Välkommen till Hyllie IK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie IK
Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
P09

Hyllie IK
4 - 1
BK Höllviken
Hyllie IK 4 - 1BK Höllviken

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 16 september, 13:30
Plats:Hyllie IP konstgräs 1
Tävling:
Matchnummer: 130946025
Samling:12:00
Ketchupeffekten gav efterlängtad seger
2023-09-16 17:54

Laget fortsatte omstarten med ny energi och fokus på lagets bästa. Vi kom återigen från en bra träningsvecka med både skratt och bra energi. T.ex på torsdagsträningen där coach Abo var med men nu börjar få lite motstånd. Våra killar börjar ta för sig och vågar kommunicera och det lyfter vår prestation på planen som lag.

 

Bromöllamatchen kändes lite sur med ett poäng men vi vill kunna se tillbaka på den matchen som startskottet på vändningen. Där, liksom vid gårdagens träningsmatch mot Kulladal på 11-manna, så var det för mycket fokus på formation. Därför gav vi tydliga direktiv idag att i defensiven, där ska vi vara ödmjuka och tydliga i vår formation. Vi ska försvara centraldelen till varje pris och släpper isåfall kanterna tills vi omorganiserat oss. I anfallsspelet får ingen tänka formation. Vi måste bli kreativa och hitta ytor och varandras styrkor. 

Matchen började inte så bra. Vi spelade med fyra isolerade individer i backlinjen. Svag kommunikation, dåligt bolltempo och obefintligt samarbete mellan spelarna. Höllviken började rulla men vi var täta centralt på mitten. 

Men efterhand så började backarna ta kommandot över sina prestationer och blev som en enhet. Det i sin tur ledde till att vi etablerade ett bättre spel offensivt och kände att vi tog för oss i den fysiska kampen. 

När väl löpningarna blev fullständiga och ytorna öppnade upp sig så bjöd vi på ett väldigt vägvinnande och effektivt spel där Bilal fick öppna målskyttet. Tidigare har vi haft dippar som slagit hårt på matchbilden men i första perioden bjöd vi på en målexplosion som skulle visa sig avgöra matchen. Erik, Basit och Tasal tryckte också in vars ett mål innan det var paus. 

 

I andra och tredje lyfte Höllviken sig men vi spelade stabilt defensivt. Ambroos fick sträcka ut en gång i andra perioden, annars var det mest halvchanser som lagen bjöd på. 

 

Inför sista visste vi att allt handlade om vår inställning. En del spelare började hänga med huvudet fokusera på det negativa. För det finns inget utrymme så då blev det byten direkt. Vi låg på rätt sida oftast och bjöd inte på mycket. Vid en hörna så trillade bollen fram till en Höllvikenspelare som reducerade. Det kändes inte riktigt oroligt trots att vi var väldigt angelägna om att spela hem första segern och för de som mindes vårmötet så är Höllviken ett lag som kör hela vägen in i mål. 

 

Utöver vår målexplosion så vill vi lyfta försvarsspelet. Utan att ha övat så mycket så tog samtliga ansvar. Ambroos var stabil idag men kände säkert en trygghet från jobbet som laget gjorde framför honom. 

 

Tasal gjorde ett bra inhopp på mitten där han inte spelat så mycket och fick med sig 1+1 i första perioden. Jag vill berömma samtliga för att lägga ner så mycket energi i det defensiva när vi verkligen trycker på vikten att grunden till vårt spel ligger i att vi kan känna oss trygga i försvaret för det offensiva spelet har vi i oss. 

 

Imorgon uppmanar coach Abo spelarna i P09 att komma och stötta honom och övriga 07-laget i derbyt mot Kulladal kl 16.00 på gamla konstgräset. 

 

Hyllie-Höllviken 4-1 (4-0, 0-0, 0-1)

Målskyttar: Bilal, Erik, Basit och Tasal.


<< Tillbaka

 
 
Sponsorer