Välkommen till Hyllie IK F-05/06
Många glada spelare denna tidiga vår kväll på Hyllie IP.

Vi är ett mycket glatt gäng tjejer och ledare som välkomnar alla som vill testa på fotboll.

Nu är vinterträningen igång för fullt. Kläder efter väder och det är sällan vi ställer in träningen! Om vi gör det så meddelas det via Facebook kanalen.

Tanken är att vi även i år kommer matcha 2 st F-13 lag och 1 st F-12 lag när serierna drar igång framåt våren.


Träningstider för vintern blir samma som under hösten dvs:

Måndagar 17.00-18.30 på Hyllie IP konstgräset

Onsdagar 18.00-20.00 på Hyllie IP konstgräset

Som alltid gäller kläder efter väder!Fantastiskt kul att se att klubbens tjejsatsning nu bär frukt. Hyllie IK har på några år ökat antalet tjejer med närmare 200% och i denna grupp är vi just nu ca 36 st tjejer, men känslan är att vi kommer att bli fler........

En härlig utmaning!
Under Kalendern hittar du aktuella tider för matcher och träningar.

Under Nyhets fliken hittar du sena ändringar samt så klart aktuell info.

Osby - Hyllie IK F-13, 1-5
2018-01-15 11:04
Säsongens första match i vinterserien och denna dag var det lååång resa till Osby. Jättekul att möta ett lag vi aldrig möt tidigare. 
Vid ankomst låg planen täckt av ett 5 cm tjockt snö/is lager och det kändes lite tveksamt om det skulle gå att spela. Dock kom till slut vaktmästaren och tog bort den värsta snön. Svårspelat var det med halt och isigt underlag samt många kalla fötter. Dock lika för båda lagen och det gick trots allt över förväntan att genomföra matchen. Osby spelade en trevlig och offensiv fotboll med mycket hög press och bra passningsspel. Trevliga ledare och föräldrar runt planen bidrog till att detta blev en riktigt hjärtlig och trevlig tillställning.
Vi hade denna dag inte alls det passningsspel vi ville ha och vet att vi kan ha, men likt tidigare träningsmatcher lät vi tjejerna matchas på olika positioner och det är nog en del av förklaringen till detta. Bakåt har vi många tjejer som är duktiga, så även denna dag. På mitten och i anfallet (undantaget Mikaela) har vi inte riktigt hittat rätt ännu, men det kommer. Selma Lu gjorde ännu en bra match i målet. Mikaela gjorde en bra första halvlek som anfallare med tre mål som facit! Kul att se Halima klara sig bra som ytterback i andra halvlek. Intressant. Maja visar att hon blir att räkna med framöver. Tycker även Elin gjorde det riktigt bra som yttermittfältare i andra halvlek. Det var också hon som låg bakom "dagens anfall" fram till 4-1. Ett mycket vackert anfall ur skolboken, Isa vänder spelet ut till Elin som snabbt och resolut avancerar framåt och lägger en riktig smörpass till Maja som helt fri bara har till att trycka dit bollen i öppet mål.
Annars måste man nog också hylla vårt kollektiva försvar. Vi släpper inte till mycket bakåt. Förutom deras mål var det mest skott utifrån samt några halvchanser. Försvarsspelet är också en viktig del av fotbollen och det har vi många tjejer som är bra på. 5-1 slutar till slut matchen och en vinst är alltid skönt och i år får man ju dessutom vinna :-)
Vi kan bättre, framförallt då passningsspelet.
Stort tack till Osby som väder kylan till trots bjöd på mycket värme och dessutom korv efter matchen. Klass!
Tror även att tjejerna uppskattade bastun efter matchen.

Björn
Skånecupen F-05 och F-06
2018-01-15 10:46
F-06
Första 5 minuterna i match ett var det lite nervöst och ostrukturerat. Men när väl 1-0 kom, så rullade det på ordentligt. Otroligt vackra mål och fina kombinationer. Vinst i alla tre matcherna och noll insläppta (??). Vet inte vad målskillnaden blev, men imponerande var det i alla fall! Troligtvis hela Hyllies bästa futsal lag. Samtliga spelare skall känna sig extremt nöjda och stolta. Även mycket bra coachat av Ulf som lät samtliga spela nästan exakt lika mycket.

F-05
I en extremt tuff och jämn grupp lyckades vi på något märkligt sätt sluta etta efter två 0-0 matcher och en vinst med 2-1 i sista och avgörande matchen mot Södra Sandby. Vi spelade denna dag extremt bra och organiserat försvarsspel. Framåt hade vi definitivt lite att jobba med, men idag låg fokus på försvaret och samtliga måste verkligen vara nöjda med sin insats. Vi förlorade mot Kvarnby i semifinalen efter 0-0 vid full tid och ca 11 minuters sudden death....
Bäst för dagen var utan tvekan Selma Lu i målet, tät följd av Iris som mycket moget agerade sista utpost hela dagen. 

HIK - Stattena F-05, 3-3
2018-01-15 10:24
Här kommer ett mycket sent referat från match i mitten av dec....

9-manna match mot Stattena på himmaplan.
Vi gör mycket snabbt tre mål och detta utan att på något sätt spela bra. Dock väldigt bra prestationer av Mikaela på topp samt några väl avvägda passningar. Tror även att det var Maja som påpassligt petade in trean efter en målvaktsretur. 
Sedan är det Selma Lu show ett tag. Hon var mycket duktig i målet i denna matchen (också!). I de sista minuterna kan hon dock inte freda målet längre utan Stattena lyckas reducera. i samma sekvens skadar sig Selma och Julia får vakta kassen resten av matchen. I andra halvlek ändrar vi om lite i positionerna, precis som planerat. Vi är nu väldigt långt ifrån bra samtidigt som Stattena trycker på rejält. Trots att Julia gör det riktigt bra som "stand in" målvakt lyckas Stattena göra två mål. Matchen slutar 3-3, tror jag!!, och det skall vi nog vara mycket nöjda med. En av våra sämre matcher denna säsongen. Dock måste man väga in att vi snurrar ganska friskt på olika positioner vilket såklart gör det lite svårare för tjejerna. Mikaela var bra idag.
Lilla Torg FF - Hyllie IK, F-05
2017-11-27 11:18
Träningsmatch mot Lilla Torg för våra F-05 tjejer. Denna kalla, regniga och blåsiga söndag var det vår första 9-manna match någonsin som gällde.
14 st glada och pigga tjejer mötte upp på Mariedals IP. Även i denna match lät vi tjejerna spela på en position i första halvlek och en helt annan i andra. Detta kommer vi fortsätta med i alla matcher under vinterserien, möjligen med en viss avtrappning närmare mars/april när vi kanske sätter fasta positioner hos fler och fler av tjejerna.
Utan att på något sätt imponera gör vi en stabil och godkänd insats denna dag. Ser man på hur vi spelat tidigare under hösten så borde vi kunna hålla bollen lite bättre inom laget än vad vi gjorde idag, men vädret var väl inte direkt avsett för fotboll och en viss nervositet infann sig nog också. 
Ellen gör sin första match i stort mål och sätts kanske inte på några större prov, men gör det hon behöver på ett riktigt bra sätt. Matchen slutade 3-1 till oss. Första halvlek bjuder vi på en chans (den enda under matchen) och den resulterar i ett mål bakåt. Framåt gör vi två snygga mål. Andra halvlek är bättre där OvB och Iris (samt Selma Lu) får bra koll på mittfältet och då skapar vi riktigt bra tryck och en hel del chanser och halvchanser. Kul att ha Elin (och även Ella) tillbaka efter en lång tids segdragen förkylning/sjukdom.
Det vi tar med oss mest från denna matchen är vårt sista mål där bollen går som taget ur en instruktions film. Från Sonja på höger backen till Olibra  vidare till Sigrid på vänsterkanten, som snabbt passar vidare upp till Stella på vänster yttern. Hon avancerar fram och serverar in bollen till Halima framför mål och hon trycker starkt in bollen. Mer sådant vill vi se! Bäst för dagen var annars Olibra och Iris. Det som även fastnade på näthinnan var också Agnes jätte rush på högerkanten i andra halvlek. Hon tog i stort sett hela långsidan med boll, så snabbt att det såg mer ut som ett tv-spel än något annat. Spännande :-)

Nya tag denna veckan med två träningar och Tomtecupen för F-05 tjejerna.

Med vänlig hälsning
Björn

Fortuna FF - Hyllie IK F-05
2017-11-20 15:12
Vinterserien F-05 (11 nov)
Första 11-manna matchen någonsin och för motståndet stod ett av Skånes absolut bästa lag, Fortuna FF, både på och utanför planen.
Lite nervöst bland oss ledare och säkert mycket mer nervöst bland tjejerna. Matchen drar igång och vi spelar så bra de första 10 minuterna att jag nästan måste sätta mig ner. Jösses:-) Vet inte om Fortuna ens rörde bollen dessa 10 minuter, kändes inte så i alla fall.
Selma Lo såg ut som hon aldrig gjort något annat än att spela balansspelare på ett 11-manna mittfält och Ellie var om möjligt ännu bättre på 11-manna plan än 7-manna. Hur nu det är möjligt! Det var många som gjorde extremt bra insatser denna dag ovan nämnda såklart, men även Selma Lu, Kajsa, Iris och Mickan förtjänar lite extra beröm. Övriga får såklart också med beröm godkänt och måste nog säga att det var lite extra kul att se Agnes, Sonja och Lisa ta för sig så bra som de gjorde. Det kommer bli viktigt för oss som lag.
Slutresultatet blev 2-2 och det var nog rättvist i en ganska bra match. 
Vi kom till match med 18 st tjejer och alla spelade nästan exakt lika mycket och gjorde det som sagt riktigt bra.

Med vänlig hälsning
Björn

 
Huvudsponsorer
Guld sponsorer
Silver Sponsorer
Brons Sponsorer