F05 (F05/06)

Hyllie IK - Fc Rosengård F-05
2017-04-30 15:26

F-05 SvA

Lördagsmatch mot mycket duktiga Fc Rosengård, som vi aldrig tidigare har vunnit mot. Men efter två mycket bra prestationer i de inledande matcherna var vi fulla med självförtroende. Katastrof vädret gjorde att matchen blev flyttad till bollfältet då A-planen var avstängd och andra lag skulle spela på konstgräset.

Bollfältet var dock i bättre skick än på länge, så hela världen var det inte.

Två jobbiga återbud, då Ellie var sjuk och Kajsa efter miss i almanackan var på väg till Göteborg, gjorde att vi fick ändra lite i planeringen. Men då även Stella kände sig lite hängig passade det bra att ställa Stella i målet :-).

Vi såg väldigt ofokuserade ut på uppvärmningen och jag var klart orolig då vi skulle möte kvalificerat motstånd.

Men när väl matchen började var det precis som tidigare matcher "plattan i mattan" och full gas framåt:-) Herregud vad vi dominerade, nästan hela, första halvlek. Vårt passningsspel utvecklas varje match och det är emellanåt en fröjd att se. Vi skapar massor av lägen och hörnor, men ingen riktig skärpa i avsluten. Men 1-0 kommer när Mikaela efter ca 5 min åter igen får ett friläge och skjuter den rakt på en utrusande målvakt, nu har vi lite tur och bollen studsar rakt ut på Mikaela och sedan in i mål. Turligt men otroligt välförtjänt. Strax efter rullar Julia in 2-0 efter ett mönsteranfall. Vi fortsätter skapa lägen, men utan utdelning och 2-0 står sig i halvlek. Kan vara en av våra bästa halvlekar då vi säkert har uppåt tio klara chanser och bakåt är Rosengård sällan på vår planhalva. Tror de har ett skott på mål i första halvan. Mycket starkt.

Det är ett gäng glada, men ack så frusna tjejer i halvlek.

I andra halvlek blir vi lite lägre med våra ytterbackar och genast släpper vi in Rosengård i matchen. Dock skapar de väl egentligen inga direkta farligheter, men de har mer boll. Vi spelar nu lite mer på kontring och har också en mängd chanser och med lite bättre sista passningar hade haft några mål till i detta läget. Efter en lång utspark från våra gäster är vi lite dåliga i kommunikationen och ger dem ganska enkelt 2-1 utan att det egentligen är någon målchans. Egentligen den enda riktiga missen vi gör idag!

Strax efter skulle vi haft straff när Isabel blir manglad av en dubbelt så lång tjej precis när hon skall trycka in bollen en meter från mållinjen. Då skulle matchen varit stängd. Nu blir det lite nerv och när de får en frispark, varför vet vi inte riktigt, precis på målområdes linjen blir det såklart lite nervöst även hos undertecknad :-)

Stella gör en kanonräddning på ett stenhårt skott och strax efter är matchen slut. Vi vinner extremt rättvist och skulle nog vunnit betydligt större med normal utdelning. Defensivt gör vi en fantom match över hela banan. Våra tjejer på mitten blir bättre och bättre i sitt positionsspel och idag var de nästan prickfria faktiskt. I de bakersta ledet gör alla fyra som roterade där riktigt bra insatser. Ella och Selma är kanske våra bästa defensiva spelare då inte många kommer förbi dem, men blir nu också bättre och bättre med boll för varje minut som går. Härligt. Ingrid gör nog sin bästa match någonsin och OvB är bara grym rakt av, just nu kanske vår formstarkaste spelare. Mikaela på topp gör en riktigt bra match då hon dessutom spelar många minuter idag och hon måste vara en mardröm att möta. Jag kan knappt bärga mig att få se henne på en 11-manna plan, jösses vad försvararna kommer få jaga den tjejen. På mitten roterade denna dag Elin, Isabel samt Julia och de sprang enormt mycket och vann de flesta dueller. Alla tre gör topp insatser.

Bara en liten "hängig" :-) tjej kvar, nämligen Stella i målet. Hon sätts kanske inte på några jätte prov idag, men är hela tiden med och hjälper backarna, både genom snack och som ett passningsalternativ. Bragdmatch med tanke på hur hon måste ha frusit!

Vårt spel utvecklas nu i rask takt och det är många, många tjejer som bidrar.

Jag är mycket spänd på vart detta skall sluta, för vi är långt ifrån färdiga:-)