Välkommen till Hyllie IK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie IK
Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
P09

Ifö Bromölla IF
2 - 2
Hyllie IK
Ifö Bromölla IF 2 - 2Hyllie IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 08 september, 18:30
Plats:Strandängens IP B-plan 9-manna
Tävling:
Matchnummer: 130946018
Samling:16:00, Hyllie IP
Aktivitetsinfo: En väldigt lång bortamatch. Vi kommer behöva flera bilar och samlingen är tidig, kan komma att påverka arbetstiden för de som kör dvs att man skulle behöva sluta lite tidigare den här fredagen.
ANGE OM
NI KAN KÖRA OCH DÅ HUR MÅNGA PLATSER NI HAR. Vi utgår från att övriga behöver skjuts.
En blandning av sött och salt
2023-09-08 21:44

Nu är serien igång. Efter vissa motgångar och stolpe ut så hoppades vi på att få en nystart och ta med oss en fin prestation hem till Malmö.

 

Bromölla gjorde vad de kunde för att skapa ett övertag på oss. Att sätta en match kl 18.00 en fredag är inte det mest kollegiala vi tränare varit med om. Vi förhandlade oss till 30 min extra men det skulle pressas ytterligare. Att Bromölla som klubb lägger långa bortamatcher så här på fredagkvällar har hänt förr och är säkert en rutinhantering från deras sida. Ett stort tack till alla inblandade som koordinerade förberedelserna för att kunna genomföra matchen.

 

När klockan blev 17.45 så var stora delar av laget på plats och känslan var att killarna lyckats förbereda sig väl trots en heldag i skolan, 13 mils körning i rusningstrafik och hög sensommarvärme. Bromölla ville påskynda starten ytterligare så det var bara att sätta igång. 

 

Strandängens IP är en väldigt idyllisk och gemytlig idrottsplats. Planen, en ganska fin gräsplan med regelmässiga 9-mannamått, gjorde ytorna små och målen mindre. 

 

 

Vi började matchen lite avvaktande. Försökte känna på motståndarna och lära känna det lätt blöta gräsunderlaget. Bromölla hade en del stora pjäser och en mittfältsmotor som styrde såväl sitt eget lag som domaren. 

Vi skapade inte mycket men det gjorde inte de heller. Mycket ställningskrig och försök att bryta genom motståndarnas försvar. Det var en aggressiv motståndare vi mötte, på gränsen i varje duell. Vi tog kampen men det visade sig snabbt att det var två olika bedömningsnivåer. Vi vann frisparksmatchen solklart och då var vi ända det mer regelföljande laget. 

 

Mitt i ställningskriget så rann de igenom på vår vänsterkant. En brytning vid kortlinjen men svag kommunikation och passning renderade i en bjudning som Bromölla utnyttjade. Vi tacklades fortsatt i duellerna, även när bollen levererats. Ändå var det vi som åkte på matchens första varning när deras spelare går på avslut och sen i kölvattnet kolliderar med Erik. Totalt orimligt då det var oavsiktligt och endast kunde undvikits om vi sprungit och gömt oss istället för att försöka täcka skott. 

Det numerära underläget avverkades på ett bra sätt, men strax efter så blev det hålslående försvarsspel så att Basit fick ta jobbet hem. Basit är stark och snabb. Brytningen blir hård och är ett rent motlägg. Motståndaren faller och blir liggande vilket belönas med ännu en varning, något till och med deras tränare tyckte var fel och då var de väldigt färgade i sina bedömningar. 

 

Nya 5 min med en man mindre som vi återigen lyckades avvärja från fler baklängesmål men strax efter då blir det skott på skott och tredje läget satt bakom Ambroos. Med säsongen hittills i åtanke så var det inte långt ifrån ridå ner men killarna visade att man ville kämpa. Laget bestod av spelare som ville köra hela vägen och inte ge upp eller skylla över ansvaret på andra. 

 

Det ledde också till en reducering när Louie lyckades lobbskjuta in 1-2 på ett till synes märkligt sätt. Men oavsett så var det lika mycket mål som de två som Bromölla gjort. Plötsligt så tog domaren en varning på Bromölla för en tackling som inte var i närheten mot vad som släppts tidigare men det var lite av vad vi behövde. Vi övergick till en offensivare taktik och fick flera halvchanser. Så plötsligt hittar vi Erik i djupet. Ett fin boll, ett ännu finare avslut och allt kändes så bra. Tills domaren hittade en felaktig offside...

Återigen ett läge där laget utan moral och vilja gett upp men istället hittade vi fram till Arison  som var offsidestående men som en skänk från ovan så tilläts målet. Vi kände att vi skulle gå för segern där men någon onödigt dum känsla smög sig in i laget. Bromölla pressade Ambroos till en jätteräddning och sen hände inte så mycket mer. Deras tränare tyckte att det var nog och sa till domaren som omedelbart blåste av. Två lag med besvikelse men vi måste ta med oss en upphämtning med alla motgångar vi stod emot idag. Vi är glada för poängen och upphämtningen men långt ifrån nöjda. Bromölla har 7 p mer än oss och det syntes inte på planen.

 

Ny match imorgon och då hoppas vi att vi kan fortsätta den positiva känslan och verkligen få igång det spel som vi har i oss. 

 

Bromölla-Hyllie 2-2 (1-0, 0-0, 1-2)

Målskyttar: Louie och Arison

Dagens plus: lagets karaktär och föräldrars skjuts och stöd på plats

 


<< Tillbaka

 
 
Sponsorer