Aktivitetsinfo: Seriepremiär
Premiärförlust i Skåneserien
2023-04-15 15:34

Att Skåneserien innebär en tuff utmaning är ingen överraskning. Och nu när laget har tuffa utmaningar att tackla så gäller det att alla tar sitt ansvar. Så i dagens premiär mot spelskickliga Oxie hade vi som målsättning att ta med oss en bra känsla in i serien.

Oxie visade redan från start att man ville diktera villkoren. Utan boll var man aggressiva vilket var vägvinnande i kombination med vår ängslighet och för många bolltouch. 0-1 kom tyvärr rätt tidigt när vi tvekade för mycket i backlinjen.

Vi kom inte rätt i markeringarna så i försvarsspelet var det som att jaga bålgetingar, det såg ut som att vi inte riktigt ville komma åt dem utan höll lite väl generös distans. Deras anfallsspel var snabbt och var mycket rörlighet. Mot ett så välutbildat och duktigt motstånd så måste vi agera tillsammans men det blev för mycket passivitet, tveksamhet och på tok för tyst. Flera hörnor står vi på hälarna och håller tummarna att vår markering inte ska få bollen. Så efter en fint slagen hörna kan en ensam Oxiespelare nicka in 0-2. Och senare när vår backlinje stod upp bra och synkroniserat så kom Oxie på en av flera djupledslöpningar efter ett bolltapp på offensiv plan. I detta fall hade flaggan sannolikt höjts om det funnits linjedomare. Nu har vi ensamma huvuddomare och det är svårt att se alla vinklar. Den frigörande spelaren tvingade ut Adam ur målet och med en enkel med effektiv passning så hittades en lagkamrat med öppet mål. 0-3

Därefter så var det hänghuvuden på våra spelare. Oxie spelar välförtjänt till sig en tremålsledning efter klar dominans i första perioden.

Vi inser förutsättningar inför andra perioden och sätter upp som första åtgärd att kliva in i duellerna. Att försöka vara mer fullständiga och ta kampen över hela banan. Till viss del lyckas vi och spelet är inte lika dominant. Andra perioder bjuder på ett mål, men där är det ingen diskussion om att motståndaren ligger på fel sida. Istället för att få kontakt så för vi alltså ännu en käftsmäll.

I sista perioden konstaterar vi att vi inte har lyckats alls med vårt spel. Vi testar att ändra formation. Det blir mer man-man i försvaret men planen är att få mer press centralt i det defensiva samt fler uppspelsytor i det offensiva. Jag vill intala mig själv att det riskfyllda draget ändå ger oss en upplyftning spelmässigt i sista. Återigen så gör Oxie periodens enda mål där vi inte tar en taktisk frispark på mitten utan lämnar ett försprång i ännu en omställning som vi inte hinner jobba ikapp innan bollen ligger i mål bakom en chanslös Adam.

I sista perioden har vi ett antal lägen. Tyvärr blir det inte mer än farliga chanser där vi tar oss till mållinjen som närmast. Men idag var det ett lag som ville betydligt mer än det andra.

Vi tar med oss uppryckningen i sista perioden och blickar framåt mot kommande matcher.

Erik ska ha en eloge för att försöka bryta mönstret från sin backplats och hade något farligt skott.

Oxie-Hyllie 5-0 (3-0, 1-0, 1-0)