SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie Idrottsklubb
Gemenskap - Stolthet - Glädje - Prestation
Ramlösa Södra IF
vs
Hyllie Idrottsklubb
Ramlösa Södra IFvsHyllie Idrottsklubb

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 22 januari, 10:00
Plats:Heden IP
Samling:08:30, Hyllie IP
Aktivitetsinfo: Bortamatch i Vintermästerskapet S/M

Meddela i kallelsen eller till ledarna om ni kan köra.

Svara så fort ni kan så vi kan spika lagen, tack!
Värmande vinst i kallt Helsingborg
2023-01-22 13:29

Sista gruppspelsmatchen var kommen. Söndag morgon borta i Ramlösa. På planen möttes vi av minusgrader och ett frosttäcke över planen. 

Dagens taktik var att sitta länge i omklädningsrummet och behålla värmen. Så medan jag konade upp uppvärmningen så försökte killarna få upp kroppsvärmen några grader. Jag säger det igen så vet ni min åsikt. Shorts i minus tar på kropparna, så enkelt är det. Sen är det varje spelaren beslut att avgöra vad man spelar i så länge man har rätt utrustning och klubbens färger. 

En kort, intensiv uppvärmning med lite spel och lite skott... sen var det igång. Vi visade från start att vi var med i närkampsspelet och försökte hitta Ramlösas ömma punkter på planen. 

Efter en stund så tog vi över lite av spelet. Ramlösa, som tappat två duktiga spelare till närområdets dominant HIF var ändå ett bra och duktigt lag. Men idag stoppade vi dem tidigare än i förra matchen och det som nådde till vårt straffområde hanterade Ambroos lugnt och kontrollerat. 

Lite rotation i laget för att få in våra tre avbytare så ingen skulle bli stelfrusen gjorde att Basit hamnade på vänsterkanten. Och det blir rätt bra. Han hittade rätt två gånger i första perioden och gav oss en skön ledning. 

 

I andra perioden gick vi ner i tempo och bjöd Ramlösa på lite väl mycket tid och ytor. Men försvaret var välsynkat och beslutsamt. Visst hade Ramlösa chanser, men inte så man kände sig väldigt orolig som i förra matchen. Istället för hot bakåt så hittade vi Benjamin som rastade sin back ännu en gång och kom till ett av många bra inlägg. Victor stack på mål och drog med sig försvarare så Basit hamnade i man-man bot den bortre backen. En kontrollerad mottagning på pannan, fart, halvvolley och smack upp i krysset. 

Målet gav alla Hyllieanknutna flera grader extra värme och Bilal stod och njöt med tårar i ögonen av den vackra prestationen. 

 

Inför sista hade vi bara fokus på att spela kontrollerat. Vi behövde inte anfalla huvudlöst utan kunde disponera krafter väl. Ramlösa hade jättemycket boll men släpptes inte till så många lägen. Vid ett tillfälle så dundrade de bollen i ribban, annars hade vi minst lika mycket chanser som när Basit var på väg igenom men målvakten lyckades göra en fin räddning. I en spontan reaktion kryddat av frustration så sköt Basit bort bollen och vi fick spela med en man mindte i 5 min pga det korrekt efterföljande gula kortet. 

 

Ramlösa öste på. Hittade inte så många chanser men så trillade i straffområdet och domarpipan ljöd för straff. Ambroos var nära men det var en bra straff. Vi fortsatte med en man mindre när Bilal vann boll och bröt fram på mitten. Hann före den utrusande målvakten och spelade in till Antoni som sköt in bollen i nätmaskorna. 

 

Lite frustration och irritation i motståndarlägret orsakade några hetare dueller i slutet. Tyvärr kunde vi inte släppa detta efter slutsignalen utan höll på med saker vi definitivt ska städa bort. Vi uppträder schysst på planen. Hårt och tufft spel är en sal men fysiska och verbala övertramp tolereras inte. 

På samma sätt måste alla som representerar och stöttar laget tänka på hur man uppträder mot domare. Där finns alltid situationer som kan diskuteras i detta känslofyllda spelet men vi måste låta domarna göra sitt jobb och bara stötta vårt lag. 

 

Ramlösa-Hyllie 1-4 (0-2, 0-1, 1-1)

Målskyttar:
Basit x 3

Antoni

 

Återigen en stark insats men dagens plus går till Tasal som flera matcher spelat stabilt, följsamt och intensivt. Idag går han i bräschen för hela den stabila och duktiga backlinjen och är högst bidradande till att Ambroos får det bra i målet. 


<< Tillbaka