SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie Idrottsklubb
Gemenskap - Stolthet - Glädje - Prestation
Välkommen till U19
Onsdagsträning i augusti 2020.

 

Hyllie P17/U19 består av ett träningsvilligt, ambitiöst och talangfullt gäng, där det finns mycket kamratskap. Runt truppen finns engagerade ledare, där vi även täcker in områden som fys och mentala strategier. Förutom tre ordinarie träningstillfällen per vecka har vi även pass med externa tränare på regelbunden basis. 

 

Vi tränar måndagar kl. 20.00-21.30, onsdagar kl. 20.00-21.30 och torsdagar kl. 20.00-21.30. Ledarstaben består av Andreas Örwall Lovén och Johan Alderbring. 

 

År 2024 spelar laget i U19 Div1 och U19 Div3. 

 

Har du frågor om gruppen eller är intresserad av att spela? Kontakta Andreas Örwall Lovén på 072 324 76 85.

 

Vill du anmäla dig direkt? Klicka här för att gå till formuläret.

Premiärerna avklarade med positiva resultat
2022-04-24 19:54
Matchen mot Kristianstad slutade 4-0.

För ett par helger sedan inleddes seriespelet med bortavinst mot Tomelilla i Sydväst A och i dag var det dags för premiär i Skåneserie A mot Kristianstad FC. 

 

Det var ett par år sedan vi mötte nordostskåningarna men visste att det var ett starkt lag med fina prestationer bakom sig, inte minst under höstens kvalserie. Det visade sig snart att vi mötte ett tämligen fysiskt lag, med tydligt spelidé och principer. 

Nyckeln för oss var att ligga rätt i de defensiva positionerna och ha tålamod med boll, i väntan på rätt möjligheter. Det gjorde killarna utomordentligt väl och ett visst bollinnehav resulterade i ett viktigt ledningsmål, som vi hade med in i pausvila. 

 

Andra halvlek inleddes lite oväntat räddhågset innan de grönsvarta åter fick ett övertag och kunde hitta ytor på såväl kanter som i djupled. Det resulterade i några snabba och viktiga mål, där Hyllie IK gick från 1-0 till 4-0. Därefter handlade om att inte begå misstag och bjuda motståndarna på den energi som en reducering innebär. 

 

I det stora hela en väl genomförd match. Domarinsatsen var dessutom i princip perfekt, med en tydlig, konsekvent och förutsägbar nivå för alla inblandade. Kristianstad FC kommer att göra livet surt för många lag i Skåneserie A och vi tackar för en schysst och välspelad match. 

Kort strå i straffavgörandet
2022-03-25 22:33
Noel med upphittade solglasögon under genomgång innan match.

Det är bittert att förlora på straffar… I synnerhet när matchen kantrat över i grönsvart favör, när vi har flera chanser att avgöra men saknar det rätta flytet. Å andra sidan kan man hävda att 1-1 vid full tid var logiskt. Andra halvan av första halvlek hade vi väsentligt mindre boll än vi är vana vid (samtidigt som defensiven var helgjuten).

 

FC Trelleborg är en av Skånes mest svårtuggade nötter i 07-sammanhang. Vi också. Den här gången hade de stolpe in. Oturen grinade särskilt mot Noel, som kolliderade med Jocke och fick ett fult jack i huvudet. Sjukvårdspersonal fick tillkallas. Akuten väntade där han fick sys. Dessbättre klarade han sig utan hjärnskakning. Men Noel är snart tillbaka, hoppas vi, och precis lika glad som han var innan match. 

Vi gratulerar FC Trelleborg till semifinalplats och önskar dem lycka till i Höllviken på söndag. 

Vinst i vintermästerskapets kvartsfinal
2022-03-20 19:44
Semifinal nästa.

Det blåste ganska kraftigt när vi skulle premiärspela på nya konstgräsplanen mot coach Ernad och hans fina Kulladal. 

Ett nykomponerat mittbackspar, en mittfältare i mål och en målvakt på mittfältet var några omständigheter att förhålla sig till. Det visade sig att det skulle fungera alldeles utmärkt. Mittlåset Hugo/Bash var bäst på plan och deras trygghet påverkade den totala defensiva insatsen. 

Offensivt visade killarna beslutsamhet när lägen uppstod. 
Det fällde avgörandet i en på det hela taget ganska tajt, tuff (men schysst) match. 5-0 till Hyllie IK säkrade semifinalplatsen. 

Klara för Skåneserie A - men snubblade på målsnöret i den andra serien
2021-10-15 08:42
Den grönsvarta familjen.

Via två starka prestationer i serieavslutningen reparerades i viss mån ett par onödiga poängtapp tidigare under hösten och Hyllie IK U14 kunde via en andraplats i sin kvalificeringsserie ta sig till Skåneserie A. Efter 11-3 mot Dösjebro och 8-0 mot Husie så kunde vi därmed bocka av ett av målen för 2021, att nå den bästa serien i Skåne för åldersgruppen. Och det var helt och fullt välförtjänt.

 

Bland alla gratulationer från såväl andra klubbar som från ledare från vår egen förening fäster sig kanske ett meddelande mer än andra. Det framhåller kraften och glädjen i en trupp där alla trivs och stöttar varandra. När vi spelat i Skåneserie kommer många lagkamrater och hejar. När vi spelar i den lokala serien är det likadant. Sammanhållningen som spelarna visar prov på värmer våra ledarhjärtan.

 

Inför elvamannaspelet tror vi att många spelare i gruppen som i år stått på tillväxt, inte minst när det gäller fysiken, kommer att ta nästa kliv. Deras tålamod hedrar dem och vi ser deras potential.

 

Vårt andra mål, att vinna den lokala serien (Sydväst B), missade vi trots ett fint utgångsläge efter en rad segrar under september. Många lag har sådan respekt för Hyllie IK att de kommer till match med stora delar av sina Skåneserielag eller äldre spelare. Det står dem fritt att göra, om de så önskar, och vi väljer att se det som fina utvecklingsmöjligheter för egen del.

 

Nu väntar en vintersäsong som börjar i Esbjerg kommande helg och som avslutas med Future Cup framåt våren. Under perioden deltar vi i en rad turneringar, som Halör Invitational, LB Indoor Cup, Skånecupen och vinterserier. Men framför allt kommer vi att jobba om möjligt ännu hårdare än under årets försäsong, på egen hand och tillsammans med våra externa tränare.

 

Till alla er som följer oss på plats och via olika kanaler som den här, Facebook, Instagram och Min Fotboll: Stort tack för allt värmande stöd!

Idel segrar i september
2021-09-26 16:15
FCR-HIK, 0-5

Efter en lite knackig start i lokala serien efter sommaren har killarna fått upp ångan. Under lördagen kom fjärde raka segern under september. Den här gången gästade vi FC Rosengård.

Målskyttet inleddes av Ayhan, som har en fin tradition av att göra mål mot just Rosengård. Därefter tog Hyllie IK ett ganska tydligt grepp om matchen, där Danial (dagens bästa?) var säkerheten själv som mittback. Den ganska tunga gräsplanen sög ordentligt med energi och det var en stor fördel att vi kunde gå runt på fyra avbytare. De mittfältare och ytterbackar som var på plan för tillfället kunde gå för fullt och successivt tröttades motståndarna ut.

 

När Amir satte 3-0 i inledningen av tredje halvlek var matchen mer eller mindre stängd. Det gjordes ytterligare två grönsvarta mål innan matchen var slut, vilket gav en övertygande 5-0-seger. Under matchen hann även Hanad felaktigt vinkas av för offside, i samband med att han behärskat placerade in bollen i burgaveln. Det sved lite grann, eftersom det var ett tekniskt skickligt nummer.

 

Nu återstår två matcher innan vi kan summera serien, där flera lag slåss om pallplatserna. Förhoppningsvis kan vi hålla kvar fokus, energi och spelglädje även under oktober.