Välkommen till Hyllie IK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie IK
Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
P09

Mjällby AIF
4 - 2
Hyllie IK
Mjällby AIF 4 - 2Hyllie IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 14 oktober, 11:00
Plats:Strandvallen
Tävling:
Matchnummer: 130946044
Samling:08:50, Hyllie IP
Aktivitetsinfo: Sista matchen, en bortamatch med ca 1,5 timmes resväg. Vi måste ha snabba svar och veta vem som kan köra. Där är sjukdom i truppen så vi måste spika laget så fort ni vet om ni kan. Meddela om ni behöver skjuts.
Säsongsavslutning på Listerlandet
2023-10-14 19:16

Höstsäsongen avslutades med en långresa till Listerlandet och allsvenska Mjällby. 
Den allsvenska gräsmattan såg inbjudande ut i höstsolen, men vi fick spela på en sidoliggande konstgräsplan. 

Vi kom fram lite senare än vanligt och fick sätta igång med en intensivare uppvärmning med 1,5 timmes bilfärd i benen vilket på flera håll syntes.

Dagens till ära så bjöds det på linjedomare vilket var uppskattat. Men de kryddade inramningen med en liten plan och små 9-mannamål. 

Matchen började lite avvaktande. Lagen kände på varandra och ingen tog direkt något initiativ. Vi tvekade lite när vi borde varit beslutsamma och Mjällby tog vara på vår passivitet. 0-1 men vi kämpade oss in i matchen. Genom några individuella prestationer som stack ut där Joels bollhantering och skott gav resultat ganska omgående. Bra inställning på spelarna men vi fick inte igång lagspelet som önskat. 1-1 i paus.

 

Vi kände att vi tagit oss in i matchen och kvitterade efter en jobbig start. Killarna kändes hungriga och ville få igång andra perioden. Jag tycker att vi är bra med i andra perioden och har flera intentioner som avbryts av lite väl Mjällbyvänliga bedömningar av trion i svart. Det var till och med så att Mjällbyfansen på läktaren såg lite generade ut när våra anfallsförsök avbröts på suspekta sätt.

En bit in andra perioden lyckades Basit dra sig loss från sin bevakning. Bollen tog inne i målet men studsade ut. Efter en kortare överläggning så dömdes mål. Det kändes lite som att det var vår chans att ta över och vi fick energi av målet.
Basit är en kraftfull spelare. Med sin kraft och fart så skapar han mycket oro. Fysiska lagar talar för att han har ett övertag i dueller mot de flesta motståndare. När han jagade tillbaka bollen och tacklade en motståndare i fart så blev det en kollision. Domaren valde att visa det gula kortet för något som sannolikt inte bedömts som frispark mellan andra spelare på planen. 
Under 5 min utvisning så fick vi ställa om till försvar och tappade vårt initiativ. Vid en hörna så rullade bollen bak mot mittlinjen där en Mjällbyspelare fick en drömträff. 2-2.

 

I sista ville vi verkligen ta med oss 3 p hem. Vi kämpade bra och hade flera chanser. Mjällby kom mest till hörnor och skapade lite oro där. Vid en hörna rensades bollen i huvudet på Louie som fick kliva av. Omorganisationen innebar lite passivitet i en period då vi annars hade spelet under kontroll och gick för segern. Men ännu en snäll hantering mot motståndarna gav fri passage och en kopia på 0-1 var ett faktum. Tyvärr påverkades vi av bedömningsnivån som var lite skev sett till vad som försiggick (i en schysst och välspelad match) på planen. 2-3 men vi gav oss inte. Vi skapade chanser till att vända men när inte ens ett inspel till en fristående spelare går in blir det svårt. Avslutet träffar den enda försvararen som hann ta sig ner på mållinjen för att täcka upp för en överspelad målvakt. 

I vår offensiv för att få med poäng gör vi en missbedömning som påpassligt utnyttjas till max. Domaren avbröt matchen för tidigt (2,5 min) i linje med sin virriga och inte alltid närvarande nivå. När det påpekades så la han till 5-6 min. Det var bara en transportsträcka där Mjällby hade mer boll utan att något hände.

 

En okej insats men för mycket slarv i båda riktningarna där motståndarna var hetare än Hyllie idag. 

Mjällby-Hyllie 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)

Mål: Joel och Basit


<< Tillbaka

 
 
Sponsorer