Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Far/mor/förälder, syskon, supporter - kom och träna med boll!
2018-08-10 13:00
Välkommen att träna på ett nytt roligt sätt!

Vi kommer att träna tisdagar kl 20:00 - 21:00 på konstgräset och sätter igång redan nu på tisdag den 14:e augusti! 

Inga förkunskaper krävs! Glatt humör, vattenflaska, träningskläder och gympa/fotbollsskor är allt som behövs! Vi fixar resten. Vi provar konceptet några gånger, så löser vi träningsavgiften därefter. 

Läs mer här om vad träningen kan ge:

Varmt välkommen! Vi ses!

Petra Berggren & Stina Berggren
petra.berggren@telia.com 0705-825372
smberggren@gmail.com 0722-014928
Hylliedagen lördag 13 oktober - save the date
2018-08-06 15:18

Årets Hylliedag blir lördagen 13 oktober.


Tid och aktiviteter kommer presenteras senare.


Vi vill få fler att engagera sig i arrangörsgruppen, bidra med ideer, kontakter, sponsorer etc.
Hör av er till:

anders.t.svensson@hotmail.se eller lassetwetman@gmail.comHälsningar

Anders & Lasse

Eskilscupen dag 2
2018-08-04 21:50

Flickor 13 avslutade gruppspelet mot Qviding från Göteborg. Matchen slutade 4-4 och laget slutar 2 i gruppen. Björn H inte alls nöjd med insatsen mot göteborgskorna, hans egna ord var sämsta insatsen, någonsin!!!. Kvalmatch mot duktiga Höllviken om en plats i A slutspel. Historisk varit en svår motståndare HIK. En kanon match av tjejerna som slutar 1-1. Säkra straffläggare och vidare till A. låg lägsta nivå och hög högsta nivå  av laget idag. Fortsätt där ni slutade tjejer. Låt Björn och övriga tränare får njuta imorgon. 

P06 rapport från Magged:

 

Andra dagen avslutad för Hyllie IK P06 som efter justerade grupper stod redo för en ny dag och nytt motstånd.
Trots justerade grupper och bättre motstånd så var det ingen som lyckades sätta stopp för någon av våra 2 trupper i Mellangruppsspelet och detta innebär att HYLLIE IK P06 hamnade i finalgrupp 1 med båda sina lag, dvs Best of the Best! 

 

2 starka kollektiv med oerhört fina prestationer och ett riktigt bra tempo rakt igenom alla matcher med snabbt, tekniskt och aggressivt spel gjorde att det blev tufft för motståndarna.

HIK Svart spelade mot Kinna, Tyresö och LB07, ingen av dessa motståndare lyckade stoppa det snabbt rullande HIK tåget, riktigt roligt att se

På eftermiddagen var det dags för HIK Grön att ställas upp mot Onsala, Tyresö och Malmö FF, ingen av dessa motståndarna lyckades heller sätta stopp för dessa killar som spelade imponerande, framförallt mot MFF.

Deras tränare tackade för den bästa matchen de haft i turneringen och kunde tyvärr inte göra mycket mer än vad de gjorde….


Givetvis skall vi inte spela match mot varandra i sista omgången utan HIK Svart flyttades till Finalgrupp 2, som är ett riktigt bra motstånd, men trots detta så är båda lagen vinnare och av 68 lag i vår ålderskull så är vi vidare med båda lagen bland de 4 bästa i hela turneringen!

Så häftigt och imponerandeFrån P13 hämtar jag resultaten med med förlust mot Frillesås 3-0 i sista gruppspelsmatchen. kvalmatch mot Åstorp slutade med förlust 5-2. Nu får killarna rikta in sig på D slutspel imorgon. P15 upplever Cup känslan med att bo i Helsingborg, 15 killar med en trio ledare. Det kommer ni ha nytta av framöver i era cupäventyr. Hyllie IK i Eskilscupen 3-5 augusti
2018-08-03 21:31
Vi är representerade med pojkar och flickor 13 år samt med 2 lag i pojkar 12år 

P13 ( Johan Olofsson) rapporterar om spelmässigt jämna matcher. Första matchen mot Rydboholm som i matchens sista spark gör 3-2. Match 2 dock lite större siffror mot Helsingborg Östra 2-7. 

De båda P12 lagen spelade 3 matcher vardera. Rapport från Magged var disciplinerat spel i samtliga matcher och båda lagen vann sina grupper. Ny fördelningen imorgon och tuffare motstånd. 

F13 - ( Björn Hallonqvist) första matchen mot Skultorp (Skövde) var tufft motstånd tillsammans med en svag inledning av våra tjejer. underläge 2-1 i halvtid efter mål av Halima. Tjejerna vaknade, kanske efter jag höjde rösten i paus. Matchen slutade 2-2 efter frisparksmål från långt håll av Selma Lu. 
Match 2 mot Vista / Ölmstad. En något bättre match som slutade 2-0, båda målen av Stella. 
Varje halvlek har varit bättre än föregående. Bådar gott inför lördagens matcher.

Lycka till imorgon tjejer och killar. 

Hyllie IK i Gothia Cup dag 4
2018-07-20 21:29
En dag sent, men så blir det när vi blev utspridda under slutspelsdagen. 

Flickor 14 kom längst av våra lag och nådde 1/16 dels final i A - slutspel. 
Dag 4 inleddes med seger mot klassiska Jitex på deras hemmaplan Åby-vallen.
Mats och Mattias tror det är första gången de vann en kl 08.00 match. Matchen slutade 3-1, 
målskyttar, Clara, Rebecca och Ebba.  Väl genomförd match, tålamod, vårdade bollen och målen 
kom efter en fin speluppbyggnad vid samtliga mål. 
1/16 dels final mot Sunnersta 3 timmar senare och här tar Gothia Cup slut för F14. 3-0 till Uppsala tjejerna. Ett bättre lag med en tuff start och tidigt baklängesmål. Tjejerna kom tillbaka, skapade några kvitteringschanser, men cupspel innebär att man måste blotta sig för att nå en kvittering. Spring i benen hela vägen till slutsignalen. 

Laget har gjort en fantastisk insats tillsammans. Boendet och funktionärer på Kollaskolan får högsta betyg. Hela Gothia, domare ( linjedomare)  och arrangemanget är toppklass. 

--------------------- 

Flickor 16. 
B- slutspel som inleddes med 1/64 final mot Rapid Athen från Norge. Första vinsten för veckan, 
3-0 och ohotad seger. Emma Steen matchens lirare. Tjejerna laddade och överlägsna hela matchen. En lättnad efter ett tufft gruppspel. 

1/32 dels final mot Taiwan School avslutade Gothia äventyret. 0-1 mot ett artigt, spelteknisk och organiserat lag, men vi kom inte upp i samma nivå som under morgonmatchen.  Tindra Danielsson matchens lirare, i hennes sista match för i år ( studier i USA). Magnus Karlsson tycker resan tog stopp för tidigt men med hela upplevelsen summerad är vi nöjda med tjejerna har som vanligt varit ett föredöme att resa med under Hyllie IK´s klubbmärke. Lagkapten Linnea tar ett stort ansvar på och utanför plan. 

Reportern kan inflika att tränare Magnus trivts på skolan och bidragit till skön stämning med övriga ledare och funktionärerna, Jesper, Maja, Evelina och coola nattkillen, GAIS:are Fredrik. Sällan har vi hört så många GAIS låtar. 

-----------------------

Pojkar 15 
1/32 dels B final. Mot Strands IF: Precis som för pojkar 16 skickade Strand även ut oss direkt i slutspelet. 
Inledningen eller fram till deras 1-0 har vi ett antal riktigt bra lägen men lyckas inte ta ledningen. Bollen studsade inte vår väg. 0-1 i paus och en intensiv jakt, men ingen struktur i speluppbyggnad. Vi summerar kanske veckans sämsta match. 0-2 och tack för oss. 16 killar plus Albin E och Jack H från våra 04or har haft en minnesvärda vecka. Visst hade vi gärna spelat ytterligare några matcher. Nu kunde vi istället ta oss in till Heden och se ett flertal matcher i U17 Elit & inbjudningsturnering. Mycket folk på läktarna och några av framtidens stjärnor från Sverige , Japan, men framförallt de afrikanska lagen. 
Våra killar har under veckan haft bra kontakt med de brasilianska killar vi mötte. Digitala kanaler öppnar så många möjligheter för vidare kontakt. 


Reportern packar nu väskorna och vill återkomma med ett samlat bildcollage från våra lag i Gothia Cup. Vi som varit med som ledare kan bidra med goda erfarenheter för andra lag som vill planera sin Gothia Cup resa. 

Vi ses på Hyllie IP 
Anders Svensson 

ps. Hyllie IP - Tisdag 24 juli, kl 17.00 spelar ett blandat U15-U16 mot ett gästande lag från USA. Några av oss är värdfamiljer för det amerikanska lag som mellanlandar i Malmö mellan Gothia och Dana Cup. 
 Hyllie IK i Gothia Cup - Dag 3
2018-07-18 16:25
Onsdag är sista dag för gruppspel och placering är viktig  att komma rätt i A eller B slutspel. 1/64 eller 1/32 dels final. 

Girls 16 ( F16) 
0-4 Vänersborgs FK

Bästa laget i gruppen och värdiga sin gruppseger. 
Magnus Karlsson, tränare: hur är stämningen i truppen?,  Trots förlusterna är tjejerna laddade inför slutspelet. Det är nu Gothia Cup börjar på allvar. Idag gör vi en mindre bra första halvlek med 4-3-3. Tjejerna  inte nöjda och vi ändrar till 4-4-2. Betydligt bättre andra halvlek som vi tar med oss till imorgon. 2 bra chanser, bl.a ett bra skott av Natascha, värd ett mål. 
Dominique som vi intervjuade igår instämmer i Magnus analys. Vänersborg snabba och tuffa i närkamperna, kanske inte Hyllie IKs bästa gren. 
Magnus - imorgon väntar Rapid Athen från Norge, lossnar det för er, vad skall ni göra för att vinna? 
M - vi skall ha glädje och tro på det. Matchplanen våga spela ut, pressa högt. Vinner med 2-0 

Matchens lirare idag - Ellen Kardum Frysstrand, vänsterback. 

----  

Boys 15 ( U15 ) 
6-1 Soltau MTV( Tyskland ) 

Äntligen lossande det för U15 laget. Återigen ändrade laget startelva likt de 2 inledande matcherna. En fördel är att vi går in i slutspel med många friska ben. Tränarkollega Oscar analyserar matchen: 
Vi gjorde egentligen en bättre match igår med bättre struktur. Det vi skall ta med oss från denna matchen är att vi hade djupledslöpningar från många positioner och insticken satt ofta rätt. Till slutspel omgång 1/32 måste vi framförallt bli bättre på de defensiva omställningarna. Vi ställde backlinjen i svåra situationer. Målskyttar Erik 3, Dani 1, Hamza 1, Zana 1 (Albert).   

torsdag 11.10 match mot Strands IF ( B slutspel ). 

Oscar - Vad vill du se i nästa match ? Ett aggressivt presspel som vårt U16 gör bra, spelar tillsammans som ett lag. 
----
Girls 14 (F14)
3-1 Sunderby SK 

Grupp 2a och A slutspel och 1/32 dels final. Ännu en bra prestation och resultatet i underkant. Bästa matchen spelmässigt, bättre och mer tålamod i passningspel och lyckades med de fokusområden vi gått igenom innan matchen, mao en nöjd tränarduo i Mats och Mattias. 

Målskyttar: Rebecca, Clara och Hannah. Clara efter distansskott. Tidig match på torsdag och ny arena, Åbyvallen mot klassiska Jitex. 

Mats - vad är nycklarna till avancemang ? vi skall sätta försvarsspel då motståndet kommer bli bättre. Vi spelar 4-4-2 med fokus på spelbredd och använda kanterna. 

F14 har verkligen imponerat på reportern, med skönt stöd från en stor föräldraskara, som kan behövas inte minst för transport till Mölndal och vidare avancemang. 

------

Boys 16 ( U16) 
2-1 Ekerö 

Avgörandet match om 2a platsen och A slutspel. Ekerö. Minst 1 poäng gällde för våra obesegrade 16års killar. Ekerö 1-0 i 23 minuten ( 2x25) . 46e minuten kvittering av Filip och 49e avgörande av Hugo Dankel. A slutspel och 1/64 dels final och 5e matchen på 3 dagar väntade mot Strands IF, också engrupp 2a. 

Strands IF 1/64 dels final

0-0 ( 3-4 efter straffar) 
Hyllie valde att ändra spelsystem till 4-5-1. Vi ville kontrollera mittfältet och fungerade väldigt bra. Innetrion jobbade bra tillsammans, tillsammans med backlinjen gav dem inte några egentliga chanser. Första halvlek är vår säger Pierre och Karl. 1 mål och en fin målchans, tyvärr båda avblåsta för offside. 
2a halvlek ville vi stänga matchen men kom inte till några direkta avslut. Matchen till straffar och Strands IF vinner med 4-3 och avslutar Gothia Cup för denna gången. 

Karl och Pierre ? Är det bara besvikelse eller tar ni med er positiv känsla hem ? 
Killarna har uppfört sig exemplariskt och trots allt obesegrade under ordinarie tid. Vi åker hem med huvudet högt.

Reportern kan tillägga stort supporter stöd från lagets föräldrar och sista matchen med övriga lag från Hyllie IK. 

Tack U16 för underhållningen. 

Reporter 
Anders Svensson

Nyheter från våra lag
 
Huvudsponsorer
Guld sponsorer
Silver Sponsorer
Brons Sponsorer