Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
F05 (F05/06)

Seriematch F-05, Lilla Torg
2015-04-26 12:20
Idag var den dags för den andra seriematchen för 05-laget, som vanligt förstärkta av några yngre spelare. Den här gången var det bortamatch mot Lilla Torg, som vi förlorade med 4-1 emot i en träningsmatch för några veckor sedan.

Ellie skadade sig tyvärr på uppvärmningen. Hon kunde inte springa men kanske kunde hon stå i mål? Fem minuter innan avspark bestämde vi oss att prova det. Julia och Ellen skulle egentligen stått varsin halvlek, blev besvikna när vi ändrade, men bet ihop tänderna, och gjorde istället riktigt bra matcher som utespelare. Bra inställning!

Matchen inledde jämnt, motståndarna är lite större än vi och vann därmed de flesta närkamperna. Det gjorde att vi har svårt att spela oss hela vägen fram, men vi hade ofta ett fint passningsspel på mittplan. Efter några minuter kom en av deras spelare genom, Julia jobbade ikapp på ett fint sätt men kom lite fel när hon skulle rensa bort bollen. Straff! Deras spelare lade en bra straff, högt upp i målet, men Ellie var med och plockade den. Jättebra! Lite senare kunde hon dock inte hålla emot när en av deras spelare sköt ett bra skott efter lite passivt försvarsspel från vår sida. 1-0 till motståndarna. Men spelet var jämnt så tjejerna tappade inte modet. Och kvitteringen kom på ett riktigt fint sätt i slutet av halvleken. Julia klev fram från backposition och vann boll när motståndarna var på väg fram. Vår mittfältare framför (jag tror att det var Sonja) klev ner och säkrade Julias position samtidigt som Lisa och Stella direkt gick på mål och drog med sig deras försvarare så Julia fick fri väg ända fram till straffområdet. Där passade hon Stella i fritt läge och då vet vi ju vad som händer, 1-1. Ett mål där bara två av våra tjejer rörde bollen men där många var inblandade genom att röra sig rätt.

Andra halvlek började vi lite sämre. Vi blev tillbakatryckta, dock utan att de skapade riktigt farliga chanser. Kajsa, för dagen med kaptensbindeln, stod stenhård i straffområdet och fick bort bollen många gånger. Ingrid hade varit sjuk, och mumlade innan matchen om att hon inte orkade springa, men sprang sedan mer än jag någonsin sett henne göra. Vi var illa ute, men då får man ha lite tur. En rensning från strax utanför vårt straffområde missades av deras backar och då var Stella fri med målvakten. Det betydde såklart 2-1. Förutom att vi tog ledningen betydde det att vi kom in i matchen igen. Vi sprang för varandra och fick ofta till ett fint passningsspel. Som coach lägger man ju gärna märke till detaljer. Som när Thea tog sig ut på en fri yta långt upp till vänster och vinkade, Olivia såg henne och lade en perfekt passning ditåt. Tyvärr stoppade ett motståndarben friläget i sista sekunden, men tanke, rörelse och samarbete var precis som man ville se det. Extra kul är också att se att Elin utvecklats så mycket på den svåra mittmittfältspositionen. Offensivt har hon alltid kunnat det, men idag tog hon också ett jättefint defensivt ansvar.

Trötta tjejer i slutet av matchen och någon minut före slut fick motståndarna in 2-2. Målet var kanske lite slarvigt av oss, men inte orättvist sett över hela matchen. Eftersom det inte var länge sedan vi förlorade rejält mot det här laget och vi nu spelar jämnt och får oavgjort tycker jag att vi skall vara riktigt nöjda. Som sagt bra passningsspel, bra positionsspel, och bra inställning. Bra jobbat!