Aktivitetsinfo: Kvartsfinal i Vintermästerskapet borta mot Ramlösa. Eftersom vi har två slutspelsmatcher så önskas snabba svar och besked om ni kan köra/behöver skjuts.
Vinst i jämn kvartsfinal
2023-01-29 16:35

Då var det äntligen dags för slutspel i Vintermästerskapet. Återigen stod Ramlösa för motståndet och ännu en gång på bortaplan.
Vi försökte balansera laguttagningen sett till motstånd, närvaro och vem som ska spela på tisdag.

Jag har varit med om mycket under mina år som ungdomsledare men den här matchen var rekord i antal spelare som inte kunde spela. Ett stort tack till er som kunde hoppa in med kort varsel.

Vi börjar matchen bra och vågar bygga upp anfall från grunden men är inte för ivriga utan har tålamod och rullar runt även om vi kör fast.
Det hade varit riktigt bra om vi lyckats hålla i det hela matchen eller iallafall huvuddelen av speltiden. Men vi blandar och ger för mycket. Från bra till svagt där mycket beror på slarv och en nonchalant inställning. Tappar vi det på enstaka spelare så sprider det sig ofta fort och hela kvaliteten störtdyker. Tack och lov har vi många gånger förmågan att resa oss igen.

I första perioden tog vi ledningen genom Louie innan Ramlösa kvitterade. Noah frisparkade in bollen så pass bra att en Ramlösaspelare stötte in den i eget mål. Paus, 2-1 till oss.

I andra perioden står vi och sover men Måns kliver fram och räddar. Er par gånger dessutom! Perioden har sina ljusglimtar men är generellt en svagare period från vår sida. Louie hittar in med ännu ett inlägg som smiter i mål och Måns avslutar med en fantomräddning. 3-1 och nu paus. Kanske inte rättvist att vi rycker ifrån i andra perioden men det ger oss ett bra utgångsläge inför sista perioden.

Vi spelar med för små marginaler men har turen på vår sida. Ramlösa reducerar dock på ett långskott innan Basit gör 4-2 efter en soloraid.
Ramlösa trycker på. Måns storspelar med räddning efter räddning. Vi snackar oss till ett gult kort och får 5 min med en man mindre. Stolpen räddar oss en gång men den kommer 4-3. Ramlösa går för en kvittering men vi håller emot.

Skön seger och Måns blir matchens lirare.

Avancemang till semifinal i Höllviken där det ännu inte är klart vem vi möter.

Ramlösa-Hyllie 3-4 (1-2, 0-1, 2-1)