Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hyllie IK
F05/06

Välkommen till Hyllie IK F-05/06
Bild från "Hattrick by Fc Rosengård träning 2018, med gästtränare Ida Mbarka och Ebba Wieder från Fc Rosengård

Vi är ett mycket glatt gäng tjejer och ledare som välkomnar alla som vill testa på fotboll.

Fantastiskt kul att se att klubbens tjejsatsning nu bär frukt. Hyllie IK har på några år ökat antalet tjejer med närmare 200% och i denna grupp är vi just nu ca 43 st tjejer. En härlig utmaning!


Nu är  vintern här och då är det ännu viktigare med "kläder efter väder". Glöm inte att det ofta blåser kallare än man tror på Hyllie IP! Vi ställer sällan in en träningen, men om vi gör det så meddelas det via Facebook kanalen.


Följande tider gäller from november:

Måndagar 18.30-20.00 på Hyllie IP konstgräset

Onsdagar 18.30-20.00 på Hyllie IP konstgräset

Tyvärr får vi pausa det tredje träningspasset under feb och mars, men lovar att det kommer tillbaka under april månad när gräset är spelbart.Under Kalendern hittar du aktuella tider för matcher och träningar.

Under Nyhets fliken hittar du sena ändringar samt så klart aktuell info.

Hyllie IK - Hittarps IK F-05 Skåneserien, 6 - 0
2019-05-06 08:54
Då påsken låg lite dumt i år var vi tvungna att flytta lite matcher och då blev det tyvärr så att vi spelade två F05 matcher samma kväll. Båda mot tufft motstånd. Dessutom några sjuka och bortresta. Bara att göra det bästa av saken och som vi gjorde det i denna match.
Trots ett massivt regn/hagel oväder under första perioden gör vi kanske våra bästa 25 min för säsongen. 4-0 stod det då och matchen kändes klar. I andra drog vi ner lite på tempot och släppte till ett friläge, men Selma Lu i målet visade varför hon nog är denna series bästa målvakt. I tredje ökade vi tempot igen och då spädde vi på med två mål till. Mycket stark laginsats där alla verkligen gör precis det vi pratat om taktiskt. Kul att se. Trots en del borta från backlinjen är vi mycket bra och täta bakåt. Stort plus till Ellie, Ella och Hanna. Olivia vB gör vårens bästa insats med två fina mål och Jacqueline gör detsamma med sitt premiär mål i denna serie.
Men som sagt en grym laginsats.

Med vänlig hälsning
Björn
Furulunds IK - Hyllie IK F-05 Skåne B, 7 -1
2019-05-06 08:53

Match fredag kväll mot Furulund, som kanske är det bästa laget i B-serien. Eftersom vi hade match samtidigt i Skåneserien samtidigt som många hade tackat nejh ställde vi upp med ett lite mer ovant lag än vad vi brukar och när Iris fick lämna återbud pga sjukdom på eftermiddagen tappade vi en viktig pjäs. Kajsa svor särskilt över detta eftersom det innebar att hon fick spela mittback större delen av matchen. Hon är bra på det men hon vill inte, och ibland går det tyvärr inte att respektera. Maja J gjorde sin första match i 05 på jättelänge och Bea vad jag minns sin första någonsin, det var extra spännande. Spännande var också att Viola hade glömt sin ena sko. Istället för att gnälla hoppade hon runt på ett ben  lösningsfokuserad med en telefon vid örat medan hennes pappa mumlade något om ”tonårshjärnor”. Till slut fick vi låna ett par skor av motståndarnas trevliga ledare och så var det löst.

 

Matchen drog igång och det stod 1-0 till motståndarna efter 20 sekunder. Vi går fram, de rensar och får bollen rätt, en bra passning, friläge och Olibra (inlånad målvakt) har inte en chans. Sedan skärper vi oss. Vi står rätt, och gör rätt i försvaret, även om vi har lite svårt att få till ett bra passningsspel på deras planhalva. Att de har några spelare som är snabbare än våra lyckas vi neutralisera och då är mycket vunnet, sedan blir nästa nivå att utnyttja deras svagheter. Där är vi lite för snälla ibland. Det står 1-0 tills precis före paus där vi har lite otur med ett självmål på ett inlägg och 2-0 när domaren blåser av,

 

Andra perioden är ganska lik första. Ett slarvigt mål precis i upptakten och ett till precis innan slutet. Tredje börjar än värre med 2 snabba i baken direkt. Men sedan skärper vi oss. Bea visade redan från början att hon är snabbare och starkare än deras backar och när hon får ordning på bollen är hon ett hot. Nu tog tob sig förbi backen och lade ett hårt skott som målvakten fick tippa ut, flera spelare hade kommit med fram, Lisa högg på returen, räddning på mållinjen, och andrareturen rakade Sonja in. Bra ur flera synpunkter, framför allt naturligtvis för att vi gjorde mål (det är vad det går ut på) men också för att vi, och framför allt Sonja, verkligen fick upp energi av det. Mer och bättre löpningar än tidigare och mycket mer spel i motståndarnas straffområde. Flera gånger skapade vi riktigt bra chanser men fick inte in någon mer boll, istället gjorde motståndarna sitt sjunde precis före slut.

 

Med facit i hand gör vi en helt ok match även om vi förlorar stort. Furulund är bra och vi hade behövt några av de som idag spelade i Skåneserien för att kunna stå upp mot dem fullt ut. I laget vill jag ge lite extra plus till Emilia som visar attityd hela tiden, även när de andra är lite försiktiga och Olibra som ställer upp som målvakt och gör det förvånansvärt bra även om hon gjorde tränarna ganska förskräckta när hon konsekvent försökte rädda med fötterna istället för med händerna. Bea ska ha mycket cred för sin första match på denna nivån, Kontroll på bollen lite snabbare så är hon riktigt jobbig att möta även för de bästa försvararna i den här serien. Även Lisa, Kajsa och Viola (i lånade skor) förtjänar beröm. Samt Sonja, som verkligen spelade upp sig efter sitt mål. Snart dags igen!

 

Med vänlig hälsning

Max

Hyllie IK - Borgeby FK, F-05 Skåne B, 3 - 4
2019-05-02 18:57
Dubbla matcher på lördagen och en härlig fotbollsdag. Passningsspelet, som inte riktigt har funkat under våren var verkligen imponerande idag. Däremot lyckas vi inte riktigt sätta våra chanser. Frilägen och skott hamnar alla i målvaktens skopa. Vi skapade massor av lägen och borde väl ha haft ett par, tre bollar i nät redan efter första perioden. Inställningen var det dock inget fel på och tre bollar hamnade ändå till slut på rätt sida mållinjen. Försvarsspelet sköttes utmärkt med Olivia som dirigent i mitten, däremot hade vi problem på deras hörnor och två av deras mål är ett resultat av lite för försiktigt och passivt spel i eget straffområde. Matchens stora utropstecken var utan tvekan Hannah, som kombinerade säkert och tufft försvarsspel med fina passningar och offensiva utflykter när det fanns tillfälle. Enormt imponerande - på en ovan position, dessutom. Ibland kan man vara riktigt nöjd även efter en förlust och dagens prestation var, av alla tjejer, mycket stark.
Eskilsminne - Hyllie IK, F-14 Skåne 3 - 4
2019-05-01 20:59
Idag mötte vi Eskilsminne i vår tredje match i A serien. Eskilsminne som vann serien förra säsongen bjöd på starkt motstånd. Eskilsminne var något bättre än oss tekniskt och var väldigt duktiga på att föra bollen på plan. Våra fantastiska Hyllie tjejer gav sitt yttersta. Alva i mål då Selma lu skadats gjorde en utomordentlig insats. Snygga räddningar och bra utrusningar. Back linjen höll tätt och låg nära inpå motståndarna. Det var inte många chanser Eskil fick till avslut. Hannah gör en lysande insats som vänster back. Ellie är tillbaka från ett längre uppehåll med diverse förkylningar mm. Hon visar att hon fortfarande är att räkna med och rensar bra i backlinjen och bryter flera anfall som leder till kontringar. Mitt fältet äger Elin krigar och är grym. Flera bra anfall. Mickan som vanligt med sin overdrive snabb som attan. Maja påminner om en jobbig sommar geting. Eskilsminne kommer inte till friläge då Maja är på över allt. Robert måste dopa henne eller nåt liknande😁. Alla tjejer var lysande idag. Matchen slutar 4-3 Hyllie.  Issa sätter första på en hörna med en hör och häpna bredsida istället för den berömda tåfjutten. Mickan sätter de tre andra med uppspel från bland annat Elin och Ella.   En riktigt kall rusning då mickan är ensam mot målvakt och back i ryggen och mickan lägger en cool bredsida mot vänster stolpe. En härlig eftermiddag med era fantastiska tjejer på västergårds IP i Helsingborg// sommar coachen. Ferenc. 
Skåneserien F14: Hyllie IK vs. FC Rosengård
2019-05-01 20:07
Andra matchen i Skåneserien mot erkänt duktiga FC Rosengård, man vet aldrig riktigt vad våra stadsvänner kommer med då dom skiftar rätt friskt samt att inför en ny säsong så har det säkert tillkommit någon liksom för oss.

Redan på uppvärmningen känner man en positiv attityd, hela helgen har varit full av matcher där det oavsett resultat bjudits på många framsteg och spel som bådar gott inför Hyllie´s framtid.

Matchen drar igång och vi tar tag i det direkt och verkar ha full kontroll på matchen och helt rättvist tar ledningen genom Speedy (Mikaela) med ett bra avslut, vid kontringar så är man glad att man har just en Mickan. Spelet fortsätter styras av oss men genom en hörna så glömmer vi bort en motståndare som skjuter in distinkt 1-1, totalt orättvist men målen räknas.
Följande minuter, perioder så bjuder vi på riktigt bra spel mot 1 mål där vi bjuder på en uppvisning av missade målchanser, rättvisast hade varit närmare tvåsiffrigt men FCR står upp ganska bra ändå och viker sig inte, efter diverse frilägen genom OvB, Stella och Mickan där vi lyckas med konststycket att pricka målvakten varje gång så tar vi lustigt nog ledningen med 2-1 mot slutet genom Stella på en klassisk "strumprullare" med vänstern, typiskt att det skulle bli ett sånt mål efter alla lägen vi haft.
Både Mikaela och OvB har lekstuga på sina kanter och med sin snabbhet skapar både det ena och andra, i slutet av matchen får Elin ett inlägg där hon snyggt sätter den otagbart i bortre hörnet, 3-1 och 3-poäng är säkrade. Matchen kändes identisk som mot Fortuna i första matchen där 3-poäng skulle inbringats, men avsluten brändes på löpande band och ändrar vi det beteendet så är det många som får det tufft mot oss.

Riktigt stabil genomförd match av samtliga, känns som att vi både har en tuffare konkurrens tack vare nytillskott utifrån men också att många av våra har höjt sig tack vare detta.
Nu kan vi sakna en del spelare och ha råd med det för vi har spelare att fylla på med.
Viktigast är att vi har en sån harmoni i laget, både utifrån av föräldrar som internt.
Det tar oss långt och förhoppningsvis även våra tjejer, för talang har vi.

Inga direkta extra plus för alla förtjänar det denna match med råge.
Extra avslutsträning för fröknarna Brännlund x 3 (OvB, Stella & Mickan)

Med Vänliga Hälsningar
Tränarna

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hyllie Idrottsklubb, 21/08 17:08 
Hyllie Idrottsklubb, 21/08 14:20 
Hyllie Idrottsklubb, 20/08 10:49 
Hyllie Idrottsklubb, 27/07 16:03 
 
Huvudsponsorer
Guldsponsorer
Silversponsorer
BronsSponsorer