Samling:17:45
Förlust i hemmapremiären
2018-04-29 12:48

Fredag kväll var det dags för hemmapremiär i damernas Div. 3 sydvästra. Vi tog emot gästande Hallands Nations FF/Teknologkårens IF LTH på konstgräset på Hyllie IP.

I vår första omgång mot NK Croatia hade vi spelat två halvlekar som var väldigt olika varandra, en sämre första halvlek med en klar förbättring i andra halvlek. Vi ville ta med oss känslan från den andra halvleken in i denna match, vilket vi också lyckades med till stor del i vår första halvlek. Redan efter ett par minuters spel hade vi kunnat ta ledningen om vi haft marginalerna på vår sida. Linnéa fick bollen till skänks efter ett individuellt misstag hos gästerna. Hon drev in i banan och avslutade med ett lågt skott från halvdistans som tyvärr tog i stolpen.  Den första kvartens spel var lite ostrukturerat från båda lagen, innan matchen började sätta sig. Vi tog över mer och mer av spelet i den första halvleken och skapade ett antal halvchanser att ta ledningen. Bland annat hade vi ytterligare en stolpträff i samband med en hörna. Gästerna hade också ett par chanser under första halvlek, men då vi gick till halvtidsvila hade vi ändå känslan av att vi ”ledde på poäng” trots att vi inte presterat på topp.

Vårt fokus under halvtidsvilan låg på hur vi skulle jobba med vissa detaljer i den sista tredjedelen av banan för att skapa ännu fler och vassare chanser. Vi hade nått vissa spelytor på det sätt vi ville under första halvlek, men saknat en del av den sista nödvändiga udden för att bli riktigt farliga.

I andra halvlek hände något som vi inte riktigt kunnat förutse. Vi tappade en stor del av det fina spelet vi haft i första halvlek. Vi förlorade fart och initiativ offensivt och vi tappade organisationen i defensiven. Gästerna tog över spelet och initiativet i matchen. Efter cirka en halvtimmas spel i andra halvlek förvaltade gästerna en frispark och kunde ta ledningen med 0-1. Det kändes väldigt orättvist sett till matchen som helhet, men samtidigt logiskt med tanke på händelseutvecklingen. Efter målet tände så våra tjejer till lite och började fokusera bättre offensivt med en kvittering i sikte. Den absolut bästa möjligheten fick vi i matchens absoluta slutskede, när vi fick en frispark som vi kanske skulle ha förvaltat lite bättre. Vi gick från matchen mållösa och årets hemmapremiär slutade alltså snöpligt med en förlust 0-1.

Vi tar nya tag under veckan och har två matcher tätt på varandra. På torsdag kväll kl. 18:30 möter vi NK Croatia för returmöte i Malmömästerskapens semifinal borta på Kroksbäcks IP.