Välkommen till Hyllie IK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie IK
Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
P09

Hyllie IK
1 - 4
Malmö FF
Hyllie IK 1 - 4Malmö FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 06 maj, 15:30
Plats:Hyllie IP konstgräs 2 9-manna
Tävling:
Matchnummer: 130943019
Samling:14:15
En lektion i fokusering
2023-05-06 18:19

Så var det dags för fjärde omgången av Skåneserien. Efter tre poänglösa matcher var det dags för Malmö FF, årskull 2010. Ett lag vi mötte i träningsmatch i våras som vi helst vill glömma. En uppvisning i hur allt kan gå fel går fel... och lite till. 

 

Fem återbud gjorde att vi stod inför ett tufft dilemma. Skulle vi jaga spelare i sista minuten eller återigen köra med två avbytare? Lotten föll på det senare alternativet.

MFF började direkt med sina uppspel på fötter. De hade vinden i ryggen i två perioder och vi i en. Mycket fart och teknisk briljans, en fröjd för ögat. Med förra matchen i minnet så var killarna fullt medvetna om vad som gällde. Disciplin, noggrannhet och positionering. Planen var att trötta ut briljansen hos MFF till att bli gnälligt och att de skulle börja spela för sig själva. Vi visste att vi hade ett fysiskt övertag men att deras bollrörelse och förmåga att hitta öppna alternativ skulle kräva fler löpmetrar än vanligt. 

 

Vi hade lite dåligt fokus på vissa spelare och då menar jag 95% inställning. Och just den där lilla detaljen att lämna åt slumpen är något spelskickliga lag omvandlar till farligheter och i värsta fall mål. 

 

MFF verkade inställda på att ligga över gränsen för att ta den fysiska kampen. Något som borde gett oss fördel då det drog och hackades en del från första minut. Det är sånt vi kan hantera och agera utifrån men det blir svårt när regelbrotten inte beivrades. Kontentan blev att de kunde vinna bollar henom att hålla, dra och sparka på oss medan vi fick frisparkar emot oss när vi vann kamperna. Svårhanterat och absolut inte till det, av bedömningsnivån, missgynnade lagets fördel. 

MFF rann igenom så som de vill spela. Med ett vackert passningsspel och skarvar. Friläge som Ambroos inte hade en chans på. Armin tog sig fram på kanten kort därefter. Liksom många gånger gör han det bra men har tidigare inte kommit till inlägg. Nu drog han in bollen och där dök Joel upp för att trycka in kvitteringen. Bedömningsnivån var anmärkningsvärd då det var en klar himmelsblå fördel i besluten. Samtalet med domaren i första pausen gjorde inte det bättre men inte heller värre. 

 

I andra kände vi att vi kunde pressa dem lite hårdare, De började bli frustrerade över att inte komma loss och vi hade ytor att skapa ett eget spel på. Det var en ganska avvaktande period där MFF försökte hitta sina uppspel och vi försökte stänga in dem utan att komma till fysiska dueller eftersom det oftast ledde till frisparkar. Vi hade några lägen, MFF några. Tyvärr var det ännu ett genombrott som ledde till deras ledningsmål. När vi väl gick in två mot en i en fysisk duell och tacklade deras spelare så var Benjamins fysik avgörande. Men när motståndaren föll så visade domaren det gula kortet. Med en man mindre var det svårt att forcera i slutet men vi skapade någon chans med en man mindre. 

 

i tredje försökte vi jaga ett mål men började visa frustration. Det handlade nu om en lektion i fokus där man fick förhålla sig till den inkonsekventa bedömningsnivån och försöka vara kreativa och löpvilliga i omställningarna. I vårt försök att gå framåt så blev det grinigt. Vi drogs alltsom oftast och de kom undan med antingen ingen åtgärd eller hatiska frisparkar som stoppade upp våra omställningar. När det till slut blev för tydligt och deras spelare varnades så hoppades vi på ett övertag mot MFF-keepern men det blev istället en snabb och effektiv omställning på oss som ledde till 1-3. Några chanser åt båda hållen dök upp och MFF förvaltade ett läge som fastställde slutresultatet till 1-4. 

 

Motståndarna är ännu en gång effektivare än oss i avslutningarna. Där måste vi bli bättre. Vi kan inte säga att vi var mycket svagare idag men otur med bedömningar i spelet i kombination med att vi kom ur balans mentalt för många gånger gjorde att vi inte räckte hela vägen idag. 

 

Ingen stack ut idag men ingen föll heller ur ramen. Lowe ska ha ett lite extra beröm för att han krigade väl i en helt ovan situation men slitet på mitten och en lättare skada på Tasal gjorde att vi fick röra om lite i grytan. Så överlag en godkänd prestation där vi vet vad vi måste slipa på. Vi ska ha klart för oss att Skåneserie Södra är tuff och hittills varit en utmaning som överträffat våra prestationer. Men vi ser på et här över tid. Vi tar sikte på nästa match mot Kvarnby och i juni sammanfattar vi vår prestation under våren och ser vart det leder i höst. Oavsett så har vi något på gång och det är bra. Killarna kände idag att lagkänslan var stark och att det hade kul tillsammans. 

 

Hyllie-MFF 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)

Målskytt: Joel


<< Tillbaka

 
 
Sponsorer