Sven Johansson
Målrik kvällsmatch
2023-05-23 20:59
Kvällens vinnare

Så kom veckan med tre matcher. Två flyttade från tidigare matchdatum och först ut var Staffanstorp. Det var ruggigt, kyligt och lite halvtrötta killar som samlades. Idag hade vi en tavla till hjälp och visade visuellt lite taktiska drag som visade sig under matchen när killarna följde instruktionerna. Men det var en svår utmaning som började tufft.

På önskemål av motståndarna smalnade vi av planen. Något som skulle visa sig vara till vår fördel då vi fick mindre ytor att försvara oh lättare kunde hålla en hög och intensiv bollpress.

Matchen började jämnt. Båda lagen försökte få grepp om matchen men ingen tog initiativet. Vi blixtrade till och då var vi bättre. Men så blev vi stundtals nonchalanta och slarvade i det tråkiga jobbet vilket gav Staffanstorp ytor och tid att hota oss. Men med bra försvar och en mur i målet så höll vi tätt. En del spelare började matchen direkt dåligt men ska ha en eloge för att visa ansvar och attityd genom att rycka upp sig och vara bra i senare delen. Vi tjatade om få tillslag för att hota och det blev också det som gav oss ett ryck målmässigt när vi passade snabbt, kom till tidiga inlägg och sköt på få tillslag. Vi tog med oss en ledning i paus men var inte nöjd för vi hade tur. 3-0 kunde varit 3-2 om de haft lite mer flyt och skärpa i sina avslut. I andra perioden spelade enklare, snabbare och mer fartfyllt. Men återigen så började någon fuska och fler hängde på. Tråkigt för de som slet men det är upp till varje spelare att inse att när det kommer till en konkurrenssituation så kommer laguttagningar och speltid avgöras beroende på inställning, lojalitet och vilja att göra jobbet över hela planen.

Det blev några mål i andra också men resultatet speglade inte matchen efter 50 min.

Inför sista var det tydliga direktiv från ledarna. Att det stod 5-0 är inte det vi fokuserade på utan att vi inte presterat på vår högsta nivå. Flera hade mer att ge i närkamper, passningar och försvarsarbete. Vi enades om att göra en sista period som vi kunde vara nöjda med.

Staffanstorp hade också lägen och Måns var inte sysslolös men våra avslut var lite bättre, vårt spel lite snabbare och vår sista period var bra. Målskyttet fördelades över flera spelare. Jag tror att killarna har bättre koll men Adam gjorde ett, Armin ett annat. Gabbe två medan Maxim, Bashar och Carl gjorde vars ett. Två mål till gjordes men det får jag uppdatera.

Bäst på plan var Antoni som spelar med ett sånt härligt flyt och tar jobbet i båda riktningarna. Måns fick hålla nollan men det var definitivt ingen sysslolös match för hans del. Gabbe gjorde inte bara två snygga mål utan hade flera fina aktioner som var värda mycket mer. Armin började lite tveksamt men ryckte upp sig och spelade briljant och ledde laget på ett föredömligt sätt som kapten. Samuel spelade resolut och effektivt när han bestämde sig för att äga backlinjen med Armin. Liam sprang snabbt och långa sträckor på kanten, lite för snäll när skottläget dök upp vilket var synd när han slet så starkt på kanten. Jad var klurig för motståndarna. Var lite överallt och skapade mycket när han släppte handbromsen. Maxim hittade rätt på centrala mittfältet och höjde sig också under matchen med en fin avslutande period. Carl är snabb och det fick Staffanstorp smaka på. Vann många motlägg som ledde till omställningar och där är det svårt att hänga med. Hussein hade en jobbig start men började spela enkelt. Då vann han bollar och bjöd på både assistera och mål. Bashar var tung att möta på kanten. Hade lite stolpen ut när tillslagen blev för många men spelade upp sig och kom då till flera bra lägen och framspelningar. Sven var så där elegant Sven kan vara. Med låg tyngdpunkt, bra balans och en teknisk vänsterfot så snurrade han upp motståndarna över hela planen. Funkade lika bra på kanten som släpande anfallare.

Så det var en match där vi började svagt och hade våra dalar menyer samtliga lyfte sig och kan säga att de gjorde en bättre avslutning än start.