SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie Idrottsklubb
Gemenskap - Stolthet - Glädje - Prestation
Hyllie IK - en av stadens viktigaste samhällsaktörer
 

I snart hundra år har Hyllie IK engagerat sitt lokalsamhälle och bidragit till ett rikare liv för barn, unga och vuxna, ur såväl ett socialt perspektiv som ur ett folkhälsoperspektiv. Det är vi stolta över.

 

För varje år växer vårt medlemsantal och vårt upptagningsområde. I går kom våra killar och tjejer från VIntrie och Djupadal. I dag kommer de även från Kroksbäck, Limhamn, Holma, Bellevuegården, ja, i stort sett från hela staden. Vår hemmaplan, Hyllie IP, är förmodligen Malmös mest dynamiska arena för möten och integration. Vi befinner oss i en unik skärningspunkt för människor med olika bakgrunder. Det är vi också stolta över.

 

Vi har passerat tusen aktiva tjejer och killar i åldern 4-25 år. Det gör oss till en av Skånes största fotbollsföreningar. Men det finns fortfarande många barn som knackar på vår dörr och längtar efter att få spela fotboll. Vi vet vad det betyder att få tillhöra ett sammanhang, att få förkovras, fostras och växa tillsammans med andra. Därför arbetar vi dagligen med att erbjuda träning åt så många vi förmår, utifrån våra förutsättningar.

 

De senaste par åren har vi startat fotboll för barn med NPF-diagnoser (neuropsykiatriska funktionsvariationer): ”Fotboll för alla”. Detta koncept är vi den enda fotbollsklubb i Malmö som erbjuder. Vi har även startat en unik grupp för de allra yngsta, Boll och rörelse, efter dansk förlaga. Här kan man från ettårsålder bekanta sig med både boll och miljö, under trygga former. Vi har startat en rad nya pojklag eftersom trycket är stort i de yngre åldrarna. Vi bryter även ut rena tjejlag i tidigare ålder, eftersom det visat sig vara ett framgångsrecept för att locka många töser. I år har vi startat Flickor 2017/2018, där vi redan har över 20 sex- och sjuåriga små lirare. Det lär bli många fler.

 

Vårt senaste projekt, Hyllie+,  handlar om att erbjuda ytterligare träning för dem som brinner mycket för sin idrott. Hyllie+ syftar även till att ge en helhetsbild kring fotbollen, med skadeförebyggande fysträning, teori och föreläsningar i olika ämnen. I den första upplagan av projektet, våren 2024, deltar runt 60 killar och tjejer, födda 2011 och 2012.

 

Ju större Hyllie IK blir, desto större samhällsansvar är klubben beredd att ta. Över hundra ledare lägger mängder av ideellt arbete varje vecka. Vi har runt 25 ungdomsledare, som både hjälper till med träningar och agerar förebilder runt om på fotbollsplanerna. På helgerna har vi lika många ungdomar som verkar som domare på de många matcher som spelas på Hyllie IP.

Under Hylliedagen och klubbens julmarknad samlar vi familjer och vänner till våra idrottare, men vi bjuder även in allmänheten att ta del av de grönsvarta festligheterna.

På sommaren erbjuds en rad camper för lovlediga ungdomar, där man inte måste vara medlem i klubben för att delta.

 

Peab Hyllie Girlcamp är en av dessa camper, som dessutom är avgiftsfri. Tillsammans med Peab ser vi campen som ett sätt att locka ännu fler tjejer till fotbollen. Att Hyllie IK får det här ekonomiska stödet från våra olika partners gör att vi ständigt vågar vara innovativa. Stötta gärna alla våra sponsorer, såsom de stöttar Hyllie IK. Tillsammans kan vi bygga ett starkare Malmö.