SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie Idrottsklubb
Gemenskap - Stolthet - Glädje - Prestation
Hyllie Idrottsklubb
vs
FC Trelleborg
Hyllie IdrottsklubbvsFC Trelleborg

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 31 januari, 18:30
Plats:Hyllie nya konstgräset
Samling:17:45, Hyllie IP
Aktivitetsinfo: Kvartsfinal i Vintermästerskapet S/M B-slutspel. 2x35 min enligt överenskommelse med FCT.

OBS! NY SPELTID SÅ KALLELSERNA GÅR UT PÅ NYTT IGEN.
Straffdramatik efter tuff batalj
2023-01-31 20:53
Förberedelser inför straffarna

Efter att ha fått problem med planeringen av andra kvartsfinalen i Vintermästerskapet så hittade vi till slut en lösning där vi "offrade vår träningstid" på tisdagskvällen. Tack till P08 för att vara tillmötesgående och till FC Trelleborg för deras smidighet och anpassning för att få till matchen.

Lösningen blev 2 x 35 min istället för vanliga 3 x 25. Gazze samlade trupperna och med Abo startade de tändningen. En nödvändighet mot ett så bra motstånd som vi ställdes mot idag.

 

Väderleksrapporten talade om stormbyar och ösregn men tack och lov blåste det förbi inåt landet tills det var dags för matchstart. 

Matchen började lite trevande. Vi försökte komma igång och de gjorde det svårt för oss. Med våra tre backar så kom vi ofta i otakt i försvaret när vi inte disponerade positioneringen efter motståndarnas placering och det blev många löpmeter i onödan. När vi började komma in i spelet så dundrade de bollen stenhårt i ribban. Detta väckte oss och vi började kriva in lite mer i närkamperna utan att för den delen lyckas etablera det spel vi strävar efter. 

Så kom ett lurigt skott som letade sig in och vi fick en liten uppförsbacke. Men istället för att bryta ihop så växlade vi igång på kanten genom Benjamin som hittade Basit som klackade in kvitteringen. Spelet jämnades ut men en ny slumpboll överraskade Adam som fick släppa in önnu ett enkelt mål. Där hade många gett upp och hängt med huvudet men Adam visade karaktär och höjde sig istället vilket skulle bli avgörande längre fram. Vi spelade mer kraftfullt och med fart i första och ännu en gång gled Benjamin förbi på sin kant efter ett vältimat utspel från centrala mittfältet. Utan pardon smälldes bollen in i nätmaskorna och ställningen var åter utjämnad. Tyvärr hade det blivit lite oklart med matchtiden så det blåstes av efter 25 min. Efter korrigering så spelade vi vidare ytterligare 10 min enligt planeringen. Där hann vi med en lite väl tydlig hands vilket belönades med ett gult kort och en man mindre. FCT pressade förstås men inställningen hos killarna gjorde att vi stod pall och kunde gå till paus med oavgjort på resultattavlan. 

 

Gazze och Abo drog upp riktlinjerna för andra halvlek. Jag tycker att vi började bra men när vi inte läste motståndarnas uppspel så rann de igenom centralt och frispelade en anfallare till ett drömläge han inte missade. Ny uppförsbacke. Vi försökte hitta på kanterna som varit så vägvinnande tidigare. Men det var centralt som Antoni sköt in 3-3 från distans, så där härligt placerat utom målvaktens räckvidd. 

 

Jag upplevde det som att vi började mala ner FCT som blev trötta och inte orkade följa med i uppspelen. Därför var det oturligt när vi missbedömde en djupledsboll och stod på hälarna någon sekund för länge. I ett försök att rädda upp friläget så blev det en frilägesutvisning med ca 15-20 min kvar. Återigen fick vi jobba i numerärt underläge och bytte in de spelare som såg hetast ut i det uppoffrande försvarsspelet. Sista delen blev därför inte coachad för att skapa anfall utan för att hålla tätt och försöka komma på omställningar. Det var ändå vi som hade farliga avslut varav det sista var en riktigt bra chans som deras målvakt dock räddade till hörna. 

Vi straffades hårt med gult och rött kort, vilket orsakade spel en man kort i 1/3 av matchen. Korten kan man inte klaga på men sett till nivån så kom motståndarna billigt undan i flera dueller. Men tack och lov låg fokus rätt hos spelarna idag som la kraft och energi på spelet. Lite hetsigt i slutet när det delades ut tacklingar hit och dit utan åtgärd men matchen slutade 3-3 efter full tid. Vi vann i ramträffar. Matchen skulle avgöras på straffar utan förlängning. Vi frågade snabbt vem som ville lägga och fem man klev fram: Arison, Armin, Bilal, Benjamin och Basit. 

 

Straffar är lotteri. En stor eloge till alla tio straffskyttar. Adam vann kampen mot deras målvakt och vi satte 4 av 5. Skönt med seger och nu semifinal mot Mjällby. 

 

Hyllie-FCT 3-3 (2-2) seger efter straffar

Målskyttar:

1-1 Arison

2-2 Benjamin

3-3 Antoni

 

Adam: kliver fram under matchens gång efter en start som sänkt många spelare förr - starkt!

Tasal: följsam, bra timing och brytningar. 

Oliver: resolut och bestämd, svårpasserad men några tunga glidtacklingar. 

Armin: ettring, modig och jobbig att möta som vågade följa med framåt.

Erik: grym spelförståelse, bra teknik med bollen och de gånger han bröt framåt blev det farligt.

Arison: bolltryck och stark, vågar bryta fram när spelet stannar upp. Klackade in ett mål idag. 

Antoni: blicken, flytet och touchen är väldigt bra. Hade det tufft mot planens längsta spelare men svarade med att sätta kvitteringen snyggt.

Joel: bra balans och fart med boll. Hittar ofta bra ytor som öppnar upp vårt spel och får motståndarna att springa. 

Louie: hans största motståndare idag var han själv. Flera gånger fantastisk fart och genombrottskraft men var någon sekund ifrån det där läget han vill ha. Men imponerande utveckling på sistone. 

Bilal: vårt kärnkraftverk. Tar kampen mot alla och vinner det mesta. Spelar också smart på ett tillslag när många andra tar för många så läget rinner ut i sanden. Användes i alla lagdelar idag utom mål med stor framgång. 

Benjamin: lite osäkert vart vi hade honom efter att inte ha sett honom sen Ramlösa men han visade direkt att han har egenskaper som alla motståndare fruktar. Dessutom målskytt idag.

Basit: hade en liten dipp när vi hamnade i underläge, annars pådrivande på plan och ledde laget starkt i egenskap av lagkapten. Extra starkt att ta sista straffen.

 

Tack för stödet idag. Killarna enades om att inställningen och viljan var det som gav oss segern idag. Vi har en lång väg kvar på vår resan men det är rätt kul just nu.


<< Tillbaka