Hyllie Idrottsklubb
Gemenskap - Stolthet - Glädje - Prestation
Matchreferat: Årets första tävlingsmatch: Sjöbo IF – Hyllie IK i DM för damer
2017-03-05 17:09
Så var det dags för årets första tävlingsmatch borta mot Sjöbo IF i DM tidigt på söndag morgon. Vi ställer upp med en bra trupp, trots att vi är drabbade av väldigt många sjukdomar i truppen för tillfället. Det visar på vilken stark trupp vi har i år, som är bred och håller en jämn kvalitet över hela truppen!

Sjöbo inledde matchen väldigt inspirerat med en hög press i försvarsspelet och snabbt anfallsspel. Vi blev lite tagna på sängen men lyckades reda ut den första stormen utan att släppa till något mål. Vi arbetade oss in i matchen och lyckades ta ledningen halvvägs in i den första halvleken genom ett fint distansskott av Melly, 0-1 till Hyllie! Matchen är fortsatt jämn, men några minuter senare utökar vi ledningen genom ytterligare ett mål från distans, den här gången var det Wendla som stod för läckerheterna. Målet föregicks av en fin individuell prestation, och vi måste citera vår assisterande tränare Kim, som sa till wendla senare att målet var ”Smukt som et stjerneskud…” (Helt riktigt, Kim är dansk och referensen är naturligtvis till Bröderna Olsens Mello-hit för några år sedan)

Vi gick till pausvila med två måls ledning och efter paus gick vi ut med ett gott självförtroende. Sjöbo inledde dock den andra halvleken som de inledde den första och ställde väldigt allvarliga frågor till vårt försvar. Återigen kunde vi reda ut stormen, både bildligt och bokstavligt, eftersom matchen spelades under väldigt svåra vindförhållanden. Vi tror inte SMHI skulle klassa det som storm, men vi som var där tyckte nog att vi kan kalla det storm. Nåväl, tillbaka till själva matchen!

En bit in i andra halvlek så får vi en slumpchans, som i och för sig är resultatet av en hög press i försvarsspelet. Karolin vinner en duell där bollen lite turligt friställer Melly som iskallt placerar bollen vid målvaktens stolpe, 0-3 till Hyllie.

Sjöbo var absolut inte ofarliga, om vi ska vara helt ärliga så var vi i ledarstaben överens om att den stora ledningen inte helt speglade matchbilden. Sjöbo hade flera riktigt goda intentioner i anfallsspelet, de spelade ett piggt spel i djupled och hade väldigt snabba anfallare som ständigt hotade oss i djupet. Halvvägs in i andra halvlek reducerade Sjöbo till 1-3, i ett friläge som var misstänkt offside, men det är av akademisk betydelse, målet är dömt som mål, och då är det ju inte offside.

1-3 blev så slutresultatet efter en match som var jämnare än vad resultatet visar och vi är naturligtvis nöjda med segern. Vi ska ta i åtagande att matchen som sagt spelades under svåra förhållanden vilket gjorde matchen svängig och lite chansartad, därför är det svårt att ge en bedömning av hur vår organisation fungerar. Flera fina individuella prestationer och ett stort antal ljusglimtar organisatoriskt gör dock att vi även är nöjda med själva prestationen.

Nästa helg väntar ett på papperet betydligt tuffare motstånd, då vi möter Lunds BK – som spelar i Div. 2 – borta på Klostergårdens IP i Lund, söndag den 12/3 kl. 14:00. Ta gärna en söndagsutflykt till Lund och kom och heja på våra tjejer!