Hyllie Idrottsklubb
Gemenskap - Stolthet - Glädje - Prestation
Matchreferat Hörby FF borta i DM för damer
2017-04-03 13:10
Så var det dags för första matchen i slutspelet i DM för damer. Lottningen gav oss Hörby FF borta, en match som vi i förväg visste skulle vara en riktigt bra värdemätare för oss. Det visade sig att våra förväntningar infriades, då vi i söndags eftermiddag åkte iväg till Hörby för match.

Vi har varit bortskämda med resultat de senaste matcherna där vi bl.a. har hållit nollan tre matcher i rad, vilket har visat på bra försvarsspel. Vi har dessutom varit produktiva framåt och gjort flera mål förutom i matchen mot BK Höllviken/BK Olympic, som är ett lag spelar i Div. 2. Vi hade tittat på Hörby FF i förväg, Scouting är en viktig del av arbetet, även på den nivå vi spelar, Christian gör ett fantastiskt jobb i förberedelserna inför våra matcher. Hörby FF spelar även de i Div. 2, och vi kan nog räkna med att de kommer att vara med i toppstriden i år.

Matchen inleddes med ett stort bollinnehav för Hörby, vilket var väntat. De visar ett otroligt fint tålamod i sitt spel. Vi håller dock vår försvarsorganisation uppe fint, och deras första mål var inte ett resultat av deras fina passningsspel, utan snarare av en otroligt skickligt individuell prestation av en av deras anfallare. 0-1 i den 14:e minuten. Hyllies tjejer kämpar dock vidare, men tyvärr utökar Hörby till 2-0 i den 28:e minuten, återigen efter en fin individuell prestation som leder fram till målet. Vår första halvlek var absolut inte dålig, vi hotade Hörby vid ett par tillfällen men vi kom inte fram till de riktigt farliga lägena. Vår försvarsorganisation fungerade dessutom fint.

Vi går till halvtidsvila, där vår främsta uppgift i ledarstaben blir att peppa tjejerna eftersom det var lite uppgivna miner både här och där, förutom hos Vicky naturligtvis som alltid visar en positiv anda och kämpaglöd. Hennes försvarsspel måste nämnas, för hon visar hela tiden den attityd vi söker, att alltid försöka vinna boll av felvända spelare, vilket är så otroligt viktigt mot så väl spelande lag som Hörby. Vi påminde tjejerna om att resultatet mot ett så bra lag som Hörby inte alltid är en bra bild av hur vi spelar fotboll, eftersom prestationen i första halvlek var mer än godkänd trots resultatet. Vi gick ut i andra halvlek med målsättningen att ge dem en lite tuffare match i andra halvlek och försöka vinna halvleken.

Andra halvlek såg inledningsvis ut som första, med den skillnaden att våra tjejer var lite aggressivare, och kom in i matchen bättre. Trots det kunde Hörby utöka sin ledning till 3-0 i den 57:e minuten, inte så mycket p.g.a. skickligt anfallsspel, utan snarare av en riktigt bra hög press på vår backlinje. I den situationen blev vi lite stressade och en rad individuella misstag ledde så fram till baklängesmålet, vilket förde tankarna till Lemony Snicket. Ni vet, ”A series of unfortunate events”. Långsökt association, men…

I den 73:e minuten reducerade vi till 3-1 genom mål av Wendla. Hon lade in en hög boll mot mål som letade sig in via den bortre stolpen otagbart för Hörbys målvakt. Ett riktigt läckert mål, som ledde till en skämtsam debatt bland ledarna. Vi undrade över Wendlas avsikt; var det avsikten att skjuta på mål, eller var det menat som inlägg? Frågar vi Wendla så var det naturligtvis ett helt avsiktligt avslut, och det är ju det som betyder något i slutändan!

Vi lyckas faktiskt ställa betydligt fler frågor till Hörbys försvar under andra halvlek, men matchen slutade så 3-1 till Hörby. Vi levde inte upp till vår ambition att vinna andra halvlek, men den blev i alla fall oavgjord. Vi måste lyfta på hatten för Hörby FF som verkligen bevisade för oss att de hör hemma i en division över oss. Med det sagt är vi väldigt stolta över den prestation som våra tjejer visar upp, och framförallt att lagandan är så stark att man inte viker ner sig ens då vi ligger under med 3-0, utan spelar med hjärta i 90 minuter.

Nu har vi haft ett rätt tufft schema den sista veckan, så nu kommer vi att ägna oss åt återhämtning de kommande dagarna. Nästa helg åker vi till Danmark för en kombination av fortsatt teambuilding och träningsmatch.