Välkommen till Hyllie IK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie IK
Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
F01-00

Midnattsloppet
2015-09-01 07:59

På lördag är det samling på stortorget kl 19.30 vid Funktionärscentret som är i källarlokalen vid Scandic Hotell Kramer mittemot entren till Årstiderna (Frans Suellgatan). Där kommer ni att få tröja, mat och dryck samt information om vad ni ska göra.

Tidigare år har vi först varit vid starten på stortorget och när alla löpare kommit iväg övergår man till att städa startområdet för att sedan gå bort till målet och dela ut saker. Det brukar sluta vid 23:00-23:30, men gå inte förrän ni fått klartecken från ledarna på plats.

Det kommer att finnas 4 vuxna med från Hyllie - Anders Liljefors (Matildas pappaI), Anders Olsson (Emilias pappa), Yvonne Magnusson (Moas mamma) och Björn. De tjejer som anmält sig är Alice Amanda Peetre Bjanka Cassandra Ebba P Emilia O Emma G Emma H Emma R Eva Fanny Frida S Hilda Inez Josefine Linn Louise Sandqvist Matilda Moa M Moa P Sanna Bärring Wendla Hamberg

Info om loppet finns här: http://midnattsloppet.com/malmo/

Lördagsträning
2015-08-28 11:27
Träning på lördag 29/8 kl 12:00-13:30 på Husiegård grästvåan.
Ingen träning ikväll
2015-08-27 07:27
Eftersom DamU har match och alla spelare är kallade blir det inte träning ikväll, men vi siktar på träning på lördag. 
Återkommer med tid och plats. 
Gothia Cup 2015
2015-08-04 15:44

Då var det dags för kanske årets höjd punkt – Gothia Cup.

Vi startade på söndagen med en lättare träning tillsammans för att få igång fötterna lite och lätta på eventuella spänningar inför turneringsspel.

Inför gruppspelet pratade vi mycket om att ta chansen att visa upp vad vi tränat på under säsongen –att tro på sig själv och att våga göra varandra bra ute på plan. Vi ville kunna gå ut och vara bestämda i våra agerande för att underlätta för våra lagkamrater, smitta av oss av drivkraft och positivitet och försöka utföra vår spelidé på respektive planhalva.

Under första gruppspelsmatchen mot Tranås FF, märkes det att tjejerna var fullt redo. Vi gör en fantastisk första halvlek rent spelmässigt. Lugnt uppbyggnadsspel, hungriga i förslinjen, samt olika anfallskombinationer vilket också gav utdelning. Matchen slutade 4-0 men med tanke på hur många målchanser vi skapade kunde det blivit några baljor till.

Kul och se att spelet ’’satt i’’ trots vi inte hunnit med så många träningar hela gruppen inför Gothia.

Gruppspelet fortsatte i samma anda och efter vinst i andra matchen mot Gimo IF FK var vi i princip klara inför A-slutspel. Matchen slutade 3-0.

Sista gruppspelsmatchen gick mot ett engelskt lag (Thorpe St Andrew School).Vi ägde i princip spelet och gjorde 3-0 i första halvlek. Tjejerna som var fullt medvetna om att vi hade ett slutspel som väntade och spelade taktiskt och lät ’’bollen göra jobbet’’ matchen igenom. Även om vi kanske inte skapade lika många farligheter framför mål i andra halvlek, var detta fullt okej och vi åkte hem nöjda efter en 4-0 vinst.

Stort cred till vår duktiga backlinje och målvakt som bidrog till att motståndarna knappt kom till någon farlig målchans under hela gruppspelet. De få gånger bollen var nära att trilla in var under enstaka fasta situationer.

Då var det dags för 32-delsfinal mot grupptvåan Emmaboda. Tjejerna var medvetna om att tempot skruvas upp och att vi kunde förvänta oss att ställas mot fler svårigheter rent försvarsmässigt. Förvånansvärt nog skulle denna match spelas på ytan vi första dagen tränat på och denna plan är kanske inte riktigt vad man förväntar sig av en matchplan... Hur som helst – tuffare motstånd skulle det bli, framför allt fysiskt. Vi skapade fler och fler målchanser och hade bla ett bortdömt offside-mål tidigt i matchen. De gånger vi förlorade boll var oftast på utsparkar då bollen gärna studsade över oss. Efter vårt första mål kontrollera vi större delarna av spelet men ’’bollen är rund’’ och vid en 1-målsledning är man fortfarande utsatt. Efter 2-0 kunde nerverna lägga sig igen det blev också matchens slutresultat.

Nu gällde det att ställa om rejält då det var dags mot 16-delsfinal som gick mot Scandia United SA från USA. Matchen slutade 2-0 till oss även här och då väntade den stora utmaningen att spela den tredje matchen för dagen på kvällskvisten. Tjejerna var dock motiverade och laddade och kanske kanske insåg man att den där drömmen av final inte fanns så långt ifrån som man trodde…

 

 

8-delsfinalen gick mot Chelsea FC. Spännande att se hur vi skulle mäta oss mot lag som förväntas ha en hög kvalité på sin fotboll. All cred till ALLA lag som lyckas ladda om till en tredjematch för dagen.  Det skulle bli tufft – men förutsättningarna var desamma för motståndarna så där fanns egentligen inga ursäkter. Lite tråkigt att spela A-slutspel på samma planer som jag tidigare nämnde. Men kanske skulle det bli till vår fördel då Chelsea troligtvis är mer vana vid helt raka ytor än uppförsbacke i första och nedför i andra.

Nerver, förväntningar, drömmar. Det blev en tuff första halvlek mot ett duktigt Chelsea. Men vi stod upp bra. Trots en tjej mer på centrala ytor försvarade vi oss med disciplin och jävlar-anamma att ta sig hem och täcka ny yta när man blivit förbispelad. Våra backar stod upp fantastiskt bra och lät inte motståndarna vända upp. Även i denna match fick vi ett tidigt offside-mål och även vi kunde bjuda upp till dans och föra ett bra anfallsspel stundtals. Fantastisk halvlek från alla på plan.

I halvlek stod det 0-0 och inget var klart än.

I andrahalvlek fick vi ett tidigt hörnmål emot oss och därefter hittade motståndarna det drivet de behövde för att ta över matchen mer och mer. Inte långt därefter fick de in 0-2-målet. Vi blev ett längre lag än i första och motståndarna utnyttade snabbt ytorna vi lämnade öppna mellan våra olika spelarlinjer. Detta bidrog också till att vi blev mindre folk i vårt anfallsspel och fick därav färre passningsalternativ. Våra tjejer kämpade på något enormt men tyvärr denna gång räckte det inte hela vägen.

Matchen slutade 0-4 till ett värdigt och riktigt bra motstånd. Chelsea åkte senare i turneringen ut i semifinal.

Men tjejer…vilken turnering! 0:an höll ni fram till sista halvleken spelad. Och våra målchanser skapade vi från många olika ytor och positioner. Vilken prestation! Vi är alla imponerade av spelet som tjejerna visat upp och ledare har stått och njutit på linjen. Rent socialt har även denna vecka varit otroligt givande. Tjejerna har tagit hand om varandra på ett bra sätt och haft otroligt mycket roligt, samtidigt som de tagit in de förutsättningar vi ledare givit för att tjejerna ska kunna prestera rent fotbollsmässigt. När man har ett gäng som tar hand om varandra lika bra på plan som utanför – då blir man riktigt stolt som ledare!

Framför allt har det varit kul att höra hur tjejerna tillsammans satt upp höga ambitioner och verkligen haft viljan av att gå hela vägen. Bara där har ni fått så himla mycket och någon klok (Karin Boye, tack google) sa en gång; ’’nog finns det mål och mening i vår färd - men det är vägen som är mödan värd’’… Glöm inte det =)

Stort tack till alla stöttande föräldrar under turneringen. En egen hejarklack är aldrig fel!

Vi ses på gräset

Tränare, Sara Olsson

Referat från matcher mot FC Rosengård och Eskilsminne IF
2015-05-17 15:59

Hemmaderby mot Rosengård. Alltid kul, lite nervigt och spännande. Vi dominerar första delen av matchen, men spelet jämnas ut mer och mer under första halvlekens gång. Även om vi kan föra ett lugnt passningsspel lyckas vi tyvärr inte hela vägen med våra målchanser. I andra halvlek var FCR snäppet starkare på de centrala ytorna och gjorde framförallt det svårt för våra forwards att komma till några farliga avslut. Vi orkade inte riktigt att hålla försvarsorganisationen hela vägen igenom och då åkte vi på två mål. Positivt att vi får öva på vår organisation mot ett spelande lag och sätter i bakhuvudet att framför allt press, täckning och understöd är något vi kan fortsätta jobba vidare på. Spelet såg helt okej ut matchen igenom men vi behöver kanske den där sista viljan både i försvar- och anfallspelet! 0-2 blev slutresultatet.

 

Då var det dags att ladda om mentalt inför seriematch mot Eskilsminne på bortaplan. Efter många bortfall pga skada och sjukdomar åker vi till slut åker vi upp med 12 laddade tjejer.

 

Fullt fokus i omklädningsrummet och vi pratade mycket om att viljan att erövra boll alltid måste finnas där. Utan boll kan vi helt enkelt aldrig göra mål. Hur och när pressar vi? Vad gör övriga bakom pressande spelare för att vi i ett senare skede ska kunna erövra boll?

 

Båda lagen kände lite smått på varandra i början men jag tycker vi har fler goda tendenser till att föra passningsspel. Även om vi inte skapar många farliga målchanser i första halvlek var vår organisation i försvarsspelet i princip felfri. Förflyttningar i sidled, fram och bak. Vi täcker, ger understöd och vinner boll på alla positioner. Vilket lyft från förra matchen! Cred till våra forwards som även om de inte alltid hinner erövra boll - alltid stressade Eskils backlinje genom sin kämparvilja. Alla på plan är viktiga när det gäller försvar!  1-0 till oss i halvlek efter ett uppspel med ett skott utifrån.

 

I andra halvlek startar vi inte lika kontrollerat med ett taggat Eskil som jagar ett mål. Vi kommer långt ner i banan och spelet var till mesta dels på vår planhalva de första minuterna. Efter en stund börjar även anfallsspelet komma igång och ge utdelning. Vi gör ett mål precis när vi behöver det och vi kan på så vis lyfta oss igen och börja föra anfallsspel igen. Tränarna stod smått chockade på linjen efter våra fantastiskt snygga spelmål. För mig känns uttrycket ’’spela enkelt’’ lite diffust. Men vad det vi såg på plan såg så otroligt enkelt ut. Vi spelade oss ur situationerna med få tillslag, några väggspel, spelvändningar och genombrottsspel som i sin tur leder till målchanser som vi sätter! Istället för stolpe ut denna gång blev det två stolpar in – härligt!

Matchen slutar 4-0 till HH.

 

Jag tror nyckeln till varför vi presterar i denna match dels handlar om vår disciplin och kämparvilja i försvarsspelet. Även den mentala inställning då samtliga tjejer på plan inser att det är Vi och ingen annan som ska ut och ge allt för sitt lag ute på banan! Fantastisk prestation av samtliga och vi har många tjejer som gör sin starkaste prestation hitintills sedan vår start. Kul även och se att vi har en spelare från yngre laget som kommer in och är helt orädd och presterar på topp.

Nu tar vi med oss varför vi lyckas, vad vi kan förbättra och framför allt vetskapen av vad vi kan prestera tillsammans.  

Vi ses på gräset,

Tränare Sara Olsson

Glumslöv - Hyllie/Husie
2015-04-27 12:50

Då var det dags för seriens andra match som stod mot Glumslöv på bortaplan.

I början av första halvlek kändes det som båda lagen kände lite försiktigt på varann och ingen av oss hotade med några farligheter direkt. Tungt att starta första halvlek med motvind och vårt spel kändes lite oinspirerande och passivt. Vi utnyttjade våra ytterspelare för lite och för få spelare deltog runt om bollhållaren för att vi skulle kunna föra det passningsspelet som vi faktiskt är kapabla till.  

 

Glumslöv gjorde 1-0. Efter lite oflyt kom 2-0. Vi började skapa mer och mer och jagade ett mål som vi mentalt behövde för att lyfta oss, men bollen gick tyvärr aldrig in. I slutet av halvleken gjorde Glumslöv 3-0-målet som skulle bli matchens slutresultat. Även om det var relativt jämt spelmässigt fick vi inte riktigt bukt på Glumslövs tekniska spelare och vi själva kom inte heller upp till vår högsta nivå rent spelmässigt.

 

 I andra halvlek modifierade vi vår uppställning för att vinna boll högre upp i banan och satsade på en mer offensiv fotboll. All cred till tjejerna som trots underläget gick in som helt nya spelare på banan. Nu ville vi verkligen föra passningsspel med högt tempo och viljan som kanske inte riktigt funnits i första halvlek var nu istället väldigt påtaglig. Vi pressade motståndarna högt uppe i banan och skapade väldigt många målchanser. Stort beröm till Glumslövs målvakt som gör några fantastiska räddningar. Vi blir smått frustrerade och möjligtvis spelar lite väl snabbt framåt och glömmer bygga spel stundtals. Bollen ville verkligen inte in (!!) men vi ska helt klart vara nöjda med lyftet vi gjorde rent inställnings- och spelmässigt i andra halvlek! Vår tre-backslinje i andra halvlek går in fantastiskt bra och det såg ut som om de aldrig spelat efter någon annan formation. Kul och se att vi då även hittade lugnet i speluppbyggnaden på egen planhalva. Samtliga tjejer kämpade in i det sista och det är en egenskap som en tränare alltid är stolt över oavsett resultat!

 

 Många besvikna miner efter matchen vilket jag som tränare tycker är fullt okej. Det visar helt enkelt att vi har tjejer som bryr sig om sin egna och lagets prestation och verkligen vill lyckas. Utmaningen, och vad som är viktigt - är att skaka av sig denna match och komma tillbaka som bättre och klokare spelare till nästa gång!

 Så vad kan vi ta med oss av denna erfarenheten?

-          Framför allt behöver vi vara mer laddade och gå in med total fokus redan från start, som rent av är en förutsättning för att prestera mot alla lag i denna tuffa serie. Viljan att lyckas erövra boll och ge 100% tills man får tag på den behöver vi också ha med oss från start i alla lägen. Vi behöver agera ytterligare runt om bollhållaren, och lita på att vår spelidé att föra ett innanför-utanförspel faktiskt kommer att ge oss bättre förutsättningar på plan.

Och sist men inte minst!! TRON på att vi kan lyckas både som lag och individuellt! Vi vet ju allihop att vi kan prestera otroligt bra. Nu är det en rejäl uppladdning efter nästa seriematch då vi garanterat ska gå in mer taggade än någonsin!

 

 "What is defeat?

Nothing but education;

Nothing but the First step to something better’’

-. Bruce Lee

 

Tränare, Sara

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer