Hyllie Idrottsklubb
Gemenskap - Stolthet - Glädje - Prestation
Stabil vinst mot Svedala IF
2014-04-27 22:03

I dag stod laget för ett gediget hantverk, när gästande Svedala IF besegrades med klara 5-0.

Första femton minuterna hade gästerna ett spelmässigt, måhända skenbart, övertag. När vi kommit in i matchen tog vi dock tag i taktpinnen och genomförde en i det närmaste perfekt insats. Det blev mycket av de fina djupledspassningarnas match.

Efter att ha varit nära vid ett par tillfällen lossnade målskyttet efter en djupledsboll från Anna till Jennifer, som satte 1-0 i 26:e minuten. Tre minuter senare drog Nina upp en soloraid på vänsterkanten, vek in på mitten, lurade Svedalamålvakten och slog in 2-0 i öppet mål.

I 35:e och 42:a minuten hittade så Johanna, efter att ha vunnit bollen på mitten, fram till Frida på högerkanten. Frida avslutade obevekligt och halvtidsresultatet var således 4-0.

I andra halvleken kontrollerade vi tillställningen helt och gav inte motståndarna någon chans att få igång någon egentlig reduceringsjakt. Istället ökade vi på till 5-0 genom My, den här gången efter en djupledsboll av Vilma. Svedala hade ett par målchanser mot slutet, där Hanna, som sista utpost räddade oss.

Roligt att se alla lagdelar göra en riktigt gedigen insats. Vårt försvar var i princip omöjligt att överlista, mittfältet tryggt, bollvinnande och passningsprecist, samt forwards och yttrar extremt alerta och målfarliga.