Cafeveckor våren 2018
2018-03-23 10:21
Vi startar V14
V14 (Björn H +bollkallar)
V15 P11  (födda 07)
V16 U13
V17 F14
V18 P12
V19 P16 (Kristihelg)
V20 F11
V21 U14
V22 P10
V23 F/U 16
V24 F12/13
V25 F09/10

(Reserv U15)
Spelprogram kommer att finnas från ca 1 april (med reservationer)
Teknik Camp 2018
2018-03-20 15:35

Välkommen till Teknik Campen!


Under påsklovet, vecka 13 erbjuder Hyllie IK alla pojkar och flickor som är 9-13 år en teknikskola i 3 dagar. 
Campen är ett samarbete mellan HIK och Rickard Nordström som också är den som driver själva Campen. 

Fokus dessa 3 dagar är bollkontroll, koordination och finter.

Teknik Campen är måndag 26/3, tisdag 27/3 och onsdag 28/3 på Hyllie IP, kl. 10.00 – 12.00 och är öppen för både medlemmar och övriga som har gjort anmälan via hemsidan och erlagt betalning av deltagaravgiften.


Deltagaravgiften är 300 kr/spelare.

Det finns 50 platser och det är först till kvarn som gäller, sedan stänger anmälan.


Anmälan:

Du/Ni går in under intresse anmälan. I anteckningsrutan skriver du/ni att det gäller Teknik Campen.

Inbetalningen av de 300 kr görs till Bankgiro. 5479-8442


ALLA ANMÄLDA ÄR MED, det finns ytterligare platser.Teknik Campen update
2018-03-19 16:33
Ni som är födda 05 är nu välkomna att anmäla er.
Se info i tidigare nyhet.
Nytt läsvärt nummer av Hyllies Hörna!
2018-03-17 15:00
Vårt journalistteam Andreas Lovén och Fredrik Norrlid har överträffat sig själva denna gång igen! 

Här kan du ladda ner Hyllies Hörna:

I detta nummer kan du läsa om Hyllies hybrid som har både bredd OCH spets som mål, kamratskapen i P07, de nya spelformerna och förstås reflektioner från både ordförande och klubbchef. 

Vi önskar er skön vinterfotbollsläsning!

Hyllie IKs redaktion
Stina Berggren, Andreas Lovén, Fredrik Norrlid och Stefan Karlsson

Psst - Vill du vara med och skapa historia, eller bara historier, i Hyllies Hörna, hör av dig till kansliet@hyllieik.se!
Psst 2 - Förra numret av Hyllies Hörna hittar du här: Hyllies_hörna 1.pdf »
Hyllies Hörna: Klubbchefens Hörna
2018-03-17 14:55
I grunden är det enkel matematik att nå vår vision. En bred bas gör att fler når längre i sitt idrottsutövande

Tiden går snabbare än vad man tror! Hösten 2013 fick jag rycka in som en tillfällig resurs

i Hyllie IK, när vår dåvarande kanslichef, Bernard hade blivit sjuk. Redan under hösten gjorde jag en ansökan om medel till Sparbanksstiftelsen för att förändra vår fotbollsskola och en ansökan om att delta i SvFF:s projekt kring den nya spelarutbildningsplanen, populärt kallad SUP:en.

 

Tillfälligt blev tillsvidare, när jag ville se projekten bli verklighet och 4 månader blev nästan 5 år.

Sedan dess har listan på föreningsutvecklingsprojekten växt, Hyllie Camp, Hyllie Akademin, SUP:en blev Gröna Tråden, Framtidsresan gav oss en ny vision, värdegrund och verksamhetsidé, ett tydligare fokus på vår ungdomsverksamhet och en omprioritering av budgeterade medel som följd.

 

Gemensamt för alla dessa projekt är att de nu har lämnat utvecklingsfasen och gått in i mer av en förvaltningsfas, vilket kan vara nog så utmanande. När vi började se effekterna av de projekt som vi har startat har vi också sett en tillväxt i medlemsantal och i omsättning. Antalet medlemmar har vuxit med mer än 50 procent sedan 2013 innan vi såg en liten tillbakagång 2017. Omsättningen har under samma period fördubblats, där andelen sponsorintäkter har vuxit från 5 procent av omsättningen 2013 till närmare 15 procent 2017.

 

En organisation i stark tillväxt har alltid problem med sin finansiering. Vår tillväxt har dock varit organisk, vi har gjort av med de pengar som vi har dragit in. När vi närmar oss årsstämman kan vi se tillbaka på en balansräkning rensad från gamla synder och utan skulder. Förutsättningarna för att se framtiden an är med andra ord goda och jag lämnar nu över till en ny kraft att förvalta och vidareutveckla den plattform vi har lärt känna som Hyllie IK.

 

Jag känner tillförsikt i att den modell vi har utvecklat är rätt väg för var Hyllie IK befinner sig, relativt

hur fotbollen i Malmö ser ut idag. Vi är lite unika som arbetar med unga instruktörer i vår fotbollsskola som har gemensamma träningsprogram utvecklade av utbildade huvudansvariga, där föräldrarna har kunnat börja barnens fotbollskarriär på läktaren innan de kommer ner på sidlinjen som tränare i vår 5- och 7-mannaverksamhet, för att sedan åter luta sig tillbaka på läktaren och ta sig an andra engagemang i klubben när barnen når 11-mannaverksamheten.

 

Att förvalta, kan som jag tidigare nämnde, vara nog så utmanande. De närmaste åren är det viktigt att klara av en generationsväxling bland instruktörer i fotbollsskolan och i fotbollscamper. Det kommer också att bli viktigt att ytterligare öka fokus på vår 5- och 7-mannaverksamhet genom att öka och utnyttja våra resurser bättre. Vidare att föreningen är aktiv i sitt arbete med att hålla vision, värdegrund och “Gröna Tråd” levande och föra dessa verksamhetsstyrande dokument närmare fotbollsplanen så de inte faller i glömska, utan ytterligare förstärker klubbkänslan. I grunden är det enkel matematik att nå vår vision. En bred bas gör att fler når längre i sitt idrottsutövande och det är enklare att utveckla fotbollsspelare än att rekrytera nya i högre ålder, varför så många som möjligt

så länge som möjligt ger bäst förutsättningar att nå målet:

 

“I Malmös mest attraktiva ungdomsverksamhet utvecklar vi nästa generations framgångsrika fotbollsspelare”

 

Nu finns det några få projekt att avsluta, som till exempel premiären av vår egen Hyllie-shop på Stadium Svågertorp, innan det är dags att följa utvecklingen i Hyllie IK som bara tränare och engagerad medlem i Framtidsgruppen.

 

Fotbollshälsningar

Olof Persson, avgående klubbchef

Hyllies Hörna: Nya nationella spelformer
2018-03-17 14:54
“Den största fördelen är att det kommer att spelas fotboll på barnens och ungdomarnas villkor.” Bengt Månsson, ungdomsansvarig

De nya spelformerna ger både möjligheter och utmaningar


Nya spelformer införs från och med i år. Men alla kanske inte har koll på varför förändringarna genomförs. Hyllies Hörna har tagit ett snack med Bengt Månsson, ungdomsansvarig och a-lagstränare i Hyllie IK, om spelformerna.

Nyheter från våra lag
 
Huvudsponsorer
Guld sponsorer
Silver Sponsorer
Brons Sponsorer