Välkommen till Hyllie IK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie IK
Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
P09

Malmö FF
vs
Hyllie Idrottsklubb
Malmö FFvsHyllie Idrottsklubb

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 18 mars, 13:30
Plats:Stadionområdet plan 9
Samling:13:00, Stadionområdet plan 9
Aktivitetsinfo: Träningsmatch
Måttstock för uppträdande och inställning
2023-03-18 17:27

Idag var det dags för match mot MFF. Ett spelskickligt och passningsorienterat lag som inte bjuder på mycket om man står på hälarna. 

Planen var model mindre och då är det viktigt att man använder varandra och ytorna till fullo. 

Dagens insats drar vi ett streck över och hoppas att varje person rannsakar sig själv. Vi får förlora och kommer förlora mot bättre lag, men det måste finnas hjärta och inställning.

Jag tog beslut om att spela 2-4-2 idag. Givetvis, i sedvanlig ordning så trillar ute återbud in på matchdagen. Redan där skiljer vi oss från många andra lag. Det är inte första gången vi har en dålig start innan matchen ens börjat. 

 

Självklart är det prioritet på hälsa och välmående så där får man inte tumma om man inte är fit for fight. 

Det är speciellt viktigt nu när vi mötts av den tragiska nyheten att en ung fotbollsspelare avlidit i samband med en ungdomsmatch. Jag vet inte vad orsaken var men utfallet är något som berör oss alla inom ungdomsfotbollen. 

 

Matchen var ett bevis på hur det kan gå om man inte visar respekt, vilja, ödmjukhet och kämpar för laget. MFF var bra, det kan vi konstatera utan vidare beskrivning. Men vi gjorde också dem rätt så mycket bättre. Nu hade jag bara möjligheten att se 10 min av matchen. Men att se folk som vill byta, går in halvdant, skäller på varandra och gestikulerar demonstrativt hur illa man tycker om andra. Det kommer inte att få fortsätta. 

 

Sista 10 min spelar vi 1-1. Jag bryr mig inte om resultatet idag utan vad man tar med sig. Det vi tar med oss idag är flera steg bakåt. Ett tydligt bevis på att flera spelare inte respekterar lagkamrater eller ledare. Att ens behövs tacka domaren efter matchen och få höra att han tycker vår moral är bedrövlig och några av våra spelares uppträdande mot varandra fick hanteras av domaren som fick gå emellan. Det är fruktansvärt. Jag kommer sätta ultimatum. Antingen är man med på de riktlinjer som vi sätter upp. Jag har försökt sätta en nivå där killarna får vara delaktiga men idag var ett bevis på att det inte fungerar. Vi samlas 10 min innan tisdagsträningen. Jag ställer in fysen imorgon för att alla ska få en extra dag för att rannsaka sig själva. 

 

Vi har påbörjat en resa. Det innebär upp- och motgångar. Det som är viktigast för mig är hur vi hanterar motgångar. Jag är uppriktigt ledsen, förbannad och besviken efter det jag fått höra efter dagens match. Tilläggas bör att där fanns spelare som försökte och kämpade men vi är ett lag. Jag lyfter Antoni som kämpar och inte gnäller trots att matchen utvecklas på ett jobbigt sätt och blir en enorm mental prövning. Vi vinner och förlorar tillsammans. Vi representerar ett klubbmärke och om vi bryter mot våra uppsatta regler så drabbar det alla kring laget; spelare, föräldrar och övriga lag. 

 

MFF-Hyllie: TKO MFF

 


<< Tillbaka

 
 
Sponsorer