SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie Idrottsklubb
Gemenskap - Stolthet - Glädje - Prestation
Fysträning

 

En viktig del av Hyllie+ är att bättre förstå kroppens funktioner och hur vi tränar den på bästa sätt. Detta gör vi genom fysträning tillsammans med Magnus Sjöholm.

 

 

Så här säger Magnus:

”Fotboll är en lek och gränserna för leken sätts av kroppen. Alldeles oavsett ålder och nivå. Samma sak i livet. Hänger kroppen med lever du betydligt längre, med avsevärt högre kvalité. 

 

Bra träning tidigt får kroppen att må bättre hela livet. Vi grundlägger vanor, blir beroende av rörelse, lek och träning. Vi undviker skador, vår eventuella rehab går lättare och så löser den här fysiska fallskärmen ut sig, 60-70 år senare. 

 

Så vad är bra träning? 

 

Bra träning ska vara rolig, utmanade och svår. För att utvecklas krävs motstånd. Det är förstås roligt att träna något vi redan är bra på men ännu roligare att märka den snabbare utvecklingen när vi börjar träna något vi inte kunde, eller inte hade en aning om att vi behövde. Bra träning är också individuellt anpassad till våra olika förutsättningar och ambitioner. Fotboll är dock konservativ och den individuella fysiken försummad. Även på yppersta elitnivå. Speciellt i Sverige. Fotbollsfys i Sverige kan sammanfattas i att orka springa rakt fram så länge som möjligt och rehab (eftersom vi knappt tränar skadeförebyggande utan enbart ska maximera utifrån en genomsnittlig ”mall”).

 

Varför jag tänker som jag gör är tack vare fem framgångsrika år som personlig tränare med europeisk licens. Jag har tränat allt från go-cartförare till golfproffs. Egna rehabår, många terminer som lärarvikarie (från Montessori till Malmö Universitet) samt 3 VM-guld och 47 landskamper (hälften som spelande manager) för Sverige. Visserligen för Författarlandslaget i fotboll men var går gränsen, för vår fantasi?”

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen