SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie Idrottsklubb
Gemenskap - Stolthet - Glädje - Prestation
Hyllie IK (6)
2 - 1
Skabersjö IF (6)
Hyllie IK (6)2 - 1Skabersjö IF (6)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 02 mars, 15:00
Plats:Hyllie IP konstgräs 1
Tävling:
Matchnummer: 130213002
Samling:13:30
Debutant matchvinnare i DM-premiären
2024-03-02 17:55

Vi har kommit fram till mars månad och det innebär DM-spel. Vi har hamnat i en grupp med Skabersjö (6), Heleneholm (4) och Vellinge IF (5). Hyllie IP bjöd på dimma och en grå inramning där Hyllie ställde upp med två debutanter i truppen i dagens match mot Skabersjö; Freddie Palmgren och Hugo Kymmer. Ett Skabersjö som kom 3:a i sin division 6 förra året. 

Vi började matchen defensivt väl och låg bra i positionerna. Det var ingen överraskning om att det var ett fysiskt lag vi ställdes mot men vi hanterade det väl inledningsvis och lät bollen röra sig fort nog för att inte bjuda in till det närkampsspel som skulle gynna Skabersjö. 

Trots ett spelmässigt övertag så lyckades vi inte hota i sista tredjedelen som vi önskade utan det blev många anfall som rann ut i sanden medan vi var täta bakåt. 

Motståndet var precis vad vi kan förvänta oss i seriespelet i år. Det kommer ställa krav på noggrannhet och rörelse i avslutningsmomenten och där var vi inte på rätt nivå idag. 

Domarnivån var väl inte den tydligaste och det släpptes en del märkliga regelbrott vilket så klart ledde till irritation och dålig stämning men överlag så var det en schysst första halvlek. Men det griniga spelet missgynnade oss och vi tappade fokus i det defensiva vilket släppte upp motståndarna. När matchen stod och vägde så klev Mousa fram och borrade upp ledningsmålet i krysset. Välbehövligt då målet bytte frustration till lite arbetsro. Därefter spelade lagen av halvleken utan ytterligare mål.

 

I andra halvlek fortsatte vi försöka skapa men kom inte till de farliga chanserna. Ett tillbakaspel i mjukaste laget gav Anelli chansen att peta in bollen men bollen smet strax utanför. Bakåt var det stabilt och Emil hade inte mycket att göra innan ett inlägg sköts på en Hylliearm och plötsligt så såg domarna handssituationen och blåste straff. Inte mycket att säga om straffen i sig som såg klar ut men anmärkningsvärt att man tidigare släppt två solklara handssituationer på deras målvakt, en på en brytning utanför straffområdet och en på en hård tillbakapassning. Straffen förvaltades väl och med kvarten kvar så var det snöpligt nog kvitterat. Vid det här laget var bedömningsnivån på en nivå som bäddade för grinighet på och utanför planen vilket påverkade flytet i matchen. Men tack och lov var där tid att mobilisera en slutforcering och islutet av matchen så spelade vi oss fram till ett skottläge där målvakten tvingades släppa en retur och där dök de småländska skogarnas stolthet, Freddie Palmgren, upp. Med ett bestämt avslut sköt han hem segern och 3 p till det grönsvarta hemmalaget.  


Det är väl inte så mycket att säga om matchen mer än att detta är vad vi har att förvänta oss. Det är upp till oss om vi ska göra det svårt för motståndarna. Många lag kommer vara glada för det fysiska närkampsspelet och där hamnade vi mycket idag i andra halvlek. Då är Skabersjö bra och vinner framgångsrikt bollar och bjuds in till att komma upp i banan så de kan komma till avslut. Idag ville det sig väl. Killarna spelade sig till en väldigt skön seger och vi åker hem med en skön känsla. 

 

Vi tackar publiken för stödet och önskar Skabersjö lycka till under 2024. 

 

Hyllie-Skabersjö 2-1 (1-0)

Målskyttar: Mousa och Freddie


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 15/6 13:00
3 - 1  
Sön 9/6 13:00
2 - 4  
Lör 25/5 13:30
0 - 0  
Ons 22/5 19:00
2 - 1  
Lör 18/5 13:00
2 - 2  
Sön 12/5 13:00
5 - 0