Välkommen till Hyllie IK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie IK
Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
P06

Gothiacup 2022 P06
2022-07-24 16:41

Då var årets största cup avklarad för 2022, Gothiacup!

En turnering som alla killarna verkligen hade sett fram emot och även vi ledare.

Samling och avfärd Söndagen den 17/7 från BK Ollebo där vi packade i bilar, luftmadrasser, föräldrar vinkade av killarna och många av dem återsågs i Göteborg, härligt att resa lite....

 

Killarna bodde på Kollaskolan i Kungsbacka som var nybyggd och fräsch, men sen är det ju alltid speciellt att sova i skolsal och på luftmadrass, men överlag gick det bra!

 

Planerna låg 1,5 km bort och perfekt promenadavstånd för att väcka killarna på morgonen och låta dem gå av sig.

Kvällsmiddagen åts på Arenässkolan som låg intill planerna och efter middagen blev det lite olika aktiviteter för killarna som lärde känna övriga spelare som bodde på skolan, mycket fotboll, basket, pingis, etc och några som bara slappade på rummet.

Kul att se att killarna så snabbt anpassar sig och är inte blyga för att knyta nya kontakter.

Marie, Gert Inge, Sebastian och Alma höll koll så att vi skötte oss på skolan och vi hade en tät dialog om något var stökigt, etc.

Ordning och reda från Team Westman gjorde att killarna skötte iordningsställandet ordentligt.

 

Måndag morgon och dags för säsongens första match (vi räknar med att hösten är igång nu) där vi mötte ett lag från Ukraina, kul för deras killar att komma till en turnering och komma på andra tankar än bara krig och elände.

Ett lag som var välvuxet, fysiskt och duktiga fotbollsspelare och vi blev tyvärr lite tagna på sängen, tog 15 min innan vi vaknade till och stå upp lite bättre resterande 35 min.

Tyvärr förlust med 2-0 för HIK killarna, i premiären mot det Ukrainska landslaget.

SVT var och filmade matchen och intervjuade killarna från Ukraina efter matchen 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/ungdomslag-fran-ukraina-gor-debut-pa-gothia-cup 

 

Tisdag morgon och vi hoppades på lite bättre inställning mot Hovås Billdal och det var lite bättre inställning från start och lite mer krigarinstinkt på plan, vilket innebar att HIK också tar ledningen med 1-0 efter en kort stund.

Tyvärr efter 1-0 målet så blev vi bekväma och började gå på plan, vilket innebar att man straffade oss ordentligt och vi tappar 1-0 ledningen till 1-4 förlust.

Så är fotbollen tyvärr, lutar man sig tillbaka och tror att en match är 20 min så blir det inte bättre heller.

 

Onsdag morgon och dags för sista gruppspelsmatchen, denna gången mot Lilleström från Norge som deltog med 3 lag i vår ålderskull.

Vi var med i matchen i början, men precis som det Ukrainska laget så var det ett tufft, fysiskt och välvuxet, men samtidigt ett duktigt lag som gjorde jobbet rejält och straffade oss med 7-0.

Bara att lyfta på hatten och gratulera för uppläxningen!!!

 

Sist i gruppen och B-slutspel väntade redan samma kväll mot JSC Pitray-Olier från Paris i 1/64 dels final.

Nu var det verligen vinna eller försvinna, förlorar vi denna matchen så är äventyret redan slut för detta året, men killarna ville stanna lite längre och bevisade det mot det Franska laget genom en seger med 4-0, starkt jobbat och Grattis.

 

Vidare till 1/32 final på Torsdag förmiddag mot Kullavik och samma sak här, vinna eller försvinna, men det kändes som om killarna verkligen vaknade till och man ville mer, en tight och tuff match som inte var självklar på något sätt, men där HIK kunde öppna bäst genom ett fint avslut och ledning med 1-0 till HIK, därefter jobbade vi på hårt genom hela matchen coh visade vägen på många sätt, men tempot, värmen satte sina spår

Vi kunde till slut stänga matchen med 3-1 och 1/16 final väntade på kvällen mot Breidablik från Island.

Ett stenhårt motstånd och Islänningar vet vi att de spelar hårt......

På samma sätt spelade de stentufft mot oss och vi var bra med i matchen, som tyvärr urartade på många sätt och korten visades löpande upp i denna matchen på båda hållen.

En match som vi är nöjda med resultatmässigt, men givetvis inte nöjda med att det blev så stökigt som det blev och något vi tar med oss.

Oavsett så slutar matchen 5-1 till HIK.

 

Fredag morgon och trädet blir tuffare och tuffare, denna gången 1/8 final mot The Tactical Specialists FC från England.

Precis som islänningarna vet vi att engelskmännen spelar tufft och så var det i denna matchen, de öppnar bäst och vi sov lite i början av matchen vilket innebar att vi kom i underläge med 0-1.

Då kom väckarklockan igång och vi kunde äta in oss i matchen och gå upp till 1-1, fortsatt hårt arbete under matchen och fullt tryck på motståndarna gjorde att vi skapade målchans efter målchans, men vi hade inte tillräcklig skärpa för att stänga matchen utan lät det gå vidare till straffavgörande, vilket är ett lotto om hur det kommer att sluta.

 

Första straffen räddar Arvid genom en rejäl TV räddning och vi har ett övertag redan från start, deras andra straff skjuts över målet och vi är helt plötsligt i överläge med 2 missade straffar.

I straffläggning är det tyvärr mycket nerver och det blev nog för mycket för våra killar och vi lyckades tyvärr inte denna dag, utan förlusten kom efter alla 5 straffarna slagna.

 

Äventyret var slut på Fredagen och vi var givetvis alla ledsna över det.

Matcher skall avgöras på stopptid, det är något vi nu är på det klara med och något vi skall göra!

Tillbaka till skolan, avsluta med lunch tillsammans, städning och hemfärd.

Äventyret för 2022 är slut och vi tar med oss allt tillbaka till kammaren.

 

Ett äventyr som vi tror generellt har varit positivit för killarna, det är alltid tufft att ha 19 st 16 åringar tillsammans och få många olika personligheter att fungera tillsammans, men på det stora hela har det fungerat bra!

Det har varit mycket positivt, lite negativt, många skratt, mycket glädje, en del besvikelse, men ett arrangemang att ta med oss i bagaget och vad som kan göras bättre från ledarnas sida.

 

Ett jättestort tack till Nawid, Miguel, Mohammad som har varit allt från fotbollstränare, massörer, kommunikationsansvariga, koordinatorer under hela veckan.

 

Ett jättestort tack till killarna och föräldrar som varit och hejat på och stöttat laget under turneringen.

 

Och slutligen ett jättestort tack till "Team Westman", Marie, Gert Inge, Alma och Sebastian som har haft full koll på oss på Kollaskolan.

 

Ladda nu om killar och kör hårt på Eskilscupen och serien nu!!!

 

Ni är bäst!!!

Forza HIK P06
👊💚


Nyhetsarkiv
Gothiacup 2022 P062022-07-24 16:41
Träningsstart för P062022-01-01 20:21
3:e seriehelgen för P062021-06-06 22:30
Glad Midsommar 2020-06-19 09:43
Glad Påsk2020-04-08 09:06
Sommaruppehåll för U132019-06-20 19:58
Vilken Fotbollssöndag!2018-06-10 21:50
Årets största Cuphelg2018-05-13 21:15
Hyllie Camp 20182018-04-09 17:49
 
Sponsorer