsläger i Barcelona
2023-04-07 13:20

Fler bilder (+10) >>
Sol, värme och fotboll

Äntligen - med en heroisk insats av Jenny Linde - blev det av. Träningsläger i Santa Susanna strax norr om Barcelona. Fem dagar med träning, sol, bad och besök i Barcelona. Det blev en fantastisk succé med massor av sköna minnen. Nu drar snart serien igång och alla är supertaggade!

 

Inte många damlag i div 3 kan skryta med en trupp på över 40 tjejer och seriespel med två lag. Att dessutom hela 29 tjejer har möjlighet att följa med och ladda upp med en härlig resa till Spanien är bara det fenomenalt. 

Upptaktsträff - Div 3 Södra
2023-04-03 23:46

I kväll var det stor upptaktsträff med Skånesport i Skurup. Tanken är att lyfta intresset för serien och stärka de klubbar som driver en bra damverksamhet. Trots att hon är en av damlagets yngsta spelare och dessutom en av de många nytillkomna talanger som sökt sig till Hyllie på den senaste tiden, så representerade hon klubben på ett brilliant sätt när man sent fick förhinder på kansliet. Fem stjärnor till Rebecca!

 

Här kan ni se hela upptaktsträffen i efterhand:
https://youtube.com/live/hlFZG-USsJI

Det börjar närma sig seriestart!
2023-03-05 11:27

Två jobbiga vintermånader är över

Efter tunga försäsongsmånader med tuffa träningar och mycket fys börjar nu även de taktiska pusselbitarna falla på plats. Precis som tidigare år kan vi, till skillnad från många andra lag i närheten, stoltsera med stor och välmående trupp. Stämningen är på topp och det är fullt fokus på seriestarten om fyra veckor. De senaste två matcherna med uddamålssegrar över seriekonkurrenter har gett oss en liten indikation på vad vi kan förvänta oss. Men framför allt kan vi konstatera att det är många pusselbitar kvar innan spelet stämmer helt och alla positioner och roller känns naturliga.

 

Gräsplaner, varmare väder och Spanienresa

Snart byts fysträning och hårt konstgräs mot det sköna gräset på huvudplanen. Dessutom väntar ett varmt Spanien och fem dagar där vi kan landa de sista pusselbitarna och ladda upp ordentligt inför seriestarten i början av April. Det känns helt fantastiskt att kunna åka på träningsläger med 30 tjejer. Laget har verkligen förtjänat detta efter ett riktigt bra 2022 och förhoppningsvis ger det oss en extra kick in i seriespelet 2023.

 

Bra prestationer, stabilitet och harmoni

Våra nyförvärv har kommit in i truppen fint och har också visat att de vill vara med och fajtas om platserna i laget. En del är gamla återvändare som spelat i Hyllie tidigare och några är nya tjejer från klubbar i närheten. Det är i övrigt ett ungt lag med bra sammanhållning och en trygghet som vilar på en stor grupp lokala tjejer som spelat i Hyllie sedan 10-års åldern. Det ska bli både spännande och kul att följa laget den sista tiden av förberedelser.

Med andra ord - det är precis så här man vill att det ska kännas en månad innan allt drar igång!

F17/Dam är på läger i Ishöj. Se bildgalleri
2022-05-27 14:27
Hur glad är man inte när man har bästa ledarna :-)
 
Spelade matcher
Sön 10/3 11:00
Lör 9/12 13:00
Tor 30/11 19:00
0 - 1  
Tor 26/10 19:00
3 - 1  
Sön 22/10 14:00
0 - 0  
Lör 14/10 14:00
3 - 1  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen