Välkommen till Hyllie IK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie IK
Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
P06

P06 placerar sig 2:a i ESBJERG FB SPAR NORD ELITE CUP 2022
2022-05-29 21:29

Efter lite baksmälla mot Staffanstorp i Skåneserien förra helgen där vi är helt överlägsna spelmässigt, men inte får in bollen blev det en förlust med 2-1 mot Staffanstorp.

En match som vi inte alls är nöjda med och något vi får ta lärdom av.

Redan på Söndag var HIK tillbaka på fötterna och denna gången mot Rydsgård i Sydvästra A serien.

Efter baksmällan var det dags att studsa upp på den rätta nivån igen genom att besegra ett duktigt och spelskickligt Rydsgård på en fin gräsplan i nästintill en idyll.

 

Efter ännu en förberedande träningsvecka inför Cuphelg var det så dags:

ESBJERG FB SPAR NORD ELITE CUP!

En renodlad elitturnering med akademi och elitlag från Danmark, Sverige, Holland och från Hyllie.

Hyllie representerades av P06 & P07 som bodde på samma Danhostel och spelade på samma områden.

Samling Onsdag eftermiddag på BK där båda gängen fyllde på med lite färdkost innan det var dags att bege sig långt in i DK och med lite bilköer som stod på tur.

 

En otroligt fin och trevlig turnering med stenhårt motstånd från minut 1 till minut 60, utvecklande matcher i högt tempo och med lite större tyglar än vad de svenska domarna tillåter hemma i serien.

 

P06 inledde sin första match mot Öster, en tuff match med högt tempo från start och det var ett bra motstånd för våra killar att mäta sig med.

2 spelskickliga lag och det tog tid innan första målet kom, strax innan halvtidsvilan och det blev till HIK´s fördel.

ÖIF började matchen med högre tempo i 2:a, men kort därefter går HIK vidare till 2-0 och sedan drog det iväg och matchen slutade med 5-0.

En rejäl rivstart för de grönsvarta denna Torsdag förmiddag.

På eftermiddagen var det dags för HEI som motståndare, på en plan som var värre än bollfältet på Hyllie...., men hålor, maskrosor än gräsmatta och till det en kraftig vind som tog ut sin rätt på spelarna.

I denna matchen fick vi inleda i motvind och bollen kom väl tillbaka rätt många gånger när vi fick upp den i luften....

HEI tryckte på rejält och kunde inför halvtidspausen gå upp till 3-0 i ledning....

Medvind för de grönsvarta i 2:a och lite taktiska ändringar gjorde att man tog över hela 2:a halvlek och gick upp till 3-2 efter 8 minuter.

Full press och något bortdömt offsidemål, många målchanser, stolpar, ribbor, men det hjälpte inte, slutsignalen ville bara säga 3-2 och första förlusten var ett faktum.

 

Det är ju bara att ladda om och vi fick rannsaka vad vi kunde gjort bättre

Fredag och sista gruppspelsmatchen mot BK Skjold, också här ett bra motstånd, men vi blev väl lite starkare.

Samtidigt hoppades vi på att ÖIF skulle göra sitt jobb mot HEI och hjälpa oss att knipa 1:a platsen i gruppen, vilket skulle innebära semifinal

Och våra vänner i ÖIS gjorde det, man lyckades med konsten att slå HEI med 2-0 och vi var klara för semifinal senare på Fredagkväll.

Semin skulle spelas mot Hvidovre, ännu ett tufft danskt lag.

Stenhård match från minut 1 och fram till slutet...., 0-0 och straffläggning direkt

Suck var allas kommentar, inte igen.....

Vi inleder med att målvakten räddar vår första straff, vilket naturligtvis är en tuff start, men starka nerver hos killarna och vi krigar på rejält.

En grymt spelande MV räddar några straffar senare genom en TV räddning och vi var återigen med i matchen, båda lagen hade satt sina straffar, och Hvidovres sista straff sköts ovanför målet.

Upp till oss själva nu och vår Cesarinho stegar fram och med bestämda steg bankar till straffen, MV går på rätt håll, men den satt stensäkert i målet och P06 var i final.

En grym hejaklack av P07, ledare, spelare, föräldrar hjälpte upp killarna rejält i denna matchen och en enormt fin glädje där killarna stormar planen efter straffläggningen.

 

Lördag morgon, fullt fokus hos hela truppen inför finalen, där vi skulle ställas mot Vanlöse som i semin slog ut Kalmar med 6-0.

Vi tyckte att vi hade bra koll på dem, men en match är en match och kan skilja från ena stunden till annan.

2 hungriga lag i finalen och finalen blev precis som en fina skall vara, stenhård, tuff, domare som släpper många situationer som ökar intensiteten hos spelarna, adrenalinhöjande och till det mycket publik och återigen en fantastisk hejaklack som sjöng, trummade och gjorde allt för att hjälpa killarna i P06.

Det blev en match som länge stod och vägde, vem skulle ta ut vem?!? Strax innan halvtidsvila kommer målet, men till Hvidovre, tyvärr.

Snack i halvtidsvilan och några byten gjorde att vi fortsatt kunde trycka på och fick motståndarna att låte tungan hänga på dem, vi skulle gå för kvittering, en straffsituation till oss som domaren släpper och mycket tryck på deras mål, men nej, bollen ville inte in.

Slutsignalen kom lagom för deras del då de var helt slutkörda och de hade inte orkat i ytterligare 15 min till med det tempot HIK drog igång.

Turneringen över för denna gången och HIK P06 briljerar i matcherna och placerar sig 2:a i denna stenhårda turnering och återigen visar man att man är i toppen och fightas, trots baksmällan mot Staffanstorp.

 

Ett jättestort tack till familjerna som var med och stöttade och hjälpte till med allt.

Och givetvis ett oerhört stort tack till P07 med både ledare, spelare och föräldrar som hejade upp oss i slutspelen.💚💚💚

 

Och slutligen: ETT JÄTTESTORT TACK TILL KILLARNA SOM GÖR EN FÖREDÖMLIGT BRA TURNERING, BÅDE PÅ OCH UTANFÖR PLANEN!!!

Vi ledare är riktigt stolta över truppen, dess prestationer och deras uppförande i denna turnering

 

Gemenskap-Glädje-Stolthet-Prestation

Forza HIK P06
👊💚

 


Nyhetsarkiv
Träningsstart för P062022-01-01 20:21
3:e seriehelgen för P062021-06-06 22:30
Glad Midsommar 2020-06-19 09:43
Glad Påsk2020-04-08 09:06
Sommaruppehåll för U132019-06-20 19:58
Vilken Fotbollssöndag!2018-06-10 21:50
Årets största Cuphelg2018-05-13 21:15
Hyllie Camp 20182018-04-09 17:49
 
Sponsorer