Samling:14:45, Hyllie IP
Aktivitetsinfo: Vi samlas på Hyllie IP
Första segern i Skåneserien
2023-05-13 18:15

Sommaren är på väg och det kändes härligt att åka till match idag. Vi hade en bra känsla i laget trots noll poäng på kontot. Spelet sitter i perioder och vi har visat att vi kan matcha oss med de flesta lagen i en för övrigt förbaskat stark tabell.

Vi upplever att vi får mer offensiv tyngd och fler alternativ att skapa ett kreativt anfallsspel och vi har en bra harmoni mellan startspelare och de som börjar på bänken. Således kan vi lättare fortsätta trumma på och inte räkna med längre startsträckor när byten väl var aktuella.

Planen kändes annorlunda och bollarna rörde sig lite opålitligt längs underlaget. Kändes lite som om det var lite handbollsklister på bollarna när de rullade på underlaget.

Kvarnby visade att det var deras hemmaplan och tog tag i taktpinnen. Vi skulle bara behålla lugnet och vänta ut dem för om vi fuskar eller släpper ytor av annan anledning så smäller det fort i den här serien.

Idag var det vi som hade den bästa målvakten och Ambroos fick visa framfötterna flera gånger i första perioden. Ibland för att vi slarvade eller fuskade men flera gånger för att Kvarnby var duktiga så länge de hade krafterna.

Vi började hitta lite ytor och flyttade upp spelet. Efter ett tag så blev de trötta och kom på efterkälken. Drag och efterslängar i värmen blev mer frekventa från båda sidorna men jag upplever att vi hanterade värmen bäst.

Vid en frispark så stod lagen uppställda 10 m från målet. Skottet var så pass svårhanterat att det blev en retur. Vi var först och det förlösande ledningsmålen var äntligen i hamn! Men domaren lyckades hitta en felaktigt avblåst offside.

Vi kämpade vidare men det var mållöst när domaren blåste av för paus.

I andra fick vi mer ytor och hittade också till lägen. En del mindre farliga än andra. Men med tålamod så kom även de högkalibriga chanserna och efter två missade lägen visade Antoni sin fina blick, touch och skapade först ett läge där målvakten räddade men inte mer än att Joel kunde smälla upp bollen i nättaket. Kort därefter gjorde Antoni påpassligt 2-0.

Skön känsla inför sista när vi sa till varandra att vi skulle fokusera på spelet. Motståndarna blev frustrerade i värmen när vi fick målmässig belöning och snackade med domaren, men det var våra spelare som fick tillsägelser.

I sista fick vi ytor och spelade ganska enkelt. Benjamin hade kommit igång bra och förlorade inte många löpdueller under matchen och väggspelade sig in centralt med Joel innan han sköt in 3-0. Vad 3-0 kan vara den sämsta ledningen. Vi slappnade av. De ryckte förbi oss på kanten och till och med Ambroos var chanslös. Det blev lite oroligt och nästa hörna blev lite flipperspel, tyvärr till en Kvarnbyspelare som gjorde reduceringsmålet utan större problem.

Minns jag rätt var det 10 min kvar och det var nervöst men vi hittade Benjamin på djupet och han rundade målvakten. Fri med öppet mål blev han dragen men har styrkan att klara det mesta fysiskt. Domaren visade dålig känsla och blåste frispark. Friläget "bestraffades" med gult kort för målvakten men inga fem minuter med en man mindre.

Benjamin gjorde sitt andra för dagen från straffpunkten. Inga längre avbrott hade skett under sista perioden men det bjöds på en generös övertid. Närmare än en superchans kom inte Kvarnby och matchen slutade 4-2. Tre efterlängtade poäng kunde äntligen inkasseras.

Kvarnby-Hyllie 2-4 (0-0, 0-2, 2-2)