Välkommen till Hyllie IK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie IK
Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation

Bli medlem i Hyllie Idrottsklubb
BLI MEDLEM

Webbshop

Köp dina föreningskläder här

Börja spela

Här hittar du mer information om anmälan till våra verksamheter.

Senaste nytt

Dansk tränare vässar talangfulla trupper
2022-01-21 20:27
De sportsliga målen är högt satta inför säsongen, vilket innebär utökad träningsvolym liksom förkovran under Anders Nielsen.

Från och med fredagen 21 januari och till och med början av april kommer Anders Nielsen att bedriva träning med föreningens nystartade och talangfulla damtrupp (inklusive F17), liksom U15 (P07), som förbereder våren i Skåneserie A. 

 

Konceptet Pro Defending är numera en integrerad del i båda truppernas träningsupplägg och vi ser fram emot ett långvarigt och utökat samarbete under 2022. 

Inbrott - tänk på värdesaker
2022-01-19 15:07

Förra veckan drabbades vårt herrseniorlag av ett inbrott i omklädningsrummet. Vi uppmanar alla ledare och spelare att inte lämna värdesaker, som mobiltelefoner, i omklädningsrummen - varken under träning eller match. 

 

Kansliet

Hyllie IK F17 söker målvakt
2022-01-14 12:00

Vi söker omgående en målvakt till vårt F17 lag i Hyllie IK som är född runt 2005-2007
Vi har med kort varsel fått besked att vår tilltänkta målvakt beslutat sig för att satsa på sin andra aktivitet som vi i Hyllie IK har full förståelse för och önskar henne lycka till!

 

Så med kort varsel söker vi följande tjej med egenskaperna

- Vana att stå i 11-manna mål

- Inte rädd att styra sina utespelare och prata

- Orädd

- Vilja att utvecklas under vår duktiga målvaktstränare 1 gång i veckan

 

Det du får är

- En god lagsammanhållning

- Stora vinnarskallar

- Chans till spel i Div. 4 Dam med vårt nystartade Dam

- Spel i F17 Skåne som kommer vara en tuff serie

 

Alla målvakter oavsett ålder är givetvis välkomna då vi även behöver backup till vår målvakt i Dam som vi ser som Nr.1 i den åldersgruppen, men konkurrens är alltid bra.

Dock är den mest akuta positionen en målvakt som kan stå även i F17 inom åldersramarna, vara med i Dam och utvecklas under målvaktstränaren samt inte minst tillsammans med vår nuvarande målvakt i Dam som kan bilda ett starkt Team under matcher och träningar.

 

Hyllie IK Dam / F17 är idag en trupp bestående av cirka 40 spelare som ska spela i Dam Division 4 samt i en nystartad F17 Skåneserie. Det råder öppna dörrar i truppen vilket betyder att alla spelare har själv chansen att påverka sin plats i truppen. Är man tillräckligt duktig för att representera Dam i Division 4, så spelar det ingen roll vilken ålder man innehar. Dock så får man ju maximalt vara 17 år (18 år vid dispens) för att representera F17. Men åldern neråt handlar enbart om kvalité, fysik och vad man själv vill.

 

Hör av er till oss i Hyllie IK först och främst, kolla med er klubb om ni tillhör en om lov ifall det behövs så börjar vi där.

 

Huvudtränare

Bjarne Werner

Mail: bjarne@likabra.se

Mobil: 0703-144897

 

Huvudtränare

Fredrik Malmros

Mail: fmalmros79@gmail.com

Mobil: 0708-747708

Ordförande har ordet: "Lite bakåt men mycket framåt"
2021-12-28 18:00
Mikael Åström blickar framåt mot kommande år och säsong.

Ordning och reda på ekonomin. Invigning av nya värdefulla träningsytor. Nysatsande seniorlag. Flera ungdomslag i Skånetoppen. Det kommande året ser ljust ut ur ett grönsvart perspektiv.

 

Vår hemmaplan växer

Vid mitt tillträde som ordförande vid senaste årsmötet fick jag äran att ta över efter en ordförande som tillsammans med övriga styrelsen och klubbchefen Thomas Ljungdahl fått god ordning på klubbens ekonomi och banat väg för att fokusera framåt. Det envisa arbetet med att få ytterligare tränings- och matchytor på Hyllie IP kom dessutom äntligen i mål. Som ni alla kunnat se har det sedan i somras vuxit fram flera planer, en elvamanna liksom två femmanna. Det innebär att vi kan ta emot ännu fler barn och unga från vårt växande upptagningsområde. Det är glädjande för såväl vår förening som vårt lokalsamhälle (och i förlängningen staden).

 

Framgångsrika ungdomar

Som klubb har vi haft många upplyftande sportsliga resultat under 2021. F17-laget har spelat mot motstånd av högsta klass, samtidigt som både P06 och P07 kvalificerade sig för Skåneserie A 2022. Underifrån kommer många intressanta kullar tjejer och killar.

Det handlar samtidigt inte bara om att tävla i toppen av serierna, utan vi ser framförallt fram emot en fortsatt utveckling av våra ungdomar mot goda idrottskvinnor/män och samhällsmedborgare.

Andra sportsliga förhoppningar gick om intet, som det ibland är i fotboll. Här tas dock nya tag inför 2022. Hos herrseniorerna liksom P19 ser det mycket lovande ut, bland annat med nya ledarkonstellationer. Det ska även bli väldigt intressant att följa F17-laget, som nu går in i seniorsammanhang, då vi återstartar en damlagsverksamhet.

 

Ny klubbchef snart på plats

Vi har tre personer anställda på kansliet: Anders (materialansvarig), David (ungdomsansvarig) och Thomas (klubbchef). Under hösten meddelade Thomas att han fått nya utmaningar som det inte gick att tacka nej till och sökandet efter ny klubbchef inleddes. Thomas har gjort fantastiska insatser under sina år som klubbchef och vi insåg att det inte skulle vara lätt att få en lika engagerad person att ersätta Thomas. Men – när ansökningstiden gått ut visade det sig att vi hade flera mycket bra och kompetenta sökande och vi stod inför ett lika svårt som trevligt och viktigt beslut. Till slut stod det dock klart för rekryteringsgruppen att en kandidat stack ut ordentligt och det var Andreas Örwall Lovén – som blev erbjuden tjänsten och med glädje tackade JA. Han börjar sin anställning den 1 januari 2022.

Andreas har varit engagerad på många plan i Hyllie IK under många år och har en stark förankring både i klubben och i viktiga organ utanför klubben. Han brinner inte minst för att vara med och ta klubben ytterligare steg i den riktning som vi sedan länge stakat ut.

 

Utmaningarna framöver

Vi har en del utmaningar – som alltid. Att ha väl fungerande ledare som får förutsättningar för att göra det de brinner för och därmed skapa harmoni och god stämning i alla våra lag är A och O. Att vara ledare tar mycket tid – men ger också mycket tillbaka. Lyckas vi skapa harmoni och god stämning kommer de sportsliga resultaten av sig själva.

Under nästa år kommer vi dessutom att intensifiera satsningen på att vidareutbilda våra ledare.

Ledare och spelare är ryggraden i Hyllie IK. Styrelsen och kansliet är där för att stötta och tillse att vi har en tydlighet och att vi uppnår likabehandling av våra lag. För att göra detta är vi beroende av inspel från ledare, spelare och föräldrar. Tveka därför inte att kontakta oss i styrelsen och på kansliet. Mig når ni på mail astrom.mikael@telia.com eller telefon 0761-392222.

 

En grön tråd i föreningens arbete

Vårt fina dokument – Gröna Tråden – är något vi alla ska läsa och begrunda samt hjälpas åt att hitta förbättringspotentialer i. Det står i detta dokument många tänkvärda saker som vi ska tillse att följa och begrunda. Dessutom kan vi ytterligare förtydliga vissa saker – något som kommer att ske under 2022.

 

Ett offensivt styrelsearbete

En till stora delar ny styrelse har arbetat i mycket god stämning och flera bra strategiska inriktningar har diskuterats.

Sedan många år har vi ett väl fungerade kommunikationsutskott som sett till att nå ut med information i allt större utsträckning – men vi kan bli ännu bättre. Med Andreas och Malin Nilssons (som leder utskottet) långa erfarenhet inom journalistik respektive kommunikation ser vi goda möjligheter att stärka informationsflödet. Naturligtvis likvärdigt för alla lag och händelser.

Marknadsutskottet har redan nått några framgångar med att skapa avtal för 2022 och detta ser mycket lovande ut. Inom det här område kan vi förhoppningsvis förstärkas under den kommande tiden.

 

Jag önskar oss alla ett gott slut på 2021 och ett fantastiskt 2022.

Väl mött på Hyllie IP och andra ställen!

 

 

Hyllie IK Dam förstärker inför 2022 - Emma Hallonqvist
2021-12-09 16:00

Hyllie IK Dam har inför sin återstart inom damfotbollen förstärkt med Emma Hallonqvist som därmed gör comeback efter 2 år utan fotbollsspel. Namnet Hallonqvist klingar bekant inom föreningen då familjen Hallonqvist, förutom Emma, genom lillasyster Ella och pappa Björn varit aktiva i F05/06 under många år med Björn som den främst drivande där Fredrik & Bjarne också ingick under lång tid.

Emma har trots sin unga ålder och frånvaro från fotbollen redan gjort flertalet matcher i Hyllie Dam när det senast begav sig men valde då att börja plugga för att nu känna suget återvända.

I Emma får vi en ledarfigur som tar för sig med sin fysik, pratar med sina medspelare och kommer bidra med stabilitet i det bakre ledet.

Emma är även en lugn och trygg person på planen, passningssäker och vet när hon ska gå in i duellerna. 

Vi är fantastiskt nöjda att Emma bestämt sig för att återigen börja med fotbollen, vi ser Emma främst som mittback med modigheten att våga sticka iväg om hon känner läget är rätt, även på fasta situationer tror vi att Emma kommer göra stor nytta offensivt såväl som defensivt.

 

Några snabba till Emma

 

Varför valde du att komma tillbaka till just Hyllie igen?

- Jag fick reda på att Hyllie skulle starta upp ett Damlag igen och eftersom att jag saknat att spela boll så tänkte jag att det skulle vara kul att i alla fall prova på o känna in laget. Jag växte i princip upp på bollfältet så det var ingen fråga om vilket lag, utan om det var någonstans jag skulle börja spela så var det självklara valet Hyllie. 

 

Hur känns det att vara tillbaka och hjälpa Hyllie att lyfta dam igen?

- Det är jättekul att vara en del av Hyllie igen.

 

Vad är din känsla med gruppen och möjligheterna att göra ett bra div 4, 2022?

- Det är ett stort lag med många spelare som individuellt är väldigt duktiga. Jag tror att vi har stora möjligheter att klara av målsättningen att vinna div 4.

 

Egna målsättning? 

- Vara en stöttepelare i backlinjen och hjälpa till att driva laget framåt. Sen såklart att fotbollsmässigt göra en bra säsong. 

 

Vi i Tränarstaben är oerhört nöjda med nyförvärvet Emma Hallonqvist och hon har redan visat på träningarna att hon kommer bli en tillgång både med boll och utan!

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
P2012, 21/01 10:35 
Herr A, 09/01 17:20 
P2006, 01/01 20:21 
Herr A, 31/12 12:00 
Herr U19, 30/12 09:19 
Herr U19, 22/12 21:53 
 
Huvudsponsorer