Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Hyllie IK F-05/06
Bild från träningslägret 2018, med gästföreläsare Ali Riley från Fc Rosengård

Vi är ett mycket glatt gäng tjejer och ledare som välkomnar alla som vill testa på fotboll.

Nu är äntligen sommaren här och solen värmer för det mesta just nu, men glöm inte att det ofta blåser kallt på Hyllie IP. Så kläder efter väder för det är sällan vi ställer in träningen! Om vi gör det så meddelas det via Facebook kanalen.

Tanken är att vi även i år kommer matcha 2 st F-13 lag och 1 st F-12 lag när serierna drar igång framåt våren.


Träningstider för våren blir samma som under hösten/vinter dvs:

Måndagar 17.00-18.30 på Hyllie IP konstgräset

Onsdagar 18.30-20.00 på Hyllie IP konstgräset

Ev. blir det även en fredagsträning senare denna säsong.


Fantastiskt kul att se att klubbens tjejsatsning nu bär frukt. Hyllie IK har på några år ökat antalet tjejer med närmare 200% och i denna grupp är vi just nu ca 41 st tjejer. En härlig utmaning!Under Kalendern hittar du aktuella tider för matcher och träningar.

Under Nyhets fliken hittar du sena ändringar samt så klart aktuell info.

BK Höllviken - Hyllie IK F-13 SvA, 2-1
2018-06-07 14:42
Nationaldag och bortamatch mot duktiga Höllviken. Verkade vara en populär dag att göra annat än att spela fotboll på för vi saknade mer än halva laget!
Dessutom saknades den där lilla gnistan i spelarnas ögon redan under uppvärmningen. Vi var tvungna att göra lite omorganisationer i positionerna för att överhuvudtaget få ihop det och några chansningar från oss ledare föll inte ut riktigt som vi hoppats, så en del fick även ändras under matchen. Vilket alltid innebär lite huvudbry för spelarna dvs detta var till viss del en coachförlust.
För förlust blev det och det med 2-1. Höllviken var idag minst två nummer bättre än oss och hade inte Stella och Julia (sista 10 min) spelat så bra i målet kunde vi förlorat med mycket mer. Det fina passningsspel vi haft under större delen av seriespelet var som bortblåst. Alla spelare skall dock ha en rejäl eloge för en riktig kämpar insats under hela matchen.
Fint väder och alltid trevliga spelare, ledare och föräldrar i Höllviken gjorde ändå detta till en bra fotbollsupplevelse.
Vi tar nya tag.

Med vänlig hälsning
Björn

Hyllie IK - LB07 F-05 SvC, 3-0
2018-06-04 11:49

Stekande sol och ett lokalderby mot våra bittra fiender i LB07:-) Redan vid samling såg våra tjejer mycket laddade ut och det visade sig senare vara helt rätt. Tyvärr hade den tilltänkta domaren match samtidigt med A-laget(!!!), så vi fick fixa in Anton istället. Stort tack Anton för at du med mycket kort varsel kom ner och hjälpte oss samt som vanligt höll en hög nivå i dit dömande. Matchen drog igång 20 minuter försenat och första perioden var lite avvaktande och kontrollerande. LB saknade några av sina mest tongivande spelare och spelade lite mer "Mourinho - parkera bussen" fotboll än vad de brukar och dessutom skadade sig deras bästa offensiva hot mitt i första perioden. Hursomhelst tog det oss en stund att hitta rätt, men i andra perioden började vår bred ge utdelning och vi kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. Lite närmare och lite farligare för varje anfall. Det dröjde dock till den sista minuten innan Mikaela kunde trycka in ledningsmålet från snäv vinkel efter en mycket bra aktion. Sista perioden blev mer en formsak då LB tjejerna gick på knäna och vi snurrade runt friskt på alla 12 spelare i den tryckande värmen. Farligheterna avlöste varandra och till slut blev det 3-0 till oss. Jag kommer faktiskt inte ihåg vem som gjorde de två sista målen, sorry. Stor eloge till Robban, LB07´s trevliga tränare, som gjorde ett heroiskt jobb med sitt gäng trots stort manfall.

Vi gör idag en mycket stabil insats bakåt det börjar nu märkas på allvar att tjejerna vet mer och mer vad de skall göra i det defensiva arbetet. Selma Lo, Ellie, Kajsa och Emilia alternerade på backplatserna och jag tror ingen av dem gör ett misstag på hela matchen och alla fyra får högsta betyg. Jag tror faktiskt inte vi släpper till ett ända skott på mål idag och det tyckte nog Selma Lu var lite tråkigt :-) Mittfältarna och Stella på topp är även de helt prickfria i det defensiva jobbet och vårt presspel är bra och startar högt upp. Det som glade mest idag var annars vårt passningsspel som stundtals såg riktigt bra ut. Vi missar en del passningar såklart, men vi försöker göra rätt och vi utvecklas för varje match.

Bäst för dagen var nog Mikaela, som idag kändes ännu snabbare än vanligt (hur det nu ens är möjligt). Sedan gör nog Ella H sin bästa match på mycket länge, jättekul att se. Men vårt segerrecept är nog vår bredd och att vi bara maler på ända till slutsignalen. Härlig insats av samtliga.

Vi vinner mycket välförtjänt och är idag några nummer större än våra vänner från Bunkeflostrand. Vi skapar lite färre riktigt farliga chanser än vad vi borde på det spelövertag vi faktiskt hade, men vad gör det en dag som denna. Helgen blev ju räddad.


Med vänlig hälsning

Björn

Lilla Torg FF - Hyllie IK F-05 SvC, 0-7
2018-05-28 11:33

Bara 11 spelare till matchen mot Lilla Torg, men de var bara 9 så det fanns inte mycket att klaga på. Vi hade gjort en dålig match senast och var klara över att vi skulle vara bättre idag. Första minuterna var inget vidare och coacherna började fundera lite grann, men sedan fick vi in 1-0 när Lisa högg till på en passning bakåt i straffområdet. Redan där vände det. Planens dominant Selma Slangen Ludde Ludvigsen (kärt barn ni vet) gjorde två mål till efter bra närkampsspel och välplacerade skott innan halvleken var slut. Victoria gjorde sina första byten för Hyllie och kämpade på fint på sin högerkant. Vi växlade lite positioner till andra halvlek och vårt passningsspel tappade då lite grann. Fick ändå till två fina mål till. Olibra tryckte en frispark som målvakten lyckades rädda men inte kunde hålla. Tio tjejer stod och tittade, en gick på bollen och smällde in den. Det innebar hattrick för Ludde. Vilma gjorde sedan femman på ett skott utifrån. I tredje halvleken växlade vi igen. Vi flyttade till exempel fram Kajsa, som varit riktigt bra offensivt som back i två perioder, och när hon blev mittfältare, blev det snart utdelning. Vad jag vet var det hennes första mål för i år, efter en riktigt fin passning från Ludde. Dessförinnan hade nämnde Ludde gjort sitt fjärde mål för förmiddagen, mer eller mindre ostoppbar. Så 7-0 till slut, och många prestationer som var klart bättre än på senare tid. Roligt!


Coach Max

Hyllie IK - IFK Klagshamn F-05 SvC, 0-1
2018-05-28 11:32

Klagshamn är ett lag som vi traditionellt brukar vinna mot, men de har förbättrat sig rejält så vi var beredda på en tuff match. Pratade mycket före matchen om att vi skulle vara på tårna från början och se till att ha ett riktigt bra passningsspel. Sedan gjorde vi tvärtom från start. Vi gick inte in i närkamper, vi sprang inte för varandra, och när det blåste mycket (i och för sig skönt i värmen) blev det inte mycket till passningsspel heller. Motståndarna spelade gärna med lite längre bollar och satte press på vår backlinje. Vi täppte till hyfsat och Selma var naturligtvis stensäker i målet de gånger det behövdes. Framåt skapade vi lite mer än dem, men inte alls så mycket som vi vill. Efter två halvlekar körde vi ett extrasnack och kom överens om att visa lite mer fokus i sista. Det gjorde vi också, blev en allmän attitydförbättring. Tyvärr lyckades motståndarna ändå peta in ett mål efter en retur på en hörna. Vi tog tag i det, gick för kvittering, skapade en del, men fick inte till det denna gång. Är man inte på tårna så vinner man inte. Bland utespelarna gjorde alla lite mindre ifrån sig än vad man förväntar sig, med Kajsa som lysande undantag. Sedan lovade vi varandra att vara bättre nästa gång.


Coach Max

Fc Rosengård - Hyllie IK F-13 SvA 0-3
2018-05-07 14:42
Dags för min tredje match för helgen och den började bara en timme efter att den andra slutat nere i Vellinge. Men solen sken och alla med den, så också jag. Matcherna mot FcR är alltid stentuffa och våra tjejer var rejält fokuserade innan match och under uppvärmningen. Första perioden slutar mållöst, men båda lagen skapar lägen och tempot är högt. I andra akten gör vi ganska snabbt ett mål genom Mikaela, som stressar deras målvakt till ett misstag och sedan enkelt kan rulla in bollen i öppet mål. Därefter gör vi det klassiska misstaget att backa hem lite och tappar då den fina och höga press som vi vill ha och som vi gjorde bra i första perioden. De har nu bollen lite närmare vårt mål och hittar också några lägen, men oftast från distans och egentligen inget som blir riktigt farligt. Men vi ligger lite fel i positionerna och känslan är att det när som helst skall uppstå ett riktigt bra läge för dem. Mot slutet av perioden vinner vi bollen i eget straffområde och Selma Lu skall passa upp bollen när hon blir attackerad mycket bryskt bakifrån. Båda spelarna skadar sig och blir liggande. Vi väntar på avblåsning för frispark och möjligen även utvisning för deras spelare. Istället blåser domaren straff och det var hon ensam om att tycka på den idrottsplatsen den dagen!!! Egentligen vill jag skriva mer om detta, men väljer att avstå. Jag ser dock att Stella är riktigt förbannad i målet och känner faktiskt att "denna tar hon" redan innan straffen slåss. Mycket riktigt så tar hon straffen vilket troligen var helt matchavgörande. Strax därefter är det paus och vi får en chans att rätta till några små saker. I tredje kommer vi åter ut och spelar så som vi vill. Lite högre upp och med bra press på våra motspelare. Under hela tredje perioden är vi mycket starka bakåt. FcR har något skott från distans, men de sista 25 min har vi ganska bra koll på matchen. Efter ca 5 minuter får Selma Lu, efter ett mönsteranfall, friläge i straff området och skall bara lägga in bollen i mål. Då blir hon i det närmaste överkörd i ryggen. Faktiskt bland de grövsta saker jag sett på denna nivån för den tjejen var bara ute efter en sak och inget annat. Selma blir liggande och vi väntar och väntar på domarens signal, men till slut inser nog den unga tjejen att hon faktiskt inte kan låta bli att blåsa straff. Dock missar även denna FcR spelaren att bli utvisad vilket i det närmaste måste anses vara någon form av mirakel. Självklart skickar vi upp Stella, målvakt för dagen, att slå straffen och hon sätter den säkert. Mot slutet blir det även 0-3 efter ett självmål, men som orsakas av vår höga intensiva press. Slutsignalen går och fullt jubel såklart. Detta var en stentuff match mellan två riktigt bra 13 års lag. 
Jag tycker att FcR emellanåt spelar lite över gränsen och har lite för mycket attityd/snack på planen för att det skall anses vara ok, men det är kanske bara genom mina grön/svarta ögon.
En eloge till den unga tjejen som dömde för hon gör det allt som oftast riktigt bra då hon är följsam och tydlig, men detta var kanske en nivå för högt då det var många väldigt tuffa dueller och närkamper och inte helt lättdömt.
Avslutningsvis vill jag säga att det är mycket glädjande att ha tillbaka Ellie i fullt slag igen. Enligt mig Skånes klart bästa 13 åring och en spelare som ger ett stort lugn till övriga lagkamrater. Stort plus även till hela lagets defensiva insats denna dagen. Det var inte vid många tillfällen vi gick bort oss. Målvakt Stella skall också lyftas fram, en straffräddning och en satt straff samt en hel del mycket bra ingripanden. Skönt med en nolla dessutom. Våra mitt/mitt spelare Elin/Isa och Selma Lu är mycket bra. Offensivt kan vi bättre och det visar vi redan i nästa match mot Fortuna, när serien vänder med oss i förarsätet.


Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation

Med vänlig hälsning
Björn


Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hyllie Idrottsklubb, 18/06 09:00 
Hyllie Idrottsklubb, 18/06 08:00 
Hyllie Idrottsklubb, 16/06 17:20 
Hyllie Idrottsklubb, 16/06 17:05 
Hyllie Idrottsklubb, 16/06 17:04 
 
Huvudsponsorer
Guld sponsorer
Silver Sponsorer
Brons Sponsorer