Välkommen till Hyllie IK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie IK
Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation

Bli medlem i Hyllie Idrottsklubb
BLI MEDLEM

Summer Camp

Här anmäler du dig till Summer Camp 2021.

Börja spela

Här hittar du mer information om anmälan till våra verksamheter.

Senaste nytt

Thomas Ljungdahl, klubbchef i Hyllie IK, går vidare mot nya uppdrag
2021-10-08 14:00

Thomas Ljungdahl, klubbchef i Hyllie IK, går vidare mot nya uppdrag

 

Det är med blandade känslor vi meddelar att Thomas Ljungdahl, klubbchef i Hyllie IK, väljer att lämna klubben för jobb utanför fotbollen. Samtidigt som vi är glada för Thomas och hans nya möjligheter, känner vi ledsamhet över att tappa en uppskattad ledare och kollega, men även tacksamhet för allt det Thomas bidragit med för att utveckla föreningen till där vi är idag.

 

”Thomas har genom gediget arbete, fantastisk drivkraft och stort kontaktnät tagit oss en god bit på vägen mot målsättningen att vara en attraktiv klubb för Malmös barn och unga – en klubb med en tydlig och förankrad värdegrund där alla spelare och ledare känner glädje. Detta kommer vi fortsätta arbeta hårt med”, säger Mikael Åström, styrelseordförande i Hyllie IK.

 

Även som chef, förebild och mentor har Thomas spelat en viktig roll.  

 

”Thomas fick mig att känna mig välkommen och som en del av föreningen från dag ett. Med sitt tydliga ledarskap och enorma kunskap har han lärt mig massor. Ett ständigt bollplank, glädjespridare och en fantastisk människa som jag kommer att sakna oerhört,” säger ungdomsansvarig David Arvidsson.

 

”Det är med tungt hjärta jag avslutar min tid i Hyllie IK. Det har varit 3 ½ år med hårt arbete, men framförallt massvis med givande möten med barn, ungdomar, ledare, föräldrar, styrelse och arbetskamrater som kantats av enormt mycket glädje och energi,” avslutar Thomas Ljungdahl.

 

Vi önskar Thomas all lycka till framöver!

 

Thomas kommer att finnas kvar i föreningen året ut och rekryteringsprocessen för hans efterträdare har redan startat. Känner du en lämplig kandidat? Hör av dig till klubbens styrelseordförande Mikael Åström på mail astrom.mikael@telia.com eller telefon 0761-392222.

Nu är Skåneserie A nära för U15
2021-10-08 09:30

Nu är Skåneserie A nära för U15Truppen i U15-laget är snubblande nära sitt mål, Skåneserie A, efter ett års väntan. På torsdagskvällen besegrades Ystads IF och det innebär att man har ett perfekt slagläge för att säkra avancemanget på söndag.

– Vår kampsång har sjungits i omklädningsrummet. Det känns riktigt, riktigt skönt, säger Patrik Pettersson, en av tränarna för Hyllie IK, U15, efter torsdagskvällens insats.

För nästan exakt ett år sedan mötte 06:orna samma lag, Ystads IF, i en sista match i kvalificeringsserie till Skåneserierna. Med ett enda mål missade man då A-serien. 7-2 på hemmaplan räckte inte. 

Ledarstaben med Niklas Norbäck, Magged Khalidy, Patrik Henriksson, Mohammad Alwan och de båda Johan Nilsson förmådde truppen att ta nya tag.

Under det gångna året har man arbetat utifrån en solid grund av tekniskt och taktiskt kunnande bland spelarna.

Efter sommaren klev en ny ledartrio in i laget: Navid Rahmanzai, Adem Ali och Patrik Pettersson. 

– Spelarna har svarat väldigt väl och snabbt på träningsmetoderna under hösten. Det finns fantastisk potential i den här spelartruppen. De har hitintills släppt in ett enda mål under hela hösten i Skåneserie B. Det får man vara nöjd med. 

Torsdagens övertygande vinst innebär att man kan säkra avancemanget på söndag, då man möter Kulladals FF, som haft en tung höst, på hemmaplan. 

Då kan besvikelsen efter förra höstens missade avancemang förhoppningsvis övergå i glädje.

– Det är en tajt och målmedveten spelargrupp som vill uppnå saker tillsammans. Det är fantastiskt, säger Patrik Pettersson. 

Kom gärna och stötta Hyllie IK U15 i helgen. Matchen spelas alltså på söndag, klockan 16, på konstgräset. 

 

Fotnot. I en tidigare version av texten skrev kommunikationsutskottet att avancemanget var klart. Det är det alltså inte rent matematiskt. Vi ber om ursäkt för detta. 

Ny konstgräsplan på Hyllie IP
2021-08-23 16:26

Idag påbörjas projektet med att anlägga en ny konstgräsplan på Hyllie IP !

 

Vi i Hyllie IK är jätte glada för att det äntligen kommer en ny konstgräsplan på Hyllie IP - den är efterlängtad och behövlig för att vi skall kunna utveckla vår verksamhet.

 

Tyvärr har vi endast erhållit information om att arbetet kommer att påbörjas denna vecka - vi söker information om hur stor påverkan detta innebär för oss samt en tidsplan på när allt kommer att stå färdigt - så fort vi har den informationen återkommer vi.

 

I och med att anläggningsarbete påbörjas så kommer vi att bli tvugna att stänga av den verksamhet som vi har på bollfältet från och med idag. Vi kommer flytta de lag som tränar på bollfältet till konstgräset och de lag som påverkas kommer inom kort att få information om detta från kansliet.

 

Vi hoppas att vi alla kan hjälpas åt och se till så att allt fungerar på bästa möjliga sätt under denna period.

 

/ Kansliet

Hyllie IK segrare i 13-årsturnering i Lomma!
2021-08-09 11:09


 

Det var med stor glädje och enorm stolthet Hyllie IK P08 gick ut som mästare i årets första turnering. Speciellt fantastisk känsla eftersom vi för mindre än ett år sedan stod med åtta spelare och ett beslut att eventuellt behöva lägga ner laget. Som vi har kämpat tillsammans för att komma dit vi är nu!

Med inbjudan bara någon vecka innan turnering, någon spelare skadad och andra fortfarande på semester, var det tveksamt om vi skulle kunna delta. Med viktig stöttning från några killar i P07 och deras tränare Andreas hade vi ”go” – redo att köra. 

Vi åkte till Lomma med två mål i sikte 1. att vinna 2. att göra det tillsammans som ett lag med mycket skratt i gruppen. Jag kan med glädje konstatera att vi lyckades med båda. 

Nivån och de otroligt snabba tempot var betydligt högre än det vi är vana vid, vilket var enormt lärorikt. I gruppspelet första dagen stod Eslöv, Bjärred och LB07 för motståndet och vi kämpade oss vidare till A-slutspel inför dag 2. Härligt med spel i Lomma så vi kunde svalka oss i värmen med några dopp i havet mellan matcherna.     

Vi fick sällskap av Bjärred, Höllviken och GIF Nike (hemmalaget) i A-gruppen. Ett tufft spelschema, mycket fint spel, grymma kämpainsatser, två vinster och en uddamålsförslust senare var turneringen avgjord.15 gjorda mål och endast tre insläppta under hela turneringen. Killarna fullständigt exploderade av glädje vid slutsignalen!

Vi tränare är så galet stolta över killarna i P08 - även de som inte kunde delta i denna turnering. Under dessa två dagar fick vi kvitto på vad vårt hårda arbete det senaste året med hög träningsnärvaro och hårt arbete på planen gett oss. Alla har varit delaktiga i denna trofé, ALLA! Vi är även enormt tacksamma för att vi fick låna Amir, Jocke, Harry och Simon från laget över oss – vilket gjorde det möjligt för oss att delta. Även om killarna inte spelat tillsammans tidigare, gjorde de det som ett lag – med stor glädje och stolthet i de grönsvarta tröjorna.

Tack till ledarna i P08 som ställer upp varje vecka! 
Tack till föräldrarna som kör killarna till träning och matcher!
Stort tack till Andreas Lovén för stöttning och allt du lärt killarna från sidlinjen under denna turnering.
Och till sist, Stort Tack killar för att jag får vara med på denna resa med er! 

Forza P08, Forza Hyllie IK!

//David, tränare i Hyllie IK P08 

PEAB Girl Camp!
2021-07-01 12:00
Tillsammans med PEAB välkomnade vi i veckan 60 grymma fotbollstjejer till årets girlcamp. Fantastisk kämpaglöd, många skratt, fina skills och mycket sol och lite regn.
Mat från ICA Kvantum Emporia och frukt från Burger King Ollebo fick tjejerna mycket energi dessa dagarna!
Stort tack till våra fantastiska ledare som spred mycket glädje på Hyllie IP
Tack för tre härliga dagar!
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Huvudsponsorer