Hyllie Idrottsklubb
Gemenskap - Stolthet - Glädje - Prestation
Matchreferat: Oavgjort i bortamatchen mot Oxie SK
2017-05-22 09:54
Under söndagen var det dags för ett bortamöte mot Oxie SK i strålande solsken, ett Oxie som haft en kämpig säsongsinledning väldigt mycket beroende på att de har en lite för tunn trupp. Det var väldigt viktigt för oss att släppa tanken på att motståndarna inte presterat ännu under säsongen, utan istället fokusera på de positiva kvaliteter vi har i vårt eget spel.

Vi startar första halvlek på ett utmärkt sätt, vi tar tag i taktpinnen och har ett fullständigt övertag de första femton minuterna. Sedan tappar vi lite av initiativet och hemmalaget kommer in i matchen, men utan att egentligen skapa några farligheter mot vårt mål. Tyvärr så hände det som inte får hända på en fast situation. Oxie fick en frispark en liten bit in på vår planhalva. Bollen lyftes in mot vårt straffområde och en liten kommunikationsmiss i vårt försvarsspel togs väl tillvara av hemmalaget som tog ledningen efter 22 minuters spel. Efter det tog vi återigen initiativet och hade flera bra försök till kvitteringar, men vi saknade den allra sista skärpan i avsluten. Vi gick till halvtidsvila med underläge 1-0.

I halvtid valde vi att göra lite förändringar. Eftersom Oxie spelade med ett väldigt lågt försvarsspel och inte hotade framåt med mer än någon enstaka spelare, gick vi ner på en trebackslinje och gick över till att spela med en 3-4-3 formation. Full fart framåt var ledordet!

Vi fortsätter våra offensiva ambitioner och får utdelning i den 55:e minuten. Sara levererar en fin boll till Kicki som avslutar med en otroligt elegant lobb över målvakten som för en gångs skull kom på mellanhand. Ett riktigt klassmål! Målet gav oss mer luft under vingarna och tjejerna fortsatte ösa på. Oxie spelade ett lågt försvarsspel och gjorde några få försök att ställa frågor till vårt försvar med kontringar, men utan att skapa några farligheter.

Efter cirka 70 spelade minuter uppstår en på många sätt obehaglig situation. Hanna P kommer i hög fart på sin högerkant och blir fullständigt överkörd av sin försvarare som inte har någon som helst chans på bollen utan går 100% på spelare. Smällen är så allvarlig att vi befarar skada på nacken och tillkallar ambulans. Tyvärr måste jag nämna domarens agerande i situationen. Dels att han anser att smällen var ”en olycklig kollision”, och dels att han mer eller mindre krävde att vi skulle flytta spelaren för att återuppta spelet. Vi ska inte behöva förklara för en domare att man inte flyttar en spelare vi misstänker en nackskada på. Nog om det, Hanna togs till sjukhus och under kvällen fick vi besked att där inte var någon fraktur, men att hon fått en hjärnskakning. Vi är naturligtvis lättade att det under omständigheterna inte var värre, utan ser fram emot att Hanna kommer på benen igen efter återhämtning! Hela situationen ledde till ett spelavbrott på cirka 40 minuter innan vi kunde slutföra de sista 20 minuterna av andra halvlek. Tjejerna försökte skaka av sig incidenten och knöt nävarna och sa att de ville vinna matchen för Hanna.

Resten av matchen var mer eller mindre spel mot ett mål, det var någorlunda jämnt de första minuterna, men sedan tog Hyllie över helt och hållet med många avslut som tyvärr inte resulterade så matchen slutade med ett oavgjort resultat.
Vi är absolut inte nöjda med resultatet, men vi är nöjda med prestationen. Vi genomförde matchen på ett bra sätt, men saknade helt enkelt den sista udden. Samtidigt måste vi erkänna att Oxie också gör en bra taktisk insats, där de med sin låga press och samlade försvar med många spelare lyckades väl med att freda sitt eget mål.

Nu är vi lediga från match nästa helg så vi kommer att ha två träningsveckor inför nästa match och möjlighet att fortsätta jobba ordentligt på de positiva element som blir tydligare och tydligare i vårt spel. Men, glöm inte att kommande helg så arrangeras Hylliedagen på Hyllie IP, mer information om festen kommer från klubben centralt!