Plats:Brovallen, Bunkeflostrand konstgräs 7-manna 2
Aktivitetsinfo: Derby mot LB. Vi samlas på Hyllie IP
Hårt straffade av effektivt motstånd
2023-06-02 21:49

Derby mot LB07. Vi valde att ställa upp med vår offensiva uppställning trots att vi visste att det var ett formstarkt motstånd vi ställdes mot. Solen sken och den lite konstigt uppmärkta planen gjordes klart för match.

Vi tycker nog allt att resultatet i första pausen var orättvist. Visst var LB duktiga på att hota oss i djupled och var snabba på att utnyttja lite tveksamheter eller dåliga positioneringar, men vi hade våra lägen. Och även om det är svårt att vara ensam domare så är det tråkigt när vi blir berövade på korrekta mål, men idag var det direkt otur som gjorde att vi ”lyckades att bli nollade framåt”. Joels mål till 1-2 hade säkert gett oss energi men istället tog LB sig tämligen enkelt förbi och gjorde 0–3.

I paus var vi irriterade. Vi kände att vi var bättre än resultatet visade. Vi bestämde helt enkelt att fortsätta vårt spel men vara mer bestämda i avsluten.
Vi skapade lägen, men missade eller så räddade deras målvakt. De fick återigen för billiga mål där vi inte tar jobbet i försvaret och tar ut vår spelare utan avvaktar och är passiva medan de är beslutsamma och sylvassa i avsluten. Både backar och målvakt i Hyllie klagade på linjen i andra perioden där vi flera gånger agerade som om bollen var ute och slutade spela.

Frilägen, frisparkar som träffar mål men på målvakten, genombrottsavslut. Vi hade våra lägen, men LB ska ha en stor eloge för att under 75 min kriga för att hålla nollan! Ny paus, nya 0-3 i andra perioden.

Jag funderade på om vi skulle ändra om till en defensivare uppställning eller ta detta som en lärdom och övning inför de två sista matcherna för kan vi skapa så här mycket mot LB i medgång så kan vi säkert göra det i de två sista matcherna också.

Så vi körde vidare med 2-4-2. Vi började förklarligt bli trötta men det dök upp några ströchanser där målvakten återigen höll tätt med god hjälp från försvararna. Så kom de där anfallen där vi agerar koner och de rusar förbi. Ambroos hade en tuff dag men fick visa upp sig ett par gånger. När första målet i tredje perioden kom så sänkte vi garden för första och enda gången och då ringde det direkt efter igen. LB gjorde även ett tredje mål i tredje perioden och då valde jag att stänga ner matchen med 3-4-1. Vi hade ännu en superchans till när Victor nickade i ribbans undersida. Man orkade inte längre svära över oturen utan det var bara en uppgivenhet från min sida och en stor sympati för killarna som gjorde en bra mycket bättre prestation än vad resultatet säger.

NU! Nu är det upp till bevis. Jag har sagt att vårens tuffa serie måste hanteras på bästa sätt och att vi tar med oss lärdom och erfarenhet till hösten. Men de två sista matcherna, där måste vi börja ställa krav på prestation så vi kan ta med oss en god känsla till höstserien. Det är upp till oss att göra en fin avslutning. Inget kommer gratis på planen men tillsammans kan vi göra två bra matcher.

LB07-Hyllie 9-0 (3-0, 3-0, 3-0)