P2009
Referat: Hyllie Idrottsklubb - BK Olympic
Sömnig start straffade oss hårt
2023-03-25 19:17, P2009

Efter en del tunga matcher så var det idag dags för BK Olympic. Ett lag som lyckats med bedriften att vinna med 40-0 i en enskild match. Även om vi förutsatte att vi kunde stå för ett tuffare motstånd så var vi klara över att det var en viktig första kvart av matchen för att hitta rätt i positionerna och känna att vi hade koll på motståndet.

Matchen började med ett övertag för Olympic som visade att man var ett spelskickligt och rörligt lag. På flera håll var vi inte påkopplade och gav motståndarna för mycket tid och utrymme.
Det var också på detta sätt som vi avvaktade för mycket och lät en Olympicspelare avancera i mitten och prickskjuta in 1-0.

Vi hoppades på uppryckning men istället så blir det en spelvändning där yttern fuskade. Istället för att komma in i press och täcka skottlinjen så lullade vi fram så att de kunde lobbskjuta in 2-0. Givetvis är det inte hållbart med såna bjudningar mot bra motstånd, speciellt inte första kvarten där vi skulle spela bestämt och med stort hjärta.

Några spelare började ta för sig och ta kampen på plan. Tyvärr blev vi lite heta på gröten och drog på oss en korrekt frispark mitt i skottsektorn. En otagbar frispark spelare var underläget utökat.

Vi var definitivt inte nöjda i paus. Men vi visste att det bara var upp till oss att ändra på matchen för Olympic var tydliga med att de ville vinna varje duell och styra matchen.

Det fick vara slut på passivitet och att springa runt och tycka synd om oss själva.

Vi började andra perioden lite bättre men så tvekade vi i försvaret och sekunderna för sent så klev vi ändå och sålde oss helt. Friläge och 0-4. Spelare kom för att byta ut sig själva vilket jag givetvis nekade. Vill man inte spela så säger man till innan matchen och tackar nej.

En olycklig aktion på en hörna studsade så klart en dag som idag mitt framför fötterna på en motståndare som skickade in bollen.
Vi röt till och skickade in nya spelare från bänken. Ordern var att stoppa blödningen och visa karaktär. Men idag var det inte lätt. En ny hörna som rensades ut hamnade till slut till en offsidestående Olympicspelare som styrde in 0-6. Alla väntade så klart på offsideavblåsning men domaren valde att döma mål helt oförklarligt. Tyvärr valde han att strunta i mycket trams från båda lagen så det höll på att spåra ut men så blir det när man inte ens försöker döma. I ärlighetens namn var det lika åt båda hållen med uteblivna frisparkar. I paus sa jag till att vi kanske inte skulle behöva låta motståndarna lägga hörnorna 1,5 m in på planen upprepade gånger. Men inget hänge på den fronten under 75 min.

Just irritationen på vår prestation och bedömningsnivån var dock det som fick igång killarna inför sista perioden.

Vi hann med två mål. Hade fler lägen men som sagt, vi har bara vår egen inställning och prestation att skylla på idag. Olympic vann matchen för att de krigade som ett lag och spelade hela matchen i alla dueller.