Välkommen till Hyllie IK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie IK
Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
F05 (F05/06)

Välkommen till Hyllie IK F16 (F05/06)
Bild från "Hattrick by Fc Rosengård träning 2018, med gästtränare Ida Mbarka och Ebba Wieder från Fc Rosengård

 

Vi är ett mycket glatt gäng tjejer och ledare som har en fantastisk sammanhållning.

Nästan alla är från samma område förutom några som tillkommit på senare år, sammanhållningen, kamratandan är nyckeln som även gör att trivsel hos oss är välkänd.

 

Vi ställer sällan in en träning, men om vi gör det så meddelas det via Facebook kanalen (stängd grupp för tillhörande familj/släktingar) och mail.

Har man Facebook så är det ett väldigt bra verktyg för information och roliga uppdateringar från matcher som pågår eller har spelats. Man får ansöka om tillträde in där.

 

Vill du börja spela fotboll i Hyllie IK?

Vi har nu en trupp på närmare 40 st och de flesta av våra tjejer har spelat fotboll sedan de började skolan. Under 2021 tar vi steget upp och bildar F16 samt även F17 tillsammans med våra F04 vilket kräver betydligt mer och gör det väldigt svårt för oss att ta hand om - och utbilda - nya tjejer som inte har någon tidigare erfarenhet av fotboll.

 

Har man spelat i en annan klubb tidigare och vill börja i Hyllie, så är man naturligtvis välkommen att kontakta någon av våra tränare först för att - i ett par veckor - prova på hur det är här hos oss. Därefter tar vi ett samtal om vidare spel.

Vi ser gärna att man vid en första träning kommer i målsmans sällskap så vi får en första kontakt redan då.

 

Följande tider gäller just nu: (kom gärna lite innan)

Tisdagar:       17.00-18.30 på Hyllie IP A-Plan

Torsdagar:     17.00-18.30 på Hyllie IP A-Plan

 

 

* Under Kalendern hittar du aktuella tider för matcher och träningar.

* Under Nyhetsfliken hittar du sena ändringar samt så klart aktuell info.

 

Skånecupen 2020 !!!
2020-01-09 09:00

Skånecupen 2020, Guld till Hyllie F06

Förra året i Skånecupen spelade ett av våra lag en maraton-final mot FC Rosengård. Det var nervöst och mållöst, lagen tog ut varandra. Inte förrän efter 24 minuter föll avgörandet, och då var det FCR som stod för det. Surt men inget att säga så mycket om. Sedan dess har vi dock slagit dem flera gånger och inför årets cup var det seger som gällde.

Gruppen vi fått inkluderade Rosengård och var på pappret den svåraste (det visade sig senare att finallagen i både a- och b-slutspelen återfanns här) och då gäller det att vara på från start. I första matchen mot Veberöd var vi kanske inte riktigt det. De spelade med ett lågt försvar och då måste man verkligen vara fokuserade för att ta sig genom. Trots ett väldigt stort bollinnehav lyckades vi inte göra mer än ett mål, som Julle bombade in från målområdeslinjen. Segern var säker men spelet inget vidare. Samtidigt hade Rosengård målfest mot Svedala och det kändes som att vi skulle behöva slå dem för gruppseger.

Och när seger krävs, då levererar tjejerna. Vi fick se en helgjuten insats från alla nio (och de många lagkamrater, föräldrar och alla andra som tagit sig dit). Trots det starka motståndet var vi tydligt bättre. Mickan gjorde 1-0 tidigt, FCR kvitterade, innan Sara styrde in en frispark till ny ledning. Efter det hade motståndarna inte mycket, även om ett blixtrande ribbskott från ingenstans visade på att man aldrig kan räkna bort dem. Istället rullade lagkapten Issa in 3-1 i slutet, suveränt framspelad av Stella. Kul med både bra spel och seger, och det märktes på båda lagen att denna matchen var lite viktigare än de andra.

Sista gruppspelsmatchen mot Svedala var lika imponerande, 1-0 efter några sekunder och 7-1 till slut. Klar gruppseger alltså. I samtliga gruppspelsmatcher hade vi förresten olika målvakter. Dvs vi har just nu ingen uttalad keeper, men flera som verkligen kan om det kniper.

Semifinal mot Höllviken. Tyvärr hade eder rapportör tvingats avvika för ett kalas och 99-kronorsstreamen som laddats ner funkar inget vidare om domaren bestämmer sig för att dra igång matchen 10 minuter för tidigt. Jag får alltså lita mest till hörsägen, och då ryktas det att Höllviken tog ledningen tidigt, att vi vände med tre snabba mål, och att det sedan var relativt säkert, om än inte så hög klass som mot FCR.

Tre dagars väntan till final, där vi som väntat skulle ställas mot Rosengård igen. Det är häftigt med mycket folk i den stora arenan, inmarsch till musik osv. Det märktes också på uppvärmningen, fokus var ännu lite bättre än det brukar vara, passningar och skott var ofta perfekta, och även om man såg en nervositet hos en del kändes det som att det nog var en positiv sådan.

Inmarsch, presentation, käcka vinkningar till publiken, vansinnesskrik i klunga för att trigga fram det lilla sista och sedan i gång. Båda lagen var nog lite nervösa och spelade mest på säkerhet. Första minuterna hade vi mest boll och ganska ofta högt upp i planen, men utan att få till några riktigt bra kombinationer eller större chanser. Alla tjejerna gjorde sitt jobb på ett femstjärnigt sätt, hela tiden med hög press utan att försumma hemlöpningarna eller försvarsspelet, men det närmaste vi kom mål var en halvfarlig frispark från Olivia och några skott utifrån. I mitten av matchen började istället Rosengård jämna ut spelet och stod för matchens dittills farligaste chans, men Julia lyckades rädda på mållinjen. Stor eloge till henne förresten, hon är varken van vid eller särskilt glad åt målvaktströjan men tog den för laget i finalen och presterade långt över vad man kan räkna med.

Med fyra minuter kvar fick vi till slut utdelning. Inte bara på vårt spelövertag utan också på den träning på presspel som Bjarne gnuggat hela hösten. Visst syftar den höga pressen främst till att hindra motståndarna från att bygga upp sitt spel, men kan man få ett mål med sig på köpet är det inte illa. Mickan och Olivia stressade motståndarnas försvarare, som annars hade imponerat mycket, och plötsligt kunde vi snappa upp bollen högt upp i plan och få Olivia helt fri med målvakten. Kallt rullade hon in bollen (med vänstern, tror jag) och vi var i ledning med bara några minuter kvar. Och mycket mer än så blev det inte. Resten av matchen visade tjejerna på plan upp en härlig blandning av adrenalin och hjärna (och lite teknik när det behövdes). Stenhårt in i varje närkamp, inget som helst fusk i hemjobbet, höll bollen istället för att stressa fram avslut, och sammantaget skapade motståndarna faktiskt ingenting efter vårt mål. Tjejerna bredvid plan var också fina att se, peppande i varje sekund. En sista kraftansträngning på mittplan och sedan ljöd slutsignalen, alla tjejerna in på plan för att fira i en stor klump. Och det är liksom det som är grejen med det här laget och egentligen hela truppen. Många gånger har tjejerna uppträtt fantastiskt mot varandra när vi har förlorat som ett lag, den här gången var det underbart att se glädjen och gemenskapen när vi vann som ett lag.

Som alltid vill vi förutom de på planen tacka alla de andra tjejerna, föräldrar och andra supportrar som var på plats och hejade. En enorm eloge till alla för stödet från läktaren, och det stöd som ni alltid ger laget.

Vi har börjat 2020 på bästa sätt. Och det ska bli ännu bättre.

/Coacherna

2019-10-14 08:38
 
Hyllie IK - Hittarps IK F-05 Skåneserien, 6 - 0
2019-05-06 08:54
Då påsken låg lite dumt i år var vi tvungna att flytta lite matcher och då blev det tyvärr så att vi spelade två F05 matcher samma kväll. Båda mot tufft motstånd. Dessutom några sjuka och bortresta. Bara att göra det bästa av saken och som vi gjorde det i denna match.
Trots ett massivt regn/hagel oväder under första perioden gör vi kanske våra bästa 25 min för säsongen. 4-0 stod det då och matchen kändes klar. I andra drog vi ner lite på tempot och släppte till ett friläge, men Selma Lu i målet visade varför hon nog är denna series bästa målvakt. I tredje ökade vi tempot igen och då spädde vi på med två mål till. Mycket stark laginsats där alla verkligen gör precis det vi pratat om taktiskt. Kul att se. Trots en del borta från backlinjen är vi mycket bra och täta bakåt. Stort plus till Ellie, Ella och Hanna. Olivia vB gör vårens bästa insats med två fina mål och Jacqueline gör detsamma med sitt premiär mål i denna serie.
Men som sagt en grym laginsats.

Med vänlig hälsning
Björn
Furulunds IK - Hyllie IK F-05 Skåne B, 7 -1
2019-05-06 08:53

Match fredag kväll mot Furulund, som kanske är det bästa laget i B-serien. Eftersom vi hade match samtidigt i Skåneserien samtidigt som många hade tackat nejh ställde vi upp med ett lite mer ovant lag än vad vi brukar och när Iris fick lämna återbud pga sjukdom på eftermiddagen tappade vi en viktig pjäs. Kajsa svor särskilt över detta eftersom det innebar att hon fick spela mittback större delen av matchen. Hon är bra på det men hon vill inte, och ibland går det tyvärr inte att respektera. Maja J gjorde sin första match i 05 på jättelänge och Bea vad jag minns sin första någonsin, det var extra spännande. Spännande var också att Viola hade glömt sin ena sko. Istället för att gnälla hoppade hon runt på ett ben  lösningsfokuserad med en telefon vid örat medan hennes pappa mumlade något om ”tonårshjärnor”. Till slut fick vi låna ett par skor av motståndarnas trevliga ledare och så var det löst.

 

Matchen drog igång och det stod 1-0 till motståndarna efter 20 sekunder. Vi går fram, de rensar och får bollen rätt, en bra passning, friläge och Olibra (inlånad målvakt) har inte en chans. Sedan skärper vi oss. Vi står rätt, och gör rätt i försvaret, även om vi har lite svårt att få till ett bra passningsspel på deras planhalva. Att de har några spelare som är snabbare än våra lyckas vi neutralisera och då är mycket vunnet, sedan blir nästa nivå att utnyttja deras svagheter. Där är vi lite för snälla ibland. Det står 1-0 tills precis före paus där vi har lite otur med ett självmål på ett inlägg och 2-0 när domaren blåser av,

 

Andra perioden är ganska lik första. Ett slarvigt mål precis i upptakten och ett till precis innan slutet. Tredje börjar än värre med 2 snabba i baken direkt. Men sedan skärper vi oss. Bea visade redan från början att hon är snabbare och starkare än deras backar och när hon får ordning på bollen är hon ett hot. Nu tog tob sig förbi backen och lade ett hårt skott som målvakten fick tippa ut, flera spelare hade kommit med fram, Lisa högg på returen, räddning på mållinjen, och andrareturen rakade Sonja in. Bra ur flera synpunkter, framför allt naturligtvis för att vi gjorde mål (det är vad det går ut på) men också för att vi, och framför allt Sonja, verkligen fick upp energi av det. Mer och bättre löpningar än tidigare och mycket mer spel i motståndarnas straffområde. Flera gånger skapade vi riktigt bra chanser men fick inte in någon mer boll, istället gjorde motståndarna sitt sjunde precis före slut.

 

Med facit i hand gör vi en helt ok match även om vi förlorar stort. Furulund är bra och vi hade behövt några av de som idag spelade i Skåneserien för att kunna stå upp mot dem fullt ut. I laget vill jag ge lite extra plus till Emilia som visar attityd hela tiden, även när de andra är lite försiktiga och Olibra som ställer upp som målvakt och gör det förvånansvärt bra även om hon gjorde tränarna ganska förskräckta när hon konsekvent försökte rädda med fötterna istället för med händerna. Bea ska ha mycket cred för sin första match på denna nivån, Kontroll på bollen lite snabbare så är hon riktigt jobbig att möta även för de bästa försvararna i den här serien. Även Lisa, Kajsa och Viola (i lånade skor) förtjänar beröm. Samt Sonja, som verkligen spelade upp sig efter sitt mål. Snart dags igen!

 

Med vänlig hälsning

Max

Hyllie IK - Borgeby FK, F-05 Skåne B, 3 - 4
2019-05-02 18:57
Dubbla matcher på lördagen och en härlig fotbollsdag. Passningsspelet, som inte riktigt har funkat under våren var verkligen imponerande idag. Däremot lyckas vi inte riktigt sätta våra chanser. Frilägen och skott hamnar alla i målvaktens skopa. Vi skapade massor av lägen och borde väl ha haft ett par, tre bollar i nät redan efter första perioden. Inställningen var det dock inget fel på och tre bollar hamnade ändå till slut på rätt sida mållinjen. Försvarsspelet sköttes utmärkt med Olivia som dirigent i mitten, däremot hade vi problem på deras hörnor och två av deras mål är ett resultat av lite för försiktigt och passivt spel i eget straffområde. Matchens stora utropstecken var utan tvekan Hannah, som kombinerade säkert och tufft försvarsspel med fina passningar och offensiva utflykter när det fanns tillfälle. Enormt imponerande - på en ovan position, dessutom. Ibland kan man vara riktigt nöjd även efter en förlust och dagens prestation var, av alla tjejer, mycket stark.
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer