Samling:18:00, Rosengård IP
Derbykänsla
2019-05-04 20:37
Vi reste oss efter 15 minuters inledande rejäl press.
inledningsvis en rejäl regnskur, motvind och nervöst från vår sida samtidigt som Rosengård spelade bra och bollen var nästan uteslutande på vår planhalva. Mv Olivia Bergkvist gör en kanonräddning och håller oss kvar i matchen. I det blöta gräset tog det en stund innan vi lärde oss första touchen och vann lite fler dueller. Emilia Cindric blev ensam i anfallet, men sysselsatte deras försvar. ett par bra chanser,bl.a en efter fin passning i djupled av Inez på 1 tillslag.. När vi väl balanserat matchbilden gör Rosengård 1-0. som också är pausresultat. Vi kunde absolut vikt ner oss men istället stöttade och peppade varandra. Jag gillar när spelarna själva tar initiativ i halvlek hur förbättra och förändra matchbilden. Det tyder på ledarskap och rätt inställning.

vi gör en bra andra halvlek, delvis med hjälp under en kort period av medvind och pressade Rosengård högre upp. Matchen avgörs inom loppet av några minuter. Först friläge för Emilia efter briljant passning av Olivia S, som deras målvakt räddar. Istället 2-0 till Rosengård där vi missbedömde bollen i motvinden och ett snygg skott / lobb i bortre hörnet,  Inte ens då vek vi ner oss och avslutar sista kvarten riktigt bra.

Rosengård är absolut ett topplag och har fått ihop både spel och trupp. Eloge till båda lagens spelare för bra attityd. stort plus till domaren Benny Gullberg, piskfri insats.

Vi inom tränar skrået har en viktig uppgift att inte påverka, provocera domare. Vi ska låta domare och spelarna på plan sköta det. Då blir det bra Fair play när vi är förebilder.

Tack tjejer för den kollektiva insats ni gör idag. Tack publiken att stå där i regn och blåst och ett par plusgrader. Vi ska bjuda er på bra fotboll och många 3 poängart framöver.

Truppen: Olivia B - Frida- Emma H - Maja - Linnea L - Linnea S - Noemi- Inez - Olivia S - Paulina- Emilia - Olivia R - Sofie - Agnes - Ellen