Aktivitetsinfo: DM-match #2 mot vinnarna av A-serien.
Vi vet vad som krävs för att ha en god chans.
Kom förberedda. Meddela om ni kan köra eller behöver skjuts.
Upprättelse men poänglöst i Oxie
2023-03-11 17:56

Efter förra veckans DM-misslyckande mot Staffanstorp var det dags att möta vinnarna av ena Skåne A-serien i helgen. Jag hade förstås en oro då motståndet var tuffare idag och senaste matchen medförde det mesta vi inte vill se på en plan.

Oxie hade dessutom rivstartat DM med en storseger 16-0.

Väl på plats i Oxie samlades 13 spelare. Känslan var bättre än sist men det kändes som det låg en oro över killarna i omklädningsrummet. Därför körde jag en annan uppvärmning som bygger på fart, engagemang och precision. Efter lite förhandling fick vi full spelbredd, något jag anser vara förberedande för kommande år när det är 11-manna, mot att matchen blåstes igång lite tidigare.

Vi började förhållandevis bra. Efter förra matchen så var inte min förväntan att vi skulle briljera och spela ut bästa laget i Skåne A. Så fokus låg på att ligga rätt i positionerna och ta kampen och det gjorde vi. Vi hittade också fram i bra ytor. Benjamin bröt fram och spelade in bollen till andra yttern Joel som kom före sin försvarare. Joel fick en rejäl tryckare i ryggen men lyckades få bollen mot mål men tyvärr rensades den på mållinjen. Hade det inte varit så tidigt i matchen så hade det mycket väl kunnat vara straff. Sen var det mycket kamp. Chanser åt båda hållen men vi var klart med i matchen och 0-0 i första pausen var rättvist. I andra så hade vi solen i ögonen men la inte fokus på det utan på spelet. Vi skapade ett antal lägen och var möjligtvis lite starkare i andra delen vilket återspeglades i frustration i motståndarlägret som antagligen fick tuffare motstånd än man förväntat. Trots 50 min försök till anfall och en del bra chanser åt båda hållen stod det mållöst även i andra pausvilan.

Vi visste vid det här laget att deras mittback och tillika kapten var bollsäker men också hade offensiva kvaliteter. Därför var direktivet att stänga av honom. Efter ca 10 min i sista perioden så slarvade vi. Vi valde att inte ta jobbet de metrar som behövdes för att skära av deras kapten som fick avancera i mitten och måtta ett distansskott som satt bakom Adam i mål.

Vi tappade lite kraft där och kom inte framåt så mycket. Istället blev det mer kamp och i ett moment så var vi åter lite för passiva och för långt ifrån motståndarna som tilläts dra sig in i skottsektorn och avlossa ett nytt skott som Adam fick kapitulera för med två minuter kvar. I slutskedet fick vi ett frisparksläge där Arison klev fram och reducerade från distans.

Dessvärre var tiden ute och vi hann inte mer. Domaren, som för övrigt gjorde en helgjuten insats, blåste av. Frustrationen som vi kände var nog mer riktad mot Staffanstorpsmatchen. Idag gjorde vi vad vi kunde.

Nästa vecka har vi tre matcher. För att erbjuda många matcher. Det kommer att kräva en del av laget att få till dessa tre utmaningar. Om man inte tar chansen så får vi utvärdera framöver hur många matcher vi ska erbjuda. Frånvaro samma dag som matchdag är svår att täcka upp för.

Om någon motståndare skulle få för sig att läsa våra referat så kan vi även här klargöra att vår kapten Basit Adel är född 2009. Att ifrågasätta detta eller ännu värre sprida rykte om det är respektlöst. Deras kapten var också storväxt och framträdande men det finns en underliggande respekt bland ledare där man inte uppträder hursomhelst. Så vid frågor är alla utomstående med frågetecken kring våra spelares födelseår välkomna att kontakta mig.

Oxie-Hyllie 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)

Målskytt: Arison