Välkommen till Hyllie IK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie IK
Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation

Bli medlem i Hyllie Idrottsklubb
BLI MEDLEM

Webbshop

Köp dina föreningskläder här

Börja spela

Här hittar du mer information om anmälan till våra verksamheter.

Senaste nytt

Stadium / Puma / Hyllie IK
2021-11-25 10:00

Hej

 

Då var den nya kollektionen på plats och det går att beställa nya härliga Hyllie kläder

 

Om man gör beställning via Stadiums hemsida (tryck på Stadium "knappen" upp till höger på denna sida) innan den 10/12-2021 så garanterar Stadium leverans innan Jul.

 

Gällande dunjackan så kan man prova den på Stadium Svågertorp dock måste den beställas via Hyllie kansli manuellt (via mail till kansliet@hyllieik.se) – vill man ha denna innan Jul så måste beställningen vara gjord innan den 1/12-2021.

 

Kansliet

Nyheter i Hyllie IK Dam
2021-11-12 09:10

"I dagarna blev det klart med förstärkning i Hyllie IK Dam på tränarsidan.

Inför 2022 så kommer ledarsidan få förstärkning av personer som redan har varit eller är förankrade i föreningen på något sätt.

 

Anna Oliw, före detta spelare i Hyllie IK Dam så sent som innan pandemin drog in, oerhört glädjande med en förebild för våra tjejer som är nya inom seniorfotbollen, samt att vi ser det som fantastiskt att få in en tjej hos oss på tränarsidan, det kommer göra oss bättre som ledare men även med Annas rutin som spelare och inte minst att vi känner att en kvinnlig röst utanför spelarna kommer göra oss starkare som grupp.

Anna har en massa andra åtaganden inom föreningen redan, med 2 söner i dom yngre åldersgrupperna där hon även är ledare så går det mycket tid åt i Hyllie IK så Anna vill ge det året ut för att utvärdera tiden men är oerhört taggad och motiverad, vi hoppas hjälpa henne så hon fortsätter men har full respekt att det även måste fungera i övrigt för henne!

 

Mattias Andersson, grymt kul med Mattias som haft våra F04 i många år men lämnade över motiverade tjejer till Fredrik & Bjarne under 2020. Men suget fanns kvar och efter lite prat så kände vi att detta kan bli riktigt bra ihop och hjälpa oss framåt och uppåt med Hyllie Dam.

Mattias kommer säkerligen bidra med en hel del ideér och framförallt lära känna alla nya tjejer.

Men att få in ytterligare en röst och hjälp är vi oerhört glada för."

 

Välkomna Anna & Mattias!

Nystart Hyllie IK Damlag 2022
2021-10-20 14:00

Hyllie IK kommer under 2022 att återstarta sitt damlag och stommen till detta kommer att vara vårt fantastiska F17/16 lag. Tränare kommer att vara Bjarne Werner och Fredrik Malmros plus ytterligare 1-2 ledare. 

 

Nedan några rader från damlagstränaren Fredrik Malmros.

 

Jag ska tillsammans med min kollega Bjarne Werner vara med och bygga upp Hyllie IKs Damlag 2022. Pandemin slog hårt mot många sporter och inte bara vi fick det tufft utan många andra lag inom många sporter.

 

Vi valde att dra oss ur Dam Div.3 och satsa på ett F17 i SM-serien som ett avstamp inför nya Hyllie Dam i Div.4 under 2022. Nu är vi här och vi söker spelare både till Dam men även till ett F16/F17. 

Grunden för Dam kommer vara från vårt lag i F17 SM-serien där vi mött dom allra bästa F17 lagen som går att möta, framförallt FCR & inte minst Södra Sandby men det vi är ute efter är bredden i truppen och spetsa till kvalitén.

 

Även i F16/F17 som vi kallar utvecklingslag söker vi spelare för att få till kvalitén och bredd, här har vi ålderskullen från F05-F07 men kvalitén avgör ju, ålder är ju bara en siffra sägs det.

 

Det vi söker är tjejer som gärna varit med ett tag, som kan spela fotboll och gärna har varit uppe på seniornivå eller liknande och ser det som en utmaning att få vara med på denna återstarten. Du kan vara 15-16 år och få chansen i Dam, men lika gärna 20-30 år, det är kompetensen och kvalitén vi är ute efter och hungern.

 

Din personlighet spelar stor roll då vi kommer ha många olika åldrar och egenskaper.

Så finns det nån som känner nån, som känner nån annan som vet någon som vill ta chansen, eller inte trivs där man är, vill börja igen efter lite paus eller bara känner att detta är nog mitt kall så ta kontakt med mig på fmalmros79@gmail.com så sätter vi upp ett möte och ses. 

 

Vi har genom alla åren haft förmågan i Hyllie IK att ha väldigt god laganda och bra stämning så den egenskapen sitter väl rotad i väggarna. Både jag och Bjarne har varit ledare i Hyllie IK F05/06 i många år med en grupp tjejer som tillhört dom främsta i den åldersgruppen under lång tid så vår bakgrund i föreningen är gedigen.

 

Sprid gärna och hjälp oss med Hyllie IK och nya Dam!

 

Fredrik och Bjarne

Thomas Ljungdahl, klubbchef i Hyllie IK, går vidare mot nya uppdrag
2021-10-08 14:00

Thomas Ljungdahl, klubbchef i Hyllie IK, går vidare mot nya uppdrag

 

Det är med blandade känslor vi meddelar att Thomas Ljungdahl, klubbchef i Hyllie IK, väljer att lämna klubben för jobb utanför fotbollen. Samtidigt som vi är glada för Thomas och hans nya möjligheter, känner vi ledsamhet över att tappa en uppskattad ledare och kollega, men även tacksamhet för allt det Thomas bidragit med för att utveckla föreningen till där vi är idag.

 

”Thomas har genom gediget arbete, fantastisk drivkraft och stort kontaktnät tagit oss en god bit på vägen mot målsättningen att vara en attraktiv klubb för Malmös barn och unga – en klubb med en tydlig och förankrad värdegrund där alla spelare och ledare känner glädje. Detta kommer vi fortsätta arbeta hårt med”, säger Mikael Åström, styrelseordförande i Hyllie IK.

 

Även som chef, förebild och mentor har Thomas spelat en viktig roll.  

 

”Thomas fick mig att känna mig välkommen och som en del av föreningen från dag ett. Med sitt tydliga ledarskap och enorma kunskap har han lärt mig massor. Ett ständigt bollplank, glädjespridare och en fantastisk människa som jag kommer att sakna oerhört,” säger ungdomsansvarig David Arvidsson.

 

”Det är med tungt hjärta jag avslutar min tid i Hyllie IK. Det har varit 3 ½ år med hårt arbete, men framförallt massvis med givande möten med barn, ungdomar, ledare, föräldrar, styrelse och arbetskamrater som kantats av enormt mycket glädje och energi,” avslutar Thomas Ljungdahl.

 

Vi önskar Thomas all lycka till framöver!

 

Thomas kommer att finnas kvar i föreningen året ut och rekryteringsprocessen för hans efterträdare har redan startat. Känner du en lämplig kandidat? Hör av dig till klubbens styrelseordförande Mikael Åström på mail astrom.mikael@telia.com eller telefon 0761-392222.

Nu är Skåneserie A nära för U15
2021-10-08 09:30

Nu är Skåneserie A nära för U15Truppen i U15-laget är snubblande nära sitt mål, Skåneserie A, efter ett års väntan. På torsdagskvällen besegrades Ystads IF och det innebär att man har ett perfekt slagläge för att säkra avancemanget på söndag.

– Vår kampsång har sjungits i omklädningsrummet. Det känns riktigt, riktigt skönt, säger Patrik Pettersson, en av tränarna för Hyllie IK, U15, efter torsdagskvällens insats.

För nästan exakt ett år sedan mötte 06:orna samma lag, Ystads IF, i en sista match i kvalificeringsserie till Skåneserierna. Med ett enda mål missade man då A-serien. 7-2 på hemmaplan räckte inte. 

Ledarstaben med Niklas Norbäck, Magged Khalidy, Patrik Henriksson, Mohammad Alwan och de båda Johan Nilsson förmådde truppen att ta nya tag.

Under det gångna året har man arbetat utifrån en solid grund av tekniskt och taktiskt kunnande bland spelarna.

Efter sommaren klev en ny ledartrio in i laget: Navid Rahmanzai, Adem Ali och Patrik Pettersson. 

– Spelarna har svarat väldigt väl och snabbt på träningsmetoderna under hösten. Det finns fantastisk potential i den här spelartruppen. De har hitintills släppt in ett enda mål under hela hösten i Skåneserie B. Det får man vara nöjd med. 

Torsdagens övertygande vinst innebär att man kan säkra avancemanget på söndag, då man möter Kulladals FF, som haft en tung höst, på hemmaplan. 

Då kan besvikelsen efter förra höstens missade avancemang förhoppningsvis övergå i glädje.

– Det är en tajt och målmedveten spelargrupp som vill uppnå saker tillsammans. Det är fantastiskt, säger Patrik Pettersson. 

Kom gärna och stötta Hyllie IK U15 i helgen. Matchen spelas alltså på söndag, klockan 16, på konstgräset. 

 

Fotnot. I en tidigare version av texten skrev kommunikationsutskottet att avancemanget var klart. Det är det alltså inte rent matematiskt. Vi ber om ursäkt för detta. 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Herr A, 22/11 17:16 
Herr U19, 22/11 17:15 
Herr A, 14/11 18:30 
Herr U19, 14/11 18:08 
Herr U19, 07/11 07:47 
 
Huvudsponsorer