F05 (F05/06)

Gif Nike - Hyllie IK F-05
2017-05-08 11:22
F-12 Sv A

Match borta mot Nike är alltid tuff och brukar innebära mycket jämna matcher fast tyvärr med uddamåls förlust!! Efter tre, från vår sida, mycket välspelade matcher och lika många segrar i denna kvalitativa serie kände vi oss dock stärkta. Men när väl matchen började kom vi snabbt ner på jorden, Nike tjejerna var heltända och gav oss inte mycket utrymme. Trots detta är vi stabila och rejäla bakåt och släpper egentligen inte till några riktigt farliga chanser, förutom något bra skott en bit från målet, i första halvlek. Vi får inte riktigt kontroll på mittfältet varken defensivt eller offensivt. Glädjande nog är vi fortsatt trygga i vårt passningsspel i de bakre regionerna. Detta har vi nu utvecklat riktigt bra och även om vi slår bort någon boll, så är det viktigt att fortsätta våga för vinningen är på sikt så otroligt mycket större. Nästa steg blir att oftare hitta upp med bollen i mitten för när vi väl lyckas med det blir det genast farligheter. Vi orkar dock inte riktigt fylla på med folk i första halvlek utan den slutar 0-0.
I halvlek ändrar vi om lite i positionerna och genast vinner vi betydligt mer boll och laget kommer högre upp. Första 5-10 minuterna ser betydligt bättre ut. Därför känns deras 1-0 mål lite olyckligt, en omställning på deras vänster kant där en rad felbeslut från oss ger dem målet. Sånt händer!
Vi rycker upp oss och skapar en del chanser och måltjuven Stella gör välförtjänt ett vackert mål. Hon har sedan ett skott i stolpens insidan, som sedan rullar längst mållinjen och ut på andra sidan målet....

Sedan gör tyvärr Nike ett mål väldigt sent i matchen, målet är nästan en kopia av deras första mål och är inte mycket att säga om.
När väl intrycken efter denna matchen hade lagt sig något måste man nog säga att vi gör en fullt godkänd insats, vi får inte riktigt tag om "mittens rike" och det gör att vi inte har lika bra kontroll över denna matchen som vi haft i tidigare matcher. Men hatten av för Nike som gör en väldigt bra match där verkligen ledarna lyckats skruva upp alla spelare till tusen :-)
Detta var nog en riktigt bra F-12 match!
Stella, OvB (andra halvlek), Ellie och Ella var nog de som lyfte sig lite extra idag, men återigen gör vi en solid laginsats och samtliga får plus i kanten.
Bra domare, bra stämning både på och vid sidan om planen samt en vacker idrottsplats med hyfsat väder gjorde trots en 2-1 förlust detta till en ganska bra söndag.