Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
Dam A

Bortavinst mot IFK Malmö
2014-06-04 22:59

På söndagen tog vi säsongens första bortaseger. Matchen mot IFK Malmö spelades på Malmö Stadion vilket kändes extra kul, även om det inte var riktigt fullsatt.

Vad vi hade hört hade motståndarna fått in en del nya spelare och hade blivit bättre sedan den dåliga starten i serien, med en vinst nu senast mot Vellinge. De tog också initiativet i matchinledningen och hade ett par ribbskott, men orkade dock inte distansen ut. I stället tog vi ledningen i 12:e minuten, då Anna slog en frispark från vänsterkanten, som Johanna skarvade vidare i mål. Mycket snyggt!

Därefter kontrollerade vi matchen i stort och tog alltmer över bollinnehavet.

1-0 till Hyllie stod sig halvleken ut. I 58:e minuten ryckte inhoppande Elin loss på vänsterkanten och slog ett inlägg till, likaså inhoppande Nina, som avgjorde snyggt till 2-0.

IFK Malmö kämpade och slet, men resten av halvleken blev lite av en transportsträcka till slutsignalen. Slutsummeringen får bli att det hela var en gedigen insats av ett väl fungerande kollektiv. Vårt försvarsspel sitter nu väldigt bra och innermittfältet sliter mycket välförtjänt med att förhindra motståndarna att få igång sitt spel. Ett särskilt omnämnande får också Wendla (född 99) som gjorde sin första insats i A-laget för säsongen och mycket respektlöst gav sig in i kampen och på sin kant ofta tog sig förbi sin motståndare.

Nästa helg väntar Vellinge på hemmaplan innan serien vänder med en omgång innan sommaruppehållet.