Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Hyllie IK i Gothia Cup dag 4
2018-07-20 21:29
En dag sent, men så blir det när vi blev utspridda under slutspelsdagen. 

Flickor 14 kom längst av våra lag och nådde 1/16 dels final i A - slutspel. 
Dag 4 inleddes med seger mot klassiska Jitex på deras hemmaplan Åby-vallen.
Mats och Mattias tror det är första gången de vann en kl 08.00 match. Matchen slutade 3-1, 
målskyttar, Clara, Rebecca och Ebba.  Väl genomförd match, tålamod, vårdade bollen och målen 
kom efter en fin speluppbyggnad vid samtliga mål. 
1/16 dels final mot Sunnersta 3 timmar senare och här tar Gothia Cup slut för F14. 3-0 till Uppsala tjejerna. Ett bättre lag med en tuff start och tidigt baklängesmål. Tjejerna kom tillbaka, skapade några kvitteringschanser, men cupspel innebär att man måste blotta sig för att nå en kvittering. Spring i benen hela vägen till slutsignalen. 

Laget har gjort en fantastisk insats tillsammans. Boendet och funktionärer på Kollaskolan får högsta betyg. Hela Gothia, domare ( linjedomare)  och arrangemanget är toppklass. 

--------------------- 

Flickor 16. 
B- slutspel som inleddes med 1/64 final mot Rapid Athen från Norge. Första vinsten för veckan, 
3-0 och ohotad seger. Emma Steen matchens lirare. Tjejerna laddade och överlägsna hela matchen. En lättnad efter ett tufft gruppspel. 

1/32 dels final mot Taiwan School avslutade Gothia äventyret. 0-1 mot ett artigt, spelteknisk och organiserat lag, men vi kom inte upp i samma nivå som under morgonmatchen.  Tindra Danielsson matchens lirare, i hennes sista match för i år ( studier i USA). Magnus Karlsson tycker resan tog stopp för tidigt men med hela upplevelsen summerad är vi nöjda med tjejerna har som vanligt varit ett föredöme att resa med under Hyllie IK´s klubbmärke. Lagkapten Linnea tar ett stort ansvar på och utanför plan. 

Reportern kan inflika att tränare Magnus trivts på skolan och bidragit till skön stämning med övriga ledare och funktionärerna, Jesper, Maja, Evelina och coola nattkillen, GAIS:are Fredrik. Sällan har vi hört så många GAIS låtar. 

-----------------------

Pojkar 15 
1/32 dels B final. Mot Strands IF: Precis som för pojkar 16 skickade Strand även ut oss direkt i slutspelet. 
Inledningen eller fram till deras 1-0 har vi ett antal riktigt bra lägen men lyckas inte ta ledningen. Bollen studsade inte vår väg. 0-1 i paus och en intensiv jakt, men ingen struktur i speluppbyggnad. Vi summerar kanske veckans sämsta match. 0-2 och tack för oss. 16 killar plus Albin E och Jack H från våra 04or har haft en minnesvärda vecka. Visst hade vi gärna spelat ytterligare några matcher. Nu kunde vi istället ta oss in till Heden och se ett flertal matcher i U17 Elit & inbjudningsturnering. Mycket folk på läktarna och några av framtidens stjärnor från Sverige , Japan, men framförallt de afrikanska lagen. 
Våra killar har under veckan haft bra kontakt med de brasilianska killar vi mötte. Digitala kanaler öppnar så många möjligheter för vidare kontakt. 


Reportern packar nu väskorna och vill återkomma med ett samlat bildcollage från våra lag i Gothia Cup. Vi som varit med som ledare kan bidra med goda erfarenheter för andra lag som vill planera sin Gothia Cup resa. 

Vi ses på Hyllie IP 
Anders Svensson 

ps. Hyllie IP - Tisdag 24 juli, kl 17.00 spelar ett blandat U15-U16 mot ett gästande lag från USA. Några av oss är värdfamiljer för det amerikanska lag som mellanlandar i Malmö mellan Gothia och Dana Cup. 
 Hyllie IK i Gothia Cup - Dag 3
2018-07-18 16:25
Onsdag är sista dag för gruppspel och placering är viktig  att komma rätt i A eller B slutspel. 1/64 eller 1/32 dels final. 

Girls 16 ( F16) 
0-4 Vänersborgs FK

Bästa laget i gruppen och värdiga sin gruppseger. 
Magnus Karlsson, tränare: hur är stämningen i truppen?,  Trots förlusterna är tjejerna laddade inför slutspelet. Det är nu Gothia Cup börjar på allvar. Idag gör vi en mindre bra första halvlek med 4-3-3. Tjejerna  inte nöjda och vi ändrar till 4-4-2. Betydligt bättre andra halvlek som vi tar med oss till imorgon. 2 bra chanser, bl.a ett bra skott av Natascha, värd ett mål. 
Dominique som vi intervjuade igår instämmer i Magnus analys. Vänersborg snabba och tuffa i närkamperna, kanske inte Hyllie IKs bästa gren. 
Magnus - imorgon väntar Rapid Athen från Norge, lossnar det för er, vad skall ni göra för att vinna? 
M - vi skall ha glädje och tro på det. Matchplanen våga spela ut, pressa högt. Vinner med 2-0 

Matchens lirare idag - Ellen Kardum Frysstrand, vänsterback. 

----  

Boys 15 ( U15 ) 
6-1 Soltau MTV( Tyskland ) 

Äntligen lossande det för U15 laget. Återigen ändrade laget startelva likt de 2 inledande matcherna. En fördel är att vi går in i slutspel med många friska ben. Tränarkollega Oscar analyserar matchen: 
Vi gjorde egentligen en bättre match igår med bättre struktur. Det vi skall ta med oss från denna matchen är att vi hade djupledslöpningar från många positioner och insticken satt ofta rätt. Till slutspel omgång 1/32 måste vi framförallt bli bättre på de defensiva omställningarna. Vi ställde backlinjen i svåra situationer. Målskyttar Erik 3, Dani 1, Hamza 1, Zana 1 (Albert).   

torsdag 11.10 match mot Strands IF ( B slutspel ). 

Oscar - Vad vill du se i nästa match ? Ett aggressivt presspel som vårt U16 gör bra, spelar tillsammans som ett lag. 
----
Girls 14 (F14)
3-1 Sunderby SK 

Grupp 2a och A slutspel och 1/32 dels final. Ännu en bra prestation och resultatet i underkant. Bästa matchen spelmässigt, bättre och mer tålamod i passningspel och lyckades med de fokusområden vi gått igenom innan matchen, mao en nöjd tränarduo i Mats och Mattias. 

Målskyttar: Rebecca, Clara och Hannah. Clara efter distansskott. Tidig match på torsdag och ny arena, Åbyvallen mot klassiska Jitex. 

Mats - vad är nycklarna till avancemang ? vi skall sätta försvarsspel då motståndet kommer bli bättre. Vi spelar 4-4-2 med fokus på spelbredd och använda kanterna. 

F14 har verkligen imponerat på reportern, med skönt stöd från en stor föräldraskara, som kan behövas inte minst för transport till Mölndal och vidare avancemang. 

------

Boys 16 ( U16) 
2-1 Ekerö 

Avgörandet match om 2a platsen och A slutspel. Ekerö. Minst 1 poäng gällde för våra obesegrade 16års killar. Ekerö 1-0 i 23 minuten ( 2x25) . 46e minuten kvittering av Filip och 49e avgörande av Hugo Dankel. A slutspel och 1/64 dels final och 5e matchen på 3 dagar väntade mot Strands IF, också engrupp 2a. 

Strands IF 1/64 dels final

0-0 ( 3-4 efter straffar) 
Hyllie valde att ändra spelsystem till 4-5-1. Vi ville kontrollera mittfältet och fungerade väldigt bra. Innetrion jobbade bra tillsammans, tillsammans med backlinjen gav dem inte några egentliga chanser. Första halvlek är vår säger Pierre och Karl. 1 mål och en fin målchans, tyvärr båda avblåsta för offside. 
2a halvlek ville vi stänga matchen men kom inte till några direkta avslut. Matchen till straffar och Strands IF vinner med 4-3 och avslutar Gothia Cup för denna gången. 

Karl och Pierre ? Är det bara besvikelse eller tar ni med er positiv känsla hem ? 
Killarna har uppfört sig exemplariskt och trots allt obesegrade under ordinarie tid. Vi åker hem med huvudet högt.

Reportern kan tillägga stort supporter stöd från lagets föräldrar och sista matchen med övriga lag från Hyllie IK. 

Tack U16 för underhållningen. 

Reporter 
Anders Svensson

Hyllie IK i Gothia Cup dag 2
2018-07-17 20:10
Dag 2 - dagen efter den spektakulära invigningsceremonin. En fin show blandat med live musik från länderna i inmarschen och fyrverkeri. Äntligen regn, men inte för de som satt utan tak på Ullevi. 

5 matcher idag och i referat fet markerat det vi vill utbilda våra spelare 
Boys 16 ( u16) 
2-2 mot SK Sprint-Jelöy

Svag indelning men lite skänk från ovan gör Alex 1-0 på distansskott i första. Svårt att få igång ett eget passningsspel. 1-1 direkt efter paus. Även andra halvlek kommer slaget inte upp i den nivå laget vi kan prestera. 
I en tilltrasslad situation, får Hugo Dankel bollen och driver in i straffområdet. och en rätt dömd straff utan VAR. 

Jacob Leube -säker straffskytt - Var du nervös ?  absolut inte
Hade du bestämt dig  innan ? - såklart
varför tog du straffen ? kände mig manad och säker. 
"han låter som Zlatan" ( reporterns åsikt) 

Sista minuten -frispark till norrmännen och på retur tyvärr kvittering 2-2. 

Pierre: nöjd med matchen ?  - nej inte alls nöjd med prestation.
Tar ni med något till nästa match i eftermiddag ? Ja bara att ta nya tag -  gör om gör rätt 

Boys 16 (u16) 
2-0 Football Academi plus - South Africa

Äger hela matchen. bra lägen men kan göra sista tredjedelen mycket bättre. Stressade för att vi inte gör mål. 0-0 i paus. 2a kommer in med fokus på uppgiften, bra pep talk från tränarna. 
1-0 Alex återigen distansskott. Affe inkast , Alex tar emot, gör sin gubbe och smäller på i bortre.
Sydafrikanerna hade mycket spring, aggressiva men med juste spel. Fantastiskt trevliga motståndare. 
2-0 Musse vinner duel egen planhalva och spelar i djupled till Fredde, med en touch fri mot målvakt, placerar snyggt vid främre stolpen. 

1 poäng imorgon mot Ekerö räcker för A slutspel.  

--------

Girls 16 ( F16)
0-2  Asarums IF 

Match 2 för Hyllie IKs duktiga 16årslag som dock inlett med 2 förluster och inga mål. 
Inledningen på matchen ok, svårt och skapa riktigt vassa lägen men var det bättre laget i första halvlek men Asarum spelade bra fotboll längs marken, säger 2 av spelarna i laget - Noemi och Dominique. 
 Vi snackar för lite, spelade lite för många långbollar  utan adress fortsätter N & D. 
2a året i Gothia Cup: Varför Gothia igen ? Kul att möta lag från delar av världen och Sverige 

Vad tyckte ni om invigningen igår?  Förutom regnet var allt bra. Invigningen är en del av Gothia Cup upplevelsen.  
Hur går det imorgon mot Vänersborgs FK: Vi hoppas på en bra prestation, kämpa för varandra. Vi vinner med 2-0 och Noemi och Dominique sätter varsitt. . 
----------------
Girls 14 ( F14) 
3-0 SK Sprint-Jelöy ( Norge )
 
Nästan helt klara för A slutspel, inga insläppta mål och här sitter jag med Lollo Leube och Ebba Steen. 
Lollo- målvakt - inga insläppta , Gothias bästa F14 målvakt ? - Hur har matcherna varit för dig. 
- Idag rörde jag bollen endast 2 ggr, tråkigt och framförallt varmt, 30 grader, men rätt skönt att ta det lugnt efter invigningsceremonin igår. 
Ebba - Bäste spelare igår, hur gick det idag för dig ? Tycker det gick bra, gjorde det som Mattias och Mats gav instruktioner om före matchen. ( lyssna) Gjorde en assist. 
Vi ägde bollen kanske 98 % av tiden, spelade oss ur pressade situationer med att vända spelet. Kanske kunde gjort några fler mål. Våra mål gjordes av Filippa, Rebecca, och Hannah. 
Hur kommer det gå för er vidare i Gothia?   Vi siktar att nå hela vägen till final. 
Reportern kan intyga att prestationen idag båda riktigt gott. 

------------------
Boys 15 (U15) 
2-3 mot IFK Ulricehamn. 

Idag fick vi se ett taggat U15, hela truppen kändes så laddade när matchen startade.  Stort bollinnehav men lite olyckligt , orättvist 0-2 i paus, båda av deras duktiga center forward. Matchplanen med uppspel via vänster / innermitt, sedan djupled på höger kanten var godis både i passningsleverans och Matteo i djupled på kanten som senare gav 1-3 reducering av nämna Matteo, elegant framspelad av Lukas. 0-3 på frispark innan dess. 2-3 reducering långt inlägg av Emil K direkt i mål. Nu var det en forcering mot kvittering med flertal lägen och frisparkar på bra avstånd. 
Tyvärr förlust och nu siktar vi in oss på 3e platsen med vinst imorgon. 

Dani Angelovski - hur känns det efter dagens fina prestation: 

Dani - Vi kom upp med laget, jobbade bra med pressen. Dem utnyttjar små misstag. Lite sänkta efter 3-0 målet. Surt att vi inte kunde vinna som vi förtjänade. Positivt att vi lyckades följa matchplan, backarna spelbara i bredd. 

Din första Gothia Cup, vad är bäst med Gothia? se hur andra länder spelar fotboll, bli kompis och få träffa spelare från många olika länder på skolan och planerna. 

reporter 
Anders Svensson ( U15) 
Hyllie IK i Gothia Cup dag 1
2018-07-16 16:29
Varm dag i Kungsbacka där samtliga våra lag från Hyllie spelar. Planerna efter 2 månader utan bevattning påminner mer om bollfältet på Hyllie IP. 


F14 - Hyllie - Kållared  0-0,  Mats & Mattias
Start efter långt uppehåll. Tjejerna nöjda med matchen. Vi var det bättre laget och hade det funnits statistik possession 70-30. Kållered hade ett bra försvar och målvakt. Premiär i Gothia för våra F14 tjejer. 
Lollo och Ebba bäst i laget enligt de tjejer reportern pratade med. 


F16 - Hyllie - Rapid Athen (Norge)  0-1
Rapport från Magnus och Jonas. 
Första halvlek är Magnus & Jonas nöjda med och vi skapar ett par chanser. Natascha friläge med "fel fot" efter 7 minuter. Norskorna gör 1-0 efter en kvart på deras enda målchans i matchen. Nytt spelsystem 
4-3-3 testades och tjejerna tar trots allt med sig en bra prestation. Matchens lirare Noemi. 

U15 - Hyllie - Albatroz SC. ( Lettland) 0-4, Anders, Johan Oscar 
Motståndet ett akademi lag med enbart brasilianska killar. Vi möter ett mycket bollskickligt lag. Inte många sekunder fick vi med bollen. Press direkt från flera. Snabbt 0-1 inlägg bortre, 0-2 efter hörna, 0-3 som första målet också paus siffror. Andra halvlek lite bättre även vi hade väldigt svårt med fler än 5 passningar inom laget. Lite passivt försvarsspel gav 0-4. Heder åt killarna som kämpade 2x25 minuter. 
Matchens lirare Aron. 

U16 - IFK Klagshamn 1-1  Pierre och Karl
Prestige derby mot IFK Klagshamn. Inleder okey, släpper inte till några farligheter bakåt samt skapar några små chanser framåt. Lagen känner varandra sedan många år. Böljande spel. Efter 10 minuter får Klagshamn en hörna, bollen likt flipperkula mellan målvakt och back in i mål. 0-1 i paus. Grabbarna varma, trötta, men med  högre energi ville vi vända matchen. Inte många chanser, fysiskt spel från båda lagen. Kvittering 3 minuter kvar, lång friskar av Filip som letar sig in i bortre hörnet. Mittbacken Filip Olson stod för frisparken. reporter 
Anders Svensson 


GRATTIS!
2018-06-18 08:00
Grattis till U19 som blev seriesegrare i HJ Div.2 Västra
Detta betyder att man kommer att spela i Div.1 till hösten

Grattis även till U16 som knep en 2:ra plats i P16 kompisligan Sk.B
( I dagsläget ser det ut som att de kommer att spela i Sk.A till hösten )

F13 (Grön) leder i dags läget sin serie förre FCR som har en match mindre spelad. Men man har säkrat minst en 2:ra plats.

Bengt M
UA ( t om 17/7 )
Härlig sommarläsning i Hyllies Hörna nr 2 2018!
2018-06-16 17:20
Ännu en gång har Andreas Lovén och Fredrik Norrlid delat med sig av sitt engagemang och professionalism och skapat en fantastisk utgåva av Hyllies Hörna!

I detta nummer kan du läsa om månadens lag F14, målvaktstalangen Stoffe i U15, kopplingen mellan samhällsansvar och sponsring samt de första inläggen från våra nya ledarprofiler Robert Nord (styrelseordförande) och Thomas Ljungdahl (klubbchef). 

Laddar ner Hyllies Hörna här:

Dela gärna Hörnan eller någon av de länkbara artiklarna:
http://www.hyllieik.se/nyheter/?ID=3258&NID=465192 (Utan samhällsansvar, ingen sponsring)

Vi önskar er en skön sommar med mycket sol, gräs och bollar!

Hyllies kommunikationsgrupp

Psst - Vill du vara med och skapa historia, eller bara historier, i Hyllies Hörna, hör av dig till kansliet@hyllieik.se!
Psst 2 - De tidigare utgåvorna av Hyllies Hörna hittar du här: 
Nyheter från våra lag
 
Huvudsponsorer
Guld sponsorer
Silver Sponsorer
Brons Sponsorer