Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Hyllie IK F-05/06
Bild från träningslägret 2018, med gästföreläsare Ali Riley från Fc Rosengård

Vi är ett mycket glatt gäng tjejer och ledare som välkomnar alla som vill testa på fotboll.

Nu är äntligen sommaren här och solen värmer för det mesta just nu, men glöm inte att det ofta blåser kallt på Hyllie IP. Så kläder efter väder för det är sällan vi ställer in träningen! Om vi gör det så meddelas det via Facebook kanalen.

Tanken är att vi även under hösten kommer matcha 2 st F-13 lag och 1 st F-12 lag när serierna drar igång framåt hösten.


Under hösten kommer vi att lägga in ett extra träningspass, så följande tider gäller from augusti:

Måndagar 17.00-18.30 på Hyllie IP konstgräset

Onsdagar 18.30-20.00 på Hyllie IP konstgräset

Fredagar 17.00-18.30 på Hyllie IP konstgräset

(under fredagens träning kommer vi fokusera på kondition/fys och teknik träning dvs löparskor med varje gång).


Fantastiskt kul att se att klubbens tjejsatsning nu bär frukt. Hyllie IK har på några år ökat antalet tjejer med närmare 200% och i denna grupp är vi just nu ca 41 st tjejer. En härlig utmaning!Under Kalendern hittar du aktuella tider för matcher och träningar.

Under Nyhets fliken hittar du sena ändringar samt så klart aktuell info.

LB 07 - Hyllie IK F-05 SvA, 1-3
2018-09-25 11:18
Lokalderby mot våra kära vänner från förorten :-)
Soligt och fint, men med en rejäl vind med stormbyar emellanåt. Vi förlorade slantsinglingen och det innebar två av tre perioder i motvind. Hur tänkte Skåneboll och SvFF när man bestämde att vi skall spela tre perioder!!! Blir ju inte direkt rättvist. Hursomhelst spelade vi på en fin gräsplan med rätt mått, så inget att klaga på där.
LB spelar med en rejält hög press, men vi har utvecklat vårt passningsspel på egen planhalva stegvis under hösten och det börjar så smått se bra ut även om vi såklart ibland missar. Så även om de trycker på högt uppe är vi egentligen aldrig riktigt stressade utan löser uppgiften på ett bra sätt. Vi bygger spel sakta men säkert och de heta chanserna  är det vi som skapar. Första perioden är dock chansfattig, men mot slutet spelar vi oss snyggt fria på kanten och Mikaela (?) hittar med en smörpassning Olivia vB på bortre stolpen. 1-0 till oss efter period ett är rättvist då det är vi som är kreativa och skapar chanser. I andra har vi medvind och LB fortsätter trycka upp sitt lag vilket ger oss enorma ytor och det innebär 2-0 genom Olivia vB igen (?). Därefter 3-0 via Stella som efter ett snyggt passningsspel mellan flera spelare på vår planhalva spelas helt fri och då gör hon inga misstag. Inte ens ett oväntat och kraftigt regnoväder hindrar oss. I sista perioden kontrollerar vi matchen fullständigt och det kunde nästan blivit tvåsiffrigt om vi haft lite fokus i avsluten, men istället gör de 1-3 med ca 10 minuter kvar. Detta efter att vi agerat rejält tamt i vårt försvarsspel, men det är egentligen vårt enda misstag bakåt så det kan vi ta.
Matchen slutar 3-1 till oss och helgen är räddad. 
Vi kan bättre, men åter igen en mycket stabil match från vår sida. LB,07, som är ett bra lag, skapar egentligen inte några kvalificerade målchanser alls utan vårt försvarsspel över hela banan är mycket bra och det ger oss en trygghet. 
Extra plus till samtliga!!

Med vänlig hälsning
Björn
Gif Nike - Hyllie IK F-13 SvA 0-4
2018-09-20 12:33
Detta var vår bästa match för hösten och jag vågar nog sticka ut hakan och säga att när vi spelar så här bra är det ingen som slår oss i Skåne!

Onsdags match mot duktiga Gif Nike, som vi genom åren haft lite svårt mot, på klassiska och vackra Lomma IP. Full aktivitet på idrottsplatsen med massor av träningsgrupper och nästan lika många föräldrar. Härligt :-) Litet minus dock att inte kiosken var öppen så, man kunde få en kopp kaffe (likadant på Hyllie IP på vardagar och det måste vi ta till oss och utveckla!!)
Vi startar i ett högt tempo och tar direkt kommando om matchen. Nike är faktiskt knappt över halvplan (på hela matchen), så aggressiva är vi idag. Chanserna kommer, men skärpan lite sådär till att börja med. Väldigt skönt när Ellie trycker in 1-0 efter ca 20 min och det står sig till första pausen. Vi pratar om att fortsätta i resten av matchen och inte slappna av. Istället ökar vi tempot i andra och under denna period är det som att Mikaela har laddat med några special batteri för det var väldigt vilken fart hon hade dessa 25 minuterna. Efter otaliga löpningar längst kanten fick hon mot slutet även kröna en grym period med ett vackert mål från snäv vinkel (kanske fick Stella en tå på bollen till slut!?). Vi har i denna perioden även tre i stolpe och ribba.
2-0 i andra pausen och återigen pratar vi mycket om fortsatt fokus. Ännu en gång blir det så att vi faktiskt spelar ännu bättre i kommande period och vi ger i denna matchen aldrig Nike en chans. Mycket tveksam om de ens fick iväg ett skott på mål i  matchen. I tredje gör Stella ett snyggt lobbmål och sedan rundar Julia av med att enkelt rulla in 4-0 efter snyggt förarbete av Ella och Elin. Vi var helt enkelt riktigt bra som lag denna kvällen. Samtliga tjejer skall känna sig enormt stolta och nöjda med sin insats. Skall man lyfta fram någon lite extra så gjorde nog Elin sin bästa insats någonsin när hon var formidabel som mittfältsgeneral i ett överlag mycket starkt mittfält. Även Iris, Stella och Mikaela stack ut lite extra. Vår backlinje kändes tryggare med boll denna dag och var säkra i sina positioner även om vi nog inte ställdes inför några enorma svårigheter. Som sista post hade Selma Lu en lugn dag på jobbet rent räddningsmässigt, men hon låg bakom mycket framåt också när hon var mycket delaktig i speluppbyggnaden och samarbetade bra med backlinjen.

Nu är det lokalderby på lördag och vi hoppas på att vi kan konservera formen till dess :-)

Med vänlig hälsning
Björn

IFK Klagshamn - Hyllie IK F-05, SvB, 0-5
2018-09-06 13:09

Bortamatch mot Klagshamn nere vid havet brukar innebära både mössa och underställ oavsett årstid, men denna fantastiska dag njöt vi till fullo i solen. Högsommar i september!

Skall man hitta något negativt att säga var det väl att gräsplanen senast klipptes sommaren 2014.... och gräset var så högt att man knappt såg bollen. Mycket svårspelat var det och det tog en period innan vi fick ordning på passningsspelet.

Vi gör i det stora hela en bra match även om jag tycker att vi borde kunna hålla bollen inom laget lite längre stunder och på ett lite säkrare sätt. Men ett steg i rätt riktning var det i alla fall. Många bra insatser, men Elin, Olivia C och Alva stack ut lite extra. Klagshamn var på inget sätt ofarliga och kom igenom vid några tillfällen, men när de väl gjorde det stod Alva i vägen (även en straff räddning på slutet).

5-0 till oss slutade matchen och det var väl ganska rättvist tycker jag. Kommer inte ihåg vem som gjorde målen, men tror att Halima gjorde mål för andra matchen i rad. Har sedan för mig att Elin och Selma Lu stod för resten, men som sagt helt säker är jag inte.


Med vänlig hälsning

Björn

Hyllie IK - Hörby FF F-13 SvB, 7-0
2018-08-29 13:41

Dagens andra match var i F-13 SvB på hemmaplan och för motståndet stod Hörby FF. Fint väder, bra spel och stor publik gjorde detta till en härlig söndags eftermiddag.

Matchen började och vi satta ett högt tempo direkt. Kul att se så många tjejer ta för sig. Måste säga att det stundtals såg mycket bra ut och vi vågade och kunde hålla i bollen. Hjälpte till genom löpningar och med snack. Agnes första två perioder var det bästa hon presterat och bör lyftas fram. Matchen slutade med 7-0 och målen gjordes av Ella H (3), Mikaela (2) och Halima (2). Dock var det många gånger extremt bra passningsspel ända nere från Ellen i mål och upp till en enkel bredsida i mål. Väljer nog att inte lyfta fram någon (förutom Agnes) extra mycket i denna matchen utan alla tjejer gjorde verkligen en toppen insats och dessutom gjorde vi allt som oftast precis vad vi tränat på och som vi pratar mycket om.


Med vänlig hälsning

Björn

Höllviken - Hyllie IK SvA F-05, 1-0
2018-08-29 13:02

Match mot Höllviken brukar innebära jämna och bra matcher och detta blev inget undantag. Förra veckan spelade vi på en fantastisk gräsplan i Klågerup och denna vecka på en bedrövlig konstgräsplan, men det är ju samma för båda lagen! Vi är inte riktigt på tårna från start och de får lite för enkelt rulla in 1-0 redan efter ett par minuter efter en bjudning från vår sida. Höllviken är farliga hela matchen igenom och ställer oss på hårda prov. De skapar också till en början de flesta chanserna, några farliga och några halvchanser. Men ju längre matchen lider så skapar de färre och färre riktigt heta chanser och vi desto fler. Vi jobbar oss som sagt in i matchen och även om första perioden slutar 1-0, så har vi haft fler heta chanser än våra motståndare fast de har haft lite mer boll. Andra perioden går på poäng till oss då vi flyttar upp positionerna och nu skapar en mängd riktigt farliga lägen, men tyvärr inga mål. I sista minuten av period två får vi en farlig frispark som Stella skjuter i en liten båge mot krysset. Givet mål känns det som, men deras fantastiskt duktiga målvakt lyckas på något sätt rädda även detta skott. Kanske skall erbjuda henne en plats i MFF, Danne :-). I tredje perioden är det lite jämnare spel igen. Höllviken pressar högt, men när vi väl bryter deras press skapar vi lägen mer eller mindre nästan hela tiden. Matchen slutar 1-0. Inte rättvist alls om man ser till kvalificerade chanser, men för all del Höllviken har tekniskt sett fler spelare som kommit lite längre än oss och de gör en bra match. Vi skapar dock mer än tio riktigt heta lägen varav fyra frilägen och ett skott över från en meters avstånd, så helt missnöjda kan vi inte vara även om vi kan betydligt bättre. Vi vet vad vi skall jobba på och har redan börjat.....

Alva fick chansen i målet idag och gör det bra. Iris var "stand in" som mittback och gör även hon en bra match på en svår och utsatt position. Bra för framtiden att både Alva och Iris fick en hel match mot tufft motstånd. Det kommer vi ha nytta av framöver. Övriga får även de godkänt, men vi kan bättre även om våra kära vänner från Höllviken verkligen var på tårna idag. Litet extra plus till att vi vann de flesta närkamperna i matchen, bra inställning som vi tar med oss.

Totalt sett en riktigt bra F-05 match med två lag som verkligen ville vinna. Kul och utvecklande.


Med vänlig hälsning

Björn

 
Huvudsponsorer
Guld sponsorer
Silver Sponsorer
Brons Sponsorer