Välkommen till Hyllie IK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie IK
Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
Herr A

Lindeborgs FF
vs
Hyllie Idrottsklubb
Lindeborgs FFvsHyllie Idrottsklubb

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 03 februari, 13:00
Plats:Lindeborgs IP
Samling:11:30, Klubbstugan
Aktivitetsinfo: MM andra matchen mot Lindeborg div 5.
Uddamålsförlust mot Lindeborgs FF
2024-02-03 16:19

MM fortsatte med andra matchen borta mot Lindeborg. Återigen var det ett motstånd som ska spela i högre divisioner (div 5). Vi kom från en bra träningsvecka men en del sjukdom härjar i truppen så det var en väldigt ung försvarsdel av laget där målvakt och backlinje hade en snittålder på 18 år. 

Vi kände oss redo och tryckte på de sista detaljerna innan matchen blåstes igång. 

Lindeborg började från start med ett intensivt presspel som överraskade oss en del. Det påverkade också vårt eget spel där det blev lite för slarviga detaljer i avgörande passningar. Deras uppspel var inspelade, det syntes. Vi låg dock bra i backlinjen och våra defensiva mittfältare tog ett stort jobb i det defensiva vilket gjorde att vi inte fick med dem som önskat i det offensiva. Lindeborg var lite hetare och följde sin matchplan bättre inledningsvis. Efter 24 min spelade de sig fram på vänsterkanten och kom till inlägg. Vi var för passiva samtidigt som deras anfallare var beslutsam och sköt in bollen på ett tillslag tätt intill stolpen. Lindeborg hade bollen mer än vi önskade i första och var hungrigare i straffområdena. Spelet föll Lindeborg mer i smaken och vi tappade fokus ett par gånger när vi inte fick med oss något för ganska klara regelbrott. 

 

I paus tryckte vi på de saker vi var tvungna att förbättra. Vikten av att ligga rätt i försvarsspelet över hela planen och att vi ville styra spelet mer. I andra såg det bättre ut direkt från start. Vi tog över initiativet och hotade deras backlinje oftare och med mer tyngd. I 51:a min högg Mousa på ett tillbakaspel och vann motlägget med deras målvakt. I öppet mål kunde han rulla in kvitteringen vilket gav oss energi. Därefter kontrollerade vi spelet väl men var fortsatt inte tillräckligt noggranna i de avslutande momenten. Därför var det som en överraskning när deras hungriga anfallare plötsligt kom fri och behärskat satte 2-1 i  61:a min. Vi var inte på tå och målet slog av på vår takt. Spelet blev lite ryckigt och vi hade inte släppt besvikelsen efter det senaste baklängesmålet för inte långt därefter så spelade de sig fram på vänsterkanten och slog ett inlägg som vi bör nicka bort men idag stod en omarkerad Lindeborgspelare fri och nickade in bollen. Nu var där inte mycket annat att göra än att gasa framåt. Vid ett läge så drog Eric så pass att domaren inte kunde släppa situationen och på den efterföljande frisparken sköt just Eric bollen mot mål där Justin dök upp och skarvade in reduceringen. Sista 8 min hoppades vi på en forcering men kom aldrig till de där riktigt heta chanserna som vi behövt. Justin högg påpassligt i straffområdet och blev neddragen i en situation där båda spelarna föll över varandra. Straff tyckte Hyllielägret, men domaren blåste frispark till Lindeborg. Lite i linje med den totala bedömningsnivån i matchen. 

 

Oavsett så tar vi med oss det positiva men måste också visa stor ödmjukhet för vi är inte lika heta som Lindeborg i de båda straffområdena. Matchen slutar med en uddamålsförlust och vi blickar vidare mot nästa match.

 

Lindeborg-Hyllie 3-2 (1-0)

1-0 Lindeborg, 26 min

1-1 Mousa, 51 min

1-2 Lindeborg, 61 min

1-3 Lindeborg, 68 min

2-3 Justin (ass Eric), 82 min

 

Vi tackar domare, Lindeborg och publiken och önskar lycka till under säsongen. 

 

Nästa match:

Fredagen den 9/2 kl 19.00 på Sorgenfri IP mot Barrikaden i MM. 

 

Serieindelningen och spelschemat för serien är klar sedan tidigare. Nu kan ni även gå in och följa oss i DM. https://www.skaneboll.se/rs/tabell-och-resultat/dm-herrar-grp.14/116972/

 


<< Tillbaka

 
 
Sponsorer