SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie Idrottsklubb
Gemenskap - Stolthet - Glädje - Prestation
Hyllie Idrottsklubb
vs
Staffanstorp United
Hyllie IdrottsklubbvsStaffanstorp United

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 05 februari, 16:00
Plats:Hyllie nya konstgräset
Samling:15:00, Klubbstugan Hyllie IP
Aktivitetsinfo: Träningsmatch
Positivt gensvar i kylslaget genrep
2023-02-05 18:40

Helgen bjöd bara på en match och det var ett genrep inför kommnde helgs slutspel i Vintermästerskapet i Höllviken. Vi har två lag i B-slutspelssemifinal i respektive nivå. Ska jag vara ärlig så hade vi förtjänat en plats i A-slutspelet där Ramlösa föll i kvartsfinalen mot visserligen duktiga Rosengård. Hade det varit lite stake i arrangörerna så hade dock ej Rosengård kunnat förhandla sig till en WO-seger mot Olympic när båda avstod spel, i min värld hade det mest konsekvensta beslutet varit att rapportera 1-1 och 1 p till vardera lag vilket gjort att vi rättvist fått en plats i A-slutspelet. 
Samtidigt kan vi konstatera att vi hade saken i egna händer och våra prestationer inte räckte längre än en andraplats i gruppen och en totalt sett fjärde bästa andraplats. Det får bli en lärdom till kommande utmaningar. 

 

Idag stod Staffanstorp för motståndet. Ett Staffanstorp som föll mot vår kommande motståndare Mjällby i Vintermästerskapet. Rapporterna säger att Staffanstorp stod på hälarna första 10 min vilket gav Mjällby ett för stort försprång.

 

Tack till min gamla klasskamat från gymnasiet André som ordnade så vi fick ett genrep idag plus en extra match nästa helg där vi verkligen får utrymme att lufta truppen. Viktigt att man nu tar chansen och svarar ja på kallelser som går ut för ja, vi har en plan med vårt arbete.Och det är att vi ska stå så redo som vi bara kan med bästa möjliga spets och bredd när serierna börjar. Där vi står upp som ett lag och vinner och förlorar tillsammans

Direktiven idag var att resultatet är oväsentligt. Vi bryr oss inte om vad det slutar eller hur många mål vi gör. Vi vill se linjer i vårt spel. Vi vill se hur killarna korrigerar de brister från senaste matcherna där fokus legat på inställning och vinnarskallar. Och hur killarna tacklar nya utmaningar. Matchen bar ett första test där vi drog nytta av att ha testat både 3-4-1 och 2-4-2 under hösten. Genom att flytta fram styrkorna även i försvaret så skulle vi ge oss själva mer nytta av bllvinster och ett rörligt anfallsspel där killarna beordrades att använda fart och höras på planen. 

 

Matchen började som vi befarande om man inte är på tå och tar sitt kollektiva ansvar. När vi övergick till mer man-man i försvaret så blir det extra tydligt att kommunikation, beslutsamhet och understöd är avgörande. Deras starka och duktiga 43:a bröt snabbi igenom vår försvarslinje när vi var passiva och han beslutsam. 43:an som firade med hattrick i Skånecupen mot oss möttes dock av en revanschsugen Ambroos som räddade oss ett par gånger med direkt avgörande räddningar. Mål där och matchen hade antagligen fått en annan utveckling. 

Steg för steg så vann vi mer boll och började hota motståndarna istället. Och idag var det vår dag i de avgörande lägena som dök upp. Vi gjorde många mål. Spelade beslutsamt och bestämt. Det var visserligen rätt snålt med avblåsningar trots diverse regelbrott åt båda hållen men vi lyckades för det mesta ta oss vinnande ut duellerna. 

I andra perioder blev det mer irritation mellan spelarna till följd av det uteblivna frisparkarna och där måste vi ha mer kyla. Idag hände inget men blir det gula och röda kort för dumma saker så är det inget vi vill ha och det är inget som gynnar oss på något plan. 

 

Vi roterade mycket. Många fick nya positioner. En del spelare hämmades av skador eller andra känningar. Och det var kallt! Men trots förutsättningarna så var det ingen som föll ur ramarna utan vi känner att alla presterade över förväntan. Och det syntes också i målproduktion och anfallsspel. Visst, i en drömvärld så hade vi släppt bollen snabbare och haft tidigare inspel framför mål. Men en dag som idag får vi se fördelarna istället. 

 

I en grupp av duktiga spelare så tycker jag att Cosmo stack ut lite extra och kammar hem "dagens plus". Efter en tråkig frånvaro efter att ha brutit armen så är han äntligen tillbaka. Ny storlek på planen, nya tränares tankar och idéer, medspelare som spelat in sig i månader. Men ändå går han in och spelar beslutsamt, modigt, smart och vägvinnande. 

Dagens snyggaste mål stod Bilal för från för stunden en högerbacksplats. 

 

Vad det slutade är inte något vi lägger så mycket vikt på. Vi såg däremot att det var många som steg fram och tog för sig. Det var inte bara en spelare som gjorde mål, det var inte samma spelare som bröt fram på kanter eller centralt. Det var inte samma spelare som bröt motståndarnas anfall och ställde om till motattacker. 

 

Vi är nöjda men vi måste vara ödmjuka och inse att bra resultat, precis som förluster, är en del av resan och att vi tillåter oss njuta av våra bra prestationer samtidigt som vi jobbar på det som kan förbättras. 

 

Hyllie-Staffanstorp: Vinst

Målskyttar: Många

 

Vi ledare noterade stödet från sidan. Det är lätt att stanna hemma dagar som idag när kylan inte är nådig men spelare och ledare uppskattar och tackar för ert stöd. Vi hoppas att ännu fler väljer att komma ut och följa oss under året. 

 

Nästa helg är det många matcher. Hur vi lyckas sy ihop planen får vi se men redan nu säger jag att vi kommer få behöva hjälp från föräldrar. 

 

Men ett stort tack för idag!


<< Tillbaka