Välkommen till Hyllie IK F-05/06
Många glada spelare denna tidiga vår kväll på Hyllie IP.

Vi är ett mycket glatt gäng tjejer och ledare som välkomnar alla som vill testa på fotboll.

Nu är äntligen seriespelet igång och precis som i våras spelar vi med tre lag. Två lag i F-05 serier och ett i F-06 serie.

 

Träningstider för hösten blir samma som under våren dvs:

Måndagar 17.00-18.30 på Hyllie IP konstgräset

Onsdagar 18.00-20.00 på Hyllie IP konstgräset

Som alltid gäller kläder efter väder!Fantastiskt kul att se att klubbens tjejsatsning nu bär frukt. Hyllie IK har på några år ökat antalet tjejer med närmare 200% och i denna grupp är vi just nu ca 36 st tjejer, men känslan är att vi kommer att bli fler........

En härlig utmaning!
Under Kalendern hittar du aktuella tider för matcher och träningar.

Under Nyhets fliken hittar du sena ändringar samt så klart aktuell info.

Höstcupen F-05
2017-10-12 14:01
Höstcupen F-05
Lördagsmorgon, mycket tidigt!!, var det dags för -05 tjejerna att inta Furulunds IP för årets Höstcup. Första matchen var mot Borgeby, det är ett lag vi normalt skall slå, men känslan är att det laget snart kommer bli betydligt bättre. Vi gör ingen kanon match, men är ändå snäppet bättre än våra motståndare. Vi skapar chanser framåt och är stabila bakåt, härligt. Vi får dock inte in bollen! I andra halvlek dominerar vi mer och mer vilket i sin tur leder till att Selma Lu. i målet flyttar upp högre och högre. Till slut är hon närmare mittlinjen än mållinjen, vilket visade sig vara helt perfekt för när en rensning från deras spelare rullar över halvplan går Selma på skott och 1-0 är ett faktum samt ett slutresultat. Skönt. 
I andra matchen står Husie för motståndet, liknande motstånd som i första matchen och detsamma gäller matchbilden. Nu får vi dock in två mål från Halima efter mycket snygga solo nr och framspelningar av Mikaela *2.
Två matcher kvar, tuffa Dösjöbro och Backarna (som spelade med två lag i cupen - mycket bra jobbat). Då vi var två tjejer på varje position denna cup bestämde vi ledare att några tjejer spelade lite mindre i match tre och några andra stod över helt i match fyra.
Match tre och Dösjöbro stod för motståndet. De spelade ut oss rejält i SvC seriematchen några dagar innan, men idag var vi några nr större än dem. Problemet är att vi inte får in bollen trots att vi skapar en mängd chanser. Gör man inte mål själv, så gör oftast motståndaren det och så blev det även denna matchen. Mycket orättvist! Vi trycker på sista fem och i matchens sista sekunder lyckas Ella peta in kvitteringen efter fantastiskt förarbete av Mikaela (även denna gång). I sista matchen möter vi Backarna och 0-0 i halvlek efter mycket nonchalant spel innebar "hårfön" a la Ferguson :-)
Nåja, en mindre uppsträckning blev det faktiskt i paus och det hjälpte för i andra spelar vi riktigt bra fotboll och målen trillar in. Tror Mikaela gör det första, Sonja två, Kajsa ett och Olibra. 
Totalt en bra cup från vår sida. Det märks att vår lägsta nivå är högre än för ett år sedan och vi släpper till väldigt lite chanser. Roligt med många "nya" och halvnya målskyttar.
Bra jobbat tjejer, nu väntar snart 11-manna spel:-)

Med vänlig hälsning
Björn
BP Volkswagen Cup 2017
2017-10-09 21:39

Hej alla föräldrar!

Lite sent men några av våra F06 tjejer var uppe i Stockholm i mitten på augusti och BP bjöd in oss till att delta med andra väldigt högklassiga lag!!


Vi blev tidigt på 2017 inbjudna till en turnering i Stockholm som arrangerades av självaste Brommapojkarna med våra Flickor -06.
Då det var en inbjudningsturnering och öppet uttalat lite Elit så påbörjades också en öppen dialog med gruppen om att alla kunde ta chansen under året då vi skulle ta ut 11-13 tjejer som ansågs vara mogna för detta tuffa uppdrag.
Tills sist stod vi där med 13 tappra tjejer och utmaningen närmade sig, alla var förväntansfulla, inte minst vi tränare som skulle åka upp. 
Vi blev lottade i samma grupp som Thisted FC (DK), Brommapojkarna (F06) och Enskede IK (ersattes av Sollentuna). I andra gruppen såg vi lag som AIK, HJK Helsingfors, Boo FF och Sävedalen.
Det var inte lätt för oss tränare heller då de medföljande spelarna skulle, med tanke på motståndarna, matchas optimalt på varje position i alla byten. Vi kände inte alls till hur de spelar och vad deras styrka var.
Vi kom upp på torsdagen och några på fredagen och vi inledde mot danska Thisted FC sent på fredag kvällen.
Hyllietjejerna var nervösa innan matchen, lite magont och spaghettiben men trots det så inledde de väldigt positivt, det skapades chanser och det kändes som att vi var inne i det direkt, matchen haltade till lite då några danska tjejer fick några smällar och matchen fördröjdes. Pausen gynnade inte oss och vi bjöd in våra motståndarna i matchen, lite enkla tama misstag av oss och en släng av spaghettiben gav Thisted både 1-0 och sedan 2-0 och vi kändes avhängda. I paus tog vi ett peptalk, det hjälpte inte direkt då Thisted verkade mest pigga till en början men sista 10 minuterna kom vi igång igen på riktigt och fick en reducering genom Stella, sen radade vi upp chanser och deras duktiga målvakt räddade dom väldigt mycket, en sista chans fick Selma Lu med en supernick på en hörna men målvakten lyckades få upp händerna. Förlust 1-2, attans!
De danska tränarparet, som vi under turneringens gång kom väldigt bra överens med kom storögt och väldigt imponerade, de trodde aldrig att en tjej på 11 år kunde nicka så som Selma Lu uppvisade.
I match nummer 2 var en mindre fysisk match och var vi ett nummer större med bättre fotbollsspel men fick vi"bara" med oss 1-1 mot Sollentuna där dom tyvärr kvitterade i slutet på en av deras få målchanser. Våra tjejer uppvisade ingen nervositet utan snarare mer självförtroende. Resultatet var en betydligt bättre match.
Tjejerna insåg nu att motståndarna i Cupen inte var en omöjlig uppgift snarare tvärtom. Mer avslappnat och roligt, det är "bara att spela fotboll som vi brukar".
I sista matchen var vi tvingade att vinna mot BP samtidigt som Thisted behövde slå Sollentuna med nåt mål. Vinst ger oss A-slutspel och förlust ett fortsatt B-slutspel. I en sån här turnering spelar det inte jättestor roll vilket då båda grupperna höll bra standard. Vi vann med klara 3-0 mot BP och Thisted trummade på och vann mot Sollentuna. Lilla (okända?) Hyllie IK hade nu gjort ett stort intryck och är att räkna med.
A-slutspel väntade!!

Nu väntade AIK, ett storlag namnmässigt och kul för oss i Hyllie. Tyvärr klar förlust med 3-0, dock bra inledning första 10 minuterna där vi kunde fått nåt mål. Sedan kom en del bakslag med diverse krämpor som gjorde att vi inte riktigt kunde vara på topp AIK tog över mer och mer och det kändes att AIK denna kväll är det bästa lag vi mött, riktigt bra.
Sista speldagen så väntade Thisted igen, revansch då vi kände att vi borde slagit dom efter det första mötet. 3-0 vann vi med efter en total kross och pigga ben, nu var vi med igen!
I sista matchen väntade ett på pappret tufft motstånd, HJK Helsinki, ett akademilag liksom AIK, dom hade även slagit AIK i deras 2 möten under denna turnering så vad väntade vi oss??
Vi var solklart med i hela matchen, små misstag där vi inte riktigt gick in i duellerna gjorde att dom gick loss till 3-0 (ej rättvist), vi reducerade till 3-1 och hade bud på lite fler mål men då får dom ett slumpmål och 4-1 kändes tufft. Vi hann med 4-2 också innan matchen var slut. Thisted var laget som lyckade slå hål på HJK:s turneringsnolla, karamellen för oss att suga på efter denna matchen var ju att vi lyckades med trycka in 2 mål.
Nu räknar vi ju inte resultat även i denna turneringen, men man kan säga kort så här att om vi hade vunnit mot finskorna så hade vi "vunnit" A-gruppen, nu kom vi sist istället, men vem räknar?

Kvalitén i turneringen var väldigt hög och vi var verkligen med, det roliga är att alla verkade kunna slå alla.
Vi tyckte AIK var överlägset bäst när vi mötte dom, men dom åkte på förlust mot både HJK Helsinki och även Thisted som vi slog med klara 3-0. Mycket konstigt men även roligt att det kan vara så. Ibland skiljer det sig väldig lite på matchformen/ dagsformen och det hade inte varit omöjligt att vinna mot både AIK och HJK. Det kanske vi gör nästa gång om vi får chansen.
Kul att vi i Hyllie kunde bli inbjudna så här och förhoppningsvis har vi visat att Hyllie kan bli det även i andra turneringar, toppmotstånd i varje match betyder att det behövdes fokus och förberedelse lite extra inför varje match och få i sig energi. Detta skötte tjejerna med bravur.

Jag vill nog påstå att vi inte kanske presterade max i varje match mot vad vi besitter men nervositet och spänningar spelade in och det blev långa dagar så vi är väldigt nöjda.

Tjejerna gör det väldigt bra och alla förtjänar att lyftas fram för jag tror att detta gjorde oss gott att få chansen i en sån turnering!


Med vänliga hälsningar

Coach Moyes & Klopp (Fredrik & Ulf)

Hyllie IK - Dösjöbro IF F-12 SvC
2017-10-05 15:50
Storm och regn denna onsdagskväll bjöd kanske inte direkt  in till fotbollsmatch, men så var fallet. Det var ett gäng spralliga och lätt ofokuserade tjejer som samlades i omklädningsrummet och tyvärr genomsyrade denna ofokus vår prestation. Dösjöbro stod för motståndet och de möter vi inte ofta. Trevliga ledare, föräldrar och spelare värmde mer än vädret. Om sedan deras tjejer överträffade sig själva denna kväll eller om de var lite för bra för denna serien vet jag inte. Hursomhelst var de väldigt duktiga:-)
Redan från minut ett satte de in högsta växel och vi hade svårt med markeringen, hela matchen faktiskt. att vi leder med 1-0 i halvlek är i det närmaste ett mirakel, men det var ett mycket snyggt skott som Sonja placerade lågt invid stolpen och faktiskt kunde det varit ett till genom Agnes som sånär hann fram till bollen med vidöppet mål.
I andra halvlek ökar Dösjöbro trycket ytterligare (kändes som omöjligt efter första halvlek!) och gör också ganska snabbt 1-1. Detta stod sig dock ganska länge och när vi sporadiskt kom upp i anfall hade vi faktiskt några riktigt bra möjligheter genom Sigrid, Selma, Halima och Ella. Men våra motståndare skapade idag mycket mer och hade inte Olivia C i målet STORspelat hade vi förlorat riktigt stort. Hon var grymt bra denna blåsiga och kalla kväll. Nu blev det tillslut 1-3 efter två sena mål.
Vi gör ingen kanoninsats, men det var nog en kombination av lite ofokus och bra motståndare. Vi tar dock lärdom och lovar att prestera på topp under helgens Höstcup.

Med vänlig hälsning
Björn

Hyllie IK - LB 07, F-11 SvC
2017-10-05 15:37
Tidig lördagsmatch på Hyllie IP och nio spelsugna och pigga tjejer. Dagen till ära var det lokalderby mot LB 07. Alltså årets viktigaste match :-)
Första halvlek är ganska jämn chans mässigt, men LB är lite mer spelförande och hungrigt. De har dessutom en ganska kraftig medvind. 0-1 kommer fullt rättvist efter ca 10 min. I halvlekens nästan sista spark lyckas vi kvittera via Maja på ett mycket fint anfall. Vi rättar till några saker i halvlek och när matchen drar igång igen har vi medvind på alla möjliga sätt. Andra halvlek vågar jag nog säga är det bästa vi presterat i denna serien under säsongen. Vi släppte knappt till något bakåt och framåt var det mönsteranfall efter mönsteranfall. 2-1 kommer på ett sådant anfall där bollen går som på ett snöre ända från målvakt upp till Maja på topp, som avslutar snyggt. Gåshud över hela kroppen och mitt i halvleken kom jag på mig själv med att stå och hoppa av glädje över det som tjejerna presterade. Alla tjejer får med stort beröm mycket mer än godkänt.
Isa, Maja, Sigrid och Valda var giganter och Essi gör nog sin absolut bästa prestation, som jag har sett i alla fall.
Stort tack även till alla i LB 07 för detta var en mycket trevlig och utvecklande match för alla medverkande och jag uppskattar alltid en härlig stämning på och runt planen.

Med vänlig hälsning
Björn
Hyllie IK - Fc Rosengård, F-12 SvA
2017-09-25 12:07

Söndagsmatch med strålande solväder och Fredrik i shorts, såklart! Åter igen stod Fc Rosengård för motståndet och det brukar innebära jämna och bra matcher. Detta blev inget undantag. Vi gör dock en riktigt bra match idag och slutresultatet 3-2 speglar inte riktigt matchen. Vårt passningsspel är emellanåt på en väldigt hög nivå och bakåt är vi riktigt resoluta och rejäla. Kan inte riktigt vilka som gör alla mål idag, men vet att OvB gjorde ett på en snygg pass från Stella och att Mikaela gjorde ett på volley efter hörna. Känns som att alla tjejer som medverkade idag är inne i väldigt bra perioder i sin utveckling. Selma i målet växer för varje match och även fast vi alla vet hur duktig hon är som utespelare, så är vi ledare eniga om att hon kan bli en riktigt riktigt bra målvakt. Kloning? Dagens backlinje bestod av Kajsa, Ellie och Iris och de är i stort sett prickfria bakåt samt mycket bolltrygga i uppspelsfasen. Mittfältet ägdes av Elin med god hjälp av Julia (som så smått börjar hitta tillbaka till vårens kalasform), Mikaela, OvB och Isabel. Mycket fart och kämparanda i det gänget :-). På topp gjorde Stella en bra match, men jag vill ha henne mer delaktig i själva spelet så där finns lite att jobba med (tror ändå hon gör två assist och möjligen(?) ett mål, så ändå godkänt :-))  

Återigen visar vi att vi är på rätt väg med detta laget och då menar jag samtliga i truppen. Just vår bredd tror jag kommer visa sig vara väldigt avgörande när det snart blir dags för 11-manna spel. Vilket jag verkligen ser fram emot. Mycket svårt att inte vara helnöjd denna härliga söndag. Även tack till alla supporters och alla i  Rosengård för en trevlig och högklassig match.

 

mvh

Björn

 
Huvudsponsorer
Kategori 1 Sponsorer
Kategori 2 Sponsorer
Kategori 3 Sponsorer