Välkommen till Hyllie IK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie IK
Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
P09

Vellinge IF
3 - 1
Hyllie IK
Vellinge IF 3 - 1Hyllie IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 29 april, 12:30
Plats:Vellinge IP Östranplan 9-manna
Tävling:
Matchnummer: 130943013
Samling:11:15, Hyllie IP
Aktivitetsinfo: Meddela om ni behöver skjuts/kan köra.
Tungt efter nederlag i Vellinge
2023-04-29 15:36

Ny match I Skåneserien. denna gång borta mot Vellinge. Efter att ha avverkat två på pappret tuffa matcher mot Oxie och Rosengård så var det nu dags för en match där jag kalkylerade med poäng. Sett till tidigare matcher mot Vellinge så förväntades dock en jämn tillställning men eftersom vi tog med oss en bra känsla efter Rosengård sist så la vi ribban högt. 

 

Tyvärr så spelade andra saker in i dagens förutsättningar. Två parallella matcher och totalt 7 återbud satte sin prägel på förberedelserna. Armin flyttades över mot Vellinge och 2010 fick fylla på med tre spelare i den andra matchen. 

Jag vill lyfta en sak: en spelare vaknade sjuk. Detta meddelades omgående vilket gav mig möjligheter att se över lagens förberedelser.

Matchen spelades på mindre yta och med mindre mål så som reglerna egentligen säger. Jag tycker att vi tog initiativet från start. Även om vi inte lyckades med allt så gav vi varandra alternativ och försökte spela kreativt. Vi mötte ett ödmjukt kämpande men vilt rensande motstånd. Efter några minuter hittade Benjamin fram till Joel som överraskat med en djupledslöpning. Fri med målvakten så stördes Joel med två händer utsträckta händer i ryggen och kom aldrig till skott. Givetvis ett regelbrott som skulle beivrats men det släpptes helt. Vi fortsatte försöka men brände matcherna i kombination med en storspelande Vellingemålvakt. Lite bättre spelförståelse hade placerat bollarna i nedre tredjedelen av målet som redan var av mindre art. 

Så kom ett räknefel när vi, vana att ligga med tre backar, hamnade för brett och ett friläge uppstår ur ingenting som det kändes ur grönsvarta ögon. 0-1 kändes varken logiskt eller rättvist. I andra kände vi att vi kunde köra på trots endast två avbytare. Vi fortsatte skapa chanser med samma uppvisning av deras målvakt som i första. I ett offensivt läge letar bollen sig upp och en motståndare får den på handen. Han har handen i onaturlig position ute från kroppen, rör handen så att bollbanan bryta och Vellinge vinner fördel av det. I min värld finns inget alternativ mer en enkel frispark där, så ska det förstås vara oavsett vem som utför det. Men handsen släpps och halvminuten senare har Vellinge kontrat in en omställning. 

 

Jag lägger där och då fokus på fel saker. Tyvärr en del av spelarna också och vi som enhet sänker oss flera nivåer. Vellinge tar över en period där man i ett anfall har stolpe och ribba i samma anfall. Men vi reder ut det och börjar organisera oss igen. 

Till slut hittar bollen fram till Victor som följt  med på bakre stolpen och reduceringen var ett faktum. 

Vi börjar sista perioden bra igen. Har ett antal chanser när de återigen tvingas att rensa långt. Fast denna gång så att det blir en löpduell som sen letar sig in framför mål där motståndaren petar in bollen, lågt vid första stolpen innan vår back hinner avvärja. 

Vårt energikrävande spel i två perioder tog ut sin rätt och tredje baklängesmålet sänkte oss rejält. Vellinge hade mer kraft och utnyttjade ytorna som uppstod i sista. Tröttheten gjorde oss också omständiga och mer stillastående vilket gjorde att en önskad slutforcering uteblev. 

 

Vi spelar bättre fotboll än Vellinge men de vinner matchen. Återigen tar vi med oss erfarenheterna och rustar inför kommande matcher. 

En eloge till domaren som kom efter och pratade om situationen innan 0-2 där han medgav att det blivit en miss. Det hjälper inte oss nu men jag är övertygad att om alla aktörer försöker bli bättre och lära sig av sina misstag så kan fotbollen utvecklas på ett positivt sätt.

 

Vellinge-Hyllie 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)

Målskytt: Victor

 

 


<< Tillbaka

 
 
Sponsorer