Aktivitetsinfo: Sista gruppspelsmatchen i M/L

Svara så fort ni kan så vi kan spika lagen, tack!
Hal utmaning mot duktigt LB07
2023-01-21 16:21

Sista matchen på M/L-nivå. Efter förra veckans bakslag mot Lunds BK (referat missades tyvärr från min sida) så var det idag dags för revansch mot LB07. Och när vi pratade om revansch så var det insatsen och prestationen vi menade.

Redan när man vaknade i morse kunde man ana att det skulle bli ett halt underlag när man såg morgonfrosten.

Men killarna verkade inställda på att göra sitt i dagens match och uppvärmningen såg rätt bra ut även om där var många som halkade rundor.

Igår kväll var endast 8 spelare klara för spel. Här har vi något att jobba på som trupp. Efter ett massutskick till flera spelare som inte kallats inledningsvis had evi plötsligt

Matchen började bra. Vi försökte anpassa oss till förutsättningarna och hitta en balans mellan att hantera det bollskickliga motståndet och att själv skapa farligheter framåt. Motståndet var kreativt och tekniskt och det var lite svårt att hitta rätt i positioner samtidigt som vi ville etablera ett eget anfallsspel på det hala underlaget. Men den fysiska kampen, där var vi med från början och det gjorde att vi höll oss kvar i matchen även om vi hamnade i underläge. Vi spelade stundtals lite slarvigt o passningsspelet på det svårbemästrade underlaget vilket orsakade onödigt mycket bolltapp men LB hade också problem. De försökte spela snyggt och idag var det flera gånger bara att vänta ut den halvdana passningen och hugga på den. I ett sånt läge vann vi bollen i ett uppspel fråb LB. Målvakten försökte rädda situationen genom att rusa ut men vi hann först och spelade in bollen till en fri Maxim som gjorde ett av sina enklare mål på en fotbollsplan.

Vi kände att vi var med bra i första perioden fast de djupa dalarna gav LB ett för stort initiativ.

I andra försökte vi höja oss och få med yttrarna mer i spelet. Joel rullade behärskat in 2-1 tidigt men sen sänkte vi oss påtagligt och andra perioden var en röd LB-period. Återigen åkte vi på ett gult kort och en man mindre gjorde det svårt för oss. De lyckades dock bara hitta rätt en gång i andra perioden och det var en frispark där Ambroos inte hade en chans. 2-2 efter två perioder.

I sista perioden så började vi lite väl avvaktande men efter drygt halva perioden behövde jag springa iväg. Rapporter säger att vi började spela ut sista kvarten. Väggspel, fart och helst enkelt bättre spel. En miss hos motståndarma och en straff senare av Armin så hade vi spelat hem en skön seger. Spelmässigt jämnt men vinster spelar man sig till.

En kollektivt stabil insats där dagens plus går till Louie. Kul också att Oliver var tillbaka med sitt resoluta försvarsspel.

Imorgon har vi en ny tuff match, borta mot Ramlösa.

Hyllie-LB07 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)