Plats:Malmö Stadionområdet plan 10 konstgräs
Matchreferat NK Croatia borta
2018-04-15 22:32
Oavgjort borta mot NK Croatia i seriepremiären för damerna

Så blev det äntligen dags för seriepremiär i damernas Div. 3 södra. Vi mötte NK Croatia på bortaplan, eller snarare på neutral plan eftersom den sena våren förhindrade spel på Kroksbäcks IP. Istället var vi förpassade till en av Malmös sämsta konstgräsplaner, plan 10 på stadionområdet vars plastmatta borde ha lagts om för mer än en säsong sedan. Nåväl. Dåligt underlag, men lika för båda lagen så det är bara att köpa förutsättningarna.

Hemmalaget inledde matchen bäst med fina ambitioner och hög intensitet. Vår egen insats i första halvlek var helt enkelt inte bra och vi gjorde ett flertal individuella och kollektiva misstag både offensivt och defensivt. Det var inget större fel på tändningen, det kändes snarare som att energin kanaliserades på lite fel sätt.

Efter 35 minuters spel tog Croatia ledningen med 1-0 efter att vi inte agerat tillräckligt resolut i försvaret, ett misstag som hemmalaget kunde förvalta väl. Det resultatet stod sig halvleken ut.

Snacket i halvtidsvilan handlade inte om taktiska drag eller några förändringar i hur vi vill spela vårt spel, utan enbart om vikten att fokusera på alla detaljer såväl individuellt som kollektivt. Det handlar helt enkelt om att göra det enkelt för oss och falla tillbaka på en trygghet i det vi har använt världens längsta försäsong till att träna på.

Andra halvlek, och en helt ny matchbild. Det övertag som Croatia hade på oss i första hade vi så på dem i andra. Betydligt fler genomtänkta intentioner, klokare, enklare. Det var inte ett massivt övertag, men en klar förändring av matchbilden i jämförelse med första halvlek. Vi hade ett par riktigt fina möjligheter dör vi kom in bakom deras backlinje, som dock påpassligt avvärjdes av Croatias duktiga målvakt. I den 83:e minuten så såg vi så ett fint samarbete mellan Blerta och Fanny. Blerta kommer rättvänd med bollen på centralt mittfält och slår en boll i djupet för Fanny att gå på. Fanny gör inget misstag, rundar målvakten iskallt och kan lugnt rulla in bollen i tomt mål. Kvitterat 1-1! Vi visade viljan att inte vara nöjda med oavgjort utan gick för att försöka ta hem tre poäng, men resten av halvleken förlöpte utan ytterligare noterbara händelser.

Som summering kan vi konstatera att resultatet var rättvist, Croatia hade första halvlek, vi hade andra. Vi kan också konstatera att vår prestation i andra halvlek var mycket bättre än den första och det tar vi med oss.

Vi kommer att spela en match i Malmömästerskapet på torsdag kväll borta mot, lustigt nog, NK Croatia igen. Sedan har vi speluppehåll en dryg vecka eftersom det lag vi skulle ha mött till helgen har dragit sig ur seriespelet. Vi får ha lite tålamod och vänta på vår hemmapremiär på Hyllie IP, som blir fredag 27/4 mot Hallands Nations FF.