SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie Idrottsklubb
Gemenskap - Stolthet - Glädje - Prestation
Lunds BK Krubban
0 - 2
Hyllie IK
Lunds BK Krubban0 - 2Hyllie IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 05 maj, 16:00
Plats:Klostergårdens IP, konstgräsplan
Tävling:
Matchnummer: 130169028
Samling:14:15, Hyllie IP omklädningsrummet
Aktivitetsinfo: Bortamatch mot Lund. Meddela om
ni kan köra och isf hur många platser ni har.
Sköna poäng efter svårspelad match
2024-05-05 20:50

Så var det dags för omgång 5, även om vi bara spelat klart tre matcher. För motståndet stod Lunds BK Krubban 1919. Ett nystartat lag med rötterna i div 1-laget Lunds BK. Ett projekt för att erbjuda egna spelare seniorspel på en alternativ nivå. 

Konstgräs var underlaget och uppvärmningen utfördes i ösregn. Vi räknade med ett hungrigt och löpvilligt lag på andra sidan när matchen blåstes igång.

Ganska snabbt visade motståndarna att de inte tänkte kliva undan. Efter några minuter skulle vi haft straff, en av de klarare på länge. Men bedömningsnivån sa något annat och det friades. Precis som hands halvmetern utanför kroppen i en fördelsgivande rörelse med armen. Och det var lite så det var. Lund spelade helhjärtat och låg flera gånger på den vårdslösa sidan. Alltsomoftast släpptes det vilket förstås påverkade matchbilden och vår prestation. Trots detta var vi det spelförande laget i första halvlek utan den rätta skärpan i avsluten. Lunds strategi var tydlig och i första halvlek vinstgivande. Man försökte tvärnita våra anfall oavsett hur. När vi tappade fokus och fart så försökte de ställa om. Det fackliga spelet var till deras fördel och det mer fartfyllda föll oss mer i smaken. Men det var en mållös halvlek som blåstes av. 

I paus tryckte vi lite på vad vi måste göra och vad vi ska undvika. I andra halvlek blev det lite bättre spel. Vi tog för oss mer i närkamperna och spelade lite rakare. Chanserna fortsatte komma men skärpan var inte vad den borde. Efter dryga timmens spel så lyckades Eric göra det förlösande ledningsmålet när han sprintade ifrån Lundförsvaret. Tyvärr följdes det upp med en period av felbeslut, tveksamhet och dåligt passningsspel. Vi försökte hitta rätt men det blev ett visst tryck från Lunds sida i form av en kvarts anfallande och en hörnkavalkad. Men det var tack och lov inga superchanser som dök upp. 
Vi bytte in hela bänken i omgångar för att få in ny energi och bryta mönstret. 
Fler Hylliechanser skapades men effektiviteten var inte vår styrka idag. Så när Eric satte 2-0 var det en stor lättnad för oss. 
Resultatet var lite i underkant sett till målchanserna i matchen. Varningsstatistiken blev 2-1 till Lund vilket inte alls speglar matchen. Det bör ändå tilläggas att vi trots en varning idag är det bästa fair play-ligan för herrar div 4-6. 

Vi tar med oss en skön seger och tre nya poäng hem. Vi går in i en matchvecka med 1,5 match då andra halvlek av premiären mot Möjligheten ska avslutas på onsdag kväll på hemmaplan kl 20.00. Nästa helg kommer Arlöv på besök på Hyllie IP. 

Lunds BK Krubban-Hyllie 0-2 (0-0)

Mål: Eric 2


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 22/5 19:00
Lör 18/5 13:00
2 - 2  
Sön 12/5 13:00
5 - 0  
Ons 8/5 20:00
0 - 6  
Sön 5/5 16:00
0 - 2  
Lör 27/4 13:00
11 - 0