Gemenskap - Stolthet - Glädje - Prestation
Matchreferat: Förlust i seriepremiären
2017-04-17 11:44
Inledningsvis skulle jag vilja ursäkta mig för ett lite sent matchreferat från seriepremiären. Det har tagit lite tid att samla intrycken och sätta ord på dessa. Hursomhelst, här kommer så ett referat med intryck och reflektioner.

I lördags körde vi till Staffansvallen för seriepremiär i Div 3 Sydvästra mot FC Staffanstorp. Vi upplavde ett aprilväder i kubik, med vind och snöblandat regn som inte gav de bästa förutsättningarna för fotboll. Men det är lika för båda lagen så vädret ska inte ursäkta prestation eller resultat. FC Staffanstorp är uppflyttade från Div 4 i år och har ett väldigt ungt lag. Vi var väldigt osäkra på hur matchen skulle gestalta sig men visste på förhand att detta unga lag gärna spelar med ett stort bollinnehav med god individuell såväl som kollektiv teknik. Det visade sig att den farhågan var riktig. Vi ska i ärlighetens namn erkänna att vi mer eller mindre blev utspelade i första halvlek, även om det inte renderade i särskilt många målchanser för hemmalaget. De tog dock ledningen i den 21:a minuten efter ett individuellt misstag från vår sida på mittplan som de genom en snabb omställning kunde förvalta till 1-0. Resultatet stod sig halvleken ut och vi gick alltså till pausvila med ett underläge 1-0.

I pausvilan konstaterade vi att vi själva inte alls kommit upp till den nivå som vi vet att har i laget. Vi hade spelat för långsamt då det finns läge att spela ett snabbt spel, samtidigt som vi valt att spela alltför snabbt och stressat då det varit läge att lugna ner spelet. Vi hade inte heller utnyttjat den fysiska överlägsenheten vi rent faktiskt hade gentemot det väldigt unga lag som FC Staffanstorp mönstrade. Eniga om att vi skulle skärpa till attityden gick vi så ut till andra halvleken.

Andra halvlek hade en helt annan matchbild än första halvlek. Vi kom in i matchen, var mer på tå, och tog över initiativet i den första halvan av halvleken. Vi skapade ett antal målchanser men saknade det absolut sista för att kunna förvalta dessa. Efter cirka 20 minuter av andra halvlek råkade vi ut för en fotskada på Wendla som innebar ett spelavbrott för skadebehandling ute på plan. Det gav FC Staffanstorp en välbehövlig timeout som de kunde utnyttja för att återigen samla sig. Jag kan tyvärr inte referera den avslutande halvan av andra halvlek, eftersom jag var upptagen med fortsatt skadebehandling av Wendla i omklädningsrummet, utan får lita till väl initierade källor för att ge en bild av avslutningen.

Hemmalaget kom som sagt in i matchen igen och kunde göra 2-0 på en frispark efter cirka 75 minuter spelade. Resultatet stod sig tiden ut vbilket innebar en förlust i premiären med 2-0 borta mot FC Staffanstorp.

Vi har fortfarande en del att jobba med, framförallt den individuella tekniken i vårt spel med bollinnehav, för att det kollektiva anfallsspelet ska fungera. Vi tar nu fullt fokus under veckan för att vara väl förberedda inför hemmapremiären på lördag 22/4 kl. 11:30, då vi möter Hallands Nations FF från Lund. Vi behöver allt stöd vi kan få så vi hoppas på att ni tar en lördag i solen (håll tummarna för vädret) på Hyllie IP.