SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie Idrottsklubb
Gemenskap - Stolthet - Glädje - Prestation
Hyllie IK
2 - 4
Oxie SK
Hyllie IK 2 - 4Oxie SK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 09 juni, 13:00
Plats:Hyllie IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130169066
Samling:11:15
Inställning och hjärta avgjorde toppmöte
2024-06-09 15:57

Idag spelades hemmamatchen mellan Hyllie och Oxie i årets upplaga av div 6. Konstgräslaget Hyllie bjöd upp naturgräslaget Oxie till dans på Hyllies A-plan. Förberedelserna var rakt av usel vilket skulle visa sig ligga till grund för dagens utfall. Vi fick också bevittna prioriteringar under veckan som inte ligger på lagets gemensamma mål. 

Hursomhelst, vi förberedde oss för dagens utmaning och för vissa var uppvärmningen den första vanan av naturgräs på ett bra tag. 

Vi vet vad vi kan och vilka kvalitéer laget har. Därför önskade vi att vi skulle ta tag i taktpinnen från start.

Inledningsvis var det lite fördel för Hyllie. Men efterhand så tog vi över initiativet och spelade rätt bra. Efter 10 min så rann Eric igenom deras försvar och satte behärskat 1-0. En skön känsla och med förhoppning att vi skulle spela ut hela vårt register. Tyvärr var delar av laget kvar i studentfirandet och defensivt såg vi direkt handlingsförlamade ut när vi slutade spela efter en kvart. En superräddning av Emil och en ribbträff från Oxie gjorde att vinden hade vänt. Och i ärlighetens namn behövde inte Oxie kämpa så mycket för sina chanser.

 

Strax innan halvlek hittade de fram till en misstänkt offsidestående spelare. Kvitteringen var ett faktum eftersom linjemannens flagga stannade nere. Sett till chanser fullt rättvist, snarare så att vi kom lindrigt undan. 

 

I andra ville vi steppa upp men det hann knappt gå två minuter innan planens ålderman lekte in Oxies ledningsmål. Det måste noteras att en 39-åring sprang, kämpade, tacklade och svettades mer än hela vårt lag tillsammans och där sattes nivån idag. Vi spelade omständigt och kom inte till jättemånga läge men visst, ett rent friläge hann vi med att bränna innan det var dags för nästa bjudning. Vi trollade in en långboll i eget mål utan att Oxie ens behövde skjuta efter timmens spel. Trots en halvtimme kvar på matchuret så kändes det som ett lag ville. Och självklart använde de domarens generositet att maska, förhala och förstöra spelet. Med kvarten kvar så satte de spiken i kistan med ett tungt 1-4-mål. En reducering i slutet hjälpte inte oss vidare mycket för vi valde att hellre hålla bollen utanför deras straffområde även om lägen dök upp för att hota med inlägg. 

 

En klart rättvis förlust där ena laget ville betydligt mer. Tungt att behövs säga att det inte var mycket att diskutera men de hade fokus på matchen och segern. Vi... ja något hade vi fokus på men det var inte att ta kampen. Våra spelare var mer taggade på att hälsa på publik och motståndare. Oxie avslutade matchen med ett juniormittfält som dominerade totalt, kan vi inte ens ta den kampen så blir utfallet så här. Vi får gratulera Oxie till dagens seger och rannsaka oss själva. 

 

Nu återgår vi till vårt konstgräs. Det är upp till bevis om vi vill vara med för det är definitivt inte hållbart att sätta laget i sista hand och tro att framgångar ska komma utan att ens ha en intention att vilja vinna. Resan tillbaka till segrar börjar på tisdag. 

 

Hyllie-Oxie 2-4 (1-1)

Målskyttar: Eric och Brian


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 15/6 13:00
3 - 1  
Sön 9/6 13:00
2 - 4  
Lör 25/5 13:30
0 - 0  
Ons 22/5 19:00
2 - 1  
Lör 18/5 13:00
2 - 2  
Sön 12/5 13:00
5 - 0