SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie Idrottsklubb
Gemenskap - Stolthet - Glädje - Prestation
Hyllie IK
5 - 0
Arlövs BI
Hyllie IK 5 - 0Arlövs BI

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 12 maj, 13:00
Plats:Hyllie IP konstgräs 1
Tävling:
Matchnummer: 130169035
Samling:11:30, Omklädningsrummet Hyllie IP
Aktivitetsinfo: Match 6. Arlöv står för motståndet. Svara snabbt så vi kan spika truppen.
Stabil insats och fortsatt serieledning
2024-05-12 18:30
Brian placerar in 4-0 på straff

Dagens match innebar att vi påbörjar ”andra halvlek” av vårsäsongen. Vi har ett mål med den här säsongen och än så länge försöker vi vår plan. Kommande fem matcher är mot topplag 2-6 (enligt tabellen innan dagens match spelades igång).

 

Vi ska vara ödmjuka också när vi ser tillbaka på försäsong och första fem matcher. Det är en trupp som till stora delar är ny och en tränarstab som också genomgått förändring. Det tar tid att lära känna varandra och sätta ett eget spel. Vi har haft höga toppar och en del djupa dalar.

 

När vi nu ger oss in i våravslutningens avslutande del så vet vi att det till mångt och mycket handlar om vad vi är redo att göra för varandra. Förberedelser-ödmjukhet-lojalitet-noggrannhet. Gör vi bara vårt jobb på bästa möjliga sätt så kommer detta bli ett roligt och spännande år att följa laget från sidan likväl som att vara en del av resan på planen.

Arlöv stod för motståndet idag. Ett lag som vi hade problem med förra året. Som likt oss fått en bra start på säsongen och jagade oss i tabellen. Vi var redo på en fysisk kamp och mycket hjärta från motståndarna och på det måste vi svara mer våra styrkor.

Inledningen var bra. Vi tar tag i taktpinnen i en kampfylld match. Det är vi som sticker fram medan motståndarna försvarar sin planhalva. Några chanser skapas och något mål borde vi gjort men det vill inte riktigt lossna. Det positiva är att vi tar kampen och inte bjuder in Arlöv i matchen utan är fullständiga i våra moment på planen. Det kampfyllda spelet för att vi inte kommer till som vi vill i sista tredjedelen förrän dryga halvtimmen gått. Då utnyttjar vi fart och precision så att Eric rinner igenom och kan göra 1-0. Arlöv kämpar på men deras intensiva försvarsspel tar på krafterna i värmen. När vi närmar oss matchminut 40 så hittar bollen fram till Eric igen och 2-0 är ett faktum. Av bara farten så springer Fribbe diagonalt mot mål och får en smörpassning och gör dagens tredje Hylliemål. Det är en halvlek där vi står upp i dueller. Får många efterslängar men spelar vidare. Det ska diskuteras med Arlövsspelare istället för att varnas. Av den anledningen är det både surt och irriterande när Noel tar bollen resolut på mitten. En frispark där hade varit en generös bedömning men nu delas det också ut ett kort som för övrigt blir dagens enda trots tiotalet förseelser från motståndarna som är mer destruktiva eller regelvidriga. 

I andra spelar vi vidare med samma uppställning. Vi styr fortsatt matchen. Arlöv ska ha en stor eloge för sin inställning trots ett hårt och slitsamt jobb på planen.

Vi skapar men bränner en del lägen. Har en  fin bänk som vi utnyttjar genom att göra våra fem byten och får fin energi av det vilket gör att vi kan hålla ett bra tempo genom hela matchen. När timmen spelats så blir vi nedgjorda i straffområdet. Brian sätter säkert straffen till 4-0. Och till slut avslutar Anelli målskyttet när han kontrollerat skruvar in matchens sista mål. 

Vi gör vad som förväntas av oss. När vi missar mål så skapar vi nya chanser. När vi tappar det defensiva är vi snabbt tillbaka och täcka upp av lagkamrater. Vi är steget före överallt på planen för att vi tar jobbet för varandra. Sjätte delmålet avklarat och Tygelsjö är nästa utmaning. 

Lördagen den 18/5 kl 13.00 på Pilbäcks IP i Tygelsjö.

 

Hyllie-Arlöv 5-0 (3-0)

Målskyttar: Eric 2, Friberg, Brian (straff) och Anelli 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 15/6 13:00
3 - 1  
Sön 9/6 13:00
2 - 4  
Lör 25/5 13:30
0 - 0  
Ons 22/5 19:00
2 - 1  
Lör 18/5 13:00
2 - 2  
Sön 12/5 13:00
5 - 0