SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie Idrottsklubb
Gemenskap - Stolthet - Glädje - Prestation
Hyllie IK
3 - 1
Anderslövs BoIK
Hyllie IK3 - 1Anderslövs BoIK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 28 september, 18:30
Plats:Hyllie IP konstgräs 2 9-manna
Tävling:
Matchnummer: 131429020
Samling:17:30, Hyllie IP omklädingsrum
Aktivitetsinfo: Seriematch hemma mot Anderslöv.

Svara så snabbt ni kan på kallelsen, först till kvarn.

Kom ihåg benskydd, vattenflaska, svarta shorts, svarta strumpor.

Vi ses!
Starkt start lade grunden för positivt utfall
2022-09-28 21:59

Äntligen! Till slut kom Anderslöv till skott och matchen kunde till slut spelas. 

Vi gick igenom strategin och försökte korrigera missarna från förra matchen men valde att fortsätta med samma formation. När killarna äntrade planen så hoppades vi att budskapet gått fram...

Och precis som vi hoppades, så blev det. Bra press, resoluta närkamper, effentiva omställningar och vi hittade fram i farliga lägen. Lägger man till en hög utdelning i avsluten så förstår man varför det var en härlig period att se där ett duktigt motstånd såg både paralyserat och frustrerat ut. Backlinjen låg högt, mittfältet stoppade motståndarna och anfallarna låg rätt i position samt löpte vägvinnande. Känslan var riktigt bra och inte ens ett gult kort med efterföljande numerära underläge i 5 min störde killarna nämnvärt. 

 

I paus korrigerades några detaljer men tyvärr var matchbilden helt annan än det vi önskade i andra. Passivt agerande, dålig kommunikation. Anfallarna sprang för sig själva och backlinjen föll oförklarligt lågt. Samtidigt som vi sänkte garden så steppade Anderslöv upp. Med sin härförare och tillika kapten i spetsen så tog man över initiativet. Adam blev inte precis överkörd i målet men det var en scenförändring som kändes både onödig och olustig. Det sall på åt båda hållen.

 

Direktiven i paus nr 2 var tydlig. Ryck upp er. Ta plats, spela beslutsamt, bjud inte på ytor. Vi började ta plats och jämna ut spelet. Stundtals var vi spelförande men många stunder var det mycket kamp och en del slarviga passningar från båda lagen. Vi åkte på ett nytt gult kort men än en gång höll vi tätt. Frustrationen tilltog i bortalägret. 

En någon enögd bortaskara hade nog inte besökt optikern på ett tag utan började yla varje gång de ansåg sitt lag bli felaktigt behandlade. Ett tag undrade jag om de tittade på rätt match... 

 

Några ströchanser dök upp åt båda hållen. Jag tycker vi hade de hetaste chanserna till fler mål där ett rungande ribbskott var det närmsta fler mål. 

I slutet så blev det en tuff duell mellan Basit och deras kapten. Hårt från båda hållen men utfallen tog dessvärre hårdare på deras spelare. Skador är alltid tråkiga så vi hoppas på en snabb återhämtning så de slipper ställa in fler matcher. 

 

Resultatet är inte det viktiga nu utan prestationen och utvecklingen. Vi hittade bättre ytor efterhand i matchen från mittfältet och där vill jag lyfta Bilal som ofta spelade enkelt men vågade leverera bollen från farlig yta till fria zoner med få tillslag. Mittbackarna gör två bra och en mindre bra period. Yttrarna kämpar men har svåra roller och därmed är det inte så konstigt att vi har mest att jobba med på kanterna. 

Centrala mittfältarna vinner mycket när de ligger rätt i position och har understöd både från backar och anfall.

Här ska vi bara bli ännu bättre på att variera spelet med crossbollar eller att våga spela runt via backlinjen. 

Anfallet ska bara knäcka koden hur man jobbar tillsammans. Både i försvarsspel och anfallsspel. Men det var ett klart steg framåt när man lyckades stänga av deras kapten under stora delar av matchen. 

 

Tack för idag och nu siktar vi på helgens matcher men först är det dags för en ny träning imorgon. 

 

Hyllie-Anderslöv 3-1 (3-0,0-1, 0-0)

 


<< Tillbaka