Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
Dam A

Matchreferat: Träningsmatch borta mot Lindeborgs FF
2017-03-27 09:57

Så var det dags för träningsmatch igen, då vi spelade mot Lindeborgs FF på bortaplan under söndagen. För ett ögonblick kändes det faktiskt som att våren var på väg, vilket betyder att seriestarten kryper närmare. Solsken, hygglig temperatur och ingen vind att tala om. De yttre förutsättningarna var alltså alldeles utmärkta. Eftermiddagen inleddes dock med en fullständigt surrealistisk upplevelse. Vi går ut för att värma upp, placerar oss i ett av avbytarbåsen. Tjejerna i hemmalaget gick lugnt till det andra båset, men så kom en av LFF:s ledare och gav en veritabel utskällning för att vi tagit deras bås. Märk väl att båsen var omärkta, men vi förväntades alltså att ha någon form av översinnliga förmågor att dels förstå vilket bås vi skulle sitta i och dels att det var otroligt viktigt för dem att sitta i rätt bås. Rätt underhållande så här i efterhand… Nåväl, vi skulle ju spela match, men jag har i vanlig ordning svårt att hålla mig till ämnet i mina matchreferat!

Inledningsvis kan vi notera att vi ställde upp med en väldigt ung startuppställning, enligt vår sifferkramare Kim så hade vi åtta spelare under 18 år på planen då vi startade första halvlek. I själva verket var det faktiskt nio spelare under 18 år från start! Vi hade lånat in fyra spelare från F15, varav två spelade i startelvan.

Matchen var som helhet fullständigt dominerad av Hyllie. LFF hade inte ett enda skott på mål i första halvlek. De hade en halvchans på ett friläge där de anföll med en ensam spelare, ett friläge som relativt enkelt avstyrdes med en utrusning av Diana i målet som som vanligt visade en god speluppfattning i situationen. Det var mer eller mindre spel mot ett mål i första halvlek där LFF parkerade bussen framför eget mål och ägnade sig åt rensningar. Vi hade dock lite problem med att punktera bussen, det dröjde till 36:e minuten innan vi fick hål på deras försvar genom mål av Melly. Vi gick till halvtidsvila med ledning 1-0.

LFF:s tjejer fick tydligen instruktioner i halvtid att ändra sitt spel, vilket ledde till at de faktiskt utsatte oss för lite press de första minuterna av andra halvlek som ledde till två hörnor för deras del på kort tid vilka vi kunde avstyra med visst besvär. Vi kom dock ganska snabbt in i matchen och tog över spelet igen. Melly upprepade sin effektivitet från förra helgens match och fullbordade ett hattrick med två snabba mål i 55:e och 61:a minuten. Målskyttet avslutades med 4-0 av Sofie som gjorde mål på en välplacerad frispark från cirka 25 meter.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att vi dominerar tillställningen, i andra halvlek hade LFF två skott på mål som Olivia – som tog över målet i andra halvlek – kunde avstyra tämligen oproblematiskt.

Vi brukar inte lyfta fram enskilda spelare efter matcherna, men vi vill ändå ge lite extra beröm till de fyra spelare vi lånat upp från F15: Inez, Olivia S, Natasha och Noemi. Alla fyra gör en stabil insats och vi kan återigen konstatera att vi har väldigt goda förutsättningar för en fin återväxt till damlaget från våra ungdomsled.

Denna veckan blir det lite tuffare matchande med två matcher. Vi spelar redan på torsdag en träningsmatch mot BK Höllviken/BK Olympic som är en sammanslagning inför året. På söndag väntar så en riktig värdemätare då vi möter Hörby FF som spelar i Div. 2 i slutspelet av DM för damer på Hörby IP kl. 16:00.