Dag 2 - dagen efter den spektakulära invigningsceremonin. En fin show blandat med live musik från länderna i inmarschen och fyrverkeri. Äntligen regn, men inte för de som satt utan tak på Ullevi.

5 matcher idag och i referat fet markerat det vi vill utbilda våra spelare
Boys 16 ( u16)
2-2 mot SK Sprint-Jelöy

Svag indelning men lite skänk från ovan gör Alex 1-0 på distansskott i första. Svårt att få igång ett eget passningsspel. 1-1 direkt efter paus. Även andra halvlek kommer slaget inte upp i den nivå laget vi kan prestera.
I en tilltrasslad situation, får Hugo Dankel bollen och driver in i straffområdet. och en rätt dömd straff utan VAR.

Jacob Leube -säker straffskytt - Var du nervös ?  absolut inte
Hade du bestämt dig  innan ? - såklart
varför tog du straffen ? kände mig manad och säker.
"han låter som Zlatan" ( reporterns åsikt)

Sista minuten -frispark till norrmännen och på retur tyvärr kvittering 2-2.

Pierre: nöjd med matchen ?  - nej inte alls nöjd med prestation.
Tar ni med något till nästa match i eftermiddag ? Ja bara att ta nya tag -  gör om gör rätt

Boys 16 (u16)
2-0 Football Academi plus - South Africa

Äger hela matchen. bra lägen men kan göra sista tredjedelen mycket bättre. Stressade för att vi inte gör mål. 0-0 i paus. 2a kommer in med fokus på uppgiften, bra pep talk från tränarna.
1-0 Alex återigen distansskott. Affe inkast , Alex tar emot, gör sin gubbe och smäller på i bortre.
Sydafrikanerna hade mycket spring, aggressiva men med juste spel. Fantastiskt trevliga motståndare.
2-0 Musse vinner duel egen planhalva och spelar i djupled till Fredde, med en touch fri mot målvakt, placerar snyggt vid främre stolpen.

1 poäng imorgon mot Ekerö räcker för A slutspel.

--------

Girls 16 ( F16)
0-2  Asarums IF

Match 2 för Hyllie IKs duktiga 16årslag som dock inlett med 2 förluster och inga mål.
Inledningen på matchen ok, svårt och skapa riktigt vassa lägen men var det bättre laget i första halvlek men Asarum spelade bra fotboll längs marken, säger 2 av spelarna i laget - Noemi och Dominique.
 Vi snackar för lite, spelade lite för många långbollar  utan adress fortsätter N & D.
2a året i Gothia Cup: Varför Gothia igen ? Kul att möta lag från delar av världen och Sverige

Vad tyckte ni om invigningen igår?  Förutom regnet var allt bra. Invigningen är en del av Gothia Cup upplevelsen.
Hur går det imorgon mot Vänersborgs FK: Vi hoppas på en bra prestation, kämpa för varandra. Vi vinner med 2-0 och Noemi och Dominique sätter varsitt. .
----------------
Girls 14 ( F14)
3-0 SK Sprint-Jelöy ( Norge )

Nästan helt klara för A slutspel, inga insläppta mål och här sitter jag med Lollo Leube och Ebba Steen.
Lollo- målvakt - inga insläppta , Gothias bästa F14 målvakt ? - Hur har matcherna varit för dig.
- Idag rörde jag bollen endast 2 ggr, tråkigt och framförallt varmt, 30 grader, men rätt skönt att ta det lugnt efter invigningsceremonin igår.
Ebba - Bäste spelare igår, hur gick det idag för dig ? Tycker det gick bra, gjorde det som Mattias och Mats gav instruktioner om före matchen. ( lyssna) Gjorde en assist.
Vi ägde bollen kanske 98 % av tiden, spelade oss ur pressade situationer med att vända spelet. Kanske kunde gjort några fler mål. Våra mål gjordes av Filippa, Rebecca, och Hannah.
Hur kommer det gå för er vidare i Gothia?   Vi siktar att nå hela vägen till final.
Reportern kan intyga att prestationen idag båda riktigt gott.

------------------
Boys 15 (U15)
2-3 mot IFK Ulricehamn.

Idag fick vi se ett taggat U15, hela truppen kändes så laddade när matchen startade.  Stort bollinnehav men lite olyckligt , orättvist 0-2 i paus, båda av deras duktiga center forward. Matchplanen med uppspel via vänster / innermitt, sedan djupled på höger kanten var godis både i passningsleverans och Matteo i djupled på kanten som senare gav 1-3 reducering av nämna Matteo, elegant framspelad av Lukas. 0-3 på frispark innan dess. 2-3 reducering långt inlägg av Emil K direkt i mål. Nu var det en forcering mot kvittering med flertal lägen och frisparkar på bra avstånd.
Tyvärr förlust och nu siktar vi in oss på 3e platsen med vinst imorgon.

Dani Angelovski - hur känns det efter dagens fina prestation:

Dani - Vi kom upp med laget, jobbade bra med pressen. Dem utnyttjar små misstag. Lite sänkta efter 3-0 målet. Surt att vi inte kunde vinna som vi förtjänade. Positivt att vi lyckades följa matchplan, backarna spelbara i bredd.

Din första Gothia Cup, vad är bäst med Gothia? se hur andra länder spelar fotboll, bli kompis och få träffa spelare från många olika länder på skolan och planerna.