Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hyllie IK

Bli medlem i Hyllie Idrottsklubb
BLI MEDLEM
Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
Information/uppdatering från ordförande Hyllie IK
2019-10-14 09:49
Hej alla medlemmar i Hyllie IK!
 
Nu har hösten kommit till Skåne. För våra Representationslag är serierna över och snart får även ungdomarna ta farväl av gräset och övervintra på konstgräs och i gympasalar. 
2019 har varit ett spännande år för vår förening som innehållit både sött och surt. Den sportsliga delen har givit varierande resultat – men det kommer jag endast att beröra kort, och i slutet av detta brev. Istället vill jag i min information fokusera på hur föreningen Hyllie IK har utvecklats under året. 

Inför 2019 hade vi i styrelsen ett antal fokusområden som vi ansåg vara särskilt viktiga för Hyllie IK:s utveckling på sikt. Organisation – Ledare – Ekonomi. Vi har i vårt arbete tagit rejält intryck av svaren i medlemsenkäten som genomfördes under våren. 

Föreningens organisation:
Efter ett stramt 2018 med tuffa ekonomiska utmaningar så ville styrelsen att vi i föreningen utvecklade vår organisation bättre med delegerade ansvarsområden inom föreningen, och fler engagerade i utskott. Under året har vi lyckats få igång ett kompetent och engagerat Seniorutskott som ansvarar för våra seniorlag, och på herrsidan även vårt Juniorlag. De har haft fullt upp under året, men nu återstår den kanske viktigaste uppgiften för utskottet: Att forma tränarteamen till våra Seniorlag inför säsongen 2020. Här kan det vara på sin plats att nämna att Hyllie IK är en 100% jämlik förening dvs vi tillämpar samma villkor för tränarna på herr och damsidan. Vidare har vi nu också ett Ungdomsutskott som ansvarar för våra ungdomslag. Där jobbar man just nu med att säkerställa att det finns tillräckligt med föräldrar och ledare kring våra lag, för att hjälpa tränarna – och även att tillsammans med ledarna skapa spelarråd i alla våra lag. Dessa spelarråd kommer vi sedan att inkludera i vår utveckling av föreningen. Inte bara ett ungdomsråd alltså utan drygt 10 stycken! Vi har också ett marknadsutskott som påbörjat arbetet med att finna partners till föreningen till 2020. Just nu fokuserar vi på några få större företag, men vi tar gärna emot alla tips på möjliga sponsorer – stora och små. 

Ideella ledare: 
Vi har en inflyttning till vårt upptagningsområde som är extremt stort just nu. Det finns egentligen ingen uttalad önskan från föreningen om att vi ska växa, även om det tidigare funnits en målsättning om att nå 1000 medlemmar. Dock skapar nu vår omvärld ett tryck på föreningen att ta emot fler unga – och vi har för närvarande över 60 barn i åldrarna 7-9 i kö till föreningen. Både vi och vår omgivning förväntar sig att vi ska bereda plats för alla Hylliebarn som önskar prova fotboll som fritidssysselsättning. Nyckeln till att klara av denna utmaning ligger i att ha många och duktiga ledare. Vi arbetar nu hårt från klubbens sida på att knyta till oss nya ledarämnen, och att erbjuda relevant och bra utbildning för dessa. Bara i år har vi över 15 nya ledare i föreningen – och vårt behov är ungefär dubbelt så stort. Någonstans i den nära framtiden ligger också tidpunkten då vi tvingas dela upp verksamheten på flera täter inom åldersgrupperna, dvs att ha parallella träningsgrupper i samma åldersgrupp. Det blir en ny utmaning för oss, och vi vet inte riktigt hur vi ska hantera en sådan situation. I styrelsens budgetförslag för 2020 finns det med en halvtidstjänst som knatteutvecklare. En resurs som ska vikas åt att minska köerna, skapa nya träningsgrupper och stötta nya ledare.  

Ekonomi. 
Vi har nu en prognos för 2019 med ett överskott på cirka 300.000kr. Men det som är viktigare är att vår verksamhet flyter på betydligt bättre när vi inte behöver arbeta med likviditet inför varje månadsbokslut. Vi lägger ett liknande överskott i vår budget för 2020 eftersom vi behöver bygga en buffert i föreningen, och kanske även kunna investera lite i framtiden när föreningen växer. Två faktorer påverkar vår ekonomi 2020 mer än andra. Medlemsavgifter – vi planerar för en liten höjning av spelavgifterna, men bara en eller två hundralappar per år. Men eftersom medlemsantalet spås att öka med 5-10% så stiger också dessa intäkter och möjliggör för den extra halvtidstjänsten för utveckling just i de yngsta åldrarna – där vi får huvuddelen av vår medlemstillväxt. Vi ska göra detta jobb riktigt bra! Den andra faktorn är att vi planerar ett samarbete med Dreamstar – ett företag som samarbetar framgångsrikt med flera andra föreningar i Sverige. Dreamstar skapar ett kuponghäfte tillsammans med lokala partners som man sedan erbjuder till allmänheten. Jag vet vad många tänker nu, och att svaren i enkäten också lutade mot att vi ska undvika centrala säljaktiviteter i föreningen. Dock skiljer denna aktivitet ut sig på minst två sätt, och när den nu presenterades på ledarmötet så fick den till övervägande del ett stort gillande. Det som jag personligen tycker är roligast är att vi kommer att vilka den hårt mot lagkassorna, och på så sätt berika lagens aktiviteter kring cuper, resor eller sociala aktiviteter. 75% av förtjänsten från häftena kommer att gå till lagkassorna – och vi kör igång med första häftet under våren 2020. Ett komplett budgetförslag för 2020 kommer att presenteras senast under november månad, och planen är att ha en föreningskväll under December där medlemmarna kan komma och besöka föreningslokalen och ställa frågor till styrelsen. 

Arenor och träningsytor: 
Utöver behovet av duktiga ledare i föreningen så är det träningsytor som är bristvaran för vår verksamhet. Särskilt vintertid då vi egentligen bara kan räkna med konstgräset vid Hyllie IP för vår fotbollsträning för våra lag. Dock har vi denna höst även fått en tilldelning av konstgräsyta på Mellanhedens IP vilket vi hoppas att några lag drar nytta av. Vi har också börjat söka idrottshallar då vi hoppas på att fler lag använder vintern till konditionsträning i form av tex cirkelträning för en bättre träningsgrund och mer allround träning. Om man tittar på anläggningsfrågan mera övergripande så jobbar vi i föreningen givetvis på att påverka Malmö Stad att investera ytterligare i vårt närområde. Vi upplever att det finns en stor vilja från Malmö Stad att stötta Hyllie IK, och det arbetas också på Fritidsförvaltningen med nya lösningar för träningsytor. Malmö har ju sedan två år ett förbud mot nya konstgräsplaner tills att problemet kring mikroplaster fått en bättre lösning. Det har nu fattats beslut om minst en ny plan med alternativt material, och det pågår också försök med nya granulat som är nedbrytbara och inte förorenar miljön på samma sätt som dagens gummigranulat. Vi har i slutet av Oktober ett möte med Fritidsförvaltningen för att gemensamt se över alla möjliga vägar framåt, och för att på både kort och lång sikt mildra bristen på träningsytor.  

Representationslagen 2019-2020: 
Som jag skrev inledningsvis så har säsongen 2019 innehållit både sött och surt, och särskilt kring våra representationslag där det varit upp och ner under året. Damlaget tappade en del spelare under våren och hade svårt att hävda sig i sin serie - för att sedan få in förstärkningar under hösten och snarast dominerat sin serie, och vunnit mot de flesta topplagen under hösten. Herrlaget hade inte samma tur, och missade några ödesmatcher under hösten och blev dessvärre degraderade till division sex. Några frågar sig nu hur föreningen ställer sig till denna nedflyttning, och framförallt vad vi tänker göra för att ta oss tillbaks upp i femman igen? Det är här den stora skillnaden mellan en elitklubb och en breddklubb blir mest synlig, och det faktum att inte styrelsen prioriterar ett återtåg eller vill satsa allt på att till varje pris komma tillbaks upp i seriesystemet igen. Vi har nu på bara ett par år ramlat ner från division tre ända ner i sexan, och det är givetvis en besvikelse. Men det är riskfyllt att börja fokusera på att avancera i seriesystemet, och det drar alltid med sig ökande kostnader när hungern efter seriesegrar och avancemang ökar. Vi ser runt omkring oss i Malmö flera föreningar som hamnat på obestånd på grund av seniorsatsningar. Nuvarande styrelse kommer inte att gå i den fällan, och fastän att vi också gärna ser ett återtåg till Div 5 för herrarna, och avancemang till Div 2 för damerna, så kommer vi under 2020 att högst värdera ledarskap och samarbeten mellan lagen i de högsta åldersgrupperna. Vi vill se ledare och spelare med grönsvarta hjärtan, som ser till hela föreningen! Våra representationslag ska vara förebilder, och då är förebildernas förebild=ledarna extra viktiga! I Hyllie IK är det inte styrelsen som ansvarar för laguttagningarna, och inte ens över att välja tränare och spelare till våra representationslag. Det är vårt seniorutskott som arbetar med dessa frågor, och som nu lagt ner många veckors arbete på att tala med både ledare och spelare i våra lag. Vi ser fram emot att få ta del av resultatet av deras arbete, vilket kommer att presenteras inom kort! 

Slutligen vill jag rikta ett stort tack till samtliga ledare som varit engagerade i föreningen. Era insatser är mycket betydelsefulla. Några av er kanske tänker att ni inte lyckats så bra, och är besvikna. Det är inte vi. Vi älskar att se era insatser och ert kämpande för de grönsvarta! Det händer att vi misslyckas ibland – men vi kommer alltid tillbaka!

 🖤💚🖤💚 Robert Nord Ordförande Hyllie IK
OBS Parkeringen Hyllie IP
2019-08-21 14:20
Idag har det satts upp nya parkeringsskyltar på vår parkering.
Dvs app och telefonbetalning. 
A-plan stängd för träning tis 20 och ons 21
2019-08-20 10:49
Vaktmästarna och Malmö Fritid har nu stängt A-plan för träning tisdag och onsdag.
Ingen träning på A-plan idag - ändrat på konstgräset..
2019-08-13 11:35
Hej

A-plan är avstängd för träning idag 13/8 pga allt regn - vi måste därför göra några förändringar rörande träningsplaner idag:

1700-1830
P2010, P2008,P2007, P2006 alla 1/4 plan konstgräset

1830-2000
Herr senior/U19 halv plan konstgräset
P05 1/4 plan konstgräset
U16 1/4 plan konstgräset

2000-2130
Fitness halv plan


/ Thomas
Hylliedagen 17 augusti 2019
2019-07-27 16:03
Välkommen till Hyllie IKs årliga familjedag!

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
F14 (F05-06), 14/10 08:38 
U16, 13/10 20:05 
U16, 13/10 17:38 
P013, 10/10 08:05 
U16, 06/10 20:22 
 
Huvudsponsorer
Guldsponsorer
Silversponsorer
BronsSponsorer