Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
F05 (F05/06)

Hyllie IK - LB07 F-05 SvC, 3-0
2018-06-04 11:49

Stekande sol och ett lokalderby mot våra bittra fiender i LB07:-) Redan vid samling såg våra tjejer mycket laddade ut och det visade sig senare vara helt rätt. Tyvärr hade den tilltänkta domaren match samtidigt med A-laget(!!!), så vi fick fixa in Anton istället. Stort tack Anton för at du med mycket kort varsel kom ner och hjälpte oss samt som vanligt höll en hög nivå i dit dömande. Matchen drog igång 20 minuter försenat och första perioden var lite avvaktande och kontrollerande. LB saknade några av sina mest tongivande spelare och spelade lite mer "Mourinho - parkera bussen" fotboll än vad de brukar och dessutom skadade sig deras bästa offensiva hot mitt i första perioden. Hursomhelst tog det oss en stund att hitta rätt, men i andra perioden började vår bred ge utdelning och vi kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. Lite närmare och lite farligare för varje anfall. Det dröjde dock till den sista minuten innan Mikaela kunde trycka in ledningsmålet från snäv vinkel efter en mycket bra aktion. Sista perioden blev mer en formsak då LB tjejerna gick på knäna och vi snurrade runt friskt på alla 12 spelare i den tryckande värmen. Farligheterna avlöste varandra och till slut blev det 3-0 till oss. Jag kommer faktiskt inte ihåg vem som gjorde de två sista målen, sorry. Stor eloge till Robban, LB07´s trevliga tränare, som gjorde ett heroiskt jobb med sitt gäng trots stort manfall.

Vi gör idag en mycket stabil insats bakåt det börjar nu märkas på allvar att tjejerna vet mer och mer vad de skall göra i det defensiva arbetet. Selma Lo, Ellie, Kajsa och Emilia alternerade på backplatserna och jag tror ingen av dem gör ett misstag på hela matchen och alla fyra får högsta betyg. Jag tror faktiskt inte vi släpper till ett ända skott på mål idag och det tyckte nog Selma Lu var lite tråkigt :-) Mittfältarna och Stella på topp är även de helt prickfria i det defensiva jobbet och vårt presspel är bra och startar högt upp. Det som glade mest idag var annars vårt passningsspel som stundtals såg riktigt bra ut. Vi missar en del passningar såklart, men vi försöker göra rätt och vi utvecklas för varje match.

Bäst för dagen var nog Mikaela, som idag kändes ännu snabbare än vanligt (hur det nu ens är möjligt). Sedan gör nog Ella H sin bästa match på mycket länge, jättekul att se. Men vårt segerrecept är nog vår bredd och att vi bara maler på ända till slutsignalen. Härlig insats av samtliga.

Vi vinner mycket välförtjänt och är idag några nummer större än våra vänner från Bunkeflostrand. Vi skapar lite färre riktigt farliga chanser än vad vi borde på det spelövertag vi faktiskt hade, men vad gör det en dag som denna. Helgen blev ju räddad.