Välkommen till Hyllie IK!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hyllie IK
Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation

Bli medlem i Hyllie Idrottsklubb
BLI MEDLEM

Kalender

Klicka här för att ta dig till kalendern där du hittar alla våra lags matcher.

Börja spela

Här hittar du mer information om anmälan till våra verksamheter.

Senaste nytt

Lansering av Månadens spelare
2020-04-20 12:00

Hyllie IK är en framgångsrik växande förening som värnar om god sammanhållning, individuell utveckling samt starkt och hållbart ledarskap.

 

I samarbete med en av föreningens samarbetspartners - Burger King - lanserar klubben nu Månadens spelare. 

 

Varje medlem i föreningen är fri att nominera en spelare i alla våra lag som kan få priset Månadens spelare. Kriterierna är just värnandet om god sammanhållning, stark individuell utveckling och resultat samt starkt och stabilt ledarskap i enlighet med klubbens ledord: gemenskap, glädje, stolthet och prestation.

 

Mejla era kandidater till david@hyllieik.se och en motivering till varför just den föreslagna kandidaten ska få priset. Vinnaren presenteras den 25:e i varje månad på Hyllie IK:s Facebook-sida.

 

Priset utgörs av ett presentkort på Burger King Ollebo.

 

Med allra bästa hälsningar,

Styrelsen, ungdomsutskottet

Malin, Sven, David och Anton

Direktiv/Information från Skånes FF 20200417
2020-04-17 13:00
Hej

Nedan de nya direktiven som kom från Skånes FF 20200417 - i korthet innebär det detta:

Seniorfotboll (Dam + Herr + Oldboys)

Inga träningsmatcher tillsvidare
Seriespelet planerat att börja den 15 Juni och spelar enkelserie enligt lagt spelschema resten av året

Junior (17-19 år)

Inga träningsmatcher tillsvidare
Seriespelet påbörjas i Augusti som enkelserie
Träningsmatcher med spelartrupp som ej är äldre än 18 år (Födda 2002 eller senare) kan genomföras - allt enligt förtydligande från Skånes FF nedan

Ungdomsserier (9-16 år)

Alla serie startar den 1 Maj med lagt spelschema dock måste varje ledare kontakta motståndarna och säkerställa så att matchen/matcherna blir av. 
Resultat och tabeller kommer ej att räknas under våren 2020

Sammandragningar barn 8 år

Hyllie IK kommer ej genomföra dessa sammandragningar på Hyllie IP och ledarna kontaktar eventuella lag och informerar dem om att det ej blir av. 
Deltagande på sammandragningar hos andra föreningar bör också undvikas.
Möjlighet till enskilda matcher finns och då bokar man det med motståndarna och säkerställer plan/domare med kansliet.

Idrottsplatsen

Hyllie IK kommer att sätta upp skyltar både vid IP och vid Konstgräset där vi undanber oss publik till alla matcher och träningar tillsvidare

Ovan gäller tillsvidare och kan komma att ändras om förutsättningarna/riktlinjerna/råden/direktiven förändras.

Har ni frågor så skicka dem via mail till thomas@hyllieik.se alternativt ring in till kansliet

Nedan Skånes FFs utskick.

Må Gott !

Thomas Ljungdahl
Klubbchef Hyllie IK

Skånes FFs Föreningsutskick 2020-04-17

Under torsdagen den 16 april kom nya uppdaterade riktlinjer och förtydligande från Folkhälsomyndigheten och Svenska Fotbollförbundet. Skånes Fotbollförbund följer, liksom tidigare, dessa riktlinjer. Skånes Fotbollförbunds styrelse har fattat följande beslut vad gäller tävlings- och träningsmatcher i distriktet.

Senior

 • Samtliga matcher såväl tränings- som tävlingsmatcher ställs in tills vidare med omedelbar verkan
 • Under förutsättning att det kommer förändrade riktlinjer så siktar vi på seriestart tidigast den 15 juni (höstsäsongen) och årets seriespel kommer därmed att spelas som en enkelserie.
 • Slutligt besked om seriestart 15 juni lämnas senast den 1juni

 

Junior (17-19 år)

 • Samtliga matcher såväl tränings- som tävlingsmatcher ställs in tills vidare med omedelbar verkan
 • Under förutsättning att det kommer förändrade riktlinjer så kan träningsmatcher spelas tidigast den 15 juni.
 • Årets seriespel påbörjas med höstserierna i augusti enligt tidigare utsänt omgångsschema i årsplaneringen för 2020.

 

Barn och ungdomsfotboll (födda -02 eller senare)

 • Seriespel startar från och med 1 maj enligt gällande spelschema i Fogis (gäller ej juniorserier)
 • Vårsäsongens resterande omgångar är frivilliga att spela och resultat genererar inga tabeller. Varje förening kontaktar sin motståndare för att komma överens om match skall genomföras eller ej.
 • Samma serieindelning (i största möjligaste mån) till höstens serier som kommer att spelas som ordinarie seriespel och bli underlag för eventuella upp- och nergångar inför säsongen 2021
 • Vi rekommenderar starkt att sammandrag för 8 åringar ej genomförs med anledning av att större folksamlingar skall undvikas. Sammandrag utan publik kan genomföras men enskilda matcher för denna ålderskategori är att föredra.
 • Skånes FF tillsätter domare för P14 Skåneserien, P15 samt P16, om matcher ställs in skall detta meddelas Skånes Fotbollförbunds domaravdelning senast två dagar före matchdag

 

Vid genomförande av matcher är det enligt Folkhälsomyndigheten viktigt att:

 • bara friska och symtomfria personer deltar i aktiviteterna
 • det finns goda möjligheter att tvätta händerna och
 • trängsel mellan människor undviks.

Skånes Fotbollförbund utgår ifrån att den oundvikliga närkontakt som sker i en fotbollsmatch är godtagbar inom barn- och ungdomsfotbollen givet Folkhälsomyndigheten råd om dessa kan genomföras.


Arrangerande förening skall också beakta förbudet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över 50 deltagare. Matcher som genomförs på en idrottsanläggning där vem som helst får röra sig kan utgöra en offentlig tillställning om arrangerande förening inte vidtar åtgärder för att förhindra att publik ska komma. Åtgärder kan vara att till exempel låsa grindar eller sätta upp skyltar att föreningen undanber sig publik. Om publik ändå kommer, trots föreningens åtgärder att försöka förhindra detta, så utgör matchen inte offentlig tillställning. Enligt polismyndigheten räknas inte spelare, ledare och funktionärer in i de 50 personerna.


Enligt Folkhälsomyndigheten kan smittspridningen vara högre om lag från olika delar av landet möts, vilket innebär att matcher och tävlingar som innebär längre resor inte bör genomföras. Resor inom distriktsgränsen (Skåne) är i denna mening inte en längre resa och kan därför genomföras.


Kom även ett förtydligande gällande U19 från Skånes FF 20200417 som är följande:


På förekommen anledning vill vi förklara följande:

 

Skånes FF´s administrerade juniorserier ställs in precis som seniorserierna. Detta beror på att 19 åringar finns med i juniorserierna.


Däremot får spelare som är 17-18 år spela träningsmatch under förutsättning att ingen spelare som är 19 år finns med på matchen.
Träningsmatcherna spelas då som P/F 18 alt P/F 17.


Kansliet stänger under Påsk
2020-04-06 20:00
Hej

Kansliet stänger onsdagen den 8/4 kl 1800 och öppnar igen tisdagen den 14/4 kl 0900.

För dem som skall hämta kläder är det öppet tisdag 7/4 samt onsdagen 8/4 kl 0900-1800.

Från den 14/4 är det öppet normalt igen dvs kl 0900-1600

Vid frågor skicka mail till Thomas på thomas@hyllieik.se

/ Kansliet
Uppdatering Hyllie IK kring Corona 2020-04-03
2020-04-03 16:15
Uppdatering Hyllie IK kring Corona 2020-04-03 

De senaste dagarna har Folkhälsomyndigheten (FHM) förändrat sina generella riktlinjer kring smitto begränsande åtgärder i samhället. Man har bland annat skärpt reglerna kring storleken på allmänna folksamlingar och även förtydligat en del riktlinjer som ytterligare ska skydda riskgrupper. 

Samtidigt har man lyft fram det stora värdet som idrott och träning har för folkhälsan, och understrukit att det fortfarande finns möjligheter att utöva idrott, förutsatt att det kan göras på ett säkert sätt och i enlighet med de generella instruktioner som tagits fram. Det är här som både Riksidrottsförbundet och de olika specialidrottsförbunden då behöver överväga och fatta beslut om vilken påverkan detta har för respektive idrott. 

Svenska Fotbollsförbundet bevakar noga situationen och tar fram riktlinjer för fotbollen. Vår lokala organisation, Skåneboll, anpassar sedan detta till lokala riktlinjer för fotbollen i Skåne. 

Skåneboll beslutade tidigare i veckan att alla tävlingsmatcher, dvs. serier och cuper, ska ställas in/skjutas upp. 

Det finns ett litet utrymme för träningsmatcher, förutsatt att detta kan ske på ett säkert sätt i enlighet med gällande riktlinjer från FHM. Hyllie IK följer Skånebolls riktlinjer och gör idag följande bedömning kring vår lokala verksamhet: 

1) Vi kan fortsätta med fotbollsträning för samtliga lag i föreningen enligt fastlagt program och på fastlagda planer och tider. Endast spelare och ledare befinner sig på idrottsplatsen vid träningarna, dvs inga åskådare/föräldrar på arenan i samband med träning. 

2) Vi upphör med all tvätt av träning- och matchkläder. De som nyttjar klubbens kläder ombeds istället att tvätta dessa på egen hand. 

3) Omklädningsrum används endast i nödfall för t ex sjukvård eller omplåstring. Ombyte sker hemma och eventuellt uppsnack håller vi utomhus. Detta gäller även efter träning, då ombyte och dusch sker hemma. 

4) Vi uppmuntrar till att variera fotbollsträningen med konditionsträning utomhus t ex. löpning som kan ske i mindre grupper eller på egen hand. Kanske ska träningen t o m kompletteras med detta då många barn och ungdomar tillfälligt fått en mera stillasittande vardag, samt att avsaknad av seriematcher kommer att minska den totala mängden rörelse. 

5) Liksom tidigare - känner man sig det minsta dålig så stannar man hemma med respekt för sina lagkompisar och familjer. 

6) Vi hälsar utan att ta i hand och vi är noga med att tvätta händerna. 

7) Vi försöker hålla avstånd till varandra och respekterar att andra vill att vi håller avstånd.  

8) Vi kommer att kunna spela träningsmatcher om vi bedömer att riktlinjerna kan följas. Detta innebär bl a att de spelas helt utan publik och med lokala lag som motståndare. Ansvaret för att reglerna följs är arrangerande förening. Vi vill uppmuntra till matcher inom Hyllie IK. 

9) Möten genomförs fysiskt bara om det är absolut nödvändigt, och då på ett sätt som minimerar smittorisker enligt FHMs riktlinjer. 

10) Vårt kansli är en arbetsplats med tre anställda, och vi ser helst att vi undviker fysiska besök i ärenden där detta kan undvikas. 

11) De som ska hämta kläder eller annat ombedes kontakta kansliet via telefon så att möten i största mån kan ske utomhus. 

Vi förstår att många har synpunkter på de begränsningar som nu gäller, både för idrotten generellt och för vår fotboll i Hyllie IK. Några tycker att vi borde göra mer, medan andra anser att det görs för lite. Vi har för närvarande valt att följa Skånebolls rekommendationer och göra det möjligt för så mycket rörelse som möjligt för unga i dessa besvärliga tider. Vi vet att några tvingas göra egna begränsningar som överstiger dessa riktlinjer pga närhet till riskgrupp, och vi står bakom dessa val. Ingen förlorar sin plats i föreningen och vi ser alla fram emot en fotbollssäsong med mindre corona-påverkan, även om det kan dröja ett tag tills vi är där. 

Observera: Dessa riktlinjer kan komma att ändras om det kommer nya riktlinjer från FHM, Riksidrottsförbundet eller Skåneboll. Håll er uppdaterade på Skånebolls hemsida www.skaneboll.se 

Eventuella frågor går bra att ställa via mail till thomas@hyllieik.se eller genom att ringa till kansliet dagtid och tala med Thomas. 

Bästa fotbollshälsningar/Styrelsen Hyllie IK
Coerver Summer Camp i Hyllie 2020
2020-04-03 15:00
Hej

Via länken kan ni gå in och se inbjudan till Coerver Summer Camp i Hyllies 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Herr U19, 17/05 09:02 
P2007, 11/05 21:48 
Herr U19, 10/05 14:49 
 
Huvudsponsorer
Guldsponsorer
Anslut dig!
BronsSponsorer