Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
F01-00

Referat från matcher mot FC Rosengård och Eskilsminne IF
2015-05-17 15:59

Hemmaderby mot Rosengård. Alltid kul, lite nervigt och spännande. Vi dominerar första delen av matchen, men spelet jämnas ut mer och mer under första halvlekens gång. Även om vi kan föra ett lugnt passningsspel lyckas vi tyvärr inte hela vägen med våra målchanser. I andra halvlek var FCR snäppet starkare på de centrala ytorna och gjorde framförallt det svårt för våra forwards att komma till några farliga avslut. Vi orkade inte riktigt att hålla försvarsorganisationen hela vägen igenom och då åkte vi på två mål. Positivt att vi får öva på vår organisation mot ett spelande lag och sätter i bakhuvudet att framför allt press, täckning och understöd är något vi kan fortsätta jobba vidare på. Spelet såg helt okej ut matchen igenom men vi behöver kanske den där sista viljan både i försvar- och anfallspelet! 0-2 blev slutresultatet.

Då var det dags att ladda om mentalt inför seriematch mot Eskilsminne på bortaplan. Efter många bortfall pga skada och sjukdomar åker vi till slut åker vi upp med 12 laddade tjejer.

Fullt fokus i omklädningsrummet och vi pratade mycket om att viljan att erövra boll alltid måste finnas där. Utan boll kan vi helt enkelt aldrig göra mål. Hur och när pressar vi? Vad gör övriga bakom pressande spelare för att vi i ett senare skede ska kunna erövra boll?

Båda lagen kände lite smått på varandra i början men jag tycker vi har fler goda tendenser till att föra passningsspel. Även om vi inte skapar många farliga målchanser i första halvlek var vår organisation i försvarsspelet i princip felfri. Förflyttningar i sidled, fram och bak. Vi täcker, ger understöd och vinner boll på alla positioner. Vilket lyft från förra matchen! Cred till våra forwards som även om de inte alltid hinner erövra boll - alltid stressade Eskils backlinje genom sin kämparvilja. Alla på plan är viktiga när det gäller försvar!  1-0 till oss i halvlek efter ett uppspel med ett skott utifrån.

I andra halvlek startar vi inte lika kontrollerat med ett taggat Eskil som jagar ett mål. Vi kommer långt ner i banan och spelet var till mesta dels på vår planhalva de första minuterna. Efter en stund börjar även anfallsspelet komma igång och ge utdelning. Vi gör ett mål precis när vi behöver det och vi kan på så vis lyfta oss igen och börja föra anfallsspel igen. Tränarna stod smått chockade på linjen efter våra fantastiskt snygga spelmål. För mig känns uttrycket ’’spela enkelt’’ lite diffust. Men vad det vi såg på plan såg så otroligt enkelt ut. Vi spelade oss ur situationerna med få tillslag, några väggspel, spelvändningar och genombrottsspel som i sin tur leder till målchanser som vi sätter! Istället för stolpe ut denna gång blev det två stolpar in – härligt!

Matchen slutar 4-0 till HH.

Jag tror nyckeln till varför vi presterar i denna match dels handlar om vår disciplin och kämparvilja i försvarsspelet. Även den mentala inställning då samtliga tjejer på plan inser att det är Vi och ingen annan som ska ut och ge allt för sitt lag ute på banan! Fantastisk prestation av samtliga och vi har många tjejer som gör sin starkaste prestation hitintills sedan vår start. Kul även och se att vi har en spelare från yngre laget som kommer in och är helt orädd och presterar på topp.

Nu tar vi med oss varför vi lyckas, vad vi kan förbättra och framför allt vetskapen av vad vi kan prestera tillsammans.